Ajax-loader

Hugh Howey könyvei a rukkolán


Hugh Howey - Megfelelő ​méret
A ​mérgező külvilág elől a silóban menedéket találó társadalom egyik legfontosabb posztja üresedett meg. Miután Holston seriffet a szigorú törvények a halálba küldték, a seriffhelyettes és a polgármester az utódját keresik. Meg is találják a siló mély-lenti világában, a legalsó szintek gépvilágában élő fiatal lány személyében, aki jobb meggyőződése ellenére elvállalja a hivatalt. Még ki sem nevezik seriffnek, máris hatalmas ellenféllel kell szembenéznie: a siló számítógépes rendszerét működtető IT-osztály vezetőjével, aki saját emberét kívánja megtenni seriffnek, gátlásai pedig nincsenek, célját bármi áron, de el akarja érni...

Hugh Howey - Machine ​Learning
Hugh ​Howey is known for crafting riveting and immersive page-turners of boundless imagination, spawning millions of fans worldwide, first with his best-selling novel _Wool_, and then with other enthralling works such as _Sand_ and _Beacon 23_. Now comes _Machine Learning_, an impressive collection of Howey’s science fiction and fantasy short fiction, including three stories set in the world of Wool, two never-before-published tales written exclusively for this volume, and fifteen additional stories collected here for the first time. These stories explore everything from artificial intelligence to parallel universes to video games, and each story is accompanied by an author’s note exploring the background and genesis of each story. Howey’s incisive mind makes _Machine Learning: New and Collected Stories_ a compulsively readable and thought-provoking selection of short works—from a modern master at the top of his game.

Hugh Howey - Örökség
Korszakalkotó ​vagy végzetes? 2007-ben a Nanobiotechnikai Automatizálási Központ (NAK) felvázolta azokat az alapelveket, melyek egy napon lehetővé teszik, hogy emberi sejtnél kisebb robotok orvosi diagnózisokat állítsanak fel, javításokat végezzenek, sőt, szaporítsák önmagukat. Ugyanebben az évben a CBS televízió megismételt egy műsort arról, hogy milyen hatással van a propranolol az extrém traumát elszenvedettekre. Felfedezték, hogy egy egyszerű pirula bármely traumatikus esemény emlékét kitörölheti. Az emberiség hosszú történelmének csaknem ugyanabban a pillanatában az emberek annak módját is felfedezték, miként idézhetik elő végső bukásukat. És megszületett annak képessége is, hogy erről örökre megfeledkezzenek.

Hugh Howey - Third ​Shift: Pact
Donald ​has woken again. Because this time the impossible has happened. Someone has fled one of the silos. And she is still alive. Jimmy is a sixteen-year-old boy, and his home is being destroyed. A betrayal has led to one of the worst uprisings in history. Jimmy's descent into 'Solo' is about to begin. With Jules about to meet Solo, Donald's world is about to change for one final time. Will he obey the Order? Or will he risk everything to discover the truth?

Hugh Howey - A ​megoldás
Az ​új polgármester és a mellette állók által halálra ítélt és a silóból kitaszított Juliette-nek hamarosan el kéne pusztulnia a mérgezett külvilág zord körülményei között, de a hivatalától megfosztott seriff nem várt segítséget kap., Védőruhája sokkal jobban szerepel, mint az eddigiek. Juliette nem csak életben marad, de hamarosan rádöbben: nem az ő silója az egyetlen, sőt, az sem lehetetlen, hogy a legközelebbibe behatoljon, és apránként felfedezze, hogyan jutott idáig a világ. Mialatt Juliette megismerkedik a szomszédos siló egyetlen életben maradt lakójával, régi otthonában elterjed a lázadás szelleme. A Gépészet bugyraiból felfelé indulnak az elégedetlen, haragos emberek, a siló vezetésének egyeduralmát felkelés fenyegeti, sok évtized eltelte után egy újabb lázadás, amely ezúttal talán az utolsó lesz.

Hugh Howey - Holston
Ezrek ​élnek a föld alatt, maguk gyártotta börtönben. Régóta laknak ott, mostanra már csak legendák maradtak arról, hogy valaha másutt is éltek emberek. Az ilyen élet szabályokat kíván. Szigorú szabályokat. Bizonyos dolgokról tilos beszélni; ilyen a kimenetel is. Sose valld be, hogy esetleg ki szeretnél menni, vagy megkapod, amit akarsz. Kilátás nyílik a kinti világra, egy megrontott és rothadt világra, amelyet őseik maguk mögött hagytak. A kilátás azonban idővel elhomályosul: tönkreteszi a mérgező levegő, amely megöl mindenkit, aki bátorkodik kimenni. Így a bűnözőkre marad a dolog, azokra, akik megszegik a szabályokat, s akiket kiküldenek takarítani. Miért végzik el dolgukat ezek a halálra ítélt emberek? Ezen Holston seriff is mindig elgondolkodott. Most meg fogja tudni.

Hugh Howey - Szerződés
Ötven ​év múlva a világ még olyan, amilyennek ismerjük. De a homokóra pereg. És hamarosan lepereg. Csak a hatalmat birtoklók tudják, mi vár ránk. Az ő vezetésükkel a világ olyan útra lép, ahonnan nincs visszaút. Az út pusztuláshoz vezet, és a föld alá száműz bennünket. A siló történelmét csak most írják. A jövőnk csak most kezdődik.

Hugh Howey - The ​Shell Collector
The ​ocean is dying. The sea is growing warmer and is gradually rising. Seashells have become so rare that collecting them is now a national obsession. Flawless specimens sell like priceless works of art. Families hunt the tideline in the dark of night with flashlights. Crowds gather on beaches at the lowest of tides, hoping to get lucky. Supreme among these collectors is Ness Wilde, CEO of Ocean Oil. Ness owns many of the best beaches, and he keeps them to himself. It's his fault the world turned out this way. And I aim to destroy him. My name is Maya Walsh. You might be familiar with my shelling column in the Times. I was working on a series of pieces about Mr. Wilde, when out of the blue, he called. He says he wants to talk. But I don't think he's going to like what I have to say.

Hugh Howey - Wool ​Omnibus
Thousands ​of them have lived underground. They've lived there so long, there are only legends about people living anywhere else. Such a life requires rules. Strict rules. There are things that must not be discussed. Like going outside. Never mention you might like going outside. Or you'll get what you wish for.

Hugh Howey - Kivetve
A ​siló újonnan felesketett seriffjének, Juliette-nek bőséggel akad tennivalója, őt azonban elődje, Holston hivatalosan már lezárt ügye izgatja: mi vitte rá a férfit arra, hogy három évvel felesége halála után önként eldobja magától az életet? És ott van a nyilvánvalóan gyilkosság áldozatává vált Jahns ügye is, amiben hiába tudja ki a tettes, nemhogy bizonyítékot nem talál, de ellentámadásnak van kitéve. Munkája során segítséget kér és kap egy fiatal technikustól, aki rejtélyes betű- és számsorokat bányász ki a halott seriff számítógépéből, és Juliette nem is sejti, mekkora veszedelembe sodorta ezzel munkatársát. A silóban életre kelő lidércnyomás azt sejteti: semmi nem az, aminek látszik…

Hugh Howey - Half ​Way Home
Less ​than sixty kids awaken on a distant planet. The colony ship they arrived on is aflame. The rest of their contingent is dead. They've only received half their training, and they are being asked to conquer an entire planet. Before they can, however, they must first survive each other. In this gritty tale of youths struggling to survive, Hugh Howey fuses the best of young adult fantasy with the piercing social commentary of speculative fiction. The result is a book that begs to be read in a single sitting. An adventurous romp that will leave readers exhausted and begging for more.

Hugh Howey - Shift
In ​a future less than fifty years away, the world is still as we know it. Time continues to tick by. The truth is that it is ticking away. A powerful few know what lies ahead. They are preparing for it. They are trying to protect us. They are setting us on a path from which we can never return.

Hugh Howey - Rendelkezés
Donaldnak ​nem lenne szabad emlékeznie. Éppen ezért bűnhődnie kell. De végül az információ, amit el kellett volna felejtenie, talán a túlélésének kulcsa lesz. Mission Jones arról álmodik, hogy változást hoz az út körülvevő világba. Szabályok, titkok, hazugságok ellen küzd. Saját életét kockáztatja, hogy megszervezze az ellenállást, hogy megmenthesse azokat, akik számára van még remény. De vajon a jó emberek szabadságáért harcol? Donald az igazság birtokában van, de hajlandó lesz-e felhasználni, hogy megvédje azt, amit soha nem akart felépíteni? "A Silót imádtam, de ezt még annál is jobban élveztem. Alig várom a trilógia végét. Remek a történet tempója, mindig épp annyi derül ki, amennyi kell." - M. Friend, Amazon.com -

Hugh Howey - A ​hajótörött
Mialatt ​a silóban folytatódik a bernardi zsarnokság ellen lázadók élethalálharca, Juliette és Solo a szomszédos gigászi építményben azon küszködik, hogy valami módon kapcsolatot teremtsen a lázadókkal. Tudatniuk kell velük, hogy nem az ő silójuk az egyetlen, s rajtuk kívül is maradtak még a Földön emberek. Bernard ifjú választottja és kijelölt utódja, Lucas arra ítéltetett, hogy a siló titkos könyvtárában megismerkedjen a múlttal – az emberiség sorsának tragikusra fordulásával –, ám miután folyamatos rádiókapcsolatban áll Juliette-tel, a kettejük közt kialakuló érzelmi kapcsolat megakadályozza abban, hogy feltétel nélküli hűséggel kövesse Bernard utasításait. Ahhoz azonban gyenge, hogy nyíltan szembeszálljon a zsarnokkal… Juliette eközben gigászi küzdelmet folytat azért, hogy megszabadítsa a szomszédos siló alsó szintjeit a talajvíztől, s később újabb túlélőkre bukkan, akik kísértetként tengetik napjaikat a hatalmas épületben…

Hugh Howey - Dust
The ​much-anticipated final instalment of the Wool trilogy. In a time when secrets and lies were the foundations of life, someone has discovered the truth. And they are going to tell. Jules knows what her predecessors created. She knows they are the reason life has to be lived in this way. And she won't stand for it. But Jules no longer has supporters. And there is far more to fear than the toxic world beyond her walls. A poison is growing from within Silo 18. One that cannot be stopped. Unless Silo 1 step in.

Hugh Howey - First ​Shift: Legacy
Donald ​Keene has been recruited by the government to design a shelter. He has been told that it is just protocol. That it won't really be used. That it is 'just-in-case'. It is underground. Over fifty years later Donald's design has been realised and the last remnants of mankind live in his silo. But no one can remember what life was like before. In fact, they're forced to forget. One simple pill erases a memory. And with it, any chance of hope.

Hugh Howey - Sand ​Omnibus
The ​old world is buried. A new one has been forged atop the shifting dunes. Here in this land of howling wind and infernal sand, four siblings find themselves scattered and lost. Their father was a sand diver, one of the elite few who could travel deep beneath the desert floor and bring up the relics and scraps that keep their people alive. But their father is gone. And the world he left behind might be next. Welcome to the world of Sand, the first new novel from New York Times bestselling author Hugh Howey since his publication of the Silo Saga. Unrelated to those works, which looked at a dystopian world under totalitarian rule, Sand is an exploration of lawlessness. Here is a land ignored. Here is a people left to fend for themselves. Adjust your ker and take a last, deep breath before you enter.

Hugh Howey - Second ​Shift: Order
Donald ​wasn't supposed to remember. In fact, he was punished for doing just that. But the information he should have forgotten may end up saving his future. Mission Jones is a young man who wants to change the world around him. The rules, the secrets, the lies. Putting his own life on the line, he fights to build a resistance and save those who have hope. But is he trying to save the wrong people? Donald knows the truth, but is he willing to use it to protect something that he regrets building in the first place?

Hugh Howey - Wool
They ​live beneath the earth in a prison of their own making. There is a view of the outside world, a spoiled and rotten world, their forefathers left behind. But this view fades over time, ruined by the toxic airs that kill any who brave them. So they leave it to the criminals, those who break the rules, and who are sent to cleaning. Why do they do it, these people condemned to death? Sheriff Holston has always wondered. Now he is about to find out.

Kollekciók