Ajax-loader

Kormos István könyvei a rukkolán


Kormos István - A ​vasmozsár törője alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - Húsvét ​napja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - A ​pöttyös zöld lovacska bátyja
Én ​vagyok a könyv. Hát te ki vagy? Írd le a nevedet az első oldalamra, és akkor a te könyved leszek. De egyedül kell ám engem elolvasnod. Én majd segítek neked. Kérlek, olvass engem végig! Ha megszelídítettél, a barátod leszek.

Kormos István - Vackor ​az első bében / Vackor világot lát
A ​kötet első verses meséje a "lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó", Vackor immáron iskolai tapasztalatait meséli el, aki új barátokat szerez, megtanul mindent, amit egy elsősnek illik, sőt némi csibészséget is, amikor rövid időre iskolakerülővé lesz. A legfontosabb azonban, hogy megszereti azt a bizonyos Kökörcsin utcai iskolát. A második verses mesében világot látni indul, megismeri Budapestet barátai, Gerzson és Bendegúz társaságában.

Kormos István - A ​repülő kastély
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - Kormos ​István művei
Versek ​és prózák Kormos Istvántól.

Kormos István - Butácska ​Jeromos
"Jeromos ​egy kiskutya, kiskutya, de nagy buta. Kecske rajta nagyot öklel, s Jeromos már hömpörög fel. Nagykutya elébe áll, nagykutyára kiabál..."

Kormos István - Mese ​a két kicsi ökröcskéről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - A ​nyár gyerekei
Kormos ​István nevét minden gyerek ismeri, a _Vackor_, _A pincérfrakk utcai cicák_ és a többi, immár halhatatlan remekmű a magyar gyermekirodalom büszkesége. Ebben a könyvben a rövidebb verseket gyűjtöttük össze, amelyek itthon, folyóiratokban, antológiákban lappangtak és úgy gondoltuk, hogy az olvasók is örömmel veszik kézbe. Mert e versek méltó társai a költő nagy verseinek; ugyanazzal a kedvvel és zsenialitással írt a gyerekeknek is, mint a felnőtteknek - ezt ma már nyugodtan elmondhatjuk. Bűbájos és vidám világ tárul elénk e versek olvasatán, egyaránt gyönyörködünk a nyelvi csodákban, a felejthetetlen muzsikában, a költői képekben és a játékos kedvben. Most látjuk igazán, hogy Kormos István nemcsak a felnőttek nagyszerű költője, hanem a gyermekirodalom klasszikus is. A könyvet Reich Károly illusztrálta nagyszerűen és baráti szívvel, hiszen Vackort is ő álmodta meg rajzban.

Kormos István - Kormos ​István versei
A ​kötet Kormos István (1923-1977) költő, műfordító verseit tartalmazza.

Kormos István - Vackor ​az első bében
Egy ​piszén pisze kölyökmackó vigasságos napjairól - Első nap az első bében - Vackor elbeszéli a szüleinek, hogy milyen az az első bé! - Vackor Csirió mókusáról mesél a gyerekeknek - Zachár Zsófi megsúgja Vackornak, hogy van egy piros mackója - Vackor a táblánál, de csak tolmáccsal akar felelni - Vackor véletlen találkozása Vas Pistával és Kováts Vicuval - Maros Donka elpanaszolja Vackornak, hogy az ő neve tulajdonképpen Szilvia - Vackor iskolát kerül, de rettenetesen megbánja - Marci bácsi arra tanítja Vackort, hogy az életet komolyan vegye - Vackor lovagi szolgálata Zachár Zsófi védelmében

Kormos István - Az ​égigérő fa
Ha ​már gyakorlott meseolvasó vagy, biztosan ismered a címadó mesét, amelyben a bátor kiskondás legyőzi a hétfejű sárkányt, és elragadja tőle a szépséges királykisasszonyt. Kormos István versbe foglalva meséli újra a magyar népmesekincs legszebb meséit. A kiskondásról szóló verses mese mellett olvashatsz itt arról, hogyan járt túl az ördögök eszén Erőntúlvaló, megismerheted mesebeli Jánost, aki a macska képében élt királykisasszonyt megváltja az átok ereje alól, jót mulathatsz az aranyszőrű bárány történetén, s azt is megtudhatod, hogyan tanította meg a varjú a farkast repülni.

Kormos István - Mesék ​Vackorról
Bundája ​loncsos, lompos és bozontos sötétbarna színű, orra piszén pisze, és kedvenc foglalatossága a fára mászás. Ugye ismerős a személyleírás Vackorról, akinek kalandjairól szóló sorokat nemzedékek fújják? Vackor most újra él a lapokon. Fára mászik, csavarog, világot lát, és iskolába megy. A kötetet Reich Károly rajzai díszítik.

Kormos István - Mese ​Vackorról, egy pisze kölyökmackóról
Megismerünk ​egy pisze kölyökmackót, aki mindig elcsavargott az erdőn; Vackor elindul az óvodába; Vackor az óvodába érkezik; Vackor bemutatkozik a gyerekeknek; Vackor megmondja, hogy nem szereti a mézet; Vackor elalszik; Betörik Vackor orra; Vackor honvágyat érez; Vackor megtanul játszani; Egy mulatságos tornaóra, amikor végre mászhatott Vackor; Vackor első napossága; Doktor Schindler Frigyes és Vackor beszélgetése; Fölkerekedik az óvoda; Vackor fürdik a Balatonban; Vackor medvést játszik; Vackor levelet írat haza; Hazatérés a Balatonról; Vackor születésnapja, amikor végre megszereti a mézet; Mesék napja az óvodában; Vackor elbúcsúzik az óvodától, és iskolába megy.

Kormos István - Baka István - Kormos ​István és Baka István versei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - A ​muzsikás kismalac
_A ​2017-es kiadás fülszövege_ Kormos István jól értett az óvodás korosztály nyelvén, verses meséi - amelyekből sikeres bábjáték és mesefilm is készült - már évtizedek óta a legkisebbek kedvencei. A népszerű Vackor-könyvek szerzője ebben a kötetben a gyerekek legkedvesebb állatait verselte meg: az ijedős nyuszit, a hetvenkedő sünt, a vitatkozó egereket, a fázós rókakölyköket és a muzsikáló kismalacot. A ma már gyerekirodalmi klasszikusnak számító mesékhez Buzay István készített új, humoros illusztrációkat.

Kormos István - Négylábú ​kölykök
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - Fehér ​mágia
Válogatott ​versfordítások

Kormos István - Luca ​széke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - Nakonxipánban ​hull a hó
Százötven ​oldal is jelentheti a halhatatlanságot.

Kormos István - Vackor ​világot lát
A ​boglyos, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kismackó ezen a télen Budapestre látogat. Amíg szülei téli álmot alszanak, ő hógolyózik, korcsolyázik, hómedvét épít, beutazza Pestet és Budát. Szállásadója, Jolán néni sapkát, sálat ad rá, hogy meg ne fázzon, ám a városligeti Műjégpályán Vackor elveszíti a meleg ruhadarabokat. A kismedve megfázik, és ágynak esik. A hó meg csak hull, egyre hull, és lassan beteríti a várost…

Kormos István - Kerek ​esztendő
Kormos ​István hónapról hónapra lépeget végig az éven a gyerekekkel együtt, verset mondogatva az év természetéről és a hónapok tulajdonságairól. Minden hónapot egy-egy szakasz tréfás vers kísér, és ezeket eleveníti meg Reich Károly. Rajzoló és költő különlegesen szerencsés találkozásából született sikeres gyerekkönyv a _Kerek esztendő_.

Kormos István - Ejhaj, ​csibekas!
Valahol ​a Dunántúlon, Mosonszentmiklóson volt egyszer egy hirtelenszőke, piszén pisze, mezítlábas kisfiú. Ez a kisfiú leült az utca közepére, és egy üres hőmérőtokba homokot töltögetett. Máskor meg egy hatalmas ébresztőórát kötött a nyakába, és azt kiabálta: "Itt a zöld órás nemfia!" Ez a világra rácsodálkozó, csupajáték pendelyes kisfiú hiába nőtt fel, sosem felejtette el gyerekkorát. Nem felejthette el, hiszen a költészetében is gyerek maradt. Nemcsak Vackor, a lompos, loncsos és bozontos kölyökmackó piszén pisze, mint ő, de telet kereső, fázó rókafiak is úgy válnak felnőtté a nagy keresés közben, mint valamikor ő, és a kártyázó egerek mulatságos tromfjai is az ő játékos kedvét tükrözik. Felnőttverseinek is a népköltészet a forrása, és ez még fokozottabban áll gyerekverseire. A gyöngyöcskével játszódó kölyökállatok szavai, a versek ismétlődő képei, a ráütő soros éppúgy népmesei formulákból kelnek új életre, mint a nyulacska csengőjének vagy Kacor király hányaveti nagyképűségének története. Réber László humoros, a versek játékosságát grafikában tolmácsoló illusztrációi még jobban emelik a jól sikerült kötet jelentőségét, mely második kiadásban jelenik meg. (előszó)

Kormos István - A ​zsiráfnyakú cica
Hol ​volt, hol nem, volt egy Színpompánia nevezetű ország, ahol minden olyan szivárványosan ragyogott, hogy káprázott az ember szeme, akárhová nézett. Tengerkék és tűzpiros, fűzöld és aranysárga tündöklött szerte, házfalakon és tetőkön, s még a szemeteskocsik is cinóberpirosak voltak, mint a paradicsommadár szárnya. Jött egyszer egy koromfekete éjszaka: Nap se sütött, Hold se ragyogott! A miniszteri palotában álmosan sétikált az éjjeliőr, s egyszer csak egy csukott ajtó mögül kaparászást hallott. Benyit: egy furcsa állatkát talál. Cicához hasonlít, de a nyaka pöttyös és létrahosszú, mint a zsiráfé, lábacskái vastag elefántlábak, háta pedig éppen olyan, mint a kétpúpú tevéé.

Kormos István - Egy ​keresztlevél hátára – Kormos István képeskönyv
Ez ​a képeskönyv a tisztelgés Kormos István emléke előtt. Nem könnyű dolog összerakni valamelyest is a költő életének mozaikjait, hiszen maga és mások költötte legendák vették körül már életében is. "... én naplót soha nem írtam, tulajdonképpen meg is vetem azokat, akik naplót írnak. Az ember a legfontosabbakat magában kell hogy megőrizze, hacsak nem pályázik valami olyan irodalomtörténeti forrásnak a szerepére. A legfontosabb emlékek, meg a nem fontosak, megmaradnak az emberben. Én például emlékszem gyermekkoromból egy körtére, egyetlenegy körtére, amit egyszer nagymamámtól kaptam, az a mérték a körtéhez nekem, a szaga, az íze, a formája, ötven éve előttem van: vagy egy esőtől lucskos, vonuló birkanyájnak a szaga, amit nagyon régen láttam, de még annak a nyájnak a hangját is hallom" Egy vérbeli költő szavai ezek, képeskönyvünket is az ő verseiből és prózai írásaiból vett idézetekkel "írtuk" meg, szolgálván hűséggel - ahogy lehetett - az ő emlékezetét.

Kormos István - Kacor ​király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - A ​Pincérfrakk utcai cicák
Ki ​tudja, merre van a Pincérfrakk utca? Hát arra, amerre a Cincérfark utca! És a Cincérfark utca? Nem is kell sokat kérdezősködnöd: ha kilenc gyáva kutya csahintását hallod, már jó helyen jársz. Hát még ha meghallod azt a nyávogást, amit hét cica, a Hétrettenetes rendez! Mondhatom neked: félelmetesek! Van is miért aggódnia a kutyáknak, név szerint mind a kilenc Lajosnak, mert amióta cicák és kutyák ádáz háborúja dúl, talán ez a legrettenetesebb. Hogy miért? Ha elolvasod ezt a nagyon mulatságos könyvet, akkor megtudhatod. De megtudhatod azt is, hogy ádáz harcok közepette a részvét és a szeretet fénye is kigyúl. Lédiell, a cicalány például kifejezetten barátságos IX. Lajossal, a dakszlival, a Hétrettenetes kicsi, bátortalan foglyával. No meg aztán ott van Háj, Iháj, Miháj... az ő viselkedésükről is olvashatsz egyet s mást ebben a könyvben.

Kapocsy György - Kormos István - Állatkerti ​séta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kormos István - The ​Cats of Coat'n'tail Street
Ki ​tudja, merre van a Pincérfrakk utca? Hát arra, amerre a Cincérfark utca! És a Cincérfark utca? Nem is kell sokat kérdezősködnöd: ha kilenc gyáva kutya csahintását hallod, már jó helyen jársz. Hát még ha meghallod azt a nyávogást, amit hét cica, a Hétrettenetes rendez! Mondhatom neked: félelmetesek! Van is miért aggódnia a kutyáknak, név szerint mind a kilenc Lajosnak, mert amióta cicák és kutyák ádáz háborúja dúl, talán ez a legrettenetesebb. Hogy miért? Ha elolvasod ezt a nagyon mulatságos könyvet, akkor megtudhatod. De megtudhatod azt is, hogy ádáz harcok közepette a részvét és a szeretet fénye is kigyúl. Lédiell, a cicalány például kifejezetten barátságos IX. Lajossal, a dakszlival, a Hétrettenetes kicsi, bátortalan foglyával. No meg aztán ott van Háj, Iháj, Miháj... az ő viselkedésükről is olvashatsz egyet s mást ebben a könyvben.

Kollekciók