Ajax-loader

Leon Uris könyvei a rukkolán


999640089a
elérhető
20

Leon Uris - Exodus
Az ​Exodus Mózes második könyve, amely azt beszéli el, hogyan menekült el a zsidóság az egyiptomi rabságból Kánaán földjére, és _Exodus_ annak a hajónak a neve, amely 300 árva zsidó gyereket szállított 1946 végén Ciprus szigetéről Palesztinába. Uris nagy ívű történetében arról mesél, hogyan tér vissza a zsidó nép két évezredes vándorlás után Palesztinába, az ősi földre, ahol az érkezőket ellenségesen fogadják nemcsak az ott élők, de a környező országok lakosai is. Megismerkedünk Ari Ben Kánaánnal és Dávid Ben Amival, a harcos fiatalokkal, akik már itt születtek, és akár életük árán is küzdenek a függetlenségért, az eljövendő békéért; Kittyvel, az amerikai fiatalasszonnyal, aki férje és kislánya halálát próbálja feledni egy gyermekmenhely iszonyú gondjait magára véve; és a szinte még gyerek Dov Landauval és Karen Clementtel, akik a régóta tartó menekülés után most talán végre hazára lelhetnek. Uris főhőseinek életén keresztül mutatja meg nekünk, hogyan kovácsolódik a szélrózsa minden irányából érkező emberekből egy új közösség, a zsidó nemzet.

Mila_18
elérhető
9

Leon Uris - Miła ​18
1939. ​szeptember 1-jén a német csapatok átlépik a lengyel határt, s ezzel kezdetét veszi a második világháború. A megszálló németek először csak jogaikat csorbítva alázzák meg a zsidóságot, majd gettókba terelik őket, végül pedig kezdetét veszi a népirtás. A lengyel zsidóság egyedül áll szemben a náci terrorral, saját honfitársaik, a lengyelek elzárkóznak a segítségnyújtás minden formája elől. Uris döbbenetes erejű regényének cselekménye a háborúnak azt az időszakát meséli el, amikor a varsói gettó lakói fellázadnak elnyomóik ellen, és házi készítésű fegyverekkel, valamint puszta ököllel szállnak szembe a Wehrmacht tankjaival. A város romjain folytatott küzdelem 47 napig tart, de végül csak néhány túlélő marad.

Leon Uris - The ​Angry Hills
A ​writer moves to Greece just as the Nazis invade, and he soon becomes a pawn in a dangerous game of espionage After the death of his wife, Mike Morrison arrives in Greece simply to receive an inheritance and come to grips with his grief. But it’s a bad time to nurse his sorrow—it’s the beginning of World War II, and the German army storms the country before Morrison can leave. He’s soon caught in a complicated cat-and-mouse game with Gestapo officers, British spies, and the Greek resistance movement. At the mercy of strangers, Morrison has to learn who to trust—and who to love. Leon Uris’s fast-paced second novel draws from the diaries of an uncle who served in Greece during World War II. It was made into a film in 1959 starring Robert Mitchum.

Leon Uris - Exodus ​(angol)
_Exodus_ ​is an international publishing phenomenon - the towering novel of the twentieth century's most dramatic geopolitical event. Leon Uris magnificently portrays the birth of a new nation in the midst of enemies - the beginning of an earthshaking struggle for power. Here is the tale that swept the world with its fury: the story of an American nurse and an Israeli freedom fighter caught up in a glorious, heartbreaking, triumphant era. Here is Exodus - one of the great best-selling novels of all time.

Leon Uris - Armageddon
Berlin, ​1945. Az események középpontjában a náci Németország fővárosáért folytatott csata áll, amely éveken át zajlott a Vörös Hadsereg és a nyugati szövetségesek között. A történet főszereplője Sean O'Sullivan amerikai tiszt, aki gyűlöli a németeket, ám szerelmes lesz Ernestine-be. A férfi életén keresztül ismerhetjük meg a kettéosztott Berlin tragikus történetét és az emberi lélek bonyolultságát. Miközben a szövetségesek azon munkálkodnak, hogy az országot demokratizálják, addig az oroszok a maguk erőszakos módján, rablás, fosztogatás és a lakosság politikai átnevelése révén igyekeznek érvényt szerezni hatalmuknak. A nyugati demokrácia és sztálini kommunizmus ádáz küzdelmében azonban nem könnyű a hétköznapi embernek méltóságát megőrizve új életet kezdeni. Leon Uris a hidegháborús évek morális kérdéseit feszegeti. Hiteles életképei mind amerikai, mind szovjet szemszögből ábrázolják e kor heroikus küzdelmeit.

Leon Uris - QB ​VII
In ​Queen's Bench Courtroom Number Seven, famous author Abraham Cady stands trial. In his book The Holocaust --born of the terrible revelation that the Jadwiga Concentration camp was the site of his family's extermination--Cady shook the consciousness of the human race. He also named eminent surgeon Sir Adam Kelno as one of Jadwiga's most sadistic inmate/doctors. Kelno has denied this and brought furious charges. Now unfolds Leon Uris' riveting courtroom drama--one of the great fictional trials of the century.

Leon Uris - Mitla-szoros
Leon ​Uris önéletrajzi elemekkel teli remekművét veheti kezébe az olvasó. Főhőse, Gideón Zadok, a neves amerikai író Izraelbe utazik, hogy anyagot gyűjtsön a fiatal állam megszületéséről szóló regényéhez. Az időpont 1956. Gideón Zadok, a volt tengerészgyalogos, a történelemkönyvekbe szuezi válság néven ismert esemény közepébe csöppen. A harc pillanatában, szembenézve a halállal, szinte egész életre emlékezetébe idéződik: a családi múlt legendái, az oroszországi zsidó városok mindennapjai, a pogromok rémülete, a kivándorlás keservei, a gyerekkor megaláztatásai, az első kamaszsikerek, az "Amerikai Álom", a hollywoodi sikerek évei, szenvedélyes szerelmek, csalódások. Egy ember küzdelme önmagáért és a méltó emberi életért.

Leon Uris - Romba ​dőlt Isten
A ​második világháborútól a 2008-as elnökválasztási kampányig tartó időszaktól felölelő Romba dőlt isten Qiunn Patrick O'Connell, egy őszinte megfontolt és bátor férfi feledhetetlen története, aki lehet, hogy az Egyesült Államok második katolikus ír elnöke lesz. Egy erkölcsileg romlott korban, amikor mindennaposak a szeparatista és fundamentalista támadások, felbukkan a színen Amerika reménysége, Quinn, az utolsó igazi liberalista a Szikláshegységből. Quinn-nek a múltjában azonban van egy sötét folt, ami beárnyékolhatja a politikai karrierjét, s az életét is veszélyeztetheti - egy titok, amelyről több mint fél évszázadon át ő maga sem tudott...

Leon Uris - Kálvária
- ​Álljon meg, Morrison! Fegyver van nálam! Mike megállt, mint aki üvegfalnak rohant, és lassan a férfi felé fordult. A fotelben terpeszkedő alaknak hatalmas bajsza volt. Hatalmas, véres bajsza... Mike arcán kövér verejtékcseppek gördültek végig. - Mit akar tőlem? - kérdezte remegő hangon. - Mit tettem? - A boríték... El kell juttatnia a borítékot... Ma éjfélkor indul a repülő... a Tatoi reptérről. Vigye magával az... az igazolványomat... Mike előrángatta zsebéből a borítékot és a férfi felé nyújtotta. - Tessék, itt van. Visszaadom. Én amerikai állampolgár vagyok! Nem tudom, miről van szó, és nem is akarom tudni. A bajszos egy erőtlen mozdulattal magához intette. Mike csak most döbbent rá, hogy a férfi haldoklik. - Nincs más választása... El fogják kapni, Morrison... Követik... Ne menjen... az amerikai ... követségre. Körülvették... ők mindenütt... ott vannak... Nincs választása...

Leon Uris - Csatakiáltás
Az ​amerikai tengerészgyalogság második világháborús küzdelmeinek emléket állító regény személyes tapasztalatokon, a valóságban átélt eseményeken alapszik, hiszen Uris 1942 és 1945 között önkéntesként szolgált a hadsereg elit alakulatának számító egységben. A történet az újoncok bevonulásával kezdődik. Mark, a veterán őrmester kétségbeesetten szemléli a fegyvernemére biztosan szégyent hozó, vegyes társaságot, akikből neki kell szuperkatonákat faragni. A hajnali fél öttől este tízig tartó alapkiképzés bemutatása mellett és közben megismerkedhetünk mindegyikük egyéni sorsával, családi hátterével, életfelfogásával is. Idővel kitűnő híradós egység szerveződik ezekből a nagyon különböző emberekből, akik - Huxley ezredes legnagyobb örömére - az új-zélandi, majd új-kaledóniai éles gyakorlatozások során és a japánok elleni öldöklő, kegyetlen harcokban bajtársaikkal vállvetve, egymást segítve harcoló, hazájukért küzdő, a másik minden problémájában osztozó, igazi kollektívává kovácsolódnak. Az utolsó, dicsőséges bevetést alig néhányan élik túl, de hősiességük emlékét hűségesen őrzik a szerencsés megmenekültek. A kegyetlen realizmussal megírt regény személyes közelségbe hozza a második világháború borzalmait és az amerikai tengerészgyalogság háborús hétköznapjait. - Érdekes, a feszültségeket mindvégig fenntartó, izgalmas olvasmány,.

Leon Uris - A ​királynő törvényszéke
A ​koncentrációs tábort is megjárt Adam Kelno, a kiváló sebész és lengyel hazafi Londonban telepedik le a háború után. Szédítő szakmai karrier előtt áll, amikor a kommunista lengyel kormány kiadatási kérelemmel fordul az angolokhoz. A vád: dr. Kelno háborús bűnös. Kelnónak sikerül bebizonyítania ártatlanságát, de a meghurcoltatások miatt családjával Borneóra költözik. Abraham Cady, a sikeres író könyvet jelentet meg Holocaust címmel. Megtörik a felejtés és hallgatás csendje. Kelno ismét bíróság elé áll, hogy végérvényesen tisztázza magát. A per során felizzanak az indulatok, feltépődnek a régi sebek, de fény derül az igazságra...

Leon Uris - The ​Haj
Leon ​Uris retums to the land of his acclaimed best-seller Exodus for an epic story of hate and love, vengeance and forgiveness and forgiveness. The Middle East is the powerful setting for this sweeping tale of a land where revenge is sacred and hatred noble. Where an Arab ruler tries to save his people from destruction but cannot save them from themselves. When violence spreads like a plague across the lands of Palestine--this is the time of The Haj.

Leon Uris - A ​zarándok
E ​könyvében Leon Uris visszatér arra a helyszínre, ahol a világszerte bestsellerré vált műve, az Exodus is játszódik. visszatér egy olyan történet kedvéért, amely a gyűlöletről, a szeretetről, a bosszúállásról és a megbocsátásról szól. A cselekmény színtere ezúttal is a Közel-Kelet, ahol egy arab vezető megpróbálja megvédeni népét a pusztulástól, de nem tudja őket megvédeni saját maguktól. A zarándok ebben a zűrzavaros időszakban játszódik, amikor Palesztina véráztatta földjén tombol az erőszak.

Leon Uris - Döntés
Vívódás ​kötelességtudat és szenvedély közt. Az Exodus, a Szentháromság és a Csatakiáltás írójától. Paddy O'Hara főtörzsőrmester legendás hírű tengerészgyalogos, nemzeti hős, az ír bevándorlók büszkesége. Halálát követően bajtársai, akik az életüket köszönhetik neki, megalakítják a Varacskos Disznók Társaságát. A testvériség léte akkor nyer igazi értelmet, amikor az amerikai polgárháború után a hadvezetés fel akarja számolni a tengerészgyalogságot. Paddy varacskos disznói mindent megtesznek annak érdekében, hogy létjogosultságot biztosítsanak a hadtestnek, a jövő kulcsa azonban Paddy fiának, Zachary O'Harának a kezében van. Zachary, akit az alakulat nevelt fel, egész életében tengerészgyalogosnak készült, és bármire hajlandó lenne annak érdekében, hogy megmentse a hadtestet. Vagy talán mégsem? A mindent elsöprő szerelem mégis fontosabb volna számára? "A Washingtonból kisereglett nézők közben kiterítették plédjeiket a Manassasra néző lankák zöld gyepére, előszedték a piknikes kosarakba csomagolt finomságokat, és vidám éljenzéssel, jóízűen falatozva figyelték harcba induló fiaikat, fivéreiket, apjukat. Az 1. Philadelphiai Tengerészgyalogos-szakaszt vezető Merriman hadnagy megcsókolta feleségét és lányait, s büszkén továbbvonult, hogy csatlakozzon a sebtében szervezett tengerészgyalogos-zászlóaljhoz, melynek legtöbb tagja a háromhetes kiképzésnél többel nemigen dicsekedhetett. A lelkesedés azonban határtalan volt, az emberek olyan serényen igyekeztek a csatába, hogy Kunkle alig bírta tartani az ütemet a dobjával. A Jerome House magaslaton, a Bull Run partján telepedtek le. A terv úgy szólt, hogy átkelnek a folyón, elfoglalják a kőhidat, és biztosítják a tüzérség átkelését. A hegyoldalról, mintha az egész helyszín egyetlen hatalmas sportpálya lett volna, a nézők éljenzését lehetett hallani. - Hurrá! Hurrá! - visszhangzották a hegyoldalak. Az északiak optimizmusa nem ismert határokat."

Leon Uris - Meghalsz, ​tengerész!
Félelmetesen ​kemény kiképzés, köznapi gondok, könnyű kalandok, forró szerelmek, hátborzongatóan véres csaták. Leon Μ. Uris könyve nem méltánytalanul szerepelt oly hosszú időn át a nyugati bestsellerlisták élén. Regénye az amerikai tengerészgyalogság második világháborús csendes-óceáni harcainak színterére kalauzolja el az olvasót. Hősei a 6.tengerészgyalogos ezred – gúnynevén a Nyalókás Hatodik – katonái olyan világban élnek, amelyről mindeddig kevés fogalmat alkothatott a magyar olvasó. Uris valósághű közelségbe hozza a tengerészgyalogosok mindennapjait. Művét joggal nevezték „kemény" regénynek. Pompásan szórakoztató, élvezetes olvasmány.

Leon Uris - A ​God in Ruins
Spanning ​the decades from World War II to the 2008 presidential campaign, A God in Ruins is the riveting story of Quinn Patrick O'Connell, an honest, principled, and courageous man on the brink of becoming the second Irish Catholic President of the United States. But Quinn is a man with an explosive secret that can shatter his political amibitions, threaten his life, and tear the country apart--a secret buried for over a half century--that even he does not know...

Leon Uris - Szentháromság
A ​huszadik század első felének Írországában járunk. Jelen vagyunk a véres protestáns–katolikus összecsapásokon, a híres Vörös Kéz mozdony próbafutamán, a korabeli profi rögbibajnokság meccsein és az Ír Testvériség megalakulásánál. Megismerjük Seamus O’Neillt, Brendan Sean Barrettet és Conor Larkint – a „költőt, az álmodozót és a lázadót”, akik mind a maguk módján harcolnak népük függetlenségéért. A _Szentháromság_ Írország regénye. Azé a tragikus földé, ahol milliók haltak éhen vagy ahonnan milliók vándoroltak ki az éhínség elől. Ahol az elnyomást tökélyre fejlesztették, ahol a történelem fintoraként a katolikusok lettek a vallásukban, nyelvükben, létükben üldözöttek. Ahol a gyűlölet még ma is él, és ahol még mindig gyilkol a múlt. Uris ugyanolyan szemléletesen mutatja be a mai véres észak-írországi események gyökereit, mint amilyen érzékletesen az arab–izraeli ellentét eredetét boncolgatta _Exodus_ című könyvében.

Leon Uris - Megváltás
A ​regény egy része a Szentháromságban megismert eseményeket dolgozza fel, megismertet hőseivel, beavat titkaikba, elvezet a gyönyörű Caroline grófnő budoárjába, de az IRA első merényleteihez is. A nagyobb rész Rory Larkin, Conor új-zélandi unokaöccse története. Egy vad, gyarmatlakó fiúé, aki a nagybátyja nyomdokait akarja követni. De közben jön egy szerelem, sok kaland és egy világháború. A gallipoli harcok leírásánál pedig szerzőnk ismét bebizonyítja, hogy napjaink egyik legjobb háborúsregény-írója.

Leon Uris - Topáz
"Egy ​irdatlan méretű nyerges vontató gurult el Arnaldo előtt, olyan hatalmas, amekkorát a kubai még életében nem látott. A pótkocsinak hat tengelye volt, mindegyiken nyolc óriási kerék. Az orvostanhallgató izgalmában már arra sem emlékezett, mire kell figyelnie. Mit is mondott Juanita? Mit is mondott... Megvan! A gumikat kell nézni. Nézd a gumikat! Igen! A gumik szinte szétlapultak a teher súlya alatt. A ponyvával letakart, vaskos cső háztömb hosszúságú volt... és a végéből kilátszott egy darab! Arnaldo megpróbált minden apró részletet az agyába vésni. Nem sok ideje volt rá. A karaván elhaladt, a szűk résen át már csak a nyomában cammogó páncélautókat és az orosz katonákkal tömött teherautót lehetett látni... ...Három héttel André Kubába érkezése után már ment is az üzenet az amerikaiaknak: Szovjet középhatósugarú rakéták jelenléte megerősítve. A rakéták még nem működőképesek. Támaszpontok szovjet kézben."

Leon Uris - Trinity
From ​the acclaimed author who enthralled the world with Exodus, Battle Cry, QB VII, Topaz, and other beloved classics of twentieth-century fiction comes a sweeping and powerful epic adventure that captures the "terrible beauty" of Ireland during its long and bloody struggle for freedom. It is the electrifying story of an idealistic young Catholic rebel and the valiant and beautiful Protestant girl who defied her heritage to join his cause. It is a tale of love and danger, of triumph at an unthinkable cost -- a magnificent portrait of a people divided by class, faith, and prejudice -- an unforgettable saga of the fires that devastated a majestic land . . . and the unquenchable flames that burn in the human heart.

Kollekciók