Ajax-loader

Varga Sándor könyvei a rukkolán


Varga Sándor - A ​(V)Étkezés...?
Először ​a 2000. évben jelent meg a Terézvárosi Újság hasábjain a Gyomordoktor cikksorozat, majd 2005. januárjától a Természetgyógyász Magazin jóvoltából már az ország is megismerkedhetett A Gyomordoktor kalendáriuma havonta megjelenő komplex életmód-, és táplálkozási tanácsaival. Ez a könyv a két cikksorozat kibővített változataként sokoldalúan használható iránytűt, és olyan receptkönyvet ad minden érdeklődő kezébe, amely megfelel a magyaros ízvilágnak. Az olvasó többek között megismerkedhet a holisztikus életmód és táplálkozás alapfogalmaival, a "bűvös" E-számok rejtelmeivel, a leggyakoribb anyagcsere betegségekkel és azok táplálkozás általi megszüntetésével, a szellemi és lelki táplálék fontosságával, konkrét receptekkel, hasznos tanácsokkal.

Varga Sándor - Fiatalok ​és a szex
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karle Gábor - Varga Sándor - Aranyak ​élőben
Különleges ​kiadványt kínálunk az olvasónak (és hallgatónak), amelynek segítségével újra és újra átélheti legfényesebb olimpiai győzelmeink torokszorító izgalmait. A kiadvány alapját az MR archívumából származó hanganyag képezi, amely a legemlékezetesebb olimpiai közvetítéseket tartalmazza az 1936-os berlini játékoktól kezdve egészen Kovács Katalin és Janics Natasa pekingi aranyáig. A könyv a cd-melléklet forró hangulatú közvetítéseihez ad tartalmas és érdekes hátteret: az ott szereplő sportolókkal (vagy, ha már nincsenek köztünk, rokonaikkal, barátaikal) kifejezetten a könyv számára készült friss interjú. Az egyes aranyakat nem csupán a sportolók, hanem a riporterek is visszaidézik. A csaknem hatszáz fotóval illusztrált könyvben, amelyhez Szepesi György írt előszót, több mint hatvanan emlékeznek kimagasló sikereinkre. A kiadványunk album jellegű és méretű, fényes arannyal nyomott, exkluzív kivitelű, cd-mellékletes könyv tehát, amely ideális ajándék, ugyanakkor tartalmas olvasmány is. „A hang elszáll, az írás megmarad – mondják, de ebben a különleges albumban másképpen van: a hang is megmarad, megôrzi a magyar sport aranyérmes hôseinek emlékét a jövô nemzedéke számára. A lemezt hallgatva és a könyvet lapozgatva megelevenednek sportolóink erôfeszítései, képet kapunk küzdelmeikrôl és örömeikrôl.” Szepesi György Csik Ferenc Papp László 4x100 m-es női gyorsváltó Aranycsapat Parti János Török Gyula Kárpáti Rudolf Rejtő Ildikó Vizilabdacsapat, 1964 Polyák Imre Zsivotzky Gyula Hesz Mihály Varga János Párbajtőr csapat Hegedűs Csaba Németh Miklós Magyar Zoltán Wladár Sándor Foltán–Vaskúti páros Darnyi Tamás Egerszegi Krisztina Női kajak négyes Rózsa Norbert Nagy Tímea Kolonics György Kammerer-Storcz páros Igaly Diána Férfi kajak négyes Vizilabdacsapat, 2004 Kovács–Janics páros Pluhár István Szepesi György Gyulyás Gyula Novotny Zoltán Vass István Zoltán Peterdi Pál Török László Radnóti László Molnár Dániel Siklós Erik

Varga Sándor - Díszmadarak
A ​madarászok bizonyára örömmel fogadják a díszmadarak tartásáról, tenyésztéséről készült, gazdag irodalmi ismereteken, és jelentős saját tapasztalaton nyugvó könyvet. A kezdők megszerezhetik belőle az összes fontos tudnivalót a madarak vásárlásáról, elhelyezéséről etetéséről, viselkedéséről, szaporításáról, a gyakorlott madarászok pedig biztosan szívesen olvassák az egyes fajokon belül a színmutációk ismertetését, valamint a saját tapasztalatok személyes hangú leírását. Mindent összevetve megszületett az az összefoglaló munka, amely korunk színvonalán szól a madarászokhoz, és illusztrációi is méltóak a témához. Nagy előnye, hogy miután magyar szerző műve, a magyar viszonyok ismeretében íródott, sok hazai tenyésztői véleményt, sikert és kudarcot említve

Varga Sándor - Mindennapi ​nagypéntek
A ​költő képtelen elfogadni az olyan létmódot, amelyből hiányzik az értelem, ahol se a humánumnak, se szónak nincs becsülete, amelyben képtelenségnek tűnik a keresztény életvitel megvalósítása... ... a versek minden lírai áttételességük mellett párbeszédben állnak a történelem éppen történő pillanatával... ... méltóságteljesen ott nem lehet élni, ahol az üres ígéretek kiürült plakátszavai zárják börtönükbe az embert. A kronológiai felépítésű, élményileg és érzelmileg egységes szerkezetű kötetben a morális elmagányosodás kozmikus élménye mitológiai párhuzamban áll Isten fia nagypénteki magára hagyatottságával... A költő minden borongása ellenére megtalálja a "percnyi harmóniát", ilyen-kor az élet fogyó perceinek számlálásától a szerelem emlékei felé fordul, hagyja fellobbanni a reményt, de annak tűzét már nem táplálja... ... a költői szónak csak ereje van, hatalma nincs, miként Varga Sándor fogalmaz «talán szólhatnék/de szavak jégverése/nem árt a gaznak»

Hainzmann János - Varga Sándor - Zoltai József - Elektronikus ​áramkörök
A ​Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán a Műszer- és Méréstechnika Tanszék megalapítása, 1954 óta oktat elektronikus áramköröket. A szakterület rohamos fejlődése megköveteli a tananyag és a hozzá kapcsolódó jegyzetek folyamatos felfrissítését. A szerzőknek, akik több évtizede oktatnak a Műszer- és Méréstechnika Tanszék munkatársaiként elektronikus áramköröket, most lehetőségük nyílt tankönyv megírására. Korábban a szerzők több jegyzetsorozat kidolgozásában vettek részt, ezek tapasztalatainak felhasználásával készült ez a tankönyv. A tananyag kidolgozásában, csakúgy mint a jegyzetek megírásában is, oroszlánrésze volt az 1989-ben elhunyt dr. Telkes Béla docensnek, aki a tanszék Elektronika csoportját hosszú éveken át vezette. E tankönyv megírását is ő kezdeményezte, de távozásával a megírás feladata munkatársaira maradt. A tananyag feldolgozásának megkönnyítésére egyes fejezetek végén feladatokat is közlünk. Ezek egy részének forrása dr. Jobbágy Ákos: Elektronikus áramkörök példatára. E tankönyv célja az elektronikus alapáramkörök megismertetése, az elektronikus áramkörök kezeléséhez, számításához és tervezéséhez szükséges szemléletmód kialakítása.

Bedő Gyula - Lőrinczi Gyula - Varga Sándor - Vállalkozások ​gazdaságtana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Varga Sándor - A ​magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem 1945-1957
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók