Ajax-loader

Tomsics Emőke könyvei a rukkolán


Tomsics Emőke - Kacagány és camera
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tomsics Emőke - Jalsovszky Katalin - KuK
KuK kaiserliches Wien, königliches Budapest. Photographien um die Jahrhundertwende ; mit 190 Abbildungen in duotone, zahlreichen Zitaten aus der Literatur und zwei Stadtplänen.

Jalsovszky Katalin - Tomsics Emőke - Budapest ​világváros
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tomsics Emőke - Háborúképek
Az ​Érdekes Újság 1915-ben harctéri fotópályázatot hirdetett, amelyen javarészt amatőr fotográfusok vettek részt. Az óriási sikerre való tekintettel további 4 pályázatot indítottak, s a legjobb képekből összesen 120 képből álló 10 mappát jelentettek meg. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárában őrzött mappákat és a harctéren készült amatőr fényképeket mutatja be ez a különleges kötet.

Tomsics Emőke - Kacagány ​és camera
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jalsovszky Katalin - Tomsics Emőke - Toronyi Zsuzsa - A ​magyarországi zsidóság képes története
Menórával ​díszített, derékban kettétört sírkő a 3. századból csodálkozó, fejét vakaró szemüveges kisfiú a Teleki téri lakászsinagógában. Nyitó és zárókép. A kettő között: Árpádházi királyok héber betűjegyes ezüstdénárjai, törökkori zsidó temetőben talált, mazal tov feliratú menyasszonyi aranygyűrű, a zsidók egyenjogúságát kimondó 1849. IX. törvénycikk, herendi porcelán szédertál, a Párisi Nagy Áruház, tudósasztal a Centrál kávéházban, a Borsszem Jankó karikatúrái, szecessziós épületek sora, plakátok, az Auschwitz-album lapjai, a Zsidó Nyári Fesztivál. A Vince Kiadó egyedülálló vállalkozása ez a fotókkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált kötet, mely a magyarországi zsidóság sok évszázados történetét a családi életet, a hitéletet, a kivételes személyiségeket és egyéni-közösségi tragédiáit minden eddiginél teljesebben mutatja be a kezdetektől napjainkig. A mintegy 550 fénykép (közülük több most kerül első ízben a közönség elé) és a történelmileg hiteles szövegek meggyőzően dokumentálják azt a szerepet, amellyel a zsidó közösségek és tagjaik hozzájárultak Magyarország anyagi gyarapításához, kulturális-szellemi-tudományos értékeinek gazdagításához.

Jalsovszky Katalin - Tomsics Emőke - Budapest ​a Duna gyöngye
Minden ​város kétszer születik: Budapestet először tót napszámosok rakták téglából és vakolatból. Másodszor az írói, művészei építik fel. Kő és vakolat magában nem elegendő: az ilyen város csak telep, csak műhely, csak méhkas, de nem város a szó nemes értelmében. A puszta ezer és ezer év óta puszta, de csak Petőfi óta tudjuk, hogy szép. Budapest még fiatal város, és sokan még most sem akarják elhinni róla, hogy szép, nagy és nemes: mert Budapestről még nem írtak eleget. Nem volt Victor Hugója, aki bevallotta volna róla, hogy még a kövezete után is honvágyat érez. A nemlátóknak még nem nyitották fel a szemét, még nem hitették el az országgal, nem, még magával a várossal sem, hogy Budapestnek is tulajdon, sajátos és semmihez sem hasonlítható lelke van, mint akár Párisnak, vagy Londonnak. Pedig ez a lélek itt van, megvan [...] Uj Idők, 1922

Tomsics Emőke - Budapest ​Atlantisza
A ​könyv Budapest történetének egy érdekes korszakát rekonstruálja, a 19-20. század fordulójának nagy építkezését, a II. világháborúban elpusztult, régi Erzsébet híd építését és ezzel együtt a pesti Belváros átalakulását. A szerző hatalmas munkát végzett azzal, hogy 140 lebontott, megszűnt épület történetét és képeit kutatta. A könyvet 172 korabeli kép illusztrálja, melyek közül több még ismeretlen a nagyközönség előtt. Része a műnek egy topográfiai mutató, amelynek segítségével az előzéken található korabeli térképen megkereshető a lebontott épületek helye.

Jalsovszky Katalin - Tomsics Emőke - BudaPest, ​az ikerfőváros
A ​Budapest világváros és a Budapest a Duna gyöngye című könyvek után most fővárosunk kialakulásának korai korszakát kísérhetjük végig, az 1800-as évek közepétől a századfordulóig.Ismert és ismeretlen emberek fotográfiáin nyomon követhetjük a divat változásait, a pesti polgár mindennapi életét, az 1867-es koronázás képeit, találkozhatunk Deák Ferenccel és Podmaniczky Frigyessel, Arany Jánossal és Liszt Ferenccel, Blaha Lujzával és Thaisz Elek rendőrkapitánnyal.A közel háromszáz képhez bő képaláírások tartoznak, melyek nemcsak a város történetét mesélik el, de a fotográfia fejlődését, jellegzetességet is.

Jalsovszky Katalin - Tomsics Emőke - A ​tegnap világa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók