Ajax-loader

Rosie Rushton könyvei a rukkolán


Rosie Rushton - Becsszavamra ​kinyúlok!
_Laura:_ ​Mi lehet nagyobb istencsapás, mintha az embernek terhes az anyja, mégpedig Melvyntől, aki nem is a férje! _Chelsea:_ Szörnyű, hogy az apám egy gyorsbüfé szakácsa, az anyám pedig miniszoknyában jár! _Jemma:_ Bedilizek, mert a szüleim a fiúm füle hallatára szónokolnak arról, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy járjak valakivel! _Sumitha:_ Hogy döntsem el, hogy jó-e nálam ez a fiú? _Jon:_ Ugyan, ki ez az alak, akivel az anyám összebújva sugdolózik? Egyszóval: a szüleink ennél már nem is lehetnek idegesítőbbek! Vagy mégis? E fergetegesen vidám könyv a _Ne cirkuszolj, anyu!_ című könyv folytatása, amennyiben az előző kötetben megismert tinédzserek a főszereplői, de a könyv önállóan is megállja a helyét. Négy lány, szüleik és fiúbarátaik élik zűrzavaros, ám megkapóan rokonszenves életüket. Az angol fiatalok gondolkodásmódja, élethelyzeteik a megszólalásig hasonlítanak magyar megfelelőikre.

Rosie Rushton - Hogy ​tehetsz velem ilyet, anyu?
Rosie ​Rushton első két könyve (_Ne cirkuszolj, nayu!_ és _Becsszavamra, kinyúlok!_) néhány tizenéves lány és fiú vidám, egymásba fonódó története. Az angol kisvárosban játszódó események akár Magyaroszágon is megtörténhettek, megtörténhetnek: színészi ambíciók, szakácsverseny, összeveszések és kibékülések, iskolai és családi konfliktusok színezik a kacagtató, fiataloknak szóló könyvet. _Chelsea_ - kínos számára, hogy az apja teherautóról levest árul. Olykor kivert kutyának érzi magát. Apjának pedig parkolási gondjai vannak: nem akarja, hogy a barátai meglássák. A szülinapi vacsora pedig állati kínosra sikeredett. _Laura_ - új barátjával, Daniellel állatvédő tüntetésre megy, aminek nagyon rossz vége lett. Ráadásul igencsak kínos, hogy az anyja terhes, de az új barátja egyenlőre nem vette feleségül. _Sumitha_ - egy darabig nagyon jó érzi magát Jonnal, de aztán feltűnik a láthatáron Sharpe tanár úr. És az öccsével valami nagyon nem stimmel. Megzsarolták? _Jemma_ - elhatározza, hogy színésznő lesz, de a tervei akadályokba ütköznek. A nagymamája pedig férjhez megy. Hát nem szörnyű? _Jont_ - az apja golfozni vinné, de ő Laurával kétszemélyes légyottra készült. Aztán Laurával vigasztalódik. _Ginny_ - tévé szerepet kap egy show-műsorban.

Covers_2665
elérhető
3

Rosie Rushton - Sophie
Sophie ​eszes és talpraesett lány. Anyagiakban sem szűkölködik. De a sors olyan anyát juttatott neki, aki - szerinte - a pénz és a `jó tanács` megszállottja. Ráadásul peches a szerelemben. Jó dolog randizni meg bulikra járni, de Sophie VALÓSÁGOS életre és érzelmekre vágyik. Tony valóságos. Nem egy férfiszépség, még csak nem is sportos alkat. Csak egy jó pajtás, ami egyenesen előny: Sophie-nak sem kell azzal törődnie, hogy szívdöglesztően nézzen ki. Amikor az édesapja hazajön Afrikából, ahol jószolgálati munkát végzett, Sophie odáig van az örömtől: amit apa csinál, az igazán fontos! Amikor azonban ő is segíteni akar, egy olyasfajta VALÓSÁGGAL kerül szembe, amellyel nem tud megbirkózni...

Covers_32663
elérhető
4

Rosie Rushton - Poppy
Poppy ​nem panaszkodhat. Csinos, jóképű, példás családja van, s a fiúk sorban állnak, hogy randira hívják. És mert jószívű is, szívesen segít kevésbé szerencsés barátainak, ahogy illik is ahhoz, aki az ország legfiatalabb lelki tanácsadója szeretne lenni. Akár a sérült fiatalok megsegítéséről van szó, akár az iskola életét föllendítő ötletekről (amikkel az őrületbe kergeti a dirit), akár a legjobb barátnőjét kell megvigasztalni, akit éppen elhagyott a szerelme egy bombázóért, Poppy minden problémát játszva megold. Csakugyan? Ez majd akkor derül ki, amikor a biztonságot nyújtó háttér váratlanul meginog.

Covers_18647
elérhető
1

Rosie Rushton - Jessica
Jessica ​aztán valóban az Isten háta mögött él! Wales kellős közepén, dombok lábánál látta meg a napvilágot. Ugyan milyen izgalmakat kínál az élet egy tizenévesnek egy alig húsz házból álló faluban? Vannak barátnői, de a legközelebbi is mérföldekre lakik tőle. És mikor jöjjön össze velük, amikor minden szabad idejében a farmjukkal küszködő szüleinek kell segítenie? És egyszer csak mégis történik valami: Jessica Bécsbe utazik az iskola kórusával, megismerkedik Markkal, és izgalmasnál izgalmasabb élményekben lesz része. De közbeszól egy váratlan tragédia. Nem könnyű kitörölni az emlékezetből a múltat, ha lépten-nyomon beleütközik az ember.

Rosie Rushton - Ő ​az enyém!
Mikor ​a tűzrőlpattant angol lány, Ellie egy franciaországi nyári táborozás alkalmával találkozik a magabiztos német Riekével, állandó versengés alakul ki közöttük. S ami még ennél is rosszabb, hogy Marc mindkettőjüknek csapja a szelet. Elie és Rieke mindaddig ellenséges e-maileket vált, míg rá nem döbbennek, hogy mindkettőjük életében vannak nagyobb problémák is, mint ez a flörtölő francia fiú. Lehet vajon ekkora távolságból segíteni egymásnak? Adhatók-e így valamirevaló tanácsok? S képesek-e a lányok közös erővel megleckéztetni a kettős játékot folytató Marcot?

Rosie Rushton - Gőzöm ​sincs, mihez kezdjek?
Van ​rá remény, hogy a szülők egyszer mégis észhez térnek? Szumitha megismerkedik a világ legpengébb srácával, aki ráadásul élete legnagyobb esélyével kecsegteti, de a szüleinek egészen más elképzelései vannak a jövőjéről... Laura nem meri megmondani Jonnak, hogy szakítani akar vele, mert Simon jobban tetszik neki... Chelsea azt reméli, hogy az anyja segít megoldani a gondjait, de ő a saját bajaival van elfoglalva. Chelea azonban váratlanul rájön valamire... Jemma anyja végre a lánya mellé áll, az apja azonban másképp képzeli a jövőjüket... Jon apja egyre elviselhetetlenebb: állandóan gúnyolja a fiát, aki szerinte nem elég rámenős a lányokkal...

Rosie Rushton - Olivia
Mi ​mindent kell még Oliviának elviselnie? A papája lelépett, összeköltözött azzal a dög Rosalie-val, és nem úgy fest, hogy vissza akar jönni. A fiúja azért dobta, mert vastag a combja, és az arca csupa szeplő. Művészi hajlamú mamája egy buggyant albérlőt fogad be a házba, aki minden jel szerint rossz útra téríti. És mindennek tetejébe Poppy, a legjobb barátnője, aki osztálytársai minden gondját játszva meg tudta oldani, másik iskolába iratkozott. De amikor az eszméletlenül jóképű Ryan komolyan udvarolni kezd neki, és a papája is bejelenti, hogy visszatér a városba, Livivel boldogságában madarat lehet fogatni. Pedig az igazi problémák éppen ekkor kezdődnek!

Rosie Rushton - Ne ​cirkuszolj, anyu!
Nos, ​mit is tehet egy lány, ha híres újságíró az anyja? És hová bújjon szégyenében, ha a mamája együtt él egy pasival, aki nem is a férje? És hogy viselheti el egy tinédzser, ha az apját leginkább a sütés-főzés érdekli? És megtehetik-e egyes szülők, hogy megtiltják, hogy a lányuk együtt járjon egy sráccal, aki tetszik neki..? Minderről - és még sok egyébről is szól ez a vidám, tizenéves lányokról és fiúkról írott könyv, amelynek kedves-bohókás szereplői nehezen viselik el a szüleiket, akik szerintük régimódiak, feltűnési viszketegségben szenvednek, nagyzolók és értetlenek. A lányok azonban nem hagyják magukat, ők a saját normáik szerint, a saját életüket akarják élni...

Rosie Rushton - Melissa ​új élete
Melissa ​eszes, talpraesett és roppant öntudatos ifjú hölgy, ami nem kis eredmény, ha tekintetbe vesszük, hogy csupán 155 centi magas, vörös hajú és csupa szeplő. Ráadásul az anyja igencsak meglepő hivatást választott, és családostul egy Londontól távoli kis faluba költözött. Melissának nem kis erőfeszítésébe kerül, hogy beverekedje magát az iskolai elitbe, megismerkedjék egy klassz sráccal és kisírja a szüleitől, hogy örökbe fogadhassa a világ legbolondosabb ebét. Ám amikor úgy látszik, minden a legjobb úton halad, sűrűsödni kezdenek a gondok a családban is, az iskolában is. Melissa rájön, hogy nem egészen úgy állnak a dolgok, ahogy az a felszínen mutatkozik.

Kollekciók