Ajax-loader

Fred Hoyle könyvei a rukkolán


Fred Hoyle - John Elliot - Androméda
A ​távoli Androméda csillagkép irányából rádióüzenet érkezik a Földre, az üzenet alapján óriáskompjutert építenek, mely aztán megteremti Andromédát, a gyönyörű földi lányt, aki a távoli, magasan fejlett civilizáció összekötője. Az ismeretlen idegenek hatalmas tudásanyaga áramlani kezd a Föld felé, ebből aztán számtalan veszélyhelyzet támad, Földünket katasztrófa fenyegeti. Csak a tudósok elszánt csoportja veszi fel a harcot, s igyekszik elhárítani az Androméda okozta katasztrófát...

Fred Hoyle - Geoffrey Hoyle - Fifth ​planet
As ​convincing, mystifying and exciting as The black cloud, this new adventure by the world-famous astronomer, Fred Hoyle and his son, records the first landing on the grassy slopes of the deceptively peaceful planet, Achilles.

Fred Hoyle - Geoffrey Hoyle - Into ​Deepest Space
The ​"Big Blaze" theory was about to be tested with Earth as the laboratory. a giant cloud of hydrogen gas was being propelled toward Earth by the Yela – terrifying opponent of all other beings of the starways. Should the hydrogen reach Earth's atmosphere, the entire planet would go up in explosive flames. The people of Earth had no choice by to combine forces and, with physicist Dick Warboys and his three alien friends Betelgeuse, Rigel, and Alcyone as their leaders, take to space to combat the Yela peril. But instead of solar-system-wide warfare, Dick and his shipmates found themselves irresistibly pulled away from their fleet, captured by a dangerously desperate Yela, and bound on an incredible journey where man was never meant to go.

Fred Hoyle - The ​Black Cloud
A ​1959 classic 'hard' science-fiction novel by renowned Cambridge astronomer and cosmologist Fred Hoyle. Tracks the progress of a giant black cloud that comes towards Earth and sits in front of the sun, causing widespread panic and death. A select group of scientists and astronomers - including the dignified Astronomer Royal, the pipe smoking Dr Marlowe and the maverick, eccentric Professor Kingsly - engage in a mad race to understand and communicate with the cloud, battling against trigger happy politicians. In the pacy, engaging style of John Wyndham and John Christopher, with plenty of hard science thrown in to add to the chillingly credible premise (he manages to foretell Artificial Intelligence, Optical Character Recognition and Text-to-Speech converters), Hoyle carries you breathlessly through to its thrilling end.

Fred Hoyle - Stonehenge-től ​a modern kozmológiáig
"Ma ​semmiféle józan fizikai megfontolás alapján nem jelenthetjük ki, hogy a kopernikuszi elmélet "helyes", és a ptolemaioszi elmélet "helytelen". A két elmélet, ha olyan tagokkal bővítjük őket, amelyek a bolygópályák excentricitásának négyzetét és magasabb hatványait is tartalmazzák, fizikai értelemben egyenértékű. Azt azonban elmondhatjuk, hogy ennek felismerésére aligha kerülhetett volna sor, ha a fizikusok nem a kopernikuszi nézőpontot fogadják el több mint négy évszázadon át. A ptolemaioszi rendszer terméketlennek bizonyult volna, mert túlságosan megnehezítette volna a továbbhaladást."

Fred Hoyle - Element ​79
A ​Fantastic, frightening plunge into the future; an era of interplanetary espionage; airborne orgies; galactic extravaganzas—when man is the servant of superior creatures from different worlds.' –Front cover 'Earthlings are dominated by the Devil, manipulated by Martians, headed for extinction at the hands of nonhumans... a horror-scope of the future, masterminded by one of the foremost astronomers of our time.' –Back cover

Fred Hoyle - Osszián ​küldetése
1970-ben ​vagyunk. Írországban különös dolgok történnek. Az Ír Ipari Társaság cégére alatt egyedülálló technikai, gazdasági és tudományos teljesítmények születnek. A nagyhatalmak ügynökök seregét küldik az országba, hogy kifürkésszék az ÍIT titkát. Sikertelenül. Az angol titkosszolgálat egy Sherwood nevű fiatal fizikust bíz meg azzal, hogy hatoljon be a titokzatos területre, és szaktudása segítségével fejtse meg a különleges produkciók okát. Sherwoodnak azonban nem annyira szaktudásra, mint inkáb körmönfont ügyességre van szüksége ahhoz, hogy veszedelmes kalandok egész sorozata után céljához érkezzen. Fred Hoyle, a világhírű angol csillagász, ebben a regényben elismerésre méltó tehetséggel ötvözi egybe a legizgalmasabb krimi fordulatokat a merészen szárnyaló tudományos képzelettel.

Fred Hoyle - Geoffrey Hoyle - Az ​űr legmélyén
A ​nagysikerű Űrhajók a Göncölszekérben című könyv folytatása! A messzi távolból sisteregve érkezett a yelák üzenete a mikroreceptoron keresztül: "Pillanatnyilag ti győztetek ugyan, de engem nem lehet ilyen könnyen legyőzni." Mindez három évvel ezelőtt történt, miután Dick Warboys elűzte a támadó yelákat azzal, hogy egy lítiumbombát lőtt a napba. Ám most úgy tűnik, az ellenség beváltja a fenyegetést, mivel a tudósok egy roppant méretű, mindent magába nyelő hidrogénfelhő közeledését fedezik fel. A Föld megmentésére Warboys és göncölszekérbeli szövetségesei megindulnak a yelák üldözésére - a legmélyebb űrbe. "A legmozgalmasabb, legköltőibb ötlet, amit Hoyle és fia valaha is írt." - The Times

Fred Hoyle - October ​the First Is Too Late
Solar ​beams plays havoc with terrestrial time: England is in the '60's, but WWI is still raging in western Europe, Greece is in the golden age of Pericles, while the United States is some thousands of years in the future; and Russia and Asia are reduced to a glass-like plain, fused by the burnt-out sun of a far distant future. The central themes are time and the meaning of consciousness. The heroes are a pianist-composer and his scientist friend. The dramatic highpoint of the book is a magnificent, almost idyllic section on the life and music of the future, in which one can almost hear the compositions of two rivals as they compete in improvisations.

Fred Hoyle - A ​fekete felhő
A ​tudományos-fantasztikus regény napjainkban játszódik. Egy fiatal norvég csillagász felfedez egy sötét objektumot az égbolton, amelyről kiderül, hogy a Naprendszer felé tart. Közeledése a Földön különböző politikai bonyodalmakat, hatalmas természeti katasztrófát vált ki. Rejtélyes, értelmes, szuperintelligens lény a Köd lakója, akinek titokzatos sorsa, izgalmas pusztulása valóban kitűnő tudományos-fantasztikus téma. A szellemes, szórakoztató, ugyanakkor fizikai és csillagászati ismereteket nyújtó regény élvezetes olvasmány.

Fred Hoyle - John Elliot - The ​Andromeda Anthology
The ​close-knit group of scientists who work at the new radio telescope are shocked to receive a mysterious signal from the heart of the Andromeda galaxy. Working with mathematician Christine Jones, Dr John Fleming interprets the signal as the instructions to build a super-computer. When the computer begins to relay the information it receives from Andromeda, scientists find themselves possessing knowledge previously unknown to mankind, knowledge that could threaten the security of human life itself.

Fred Hoyle - Geoffrey Hoyle - Űrhajók ​a Göncölszekérben
Harminc ​év után visszatér a Földre az első, a távoli űrbe küldött csillagközi felderítő űrhajó. De bár el se indult volna! A legénységnek titokzatos módon nyoma veszett, csak egy baljóslatú üzenet maradt a kabin falán a parancsnok aláírásával: "Ha ez az űrhajó visszatér a Földre, akkor az emberiséget halálos veszély fenyegeti!" A politikusoknak és a katonáknak nem sok idejük marad a rejtélyes üzenet komolyságán töprengeni. A Naprendszerbe hatalmas, feltartóztathatatlanul előre nyomuló idegen űrhajóflotta tör be... És rögtön megjelenik egy másik is... "Torpedó robbant a közelünkben. Hajónk pörögni kezdett. Azután még egy robbanás. A harmadik robbanásra már mindenki elvesztette egyensúlyát és az egyik kabinfaltól a másikig csapódott. A műszerfal zárlatott kapott, a jelzőfények kialudtak. - Eltaláltak! Rhodesnek már nem volt ideje, hogy válaszoljon, mert a hajót újabb találat érte. Minden szétesett, és a legénység szerteszét röpült az űrbe."

Kollekciók