Ajax-loader

Bóta Gábor könyvei a rukkolán


Bóta Gábor - Heltai Péter - Fiala János Péter - Kézikönyv nyugati autó vásárlásához (1989/1)
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bóta Gábor - Kiss Csaba - Bécsi bevásárló kosár
Tudja-e, hogy - a garancialevél gyakran értéktelen... - az Operától óránként ingyen buszok indulnak... - Bécsken is van Róbert bácsi konyhája... - élelmiszerekért is térítenek Mwst-t, ha... - 20 schillingért operát hallgathat... - 45 schillingért háromfogásos ebédet kaphat... - mindezt és még sok minden mást megtudhat ebből a szórakoztató könyvből.

Bóta Gábor - Mi ​van a maszk mögött? I-II.
A ​kötetben - többek között - Koltai Róbert, Gálvölgyi János, Garas Dezső, Eperjes Károly, Bubik István, Haumann Péter, Kibédi Ervin, Kabos László, Bodrogi Gyula, Kerényi Imre, Psota Irén és még sokan mások nyilatkoznak a szerzőnek.

Bóta Gábor - Új ​beszélgetések
Az ​interjú végletekig személyes műfaj, bonyolult, élvezetes és kiszámíthatatlan sakkjátszma. De roppant öröm, amikor sikerül kimondani a nehezen kimondhatót, a már-már kimondhatatlant.A kapkodó világ tébolyult zűrzavarában két ember figyel egymásra, ideális esetben megérti a másikat. Nem rohannak, nem kapkodnak, nem állnak fel addig, amíg valamiféle közös nevezőre nem jutnak. Ez a közös nevező persze az is lehet, hogy sok mindenben nem értenek egyet. De legalább ez tisztázódott.

Bóta Gábor - Földes Anna - Gervai András - Szigethy Gábor - Bessenyei
A ​Kiadó ezzel a kötettel folytatja A Nemzet Színészei című sorozatot. Számba vesszük színházi és filmszerepeiket. Sok fénykép interjú segítségével is felidézzük a felejthetetlen pillanatokat. A kötethez Vitray Tamás írt előszót.

Bóta Gábor - Csókos ​asszony
20 ​híres operett – 20 kötet CD-melléklettel A CD-ken a bécsi és magyar operettek legismertebb dallamai láthatók. 55-65 percnyi műsoridő lemezenként. A kötetekben a szerző életéről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, a darab tartalmáról, történetéről olvashatunk. Az érdekes és tartalmas leírásokat gazdag illusztrációs anyag kíséri. A kötetet Bóta Gábor írta.

Bóta Gábor - Rátonyi Róbert - Gálvölgyi
Hetente ​feltűnik a képernyőn. Sztár. Bár legtöbben a tévéből ismerik, színházban jobban szeret játszani. Itt is, ott is sok bohóságban látható, milliókat nevettet meg, de néha komolyabb szerepekre vágyna. Tizenkét évvel ezelőtt szeretett, baráti kollégája, Rátonyi Róbert írt könyvet róla. Kötetünk első része ezt tartalmazza. Bóta Gábor írta a második részt, amelyben arról esik szó, ami azóta történt Gálvölgyi Jánossal. Bepillanthatunk a Gálvölgyi-show, a Heti hetes, a Pasik forgatására, a Madách Színház és a Játékszín öltözőjébe, színpadára. És persze a közkedvelt művész lakásába, megtudhatjuk mennyire imádja feleségét, lányait, és azt is hogyan "unokázik".

Bóta Gábor - Koltai ​Róbert - Pogány Judit
Koltai ​Róbert és Pogány Judit két közismert, közkedvelt ember, két színész. Fiatalkoruk óta összeköti őket a sorsuk, pályájuk, magánéletük. Színházban ismerkedtek össze. Örökre elkötelezték magukat egymásnak és a színháznak is. Imádják Tháliát, és perlekednek vele. Imádják egymást, és nem ritkán perpatvaroznak. Eltávolodnak, elhidegülnek, de aztán újra összemelegednek, széttéphetetlen a kapocs közöttük. Menthetetlenül különböznek, és reménytelenül hasonlítanak egymásra. Több közös szerepük volt színpadon, filmen, tévében, de gyakran, éppen a mesterségük miatt, alig találkoznak. A könyvben, amely sok fotóval illusztrálja szakmai és magánéletüket, mindenképpen együtt vannak.

Bóta Gábor - Szóváltások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bóta Gábor - Gálvölgyi ​70
A ​Gálvölgyi János 70. születésnapja alkalmából megjelenő kötetből mindent megtudhatunk a címszereplőről, amit a hozzá közel és még közelebb állók tudnak róla. Részlet a műből: „A színház gyerekkori álma volt, és máig is annak beteljesülése. VII. kerületi, Csengery utcai srácként, mohó rajongással gyűjtötte az autogramokat. Híres, szép akart lenni, jó ruhákban járni, szeretettel körülvéve. Ironikusan szokta mondani, hogy ebből a szépség sikerült. És hát »A Gálvölgyi« is akart lenni, a senkivel össze nem téveszthető, karakteres színész, aki vitathatatlanul lett is.”

Bóta Gábor - Mi ​van az álarc mögött?
"Egy ​jól sikerült interjú nemritkán harcok árán jön létre. A riporter és beszélgetőtársa küzd egymással. A kitárulkozó partner meg-megtorpan, a szíve szerint ezt-azt már elhallgatna, az újságíró pedig igyekszik őt ebben megakadályozni: gyakran csak együtt érző figyelemmel, hallgatni tudással, máskor akár kemény, olykor gonoszkodó kérdésekkel. Ez közös, komoly-vidám játék, mint a színház."

Bóta Gábor - Franyó Zsolt - Ivánka Adrienne - 15 ​éves a Budapest Televízió
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bóta Gábor - Komlós ​Juci
Komlós ​Juci a NEMZET SZÍNÉSZE, a nemzet nagymamája és dédnagymamája. A Szomszédok című sorozatból Lenke néniként szerette meg az egész ország. Főzési tanácsot kértek tőle, és aggódtak, ha kórházba került. Rámosolyogtak az utcán, és ő is visszamosolygott. Kifogyhatatlan derűtartalékaival zord világunkban a kiegyensúlyozottság és a jó kedély jelképe. Pedig nincs könnyű élet mögötte. A háborúban meghalt az egyik testvére, őt pedig pöttöm kislányukkal faképnél hagyta a férje. De játszott akkor is, rendületlenül, hiszen már háromévesen ezt tette. Még mindig szerelmes a színházba. És a nézők változatlanul rajonganak érte.

Bóta Gábor - Arcok ​a Szkénéből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bóta Gábor - Gyémánt László - Gyémántográfia
Nyughatatlan ​ember. Nem csak a festészetével lázít, hanem a szavaival is. Egyéni, nem feltétlenül kecsegtető véleménye van halhatatlanokról és halandókról. Magányos, aki nem ápol jó viszonyt a szakma hivatalos kiválasztottjaival. A hatvanas évek közepén vált közismertté. Sértődékeny a kritikus bírálatokkal szemben. Élt Londonban, Bécsben, bejárta Amerikát. A Nemzeti Galériában a Blues in the Night című képe látható. Gazdagnak képzelik, pedig valójában egy panelház romantikus tetőterében alkot.

Balogh Gyula - Bóta Gábor - Gréczy Zsolt - Regős János - Réz András - Vitray Tamás - Hofi
Régóta ​pertuban volt velünk. Havernak tekintett bennünket. "Lebeszélt" a színpadról, hozzánk szólt, azonnal kapcsolatba került velünk. Szeretett minket, és mi szerettük őt. A magánéletében más volt. Elzárkózott, szinte körülbástyázta magát. Alig lehetett megközelíteni. Amit tudott, elmondta a színpadon. Beszélt arról, ami fájt neki-nekünk, arról, ami dühítette. Az utóbbi időben egyre mérgesebb lett. Betegség, testi fájdalom is kínozta. Ám mindebből nevetést tudott csiholni. E kötetben egyebek közt szó esik arról, hogyan vált kis vidéki színészből jelenséggé, "a Hofivá". Távozása után talán megtudhatjuk, kihez volt kivételes szerencsénk amíg élt, s hogy távozásával kit veszítettünk.

Bóta Gábor - Cenner Mihály - Gervai András - Sütő András - Sinkovits
Bármilyen ​hihetetlen, Sinkovits Imréről, a „nemzet színészéről" életében egyetlen könyv sem jelent meg. A Hungalibri Kiadó Összegzés cimű életműsorozatának új kötetével kíván emléket állítani a kivételesen nagy művésznek. Számba vesszük pályafutása állomásait: indulását, '56-os szerepvállalását, a félreállítás éveit, s az újrakezdést. Felidézzük színházi és filmszerepeit, melyeknek a sors a Csongor és Tündével adott méltó keretet: Kurrah szerepében lépett először színpadra, s Tudósként még az utolsó estén is fellépett. Külön köszönet Gombos Katalinnak, Sinkovits Marianne-nak, Sinkovits Vitai Andrásnak és Sinkó Lászlónak, akik vallomásaikban a színészre, művészre, egy életre szóló társra, édesapára és testvérre emlékeztek. Sütő Andrásnak, aki Sinkovits Imrére nemcsak mint barátra, hanem mint a magyarság felemeléséért oly sokat vállaló lelki társra gondolt vissza. A kötet szerzői: Göncz Árpád (köztársasági elnök) - Ajánlás, Sütő András (drámaíró) - Előszó, Búcsúbeszéd Cenner Mihály (szinháztörténés:) - Színpadi szerepek Gervai András (kritikus) - Filmszerepek Bóta Gábor (újságíró) - Riportok a családtagokkal.

Bóta Gábor - Gervai András - Szigethy Gábor - Kállai
A ​Nemzet Színészei sorozatban Kállai Ferenc életútját és pályáját mutatja be a könyv. Négyévesen egy terméskőre állva, ágyhuzatba burkolózva színházat játszott. Kölyök kora óta más emberek bőrébe bújik. Már kezdőként annyira tehetségesnek számított, hogy egyszerre két színházba is szólt a szerződése. Látszólag töretlen az életútja, amely tipródásokkal, önmarcangolásokkal, nehezen megszült szerepekkel együtt teljes. Szakmájáról, magánéletéről egyaránt meglepő őszinteséggel beszél a Nagy Művész, akinek mind színházi, mind filmes pályájáról olvashatunk a sok képpel illusztrált kötetben.

Bóta Gábor - Kárpáti György - Kőháti Zsolt - Agárdy
Agárdy ​Gábor a Nemzet Színésze volt. Valóban az egész nemzeté, hiszen mintegy hetven esztendőt átívelő pályája során, vidéken és Budapesten két-három nemzedék színházszerető közönségét szolgálta, az igényes nevettetés, a vasári komédiázás, s nem kevésbé magas fokon a kivételes drámai jellemábrázolás gazdag eszközeivel. A színészet mellett a festészettel is eljegyzett munkásságát, színházi, filmes életútját, emberi énjét többszörös fénytörésben, élvezetesen, a nagy talentumot megillető közelítéssel mutatja be a könyv. E kötetben pályatársai emlékeznek rá.

Kollekciók