Ajax-loader

Janice VanCleave könyvei a rukkolán


Janice VanCleave - Biológia
Miért ​kell a növényeknek napfény? Miként élhet a teve napokig ivás nélkül? Miért hámlik a bőrünk? Az SH Junior Biológia még számos hasonló érdekes kérdésre adva választ, szórakoztatva ismerteti meg a gyerekeket a biológia alapvető tudományos eljárásaival és szakszavaival. A kötetből a gyerekek megtanulhatják, hogyan beszélgessenek a szentjánosbogarakkal, megfigyelhetik a baktériumok szaporodását egy pohár tejben, kitalálhatják, hogy miért és mikor azonos ízű az alma és a hagyma. A 101 kísérlet mindegyike ismerteti a kísérlet célját, a hozzávaló anyagokat, lépésről lépésre közli a teendőket és a várt eredményt, és tudományos magyarázatot ad a gyermekek számára is érthető módon. A szülők és tanárok is bizonyára örömmel fogadják majd, hogy minden egyes gyakorlatot gyermekek teszteltek, olcsón és biztonságosan végezhetők akár otthon, akár az iskolában.

Janice VanCleave - Földrajz
Hogyan ​csinálhatsz térképet agyagból? Mi a tájoló? Hogyan követik a tudósok a hurrikánokat? Hogyan változott a Föld népessége? A fenti kérdések csupán ízelítőt adnak a számos rendkívül izgalmas témából, amelyeket a gyermekek játékosan és szórakozva felfedezhetnek, illetve megismerhetnek Janice VanCleave: SH Junior Földrajz című könyvének olvasása révén. A kötet több mint száz illusztrációval, egyszerű problémákkal, kísérletekkel és gyakorlatokkal segíti a gyerekeket, hogy megtanulhassák: mi is a jelmagyarázat, az aránymérték, a domborzati és helyrajzi térkép, a földrajzi szélesség és hosszúság és még sok egyéb! Miközben görcsök nélkül tanulhatják a földrajzot, feltérképezhetik környezetüket, megkereshetik a földrajzi és a mágneses Északi-sarkot, felmérhetik az óceán fenekét egy zsineggel és egy tállal. Minden feladat (fejezet) ismerteti a kísérletek célját, a hozzávaló anyagokat, lépésről lépésre közli a teendőket, a várt eredményt, továbbá magyarázatot ad a jelenség megértéséhez. A szülők is bizonyára örömmel fogadják majd, hogy minden egyes gyakorlatot gyermekek teszteltek, olcsón és biztonságosan végezhetők akár otthon, akár az iskolában.

Janice VanCleave - Kémia
Fedezd ​fel a kémia varázslatos csodáit! Ez a könyv olyan ötletek, feladatok és kísérletek gyűjteménye, amelyből megismerheted a kémia elméletét és gyakorlatát - és mindezt játék közben! - Csinálj zöld kocsonyát a fémforgácsból! - Szedd le a tojás héját feltörése nélkül! Megtanulhatod a halmazállapot-változások jelentését, megismerheted az anyag szerkezetét, a savak, gázok és oldatok működését - és még sok minden mást. Az _SH Junior Kémia_ segítségével otthon teremthetsz olcsó és biztonságos laboratóriumot, ahol egyszerűen elsajátíthatod a kémia alapismereteit például egy színes oldat, a gázok viselkedését pedig egy pezsgősüveg segítségével.

Janice VanCleave - Csillagászat
Miért ​keringenek a bolygók? Milyen forró a Nap? Mi tartja a Holdat föld körüli pályán? Mi a fekete lyuk? E könyvben a fenti és még számos kérdésre választ kaphatunk 101 játékos, biztonságos és nem költséges kísérlettel és gyakorlattal, amelyeket végezhetünk akár otthon, akár a tanteremben. A SH Junior sorozat csillagászat című kötetében a gyerekek egy cipősdoboz-planetárium segítségével is megismerkedhetnek az égbolttal, feltérképezhetik egy spárgával, egy szövegkiemelővel és egy tűvel. A Föld védelmező erőterét akár egy játékmágnessel is szimulálhatják. A 101 kísérlet mindegyike ismerteti a kísérlet célját, a hozzávaló anyagokat, lépésről lépésre közli a teendőket, a várt eredményt és a tudományos magyarázatot a gyermekek számára is érthető módon. A szülők is bizonyára örömmel fogadják majd, hogy minden egyes gyakorlatot gyermekek teszteltek, olcsón és biztonságosan végezhetők akár otthon, akár az iskolában.

Kollekciók