Ajax-loader

Paul Davies könyvei a rukkolán


Paul Davies - Superforce
No ​one is better qualified to explain recent momentous discoveries and the theories behind them than British physicst Pau Davies, whose previous books on cosmology have already earned him an international reputation.

Paul Davies - The ​Mind of God
Is ​the universe - and our place in it - the result of random chance, or is there an ultimate meaning to existence? Where did the laws of nature come from? Were they created by a higher force, or can they be explained in some other way? How, for example, could a mechanism as complex as an eye have evolved without a creator? Paul Davies argues that the achievement of science and mathematics in unlocking the secrets of nature mean that there must be a deep and significant link between the human mind and the organization of the physical world. In this quest for an ultimate explanation of the universe, he examines the origin of the cosmos, the possibility of other universes and the claim that we inhabit a kind of gigantic computer. The universe is, he concludes, no mere quirk of fate but a meaningful place for thinking beings. Through science, we can truly glimpse the mind of God. 'Makes us re-examine the great questions of existence' The New York Times

Paul Davies - Awakening ​- The Art of Halo 4
A ​glimpse at the beginning of a new trilogy in the massive global gaming franchise, featuring a stunning array of concept art, character sketches and much, much more. Halo 4 is the next blockbuster installment in the iconic franchise that shaped entertainment history and defined a decade of gaming. Set in the aftermath of Halo 3, it marks the beginning of a new trilogy as the Master Chief confronts an ancient evil that threatens the fate of the entire universe. Awakening: The Art of Halo 4 will give gamers an in-depth look behind the scenes at the creation of the stunning worlds of Halo 4, with commentary from the art director and game designers throughout. Concept art, character sketches, detailed environments and an additional section on the forthcoming multiplayer game make this the definitive guide to 343 Industries' take on the Halo universe.

Paul Davies - A ​megbundázott világegyetem
Paul ​Davies kíváncsian várt visszatérése a kozmológiához a szerző elismerten nagy sikerű, Isten gondolatai című könyvének folytatása. Jellegzetesen világos és elegáns stílusában Davies ismerteti, miért tűnik úgy, mintha a Világegyetem számos különböző tulajdonsága éppen úgy lenne beállítva, hogy különösen alkalmas legyen az élet és az értelem számára. Akár a sötét anyag vagy a sötét energia, akár az M-elmélet vagy a multiverzum mibenlétét magyarázza el, Davies mindig a tudomány legfrissebb eredményeit állítja a középpontba, arra késztetve az olvasót, hogy újszerű és magával ragadó módon gondolkozzék el a kozmoszról és az abban elfoglalt helyünkről.

Paul Davies - Hogyan ​építsünk időgépet?
A ​világszerte ismert fizikus, Paul Davies műveit szerte a világon sokan olvassák, mert a szerző kivételes képességeinek köszönhetően könnyen érthető formában tudja átadni a legkorszerűbb elméleti kutatások eredményeit is. Ezúttal Davies olyan témát választott, amely már évszázadok óta izgatja az emberek fantáziáját: lehetséges-e az időutazás? Davies egyértelműen az igenlő választ mellett tör lándzsát - feltéve, hogy a téridő szerkezetében mutatkozó néhány csomót sikerül elegyengetni. Davies kissé gúnyos felhanggal magyarázza el, hogy a jövő meglátogatásához semmi egyébre nincs szükségünk, mint egy kis segítségre a gravitációtól, és egy űrhajóra, amely közel fénysebességgel képes haladni.

Paul Davies - Démon ​a gépezetben
Amikor ​Darwin elhatározta, hogy megmagyarázza a fajok eredetét, meg sem próbált arra a mélyebb kérdésre válaszolni, hogy mi az élet. A tudósok generációkon át küzdöttek azért, hogy megértsék ezt az alapvető problémát. Az élet tényleg varázslatnak látszik: még egy egyszerű baktérium is olyan káprázatos dolgokat visz véghez, hogy nincs az a mérnök, akinek az alkotása felvehetné vele a versenyt. Mindamellett, a molekuláris biológia elmúlt évtizedekben elért eredményei csak elmélyítették a rejtélyt. Megmagyarázható-e az élet a ma ismert fizika és kémia keretein belül, vagy valamilyen alapvetően új megközelítésre van szükség? Ebben az elmélyült és átfogó, új elemzésében a fizikus és tudománynépszerűsítő Paul Davies egy olyan új és gyorsan fejlődő tudományterületen keresi a választ, amelynek még neve sincs, de kiterjed az informatika, a kémia, a kvantumfizika és a nanotechnológia felségvizeire. A Démon a gépezetben lélegzetelállító utazás a fizika, a biológia, a logika és a számítástechnika birodalmában, az élet homályba merülő kezdeteitől azokig a mikroszkopikus gépecskékig, amelyek sejtjeinket működtetik. Miután összekapcsolja a rákot a tudatossággal és a kétfejű férgeket a madarak tájékozódásával, Davies felismeri, miként gyűjtik össze és dolgozzák fel az információt a biológiai szervezetek, hogy rendet teremtsenek a káoszból, miáltal betekintést engednek magának az életnek a titkaiba.

Paul Davies - A ​kísérteties csönd
Amióta ​csak önálló, kreatívan gondolkodó lényként létezik az ember, azóta foglalkoztatja annak a gondolata, hogy nincs egyedül, azaz létezniük kell még velünk egyenrangú, netán még intelligensebb, fejlettebb lényeknek - valahol. Míg eleink inkább földi környezetünket népesítették be képzelt-remélt teremtményekkel, addig a modern kor emberét inkább a földönkívüli létforma létezése izgatja. Mindez ráadásul nem csupán fantázia: az Univerzum méretei reális lehetőségként vetítik előre más világok lakóinak létezését, olyannyira, hogy természettudósok százai foglalkoznak a legkomolyabban ezzel a lehetőséggel, keresve a kapcsolatot a feltételezett űrlényekkel. A kutatásnak hivatalos kereteket a SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) biztosít lassan ötven éve - az ő munkájukba kínál bepillantást Paul Davies kötete, amelynek első felében a kozmológus-asztrobiológus szerző a Földön kívüli létformák lehetőségének fizikai és biológiai feltételeit boncolgatja, olyan kérdéseket érintve, mint az élet keletkezése és nyomainak keresése más bolygókon, vagy a technikai civilizációk létciklusai. A mű további részében bemutatja a SETI új, szélesebb körű projektjét, a feltételezett "Galaktikus Diaszpóra" mellett szóló bizonyítékokat és jeleket, ír a mesterséges értelemről, az esetleges "első találkozás" várható hatásairól, és a SETI jövőbeli céljairól. A kötetet a SETI történetének rövid áttekintése, irodalomjegyzék, jegyzetek és mutató zárja.

Paul Davies - The ​Art of Horizon Zero Dawn
Focusing ​on the beautiful artwork of Guerrilla Games’ Horizon Zero Dawn this is an in-depth insight into a world as dangerous as it is beautiful. The Art of Horizon Zero Dawn is the ultimate gallery of the hotly anticipated new IP from Guerrilla Games (Killzone series). It focuses on the stunning artwork used to develop the game, and includes over 300 images, sketches, and concept art, commentary throughout from the artists and creators. This is an in-depth insight into a world as beautiful as it is dangerous. Over 1000 years ago a cataclysm destroyed life as we know it, forcing humans to the brink of extinction. In our place machines rose, and nature took back our cities, until all that was left of our world was the rumours of the old ones and the ruins of a civilisation long past. The tribes of the new world live scattered, some small and humble, some as powerful as kings. If Aloy, an outcast and hunter, is to find her true place in this world she must combat the great robotic creatures of the land and uncover the mysteries of a lost civilisation.

Paul Davies - Az ​ötödik csoda
Paul ​Davies, a világszerte elismert tudós és több népszerű könyv szerzője ebben a művében a legújabb biogeneziselméleteket veszi sorra. A csak nemrég felfedezett, a Föld forró mélységeiben tanyázó "élő kövületek" és baktériumok lehetséges nyomai egy Marsról származó meteoritban alaposan felforgatták az eddigi nézeteket a legkorábbi élő szervezetekről. Az egyre gyarapodó bizonyítékok amellett szólnak, hogy az élet valahol mélyen a felszín alatt, korábban elviselhetetlennek tartott körülmények közepette született, és sziklákba zártan akár utazhatott is a Föld és Mars között, vagy talán bárhová a világűrön át.

Paul Davies - The ​Art of Thief
With ​the exceptional heritage, critical acclaim and tremendous sales of the Thief franchise, fans of the series will be delighted to add this book to their collection in anticipation of the new Thief game.The Art of Thief demonstrates the stunning concept and development art from the eagerly anticipated next-gen console game, Thief.The Art of Thief will be released day and date to coincide with the launch of the long awaited Thief game. The Art of Thief is the perfect companion for fans of the Thief franchise. The Thief videogame series has achieved tremendous sales and been praised by numerous respected media sources, such as The Washington Post, The LA Times, and The New York Times. The Thief games have often been praised for innovating the stealth genre and have accumulated a dedicated and loyal fanbase consisting of millions of people worldwide.The new Thief game will be heavily promoted as it will feature on the Xbox One and Playstation 4 consoles, which have both received international media and online attention.

Paul Davies - Az ​utolsó három perc
PAUL ​DAVIES, a University of Adelaide Templeton díjas természetfilozófia professzora a Világegyetem utolsó három percének lehetséges történetével foglalkozik. Ki ne lenne kíváncsi arra, milyen sors vár a kozmikus méretekhez képest parányi bolygóra, a Földre? A történet vége is robbanásszerűen heves lesz? A Nagy Bumm a Nagy Reccsel fejeződik be? Lehet, hogy a Halál a Teremtés ára? De lesz-e egyáltalán vége a világnak? Az emberiségnek vagy leszármazottainak - akár hús-vér élőlények, akár robotok - egyszer szembe kell nézniük az Apokalipszissel, vagy van remény a túlélésre egészen az örökkévalóságig?

Paul Davies - Isten ​gondolatai
PAUL ​DAVIES-t 1995-ben a Nobel-díjjal vetekedő Templeton-díjjal jutalmazták „a tudomány és a vallás közötti híd építéséért”, elsősorban az ISTEN GONDOLATAI című könyvéért. A világhírű fizikus közel húsz éve foglalkozik a Világegyetem első és utolsó három percének lehetséges történetével. Kutatásai során mind határozottabban kezdte el keresni az Isten létezése mellett vagy ellen szóló érveket. Magát a tudósoknak abba a csoportjába sorolja, „akik ha nem is osztják a hagyományos vallás tanait, mindazonáltal tagadják, hogy a Világegyetem a vakvéletlen céltalan terméke... Kell lennie valami mélyebb magyarázatnak” - állítja. „A lét legalapvetőbb kérdéseit vizsgálja, miközben élvezetesen, töprengésre késztetően avat be az elméleti fizika legújabb kutatási eredményeibe.” The New York Times Ha végül is sikerül megtalálnunk a teljes, egyesített elméletet, idővel legalább a legfontosabb érveket érthetővé kell tennünk mindenki számára, hogy az elmélet ne maradhasson néhány specialista magánügye. Akkor pedig mi mindannyian, tudósok, filozófusok, hétköznapi emberek együtt boncolgathatjuk: miért létezünk, mi és a Világegyetem. Az emberi értelem leghatalmasabb diadala lesz, ha erre a kérdésre választ találunk - mert akkor megismerjük Isten gondolatait. Stephen Hawking Az idő rövid történetének összegzése LÉTREHOZHATJA-E A VILÁGEGYETEM ÖNMAGÁT? Volt-e teremtés • Az idő kezdete • Isten a Nagy Bumm oka? Teremtés teremtés nélkül • Szülő és csecsemő világegyetemek MIK AZOK A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK? A törvények eredete • A kozmikus kód • Mit jelent létezni? MIÉRT OLYAN A VILÁG, AMILYEN? Egy ésszel felfogható Világegyetem • Egyetlen átfogó elmélet? A lehetséges világok legjobbika? • Kell-e Istennek léteznie? MEGTERVEZETT VILÁGEGYETEM? A Világegyetem egysége • Szinte hihetetlen, hogy élünk • Értelmes alkotó tervezte a Világegyetemet? • A természet leleményessége A VILÁGEGYETEM MÉLYÉN REJLŐ TALÁNY Mit bír el a teknősök háta? • Misztikus tudás • Mi az ember?

Paul Davies - Egyedül ​vagyunk a világegyetemben?
PAUL ​DAVIES legújabb könyvének címében az emberiséget több mint kétezer éve izgató kérdés fogalmazódik meg. „Aligha kétséges, hogy ha akár csak egyetlen mikróbát sikerülne találnunk, amelyről hitelt érdemlően bizonyítható, hogy a földi élettől függetlenül fejlődött ki, akkor ez a felfedezés csakis kopernikuszi vagy darwini forradalomhoz lenne hasonlítható" állítja a szerző. „Ez lenne minden idők legjelentősebb tudományos felfedezése." „Amerikai tudósok egy csoportja olyan bizonyítékokra bukkant, amelyek azt tanúsítják, hogy több milliárd évvel ezelőtt - primitív egysejtűek alakjában - kialakulhattak az élet első formái a Marson. A kutatók a mikroszkópikus nagyságú organizmusok maradványait annak a meteoritnak a felszínén fedezték fel, amelyet 1984-ben találtak a déli sarkvidéken." (MTI, 1996. augusztus 8.) PAUL DAVIES szenzációs könyve arról szól, miként formálhatja át egy effajta felfedezés az önmagunkról és a Világegyetemről alkotott képet, s milyen hatással lehet a tudományra, filozófiára és vallásra.

Paul Davies - The ​Goldilocks Enigma
The ​Goldilocks Enigma is Paul Davies’s eagerly awaited return to cosmology, the successor to his critically acclaimed bestseller The Mind of God. Here he tackles all the "big questions," including the biggest of them all: Why does the universe seem so well adapted for life? In his characteristically clear and elegant style, Davies shows how recent scientific discoveries point to a perplexing fact: many different aspects of the cosmos, from the properties of the humble carbon atom to the speed of light, seem tailor-made to produce life. A radical new theory says it’s because our universe is just one of an infinite number of universes, each one slightly different. Our universe is bio-friendly by accident -- we just happened to win the cosmic jackpot. While this "multiverse" theory is compelling, it has bizarre implications, such as the existence of infinite copies of each of us and Matrix-like simulated universes. And it still leaves a lot unexplained. Davies believes there’s a more satisfying solution to the problem of existence: the observations we make today could help shape the nature of reality in the remote past. If this is true, then life -- and, ultimately, consciousness -- aren’t just incidental byproducts of nature, but central players in the evolution of the universe. Whether he’s elucidating dark matter or dark energy, M-theory or the multiverse, Davies brings the leading edge of science into sharp focus, provoking us to think about the cosmos and our place within it in new and thrilling ways.

Paul Davies - The ​Art of Assassin's Creed IV - Black Flag
The ​recently announced Assassin s Creed® IV Black Flag(TM) sees a sea change for the game franchise with a harsh new setting in the Golden Age of pirates. With intricately detailed environments and finely honed and evocative historical re-imaginings, The Art of Assassin s Creed® IV Black Flag(TM) includes the game's vast nautical gameplay, and its amazing range of locations, characters and action.

Kollekciók