Ajax-loader

Joanne Barkan könyvei a rukkolán


Joanne Barkan - Midasz ​király és az arany
Midász ​király hatalmas vagyonra tett szert, és több aranya volt, mint bárkinek a világon. Hiába gyűjtött össze azonban mindenkinél több aranyat földalatti kincstáraiban, ez sem volt elég neki, egyre többet akart. Egy szép napon egy fehér ruhába öltözött lény jelent meg Midász királynak, és felajánlotta, hogy teljesíti egy kívánságát. A király gondolkodás nélkül rávágta, hogy az ,,aranyérintést’’ szeretné – nevezetesen, hogy amihez csak hozzáér, váljék arannyá. Másnap reggel Midász király arra ébredt, hogy az egyszerű fehér vászonlepedők, amelyek között aludt, éjszaka finoman szövött aranylepelekké alakultak át! A döbbenettől még a lélegzete is elakadt, és azonnal kiugrott az ágyból. Izgatottan megérintette az ágy lábát, és lám az is arannyá változott. ,,Megtörtént! – kiáltott fel. – Amihez csak hozzáérek, arannyá válik!”

Joanne Barkan - Karácsony ​fényei
A ​karácsony elképzelhetetlen lobogó mécsesek, színes lámpácskák, csillogó üveggömbök nélkül. E gyönyörű rajzokkal illusztrált kötet valamennyi oldalán felvillannak az ünnep varázslatos hangulatát adó fények. A versikét olvasgatva a gyerekek együtt várhatják a karácsonyt a kedves kis bocsokkal, és képzeletbeli utazásra indulhatnak. a Mikulás játékokkal teli birodalmába. A gombot megnyomva felvillantak az apró lámpák.

Aiszóposz - Joanne Barkan - A ​nyúl és a teknős
Aiszóposz ​meséjében a nyúl és teknős versenyének vagyunk szemtanúi, nem gondolván, hogy a lassúbb teknős fog győzni a kérkedő és magabiztos nyúllal szemben. Végül a teknős kitartása sikert hozott, mivel a nyúl elaludt.

Kollekciók