Ajax-loader

Örsi Ferenc könyvei a rukkolán


Eszes Máté - Örsi Ferenc - Szerelmes ​hírszerzők
Hisztérikus ​sikoly hasított bele a síneken kattogó kerekek okozta zajgásba. Alig halt el a hang, csikorogva fékezett a vonat, néhányat rándult a kocsi az ütközők fémes csattanásai kíséretében, majd sistergő gőz csapott fel az ablakok magasságáig. A vonagló szerelvény megállt. A szomszéd kupéból kitámolygó nő a rémülettől kikerekedett szemekkel azt hajtogatta: "A töltésen... a töltésen!" Mikorra Wynanky kapitány a kupéba ért, Mathesius már a nyitott ablak előtt állt, és a töltés aljában heverő alakot figyelte. - Halott. Látszik a végtagok természetellenes állásából. Kapitány úr, menjen vissza a fülkénkbe, nyugtassa meg a hölgyeket. Wynanky másnap arról értesült a berlini lapokból, hogy egy kideríthetetlen személyazonosságú utas kizuhant a Párizs-Berlin expresszből és szörnyethalt.. A kotnyeles újságíró tudni vélte, hogy az ismeretlen férfi útipoggyászában három különböző névre kiállított útlevelet találtak. Szó esett még a cikkben olyan tárgyakról is, amelyek azt a gyanút keltik, hogy titokzatos utas kém lehetett.

Örsi Ferenc - Zöld ​notesz
Örsi ​Ferenc, akinek nevét főként a televíziós Tenkes-sorozat tette ismertté, személyes élményekre épülő regényében a második világháború utolsó időszakának történetét dolgozta fel. 1944 végén Németországba szállítanak egy hadapród-zászlóaljat, hogy ott fejezzék be kiképzésüket. Ezeknek a 17-18 éves fiúknak az életét mutatja be a történet, és azt a fájdalmas átalakulást, amelyen keresztülmennek, amikor találkoznak az egyre inkább felbomló Németország nyomasztó légkörével, saját tisztjeik embertelenségével, a deportáltak meneteivel, a bombázásokkal és a hadifogolytáborokkal.

Örsi Ferenc - A ​Tenkes kapitánya
Most ​hát ismét elénk lépnek valamennyien a tévé nagysikerű filmjéből: Eke Máté, a "Tenkes kapitánya", Siklósi bácsi, Veronika, aztán a mafla Eberstein báró és butácska felesége. És újra végigkísérhetjük az izgalmas és vidám kalandokat amelyek mindegyike arról szól, hogyan támad fel Eke Máté vezetésével a Siklós környéki szegény nép a vár császári parancsnoka ellen, és hogyan keseríti meg minden napját, amíg Béri Balogh Ádám felmentő kuruc serege meg nem érkezik... Örsi Ferenc ifjúsági regényében jelenetről jelenetre nyomon követte filmjét: semmi sem maradt el ebből az országos hírre kapott több külföldi televízióban is vetített, mesei ihletésű érdekes történetéből.

Örsi Ferenc - A ​Bujdosó-zátony foglyai
Örsi ​Ferenc ifjúsági regénye 1956 márciusában játszódik, egy Duna menti erdőrengetegben, az emlékezetes jeges árvíz idején. Központi szereplője három fiú és lány, akik a balszerencse folytán bennrekedtek a kiürített árterületen. A rohamosan emelkedő áradat a Bujdosó-zátonynak nevezett, magaslatra kényszeríti őket, ahol hatalmas jégtorlasz keletkezik. A torlaszt bombázni kell, ám ez a négy gyerek számára életveszélyt jelent. A védelem parancsnoka, egy honvéd ezredes - az egyik fiú apja -, drámai döntésre kényszerül: neki kell kiadnia a parancsot. A modern "robinzonáda" és az egymásért érzett felelősség, az emberi helytállás, a közösség iránti kötelesség ábrázolásából ötvöződő regény emberségből példát ad olvasóinak. A lélegzetelállítóan izgalmas regény az 1961-ben bemutatott Négyen az árban című film alapanyagát képező filmnovellából készült.

Örsi Ferenc - Zrínyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók