Ajax-loader

Juliette Benzoni könyvei a rukkolán


Juliette Benzoni - Hajnal ​szerelme
A ​kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv főhőse a különleges egyéniségű lány, Aurora. A Königsmarkok nagyszerű katonákat és hősöket adtak Európának, de nő létére Aurora sem marad le a család férfiai mögött. S ami a legfontosabb, nagyszerűen bánik adottságaival. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal. Mindezen tulajdonságok birtokában kel útra, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippet. Megpróbáltatásokkal teli kalandjai során elkerül Friedrich-August szász választófejedelem udvarába. Azonnal meghódítja a rendkívüli testi erejéről és nagy természetéről később Erős Ágost néven híressé vált herceget és lengyel királyt, majd a viharos első találkozásból kölcsönös szerelem szövődik közöttük. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas, szenvedélyekkel telített történelmi freskót ezúttal a Napkirály, XIV. Lajos uralkodásának koráról, a felvilágosodás hajnalának ellentmondásos időszakáról, amelyet a szereplők egyéni sorsának hiteles rajza tesz szemléletesebbé.

Covers_2887
elérhető
7

Juliette Benzoni - Virradat
Hortense ​Párizsba szökik, hogy végre érvényt szerezzen az igazságnak.Itt találkozik egykori barátnőjével, az időközben Morosini grófnévá lett Feliciával, aki segítségére siet - jóllehet, ő is bajban van: titokzatos körülmények között eltűnt bátyja után kutat. Közben a főváros forrong, kitör az 1830-as forradalom. Lajos Fülöp személyében új király kerül a trónra. Vajon ő igazságot szolgáltat Hortense-nak szülei gyilkosaival szemben? S a kegyetlen Lauzargues márki miben mesterkedik? Vajon lesz-e hősnőnknek elég bátorsága, hogy még egyszer visszatérjen ősi hajlékába, a félelmek és örömök földjére?

Juliette Benzoni - A ​száműzött
1803-at ​írunk Benzoni regényfolyamának negyedik, utolsó kötetében, amikor is az immár 54 éves, de még mindig vonzó Guillaume gyermekeivel – két fiával és Elisabeth lányával – boldogan élne a Forgószelek Házában...Ezt az idillt azonban beárnyékolja egy gyönyörű, ámde álnok nőalak, Lorna, Édes Marie lánya, aki betelepszik a Tremaine-házba. Sőt: gyermeket vár nagybátyjától, Guillaume-tól, akinek valójában nem érte dobog a szíve. S egy másik gyermek is megfogan: Elisabethé és a száműzött trónörökösé, XVII. Lajosé. Mi lesz a gyermekekkel? Mi lesz a szerelmekkel? Beköltözik-e még a Forgószelek sok szenvedést látott házába a béke és a boldogság? Mindeközben a háttérben felbukkannak a korszak nagy történelmi alakjai: a hírhedt rendőrminiszter, Fouché, a ravasz diplomata, Talleyrand és maga Bonaparte Napóleon. Benzoni ezúttal is úgy nyújt hiteles történelmi tablót, hogy közben izgalmas-élvezetes olvasmányban is részünk lehet, és végigkövethetjük egy nem mindennapi család sorsát.

Juliette Benzoni - Ravaillac ​kése
Lorenza ​újabb esküvőre készülődik, amelyet a vészjósló fenyegetés ellenére ezúttal meg is tartanak. A vigasságot még a király furcsa üzenete sem zavarja meg, pedig az ifjú házasok csak most ébrednek rá, hogy egymás karjaiban fogják megtalálni a boldogságot. Néhány rövid, szerelemmel töltött nap után azonban el kell válniuk, mert Henrik bizalmas feladattal bízza meg az újdonsült férjet. A csapodárságáról híres király el akarja raboltatni legújabb szenvedélyének tárgyát, akit férje elrejtett a fékezhetetlen vágyú uralkodó elől... Párizsban eközben Medici Mária királynévá koronázására készülnek, amire a feleségétől elhidegült Henrik csak nagy kegyesen adott engedélyt. Szaporodnak a baljós előjelek, s Lorenza nem sok jóra számít, amikor a sors ismét az útjába sodor egy titokzatos, zöld ruhás, vörös hajú férfit, akit egykor már látott valahol... A szerző a második kötetre is jócskán tartogat meglepetéseket, és mi olvasók végigizgulhatjuk, hogy a politikai játszmák, intrikák és a nagyúri szeszélyek megkímélik-e hőseink boldogságát.

Juliette Benzoni - A ​vörös liliomos tőr
Az ​árva, kolostorban nevelkedett Lorenza hatalmas vagyon örököse, ráadásul Medici Mária francia királyné unokahúga és keresztlánya. Esküvőjére készülődik éppen, de a menyegző előestéjén vőlegényét megölik, és a merénylő üzenetet hagy számára: így jár mindenki, aki őt feleségül akarja venni. Lorenza nem tér vissza a kolostorba, elfogadja a királyné meghívását. Mária arra kéri, segítse neki elnyerni férje, a csapodár IV. Henrik barátja és tanácsadója kegyeit, s legyen Hector de Sarrance márki fia, Antoine felesége. A fiú szíve már foglalt, ám amikor az udvarban bemutatják egymásnak a két fiatalt, Antoine azonnal beleszeret Lorenzába. Ekkor átszakad a szenvedélyek gátja, és az intrikák, cselszövések, gyilkosságok sorozata mindent megváltoztat. Juliette Benzoni a tőle megszokott fordulatossággal kelti életre a romantikus történet mögött feszülő és a 17. század elejének francia királyi udvarát ábrázoló történelmi freskót.

Juliette Benzoni - Hajnal ​fia
Aurora ​és a szász választófejedelem, Friedrich-August szerelméből megszületik Moritz, akit a herceg nem ismer el fiának, hiszen szinte vele egy időben látja meg a napvilágot törvényes fia, a trónörökös is. Az önérzetes Aurora nem törődik bele a kudarcba, és büszkeségén is kész úrrá lenni, csakhogy fiának a Königsmarkokhoz és hercegi származásához méltó jövőt biztosítson. S bár mint szerető más nő veszi át helyét a választófejedelem oldalán, szépségével, okosságával minden intrika ellenére sikerül megőriznie Friedrich-August ra gyakorolt befolyását. A Quedlinburgi Lutheránus Apátság kanonisszájaként tekintélyt szerez magának, és diplomáciai adottságait kamatoztatva jelentős szerepet vállal abban, hogy a választófejedelem II. Ágost néven elfoglalhassa a lengyel trónt is. Minden erőfeszítése ellenére azonban csak a grófi címet tudja kivívni a közben erős fiúvá serdülő Moritznak. Az apja rendkívüli testi erejét és anyja vonzerejét egyesítő ifjú gróf számára a katonai karrier nyújt lehetőséget a kibontakozásra. Szász Moritz rettenthetetlen katonává és kiváló stratégává küzdi fel magát, s dicsősége csúcsán elnyeri a Franciaország marsallja címet. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas és szenvedélyekkel telített történelmi freskót a XVIII. század elejének Európáját feldúló örökösödési háborúk koráról.

Juliette Benzoni - Fiora ​és a pápa
A ​Fiora és a pápa A firenzei lány és a Vörös liliom regényciklus folytatása.Az előző kötetek a reneszánsz Itáliába, Firenzébe, valamint XI. Lajos és Burgundiai Merész Károly udvarába kalauzolják az olvasót. Most a kalandok végtelen sora Fiorát Rómába, IV. Sixtus pápa udvarába vezeti, ahol túszként akarják felhasználni. Nemcsak az Angyalvár börtönét ismerheti meg, hanem az erkölcstelen Borgia bíboros palotáját is... Természetesen most is a történelemből jól ismert személyiségek, ellenségek és barátok, szerelmesek és árulók bonyolítják tovább azt a lebilincselő történetet, melyet az írónő kötetről kötetre fűz tovább.

Juliette Benzoni - Az ​utazó
Vajon ​sikerül-e neki a gyilkos nyomára akadnia normandiai száműzetése idején? Legyőzi-e az önérzete a szerelmét, amely akarata ellenére olyan lányhoz fűzi, akinek apja halálos ellensége? Kivívhatja-e újra a család becsületét, amikor felépíti végre saját otthonát? Juliette Benzoni a Forgószelek Házában helyszínekben és személyiségekben olyan gazdag, regényes freskót tár elénk, hogy eláll a lélegzetünk, és még a szívünk is elszorul tőle.

Juliette Benzoni - A ​király hálószobája
Miután ​Mária Terézia királyné gyanús körülmények között elhalálozik, az ifjú Charlotte-nak nyoma vész. Legutoljára akkor látták, amikor szemmel láthatóan zaklatott állapotban követte a királyt a dolgozószobájába, s azóta senki sem hallott felőle. Mindeközben az udvart lefoglalja a gyász és a temetés, így a többség meg is feledkezik róla. Vannak azonban néhányan, akiket nem hagy nyugodni ez a különös helyzet: Montespan márkiné, Lajos egykori kegyencnője kedveli Charlotte-ot, és ezért úgy dönt, értesíti a rendőrség főparancsnokát. Ám amikor a fiatal nő váratlanul előkerül, csak árnyéka önmagának. Hogy mi történt vele távollétének hosszú hónapjai alatt? Erre próbál fényt deríteni a rendőrfőnökön kívül Charlotte kuzinja, az éles eszű Léonie kisasszony, valamint a fiatal rendőrtiszt, Alban Delalande, aki halálosan szerelmes belé… A sorozat második s egyben befejező kötetében véget érnek Charlotte de Fontenac viszontagságai a Napkirály udvarában, ahol ármánykodás, rivalizálás, szerelem és gyűlölet uralkodik. Juliette Benzoni ismét remekel: a végsőkig képes feszültség alatt tartani olvasóit.

Juliette Benzoni - Négy ​tenger vándora
Két ​házasságkötés és a császárral való szenvedélyes szerelem után Marianne végre tudja, ki az a férfi, akit igazán szeret, ki az, akivel az életét szeretné leélni. A férfi is őt akarja, csakis őt, ehhez nem fér kétség. De szerelmük elé súlyos akadályok gördülnek: immár mindketten házasságban élnek, ráadásul Jason Beaufort-t - mert róla van szó, a tengerészkapitányról - súlyos bűn vádjával előbb halálra, majd kényszermunkára ítélik. Marianne-t pedig Pilar, a megcsalatott, bosszúálló asszony, a szenvedélyes mexikói nő elrabolja.

Juliette Benzoni - La ​fille du Condamné
Le ​21 juin 1627, François de Montmorency-Bouteville est décapité en place de Grève pour avoir violé vingt-huit fois les édits royaux interdisant le duel. Il laisse une jeune épouse de vingt ans, deux petites filles de deux ans et un petit garçon à naître. La famille aurait sombré dans la misère si la princesse Charlotte de Condé, leur cousine, ne se chargeait d'élever les enfants selon leur rang. Isabelle, la cadette des filles, va s'éprendre très tôt du duc d'Enghien, futur Grand Condé et l'aîné des fils de la maison qui a six ans de plus qu'elle et qui la dédaigne jusqu'à ce qu'en grandissant, elle devienne ravissante. Ce qui va déplaire profondément à sa soeur Anne-Geneviève, future duchesse de Longueville, très belle et très adulée mais qu'un sentiment trouble - payé d'ailleurs de retour ! - unit à Enghien. Elle ne tolère jamais qu'il aime ailleurs et se comportera en conséquence... La guerre larvée qui durant des années va opposer Isabelle, devenue duchesse de Châtillon, à Mme de Longueville prendra une nouvelle dimension avec la Fronde, cette longue révolte où l’ami d’hier devient l’ennemi de demain...

Juliette Benzoni - Le ​collier sacré de Montezuma
Dans ​les années 1920, à Paris, le mariage de Gilles Vauxbrun, riche antiquaire de la place Vendôme, avec une magnifique Mexicaine, descendante de Cortès et Montezuma, tourne au cauchemar : le fiancé disparaît sur le chemin de l'Église. Kidnapping ou machination ? Son témoin, Aldo Morosini, Vénitien amateur de mystères, se lance à sa recherche. Mais tout est étrange dans cette affaire, à commencer par la belle-famille mexicaine qui accuse Vauxbrun d'avoir orchestré sa disparition après leur avoir dérobé un joyau inestimable : les légendaires émeraudes de Quetzalcóatl. Selon l'histoire, celles-ci seraient maudites...

Juliette Benzoni - Marie ​des passions
La ​suite des aventures de la belle Marie à la Cour de Louis XIII qui va devoir affronter un adversaire de taille : Richelieu... Exilée après une tentative d'attentat contre le cardinal de Richelieu, Marie, duchesse de Chevreuse, n'a de cesse de regagner la Cour, loin de laquelle elle dépérit. Seule sa passion dévorante pour l'aristocrate anglais Henry Holland illumine sa retraite. Dès son retour à Paris elle prend la tête, avec l'appui de la reine Anne d'Autriche, de complots aussi ambitieux qu'improbables. Mais chacune de ces conspirations l'éloigne un peu plus du pouvoir. Collectionnant les admirateurs, Marie connaîtra-t-elle enfin le bonheur d'un amour partagé ? Saura-t-elle, malgré ses erreurs, conserver son influence à la Cour ? Confiante en son extraordinaire destin, elle ne va pas hésiter à se mettre en danger pour obtenir ce qu'elle désire...

Juliette Benzoni - Le ​talisman du Téméraire 2.
Découvrez ​en exclusivité Le Talisman du Téméraire en intégralité en version numérique ! Le 2 mars 1476, Charles le Téméraire, le tout puissant duc de Bourgogne, est contraint par les Suisses d'abandonner à Grandson son camp et les richesses fabuleuses qu'il contient. Un trésor dont le joyau le plus important est son chapeau de parade. Couvert de perles, le fermail du sommet se compose de pierres exceptionnelles : trois rubis dits " les Trois Frères " et un gros diamant triangulaire bleuté " le Grand diamant de Bourgogne ". Privé de ces bijoux qu'il considère comme son talisman, le Téméraire ne connaîtra que des défaites jusqu'à sa mort devant Nancy le 5 janvier 1477... Cinq siècles plus tard, les quatre pierres réapparaissent et bouleversent la vie d'Aldo Morosini et de son fidèle " gang ". Il suffira pour cela d'une visite à son notaire et d'un drame dans l'église Saint-Augustin, à Paris... De disparitions en découvertes, de mensonges en révélations, de Paris à la Franche-Comté en passant par la Suisse, le trésor de Charles le Téméraire ne cesse d'entraîner Aldo Morosini et son " gang " dans une folle aventure. Une aventure d'Aldo Morosini

Juliette Benzoni - L’anneau ​d’Atlantide
Venise, ​sous la lune. À deux pas du Grand Canal, un vieillard agonise sous les coups. Aldo Morosini, prince et antiquaire, n'aura que le temps de recueillir ses dernières paroles. Et l'anneau mystérieux qu'il cachait dans sa chaussure... L'Égypte, l'Atlantide, la Reine inconnue... Le message était bref, mais alléchant. Aussi, lorsqu'une ex-femme du roi Fouad le convie au Caire, Morosini se lance dans une effervescente chasse au trésor. À ses risques et périls...

Juliette Benzoni - Marie ​des intrigues
Dotée ​d'une beauté éclatante et d'une joie de vivre irrésistible, Marie-Aimée de Rohan Montbazon fait partie des femmes les plus enviées du royaume. Alors quand Louis XIII la chasse brutalement de la Cour, elle se jure de laver cet affront. Pour parvenir à ses fins, elle convainc le duc Claude de Chevreuse de l'épouser et reprend aussitôt sa place privilégiée auprès de la reine Anne d'Autriche, dont elle est l'une des favorites. Décidée à se venger du Roi, Marie va user de son esprit acéré et de ses charmes pour concevoir les intrigues les plus raffinées. Malgré un chemin semé d'embûches - un amour destructeur pour un aristocrate anglais, l'hostilité farouche d'un certain cardinal de Richelieu -, elle ne renoncera jamais à ce qu'elle aime plus passionnément que les joies de l'amour et les fastes de la Cour: le pouvoir...

Juliette Benzoni - Les ​Émeraudes du Prophète
Aldo ​Morosini, le prince antiquaire vénitien, a accompli sa mission. Il a retrouvé les quatre pierre sacrées du Grand Pectoral qui avaient été dérobées lors du pillage du Temple de Jérusalem. Il les a restituées aux autorités juives et entend, à présent, poursuivre sa lune de miel à Jérusalem avec sa jeune épouse, Lisa. Peu de temps après, Morosini rencontre Abner Goldberg, haut dignitaire de la synagogue, qui lui demande de retrouver les " sorts sacrés ", l'Ourim et le Toummim, deux émeraudes autrefois enchâssées au dos du Pectoral. La légende raconte que Jéhovah en personne les aurait remises au prophète Élie. Celui qui les détient possède grâce à leur pouvoir le don de clairvoyance. Morosini refuse. Lorsqu'il rentre à son hôtel, Lisa a disparu. Elle a été enlevée et ne lui sera rendue que lorsqu'il se sera acquitté de sa nouvelle tâche. S'il avertit la police, Lisa sera exécutée...

Juliette Benzoni - La ​Chimère d’or des Borgia
14 ​avril 1912. Le Titanic sombre corps et biens. À son bord, la marquise d'Anguisola gît poignardée – ses bijoux, dont la Chimère d'Or des Borgia, envolés. Pour tous, la légendaire parure de César est définitivement perdue. Vingt ans plus tard, lors d'une vente à Drouot, certains de ces bijoux reparaissent. Aldo Morosini, prince et antiquaire, se lance dans une chasse au trésor ou se bousculent milliardaire texan, sociétés secrètes et femmes fatales.

Juliette Benzoni - Sissi ​opálja
Folytatódnak ​Aldo Morosininek, a régiségkereskedő velencei hercegnek a kalandjai - ezúttal egy újabb ékszerért, a legendás Erzsébet királyné, azaz Sissi opáljáért. A helyszín Bécs, az időpont 1923. Bár Velencében már a fasiszták csoportosulásai hallatják hangjukat, az osztrák fővárosban még a boldog békeidők járnak... Az operában nagy sikerrel megy a Rózsalovag. Az egyik előadáson, melynek szünetében a herceg kapcsolatba lép Simon Aronovval, a „sántával”, titokzatos hölgy bukkan föl – csipkéi kivágásában a csodálatos brossal. A fátylat viselő ismeretlen hamarosan el is tűnik. Vajon ki ő, és hogy jutott hozzá a keresett ékszerhez? Lekerül-e róla és élete titkáról a fátyol? De megtudjuk sok egyéb mellett azt is, hogy mindeközben mit keres a herceg velencei otthonában a hírhedt Solmanski gróf és leánya, a gyönyörű, de álnok Anielka

Juliette Benzoni - Les ​larmes de Marie-Antoinette
Dans ​les jardins du château de Versailles, le vernissage de l'exposition « Magie d'une reine », consacrée à Marie-Antoinette, rassemble aristocrates et collectionneurs. Parmi les invités, Aldo Morosini, prince vénitien et antiquaire, attire tous les regards. Mais la somptueuse réception est bouleversée par un crime étrange : un homme s'effondre, un loup de carnaval en velours noir planté dans le dos à l'aide d'un poignard... La disparition de l'un des bijoux exposés, une larme de diamant, explique-t-elle ce meurtre ? Pourquoi l'assassin signe-t-il ses forfaits « le Vengeur de la Reine » ? Pressentant que le destin tragique de Marie-Antoinette hante toujours les murs de Versailles, Morosini décide de mener l'enquête. Mais, alors que le mystère s'épaissit, les victimes continuent de tomber, comme sacrifiées au souvenir d'une reine qui déchaîna les passions...

Juliette Benzoni - La ​Rose d'York
Automne ​1922... Quelques mois plus tôt, le prince Morosini - expert en joyaux anciens - a été contacté par le mystérieux Simon Aronov surnommé le "Boiteux de Varsovie". Celui-ci lui a confié une mission périlleuse : retrouver quatre pierres précieuses dérobées lors du pillage du Temple de Jérusalem... La tradition veut que, regroupées, elles permettent aux enfants d'Israël de retrouver leur terre. Après avoir découvert l"Étoile bleue", le prince embarque pour l'Angleterre où serait la "Rose d'York", un fabuleux diamant dont la trace s'est perdue depuis plusieurs siècles. Commence alors une course folle semée d'embûches. Des ruelles sordides de l'East End aux somptueux manoirs de l'aristocratie, ils sont nombreux à convoiter la pierre précieuse, et ses adversaires sont prêts à tout pour contrer les projets du Boiteux.

Juliette Benzoni - A ​szökevény
Folytatódnak ​Hortense avagy Lauzargues márkiné kalandjai. Főhősnőnk útja először Párizsba vezet, hogy segítségére siessen börtönbe zárt barátnőjének, Feliciának. A következő állomás Bécs, ahol veszélyes tettre szánja el magát: ki akarja szabadítani Napóleon fiát. Sokak vágyát teljesítené, ha a Sasfiók elfoglalhatná az őt megillető helyet a hatalomban. A merész tervek azonban még merészebb tetteket követelnek. Lehet, hogy az összeesküvés Metternich kancellár életébe kerül? S hogy védi meg magát Hortense a legnagyobb veszedelemtől, Patrick Butlertől? Vajon sikerülnek-e a nagyszabású hazafias tervek? S a sorsdöntő események után vajon mit tartogat a jövő Hortense számára?

Juliette Benzoni - Napóleon ​szerencsecsillaga
1793-ban ​egy éjszaka az angliai Selton Hall magányos úrnőjéhez, a vénkisasszony Ellis Seltonhoz váratlan látogató érkezik: egy abbé karján egy kisbabával. A gyermek a Marianne-Élisabeth d'Asselnat nevet kapta a keresztségben, s máris árva, arisztokrata szülei a francia terror áldozataivá váltak. Ellis kisasszony vállalja unokahúga felnevelését, s feladatát szívvel-lélekkel teljesíti. 1809-ben az immár gyönyörű lánnyá serdült Marianne esküvőre készül: szerény szertartás keretében hozzámegy jóképű udvarlójához, Francis Cranmere-hez. A nászéjszakán azonban valami szörnyűség történik... senki ehhez hasonlót elképzelni sem tud, nemhogy az ártatlan és naiv lányka. Mariann menekülni kényszerül abból a házból, ahol szeretetben és békében felnőtt. És elkezdődik kalandos, hányatott, nehézségekkel teli sorsa...

Juliette Benzoni - A ​vásárcsarnokok királya
Folytatódik ​L’Isle kisasszony tragikusan indult és fordulatokban később sem szűkölködő élete, s vele együtt Beaufort hercegé – a „vásárcsarnokok királyáé” –, a hű barátnőé, Marie de Hautefort-é, no és nem utolsósorban az intrikus királyi udvaré. Találkozhatunk Ausztriai Annával, aki immár a trónörökös, a későbbi Napkirály édesanyja, XIII. Lajossal, a betegeskedő Richelieu és az őt felváltó Mazarin bíborossal, s a gonoszt megtestesítő Laffemas-val. A személyes sorsok és kalandok mögött a harmincéves háború végnapjai dúlnak, elindul az úgynevezett Fronde-mozgalom, és eljön az 1648-as párizsi lázadás napja is. A regény tíz év történetét öleli fel – akik örömüket lelték az Államtitok-sorozat első kötetében, A királyné hálószobájában, ezúttal sem csalódnak.

Juliette Benzoni - A ​templomosok kincse
Renaud ​de Courtenay kényszerházasságba menekül, ám legnagyobb meglepetésére a frigyből hatalmas szerelem lesz. Az e házasságból született gyermekre, Olivier-re dicsőséges jövő várna, de a fiút a templomosok rendje vonzza. Ráadásul a Szentföldről elűzött rend a vesztébe rohan, s a templomosokra ezer veszély leselkedik. Olivier-re különleges feladat vár, meg kell mentenie a frigyládát. S ő, aki a Templom iránti tiszteletből mindig távol tartotta magát a nőktől, találkozik egy csodálatos fiatal leánnyal, Aude-dal. Az ifjúnak feldúlt szívvel szembe kell néznie az üldöztetéssel is, melynek a templomosok áldozatul esnek. A nagymester máglyahalála, a királyi udvar intrikái, ahol Aude Burgundi Margit szolgálólánya, a sok csapás és kavarodás vért fakaszt és romokat hagy maga után, melyeken azonban kihajtanak a remény virágai...

Juliette Benzoni - Az ​álarcos
Királya, ​XIV. Lajos – megtudván a legnagyobb államtitkot, saját valódi származását – kitagadja és száműzi az udvarból valaha szeretett hercegnőjét, a titok tudóját. De hajdani bűne miatt megtagadja őt leánya, Marie is. Fiát, Philippe-et és szerelmét, François-t pedig holttá nyilvánítják. „Föltámadnak-e” a halottak, megbocsát-e Marie és a király? No és megtalálja-e végre – legalább öreg napjaira – ez a sokat szenvedett, csodálatos nemes hölgy a boldogságot? Minderre választ kapunk a kötetben, no és arra is, vajon kit takar a bársony álarc...

Juliette Benzoni - A ​firenzei lány
_Juliette ​Benzoni_ a kortárs francia történelmi regény egyik legkiemelkedőbb alakja. Női Merle-ként tartják számon, s 75 éves korára több mint ötven regény fűződik nevéhez. Műveit hosszas, gyakran évekig tartó kutatómunka előzi meg, s a cselekmények pontosan megrajzolt történelmi keretbe illeszkednek. Regényei az egész világon rendkívül kedveltek. _A firenzei lány_ az itáliai reneszánsz korát eleveníti fel. Lorenzo Medici Firenzéjében megnyílnak előttünk a paloták kapui, s a történelemből jól ismert személyiségek tűnnek fel. Mindezek gyújtópontjában egy fiatal lány, Fiora áll, kinek kalandos életén keresztül érzékelhetjük a kor utánozhatatlan hangulatát. E kötetben is, mint valamennyi Benzoni-műben, megtalálható minden, ami egy igazi kosztümös regényhez kell: szerelem , intrikák, árulás, véres tragédiák, no és humor, hiszen az írónő szerint a nevetés az egyik legfontosabb dolog az életben. A firenzei lány egymáshoz kapcsolódó négy kötetét eddig nyolc nyelvre fordították le. E sorozat teljes egészében megjelenik magyar nyelven is. Most az elsőt veheti kézbe az olvasó.

Juliette Benzoni - La ​Perle de l'Empereur
Certains ​des joyaux de la couronne de France sont auréolés de légendes bien ténébreuses... C'est le cas de cette énorme perle sertie de diamants appelée la « Régente ». Depuis que Napoléon Ier l'offrit à sa seconde épouse Marie-Louise, le beau bijou n'a cessé de faire couler le sang, de causer damnations et malheurs à ses propriétaires. Lorsque, un soir de 1920, une mystérieuse tzigane confie la perle au Prince Morosini, un célèbre antiquaire de Venise, la vie du gentilhomme bascule dans le crime et le déshonneur. Pourtant, loin de prendre la fuite, le prince mène l'enquête, sa fascination pour la « Régente » grandissant un peu plus chaque jour et amenant son cortège de sombres figures : comtesses déchues, maharadjahs sanguinaires et surtout ce « Napoléon VI » qui signe d'une énigmatique carte de visite tous les désordres occasionnés par le bijou maudit... Une nouvelle aventure du prince antiquaire vénitien Aldo Morosini, héros de la série Le Boiteux de Varsovie et des Émeraudes du Prophète.

Juliette Benzoni - A ​mandzsu hercegnő
A ​bájos Orchidea, akinek valódi neve Du-Wan, és Kína mandzsu császárainak vére folyik az ereiben, Ce Hszi császárnénak kémkedett Peking diplomatanegyedében. Itt azonban beleszeretett egy francia diplomatába, és úrnőjének hátat fordítva vele tartott Párizsba. Békés otthonában fenyegető levelet kap: Ce Hszi ráparancsol, térjen vissza Pekingbe, de előbb rabolja el a Cernuschi Múzeumból azt a becses ékszert, amely a Nyári Palota feldúlásakor tűnt el. Orchidea egyre veszélyesebb helyzetekbe kerül, és még gyilkossággal is meggyanúsítják. Antoine Laurens, a festő-ügynök, Lartigue újságíró, Langevin felügyelő, no és Pierre Bault – akiket az olvasók Juliette Benzoni sorozatának előző két regénye lapjairól már ismerhetnek – nélkülözhetetlenek a harmadik, záró kötet rejtélyének megoldásához.

Juliette Benzoni - L'Opale ​de Sissi
Automne ​1923. Depuis quelques mois, Aldo Morosini n'a plus goût à rien... Mais lorsque Simon Aronov, le "Boiteux de Varsovie" lui demande de partir en Autriche, à Vienne, et de s'attacher aux pas d'une jeune femme qui possède "l'Opale de Sissi", il retrouve son enthousiasme. L'opale serait la troisième des quatre pierres dérobées lors d'un pillage du Temple de Jérusalem... Or la tradition veut que, regroupées, elle permettent aux enfants d'Israël de retrouver leur terre... Cette nouvelle aventure entraîne le prince antiquaire au coeur d'une des plus belles régions d'Autriche où les fantômes de Mayerling errent encore et où se tapissent d'insaisissables personnages bien décidés à se mettre en travers de sa route afin que leurs noirs desseins triomphent... Or, il n'entre pas dans leur projet que "l'Opale de Sissi" leur échappe...

Juliette Benzoni - A ​vörös liliom
Míg ​az előző kötet az itáliai reneszánsz korát eleveníti fel, s Lorenzo Medici Firenzéjében nyílnak meg előttünk a paloták kapui, most Franciaországban kalandozhatunk. Fiorának el kell hagynia hazáját, útja XI. Lajos udvarába vezet. Ám itt sem nyugodhat, a király fontos küldetést bíz rá, s az ellenséges sereghez, Burgundiai Merész Károlyhoz küldi... Természetesen, a már jól ismert benzonis fordulatokban itt sincs hiány: kalandok végtelen sora követi a hősnőt azon az úton, ahol a történelemből jól ismert személyiségek veszik körül.

Juliette Benzoni - Lángoló ​babérkoszorú
Marianne ​a mesés Sztambulba érkezik, szíve alatt nem kívánt gyermeket hordva. Elveteti-e a gyermeket, vagy föléled-e anyai ösztöne? Megtudhatjuk a regényfolyam ötödik kötetéből, ahogy végre azt is, ki valójában Marianne férje Sant'Anna hercege. Szóba áll-e Jason a szeretett nővel, tudván, hogy más férfitól várandós? Hogy kerül a fiatalasszony Odesszába? Egymáséi lehetnek-e végre a szerelmesek? Vagy megint közbeszól a politika és a történelem? Marianne szenvedéstörténete tehát nem ér véget, ahogy az izgalmak, a kalandok sem. Erre talán az utolsó, hatodik kötetben végre sor kerül.