Ajax-loader

Molnár Csaba könyvei a rukkolán


Molnár Csaba - A ​három kristály legendája
Sam ​Bostonban éli a tízévesek mindennapjait: iskolába jár, barátaival baseballmeccset néz, lefekvés előtt képregényeket fal. Fogalma sincs róla, hogy ruhásszekrénye időnként rejtélyes átjáróként szolgál. Más korokban és világokban Moróc, a háromkarú, fehér bundás gun hatalmas rákszörnyekre vadászik. Kacor, a szépséges szárnyas szlim lovag pedig egy sárkány megleckéztetésére indul. Életük mindörökre megváltozik, amikor a köztes világból érkező alakváltók arra kérik őket, induljanak veszélyes küldetésre egymás világaiban. Útjukat számtalan akadály nehezíti. Rákszörnyek, a szlimek és a sárkányok közt kirobbanó háború, a bostoni rendőrség és az FBI. Feladatuk egyszerűnek tűnik: egyetlen nap leforgása alatt kell megtalálniuk a világtengely mentén elmozdult kristályokat, különben a három világ széthullik az univerzumban. Mi célt szolgálnak a kristályok? Miért kell őrizni őket? Mi az a világtengely? Kicsodák a primorok, ezek a különös alakok? Kik esznek szoszát, kik isznak tulát?

Molnár Csaba - Sági Gábor - Programozás ​Quick Basic nyelven
E ​számos példát, feladatot és mintaprogramot is tartalmazó könyvünk a programozás elméletének ismertetését követően a Quick Basic programozási nyelvet ismerteti. Elsősorban azoknak szól, akik még nem próbálkoztak programírással. A Quick Basic programozási nyelv része a DOS operációs rendszernek, s ahogy már a neve is mutatja, a magas szintű programozási nyelvek közül a legegyszerűbb. Különösebb előkészületek nélkül már működő programokat írhatunk segítségével. Sokan feltették már azt a kérdést, hogy manapság, amikor szinte minden problémára létezik szoftver, kell-e programozási ismeret azoknak, akik nem profi programozók. A válasz az, hogy nem, de ha valakit már egy kicsit is érdekel a számítógépe, annak melegen ajánlható, hiszen segít abban, hogy egy kicsit jobban megismerhessük és megérthessük gépünk "lelkivilágát". Mindezen felül a programok írása megtanít bennünket sok olyasmire - logikus gondolkodásra, pontos tervezésre, a kis részletek el nem hanyagolására, stb. -, amit az élet egyéb területein is alkalmazhatunk. A könyv csoportos munkánál tanári kézikönyvként is szolgálhat, de az otthoni, egyéni tanulás sem okoz gondot a segítségével. Reméljük, mindenki talál benne érdekes és hasznos feladatokat, hiszen célunk az volt, hogy a kezdőkkel megszerettessük a programírást és ne legyen elriasztó sem a fogalmazás, sem a feladatok. A programozás nagyon jó és kreatív játéknak is tekinthető.

Füleki Gábor - Molnár Csaba - Kacúr
Elismerésemet ​arra alapozom, hogy a jelenkori magyar irodalom palettáján tudomásom szerint nincs még egy ilyen "jókedvcsiklandozó", kellemes iróniával megírt, ugyanakkor súlyos mondanivalókat is hordozó vígeposz. A műnek nem hátránya, inkább erénye a klasszikus szerkezet: a hangsúlyos invokációt felismerhetően követi a propozíció, azaz a tárgy (meglepő) körülírása, majd az "in medias res" cselekményindítás. Az enumeráció különösen nagy hangsúlyt kap a műben, a hősi szereplők egyszerű bemutatásával nem elégszenek meg a szerzők, külön "énekeket" szentelnek valahány hősi személyiségnek. A csodás elemek se hiányoznak; a helyszínek, viszonylatok közönségessége ugyanakkor aláhúzza a hangulati elemek "vigalmas" jellegét. Mulatságos a legfőbb konfliktust okozó elem érdekes megjelenítése is: az egyik főhős ún. "pokoljárása", amely egyben a cselekménybonyolítás mozgatója. A mű igazi erénye: a cselekmények sodrása képes fenntartani az olvasó érdeklődését. (Pl. egy szuszra végigolvasni támadt kedvem.) Szólni kell a művészi kivitelezés megvalósításáról: a szerzők jó érzékkel a naiv énekek formavilágában lelték meg a követendő versformát. A ritmuselemek, a rímelés ennek felel meg. A stílus, a mű költői nyelvezete mindehhez jól illeszkedik. Összességében: e művet jegyezni fogja az irodalomtörténet, és nem érdemtelenül.

Molnár Csaba - Wing ​Chun Kung Fu
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rácz József - Molnár Csaba - A ​csodálatos Tai Chi Chuan
Részletesen ​ismertetjük azt az alapvető gyakorlatsort, amelynek begyakorlásával megérthetjük a Tai Chi Chuan lényegét. A számtalan részletes, jól áttekinthető fotó reméljük minden olvasót mozgásra buzdít. Alapos magyarázatokkal azt szeretnénk elérni, hogy ne csak sokat, hanem jól is mozogjunk. Ne felejtsük el, hogy amit így megtanulunk, az eredetileg egy önvédelmi mozdulatsor, egy évszázadok alatt kidolgozott praktikus mozgásrendszer. Önvédelmi tanácsokat is adunk és számos páros gyakorlatot tanítunk meg.

Molnár Csaba - Kobudo ​önvédelmi fegyverek
A ​könyv egy igen különleges, sokoldalú mozgáskultúrát mutat be, lépésről-lépésre, képről-képre lényegre törő magyarázatokkal és mintegy 700 fotóval illusztrálva. De mit tartalmaz még? A BUDO olyan fogalom, amelybe sokféle, - ma már nem csak szigorúan japán eredetű - művészet tartozik. Ezek közül egy a KOBUDO is. A kommersz ninjafilmek hatására ma már nehéz elhinni, hogy a különleges alakú kobudo-fegyverek, a valaha ártalmatlan szerszámok egy békés kis emberközösség elkeseredett önvédelmében, élet-halál harcában váltak harci eszközökké. De mit üzen a KOBUDO, és általában a BUDO művészetek a mai kor emberének? A tökéletességen azt értik, ami számos művészetnek is a lényege: zenészek, az építészetnek, vagy a virágrendezésnek, vagyis a harmónia, a lelki egyensúly elérése. Igaz, a testi képességeink, testalkatunk, egészségi állapotunk fog hamarabb fejlődni. Szinte minden edzés után egyre fittebbnek érezzük magunkat. Hajlékonyabbak, gyorsabbak leszünk, biztonságosabban tudunk esni. A lényeg azonban még ennél is érdekesebb. Ami a szemlélő számára látható: egy tökéletesen harmonikus mozdulat (például egy kardrántás). Ami nem látható: az a tökéletes lelki harmónia, vagyis az önmagunk feletti uralom. Úgy kell megoldanunk a konfliktust, hogy "nem rántjuk ki a kardunkat". Kitérni persze csak az képes, aki bármikor el tudja nyomni indulatait, a harag, a bosszú gondolatát. A gyakorlatok célja tehát: minél magasabb szintre fejleszteni a koncentrációt.

Molnár Csaba - Rátgéber ​az isten!
Rátgéber ​Lászlónak, az Újhegyről érkezett edzőnek és a PVSK női kosárlabda csapatának története.

Dobó Márton - Molnár Csaba - Peity Attila - Répás Ferenc - Valóság ​- Gondolat - Rajz
A ​könyv egy gondolati utat jár végig az építészet ábrázolására, illetve ábrázolhatóságára vonatkozóan a kockarajztól a számítógéppel épített virtuális térig. Minden problémát konkrét rajzi példákon keresztül érzékeltet, amelyeket a szerzők építés hallgatók munkáiból válogattak. Az egyes fejezeteket írások vezetik be, amelyekhez a könyv nagyobb részét kitevő illusztrációs anyag, mintegy 1.600 grafika kapcsolódik. A szerzőteam tagjai a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékén oktatnak és évek óta dolgoznak egy új, komplexebb grafikai szemlélet kialakításán, amelynek célja nem rajztechnikák elsajátítása, hanem a tér megértése, az anyag megtapasztalása és a belső arányérték előhívása.

Molnár Csaba - Sági Gábor - Programozás
Programozáselmélet, ​Quick Basic, Turbó Pascal.Könyvsorozatunk segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és bekapcsolásától kezdve, a különféle felhasználói programok alkalmazásáig mindent könynyedén megtanulhat. A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülve, gyakorlati példákat bemutatva segítenek elsajátítani a számítógép kezelését, megismerni részegységeinek használatát olymódon, hogy azt Ön a mindennapi életben is kamatoztathassa.Mivel jelen sorozat a Hogyan használjam? c. könyv anyagára épül, bátran forgathatják a teljesen kezdő felhasználók és a már gyakorlattal rendelkezők is. Ajánlható ismeretbővítésre, iskolák informatika óráira, OKJ-s és ECDL vizsgákhoz, tanfolyamokhoz és önálló tanuláshoz egyaránt.A közérthető nyelvezet és verziófüggetlen programleírások mellett továbbra is fontosnak tartottuk, hogy ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt, hogy egy adott feladatot milyen módon tudunk megoldani. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy csak olyan ismereteket nyújtsunk, amit nem csak a haladó, hanem egy kezdő felhasználó is hasznosítani tud, kiszűrve a nap mint nap alkalmazott fontos tudnivalókat a szinte soha sem használt szolgáltatások közül.

Molnár Csaba - A ​széttört idő legendája
Párizs, ​1463 – A Châtelet tömlöcében Villon raboskodik, halálos ítéletének végrehajtására várva… Anglia, 1912 – Tatiana Kensington Burroughs, a Kensington-major úrnője New York-i utazást tervez a kor legnagyobb és legmodernebb óceánjáróján, a _Titanicon_… Actiumi-öböl, i. e. 31 – A Marcus Vipsanius Agrippa által vezetett hadiflotta felsorakozik, hogy megakadályozza Antonius és Cleopatra szökését Görögországból… London, 2018 – Adam Banks antikváriustól, az SAS valamikori ezredesétől elrabolják legértékesebb kincsét, az időkristályt… 2018. június 7-én megáll az idő a Földön! A köztes világ alakváltói, az időn kívül létező primorok azonban adnak egy utolsó esélyt néhány kiválasztottnak, hogy megfordítsák az emberiség sorsát. A tét nagy, az idő rövid: mindössze néhány órájuk van a feladat végrehajtására… Miként kapcsolódik a történetbe az ókori Római Birodalom és Marcus Vipsanius Agrippa, a középkori Párizs és François Villon, illetve a _Titanic_ katasztrófája? Molnár Csaba idősíkokon átívelő, pörgős, izgalmas kalandregényéből mindez kiderül.

Molnár Csaba - Sági Gábor - Programozás ​Turbo Pascal nyelven - Kezdőknek
Ez ​a tanfolyamokon és önálló tanulásnál is alkalmazható számos példát, feladatot és mintaprogramot is tartalmazó könyvünk az igen elterjedten alkalmazott Turbo Pascal programozási nyelvet ismerteti meg olvasójával. A könyv egy nyelvfüggetlen programozáselméleti rész után oly módon tárgyalja a Turbo Pascal alapjait, hogy azt bárki megértheti, annak ellenére, hogy ez a nyelv nem tartozik a legegyszerűbbek közé. Mindez annak köszönhető, hogy e könyv nem csupán a Turbo Pascal parancsait ismerteti, hanem folyamatosan példák bemutatásával, magyarázatokkal, megjegyzésekkel, a hibázási lehetőségek ismertetésével vezeti olvasóját a legegyszerűbb feladatoktól a fájlokat, grafikákat is tartalmazó bonyolultabb programokig, s mindemellett megtaláljuk a gyakrabban használt alkalmazások, feladatok megoldásához szükséges programlistákat is. A nagyszámú feladat pedig mindezek ellenőrzésében, gyakorlásában segít. Ez a könyv tehát elsősorban azoknak szól, akik még nem próbálkoztak programírással, de érdeklődnek a számítógépük iránt, vagy olyan problémát szeretnének megoldani, amire a meglévő szoftverek nem felelnek meg igazán. Mindezen felül a programok írása megtanít bennünket sok olyasmire - logikus gondolkodásra, pontos tervezésre, a kis részletek el nem hanyagolására, stb. -, amit az élet egyéb területein is alkalmazhatunk. Reméljük, hogy mindenki talál benne kellő számú érdekes és hasznos feladatot, hiszen célunk az volt, hogy a kezdőkkel megszerettessük a programírást és ne legyen elriasztó sem a fogalmazás, sem a feladatok, hiszen a programozás nagyon jó és kreatív játéknak is tekinthető.

Kollekciók