Ajax-loader

Jeannette Walls könyvei a rukkolán


Jeannette Walls - Az ​Ezüst Csillag
Szívszorító ​és felszabadító erejű regény egy bátor lányról, aki szembeszállt a felnőttek világában uralkodó igazságtalanságokkal. Az Ezüst Csillag a képzelőerő és történetmesélés diadala. 1970-et írunk, a helyszín egy kaliforniai kisváros. Jean tizenkét éves, a nővére, Liz tizenöt, amikor művészi hajlamokkal megáldott édesanyjuk, Charlotte, aki bármerre is lakott életében, valami kivetnivalót mindig mindenhol talált, hátrahagyva őket és egy-két hónapra elegendő költőpénzt, elindul, hogy megtalálja önmagát. Egyik nap Jean az iskolából hazatérve egy rendőrautót pillant meg a házuk előtt, ezért Lizzel úgy döntenek, inkább buszra szállnak, és Virginába utaznak nagybátyjukhoz, Tinsley-hez. A nagybácsi befogadja őket, de kevés a pénzük, így Jean nővérével együtt irodai munkát és gyermekfelügyeletet vállal Jerry Maddoxnál, a helyi textilgyár tagbaszakadt munkafelügyelőjénél. Hamar kiderül azonban, hogy a férfi agresszív és hatalommániás. Az alkalmazottai rettegnek tőle, senki nem mer szembeszállni vele. Liz azonban egy nap már nem bírja a megaláztatást. De mit tehet egy törékeny lány egy befolyásos üzletemberrel szemben? És lesz-e aki mellé áll ebben a küzdelemben?

Jeannette Walls - Az ​üvegpalota
Az ​üvegpalota főhősét, Jeannette Wallst idealista és makacsul bohém szülőkkel áldotta-verte meg a sors. A négygyerekes család sokáig nomád életet él: az USA dél-nyugati részének szedett-vedett telepein húzza meg magát ideig-óráig. Rex, a karizmatikus, tehetséges apa alkalmi munkákat vállal, és - amikor éppen józan - fizikára, földrajzra és legfőképp a félelem nélküli életigenlésre tanítja gyerekeit. Rose Mary otthon marad, de nem azért, hogy a gyerekekkel törődjön, hanem hogy festegessen és írogasson. Szenvedélyeinek rabja, aki drága idejét nem fecsérli néhány perc alatt elfogyasztható ételek elkészítésére, ha e helyett örökbecsű képeket is alkothat. Amikor a család végképp kifogy a pénzből, és a szülők beleunnak a vándorló élet romantikájába is, abba az Isten háta mögötti bányászvárosba térnek vissza, ahonnan Rex Walls annak idején minden erejével szabadulni akart. Persze itt is iszik, és a sarki fűszeres pénzével együtt napokra eltűnik. A családi gondok csak szaporodnak, a cserbenhagyott gyerekek egymást segítve-védve nőnek fel, és végül megtalálják a módját annak is, hogy elmenjenek otthonról. Jeannette Walls könyve nemcsak annak példázata, hogy minden nehézség ellenére érvényesülni lehet, hanem egyben megindító mese is a feltétlen összetartásról egy olyan családban, amely súlyos hiányosságai ellenére elősegítette azt, hogy a szerző a maga fogalmai szerint tartalmas életet éljen.

Jeannette Walls - Ein ​ungezähmtes Leben
»Hoffe ​das Beste und rechne mit dem Schlimmsten!« Das ist der Rat, den Lily Casey von ihrem Vater mit auf den Weg bekommt. Jeannette Walls, die mit ihren Kindheitserinnerungen in »Schloss aus Glas« die Leser weltweit begeisterte, erzählt die Lebensgeschichte ihrer Großmutter Lily, einer starken, eigensinnigen Frau, die sich nicht nur im Umgang mit wilden Pferden, sondern auch als Lehrerin, Rancherfrau, Schnapsschmugglerin, Pokerspielerin, Flugzeugpilotin und Mutter bewährt hat und Anfang des 20. Jahrhunderts den »Wilden Westen« unsicher machte.

Jeannette Walls - Half ​Broke Horses
“Those ​old cows knew trouble was coming before we did.” So begins the story of Lily Casey Smith, Jeannette Walls’s no-nonsense, resourceful, and spectacularly compelling grandmother. By age six, Lily was helping her father break horses. At fifteen, she left home to teach in a frontier town—riding five hundred miles on her pony, alone, to get to her job. She learned to drive a car and fly a plane. And, with her husband, Jim, she ran a vast ranch in Arizona. She raised two children, one who is Jeannette’s memorable mother, Rosemary Smith Walls, unforgettably portrayed in The Glass Castle. Lily survived tornadoes, droughts, floods, the Great Depression, and the most heartbreaking personal tragedy. She bristled at prejudice of all kinds—against women, Native Americans, and anyone else who didn’t fit the mold. Rosemary Smith Walls always told Jeannette that she was like her grandmother, and in this true-life novel, Jeannette Walls channels that kindred spirit. Half Broke Horses is Laura Ingalls Wilder for adults, as riveting and dramatic as Isak Dinesen’s Out of Africa or Beryl Markham’s West with the Night. Destined to become a classic, it will transfix readers everywhere.

Jeannette Walls - Az ​üvegvár
Jeannette ​Walls szüleivel nőtt fel, akiknek ötleteik és makacs meg nem egyezésük átok és megváltás volt egyben. Rex és Rose Mary Wallsnak négy gyermeke volt. A kezdetekkor nomádok módjára éltek, ide-oda költözve a délnyugati sivatagi városokban, kempingezve a hegyekben. Rex egy karizmatikus, briliáns férfi volt, aki józanul gyorsan ráérzett gyermekei képzeletére, és fizikát, földrajzot tanított nekik, valamint mindent, ami egy félelemtől mentes élethez kell. Rose Mary, aki festett és írt, azt mondta, hogy ő izgalomfüggő. De sosem szabadult az aggodalomtól, hogy megfelelő életet biztosítson gyermekeinek. Ennek ellenére a művészet iránti szenvedélye mindig felülírta anyai kötelességeit. Később, amikor kifogytak a pénzből, és megfakult a vándorló élet romantikájáról kialakult kép, a Walls családnak vissza kellett térnie a lehangoló, nyugat-virginiai bányászvárosba. Rex Walls elkezdett inni. Ellopta a félretett pénzt, és napokra eltűnt. Ahogy a család élete egyre jobban szétesett, Jeannette-nek és testvéreinek meg kellett tanulniuk megvédeni magukat, valamint támogatni egymást a szülők árulásai közepette. És végül, amikor az akaratuk és minden forrásuk is megvolt, el tudták hagyni otthonukat. Jeannette Walls két évtizeden át titkolta gyökereit. Most azonban elmeséli igaz történetét, amelyből a Paramount hamarosan filmet is készít.

Michael Palmer - Jeannette Walls - William Kent Krueger - Alison Mcqueen - Ellenálló ​/ Félig betört lovak / Windigo-sziget / Eltitkolt gyermekek
Ellenálló ​/Michael Palmer Lou Welcome, szenvedélybetegségből kigyógyult orvos nem gondol biológiai fegyverekre, amikor a barátja, Cap súlyosan megsérül futás közben. A kórházban azonban komoly veszély fenyegeti Capet egy titokzatos fertőzés miatt. Félig betört lovak / Jeannette Walls Lily Casey megelőzve a korát, lovakat tör be, farmot irányít, túlél tornádót és más természeti csapást. Tizenöt évesen már iskolai tanár, megtanul repülőgépet vezetni, túlteszi magát személyes tragédiákon rendkívül változatos élete során. Windigo-sziget / William Kent Krueger Amikor egy odzsibua lány holtteste a partra sodródik egy kis szigeten, a helyi indián rezervátumban a windigo nevű szörnyre gyanakodnak. De Cork O’Connor magánnyomozó tudja, hogy ez nem ad magyarázatot a lány legjobb barátjának az eltűnésére Eltitkolt gyermekek / Alison McQueen James MacDonald brit ültetvényes 1925-ben az indiai Assamban magához vesz egy fiatal indiai nőt ágyasnak. Két gyermekük, Serafina és Mary két világba születik, de egyik helyen sem fogadják el őket.

David Baldacci - Sarah Jio - Sara J. Henry - Jeannette Walls - A ​végső csapás / Fagyos május / Hideg és kietlen hely / Ezüst csillag
A ​végső csapás David Baldacci Will Robie, az amerikai kormány bérgyilkosa olyan megbízást kap, amelyen még ő is meglepődik. Az általa kiképzett ügynök árulóvá vált, és likvidálni kell. De Jessica Reel nem egyszerű ügynök, és csak egyikük maradhat életben. Fagyos május Sarah Jio Claire Aldrige számár nincs hírértéke a májusi hóviharnak. De rosszul alakult az élete, és valami kizökkentette ebből. Talán a nyolcvan évvel korábbi hóvihar alatt eltűnt kisfiú sorsa? A múlt rejtélyének megoldása a jelen problémáján is segíthet. Hideg és kietlen hely Sara J. Henry Troy Chase újságírónő tudósít egy jégpalota építéséről, közben a tó jegébe fagyott holttestre bukkanak. Az áldozatban felismeri a lakótársa barátját, és megbízást kap, írja meg a történetet, ezért kutatni kezdi a halott férfi titokzatos múltját. Ezüst csillag Jeannette Walls Liz és "Bean" Holladay, a nagyon leleményes testvérpár 10 1970-es években egy virginiai kisvárosban nem talál igazán otthonra. Ezért útra kelnek, de közben szembesülnek a felnőttek világával, ahol néha nehéz érvényesíteni az igazukat.

Jeannette Walls - The ​Glass Castle
Jeannette ​Walls grew up with parents whose ideals and stubborn nonconformity were both their curse and their salvation. Rex and Rose Mary Walls had four children. In the beginning, they lived like nomads, moving among Southwest desert towns, camping in the mountains. Rex was a charismatic, brilliant man who, when sober, captured his children's imagination, teaching them physics, geology, and above all, how to embrace life fearlessly. Rose Mary, who painted and wrote and couldn't stand the responsibility of providing for her family, called herself an "excitement addict." Cooking a meal that would be consumed in fifteen minutes had no appeal when she could make a painting that might last forever. Later, when the money ran out, or the romance of the wandering life faded, the Walls retreated to the dismal West Virginia mining town -- and the family -- Rex Walls had done everything he could to escape. He drank. He stole the grocery money and disappeared for days. As the dysfunction of the family escalated, Jeannette and her brother and sisters had to fend for themselves, supporting one another as they weathered their parents' betrayals and, finally, found the resources and will to leave home. What is so astonishing about Jeannette Walls is not just that she had the guts and tenacity and intelligence to get out, but that she describes her parents with such deep affection and generosity. Hers is a story of triumph against all odds, but also a tender, moving tale of unconditional love in a family that despite its profound flaws gave her the fiery determination to carve out a successful life on her own terms. For two decades, Jeannette Walls hid her roots. Now she tells her own story. A regular contributor to MSNBC.com, she lives in New York and Long Island and is married to the writer John Taylor.

Jeannette Walls - The ​Silver Star
The ​Silver Star, Jeannette Walls has written a heartbreaking and redemptive novel about an intrepid girl who challenges the injustice of the adult world, a triumph of imagination and storytelling. It is 1970 in a small town in California. 'Bean' Holladay is twelve and her sister, Liz, is fifteen when their artistic mother, Charlotte, a woman who found something wrong with every place she ever lived, takes off to find herself, leaving her girls enough money to last a month or two. When Bean returns from school one day and sees a police car outside the house, she and Liz decide to take the bus to Virginia, where their Uncle Tinsley lives in the decaying mansion that's been in Charlotte's family for generations. An impetuous optimist, Bean soon discovers who her father was, and hears many stories about why their mother left Virginia in the first place. Because money is tight, Liz and Bean start babysitting and doing office work for Jerry Maddox, foreman of the mill in town;a big man who bullies his workers, his tenants, his children, and his wife. Bean adores her whip-smart older sister;inventor of word games, reader of Edgar Allan Poe, nonconformist. But when school starts in the fall, it's Bean who easily adjusts and makes friends, and Liz who becomes increasingly withdrawn. And then something happens to Liz. Jeannette Walls, supremely alert to abuse of adult power, has written a deeply moving novel about triumph over adversity and about people who find a way to love each other and the world, despite its flaws and injustices.