Ajax-loader

Takács Erika könyvei a rukkolán


Covers_19901
elérhető
4

Takács Erika - Jóskönyv
Hogyan ​lehetséges jósolni a tealevélből vagy kávézaccból? Kik azok az asztrológusok, és mi volt a feladatuk Európa nagy királyi udvaraiban? Ki volt Hermész Triszmegisztosz, és kik voltak a rózsakeresztesek? A jóslás évszázadai alatt számtalan különleges, érdekes vagy szélhámos megoldás született az idő megfigyelésére és befolyásolására: jelen kötetünk is ezekkel a technikákkal, illetve történeti hátterükkel foglalkozik. Jó szórakozást!

Takács Erika - Pannon ​világ csodái
Pannónia ​a Római Birodalom egyik jelentős provinciája volt. Területe a mai Kelet-Ausztriát és Észak-Szlovéniát, valamint a Kárpát-medence délnyugati részét, Magyarország nyugati felét (a Dunántúlt), Észak-Horvátországot, Észak-Szerbiának egy részét és a Vajdaság szerémségi körzetét, valamint Bosznia-Hercegovina északon lévő darabját foglalta magába. Pannónia a rómaiak számára csak az i. e. 1. századra kezdett fontossá válni, a térségbe irányuló fokozódó kereskedelem következtében, itt húzódott az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonala, a borostyánút. Pannónia földrajzi szempontból mára már igen tagolttá vált. Az album elsősorban építészeti szempontból igyekszik ezekről a területekről összefoglaló képet adni, miközben turisztikai ötleteket, helyszíneket, jelentős útmutatásokat adhat azoknak, akik európai utazásaik céljául a régi Pannónia "csodáival" szeretnének megismerkedni.

Takács Erika - Szállóigék ​lexikona
Sok ​van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb. Vajon ki is mondhatta ezt? És hogyan lehetne a társaságot jobban elkápráztatni, mint hogy fejből idézünk egy-egy hasonló érdekes, frappáns vagy meghökkentő mondást? Ki és mikor mondta, és mihez is kötődik egy-egy bon-mot? Ezek érdekes kérdések: emiatt állítottuk össze könyvünket, mely az embereket érdeklő alapvető témák alapján idézi az egyes korszakok véleményét és kérdésfelvetéseit.

Takács Erika - Mindenki ​lexikonja
A ​jelenkor számára lassanként egyre fontosabbá válik az általános tudás, műveltség megszerzése. Ehhez remek segítséget nyújtanak a különböző szakirányú lexikonok. Eredetileg főként a görög-latin nyelvű klasszikus műveltség közreadására íródtak, ma azonban már minden egyes korszak művelt nyelvének kifejezései belekerültek, minden kor fontos tudását aktualizálva. Jelen lexikonba számos a mai kor számára igen fontos, modern kifejezés is belekerült, mely mind a felnőttek, mind az ifjabbak számára igen hasznosak lehetnek, emellett viszont olyan, ma már elfeledett magyar kifejezések is belekerültek, melyek megismerésével saját nyelvünk ismeretét dúsíthatjuk.

Takács Erika - Magyar-angol ​kéziszótár
Az ​élet számos területén - a szakirodalom, az üzleti élet és nemzetközi kommunikáció elengedhetetlen eszköze az angol nyelv. Egyre többször találkozunk a munkánk során is, hogy egy angol szó magyar megfelelője nem jut az eszünkbe. Kiadónk szerkesztésében először 2000-ben megjelent angol-magyar, magyar-angol szótár átdolgozott, bővített, 2002 márciusában lezárt kötetét jelentettük meg. Az új változat szerkesztése során tekintettel voltunk az olvasói igényekre, és az addig bekövetkezett változásokra. Igyekeztünk a bővítés során azokat a szavakat beilleszteni, amelyek a mai élő angol nyelvben nélkülözhetetlenek. Szótárunk, immár több, mint 20 000 címszóra bővült, ezzel is segítve a nyelvtanulók munkáját. Komoly segítséget jelentenek a nyelvtani táblázatok és a regiszteres rendszer, mely jelentősen megkönnyíti a szótár használatát.

Takács Erika - Magyarország ​csodálatos templomai
Magyarország ​számos csodálatos épülettel bír, melyek köveikkel a változatos magyar történelemről és az ország hétköznapjairól egyaránt beszámolnak. A Kárpát-medencét ma már több mint 1100 éve lakó és alakító népek közössége ugyan számtalan összeomlást, háborút és elnyomást is megélt, egy dolog azonban gyakorlatilag változatlan maradt: a keresztény vallás, mely kontinuitásával a legtöbb helyen a nemzeti, nemzetiségi túlélést és az egységet is biztosította a lakosság számára, különösen a történelmileg zordabb időkben. Mindezekről: a folyamatosságról és a változásokról, művészetről és vallásosságról is árulkodnak az ország templomai, melyekből számtalan remek fotó felhasználásával egy csokornyit mutat be a kötet.

Takács Erika - 1000 ​év művészete
Számtalan ​művészeti album születik évről évre, hiszen a művészet és az általa képviselt műveltség mindig népserű volt a művészetrajongók és a köznapi emberek körében. Európa legutóbbi évezredében a szellemi életet és a köznapokat is meghatározta ugyanis a művészet, a képi kultúra fejlődése. Mely stílushoz tartozott a XVI. században élt Caravaggio? Melyik későbbi korszakot határozta meg a manierista művész, El Greco művészete? Milyen befolyással volt a művészetre az egyház, és mikor szabadult meg a festészet ennek hatása alól? A művészeti élet a IX-XIX. század között igen fontos fejlődési útvonalat futott be a világ kultúrájában, melyet elsősorban az európai művészet és festészet határozott meg: az egészen egyszerű kezdetektől egészen Gauguin újprimitivizmusáig tartott ez az időszak, melynek művészeti korszakait, legfontosabb műveit mutatja be a kötet.

Takács Erika - Angol-magyar ​zsebszótár
... ​több mint 5000 címszót tartalmaz. Utazáshoz, munkához, diákoknak.

Takács Erika - A ​legkedveltebb európai szigetek
Minden ​év legfontosabb időszaka mindenki számára a nyár, a pihenés ideje. Nem lehet azonban elég korán elkezdeni a felkészülést a nyári vakációra, hiszen nemcsak a választás nehéz, hanem igen fontos az adott területről információkat szerezni, elkerülendő a kellemetlen meglepetéseket. A kötet Európa legkedveltebb pihenő-szigeteiről gyűjtötte egybe a z információkat, hogy megkönnyítse a választást és segítse a pihenést.

Takács Erika - Kertünk ​növényei
A ​hosszú téli hónapok után sok virág- és növénykedvelő ember szeretné kertjét vagy teraszát, esetleg balkonját növények és virágok garmadájával beültetni, hogy tavasztól őszig vagy a tél beköszöntéig gyönyörködhessen bennük. Azonban a virág sokszínűsége és különböző formái, fajtái találomra összeválogatva a rendetlenség érzetét keltik. De nem nehéz gyakorlatot szerezni a növények hatásos elrendezésében, főként, ha helyesen válogatjuk össze formáik, színeik, fajtáik és tulajdonságaik alapján. Színes kiadványunkkal átfogó ismereteket és gyakorlati tanácsokat adunk minden kertészkedést kedvelőnek.

Takács Erika - Farsangi ​mulatságok
Közeleg ​a várva várt tavaszi ébredés, közeleg hát a farsang ideje is: küszöbön a nagy dínom-dánomok, vendégeskedések, baráti összejövetelek időszaka! Mindenki, aki csak teheti, ilyenkor kibújik megszokott önmagából, még a legkomolyabbak is sajátos álarcot öltenek, és vidámsággal, nevetéssel üdvözli... Pontosan mit is? Tudjuk-e vajon, mit is ünneplünk farsang, a karneválok-maszkabálok idején? Tudjuk-e, mit ünnepeltek ilyenkor eleink az emberiség gyermekkorának korszakában? Hazánkban milyen népszokásokkal köszöntötték ezt az időszakot? S vajon hogyan alakult ki, miről is híres a velencei karnevál? Mindezekre a kérdésekre hivatott választ adni a könyv, mely sok képpel mutatja be ezen ünnepet.

Takács Erika - Magyarország ​krónikája
Magyarország ​történetéről rengeteg antológiát, tanulmányt, lexikont és beszámolót adtak már közre a múltban: a mai korszak azonban különleges, hiszen a rendszerváltás óta eltelt idő már kellő rálátást biztosít az elmúlt időszakokra, így immár lehetséges egy semleges, elfogultságtól mentes képet adni a Kárpát-medence, és ezen belül hazánk, a magyar nép és a vele együtt, sokáig békességben élő népcsoportok történetéről, mindennapjairól és különleges időszakairól. Ezekre emlékezik a könyv, a teljesség igénye nélkül, de a lehetőségek szerinti legteljesebb és legmegbízhatóbb formában.

Takács Erika - Mesés ​kelet csodái
A ​könyv azok számára született, akik szeretnének egy kissé alaposabban elmélyedni az eddig ismeretlen arab vagy távol-keleti kultúrák, érdekességek világában. A szövegek mellett számtalan színes fotó segíti a tájak, emberek, régi és új világok megismerését, alaposabb megértését. Külön törekedtek arra is, hogy e tájakról ne csupán idegenvezetői adatsorokat, hanem sokkal inkább történelmi betekintést is adjanak, hogy az olvasók könnyebben behelyezhessék egy-egy terület történetét a világtörténelem szövetébe.

Takács Erika - Angol ​társalgási zsebkönyv
Korunkban ​igen fontos elvárás az angol nyelv kellő mélységű ismerete: a munkahelyen és a mindennapi élet számos pillanatában igen fontos, hogy e nyelvet ismerjük. Sok nyelviskola és kiadvány gondoskodik arról, hogy e nyelv, a "modern kor latinja" szabályait és törvényszerűségeit minél hamarabb és egyszerűbb módon sajátíthassuk el. Arról azonban nem gondoskodhatnak, hogy ezeket bármely pillanatban fel tudjuk idézni, és különösen, hogy helyesen használni is tudjuk. Számos nyelvi helyzet, fordulat adódhat ugyanis az idegen nyelvű kommunikáció során, amikor a nyelvtani szabályok, de még a szavak ismerete sem segíti a nyelvtanulót: annál inkább egy társalgási zsebkönyv! A kötetet kifejezetten úgy állították össze, hogy a hétköznapok és ünnepnapok pillanatait, gondolatait és nyelvi helyzeteit dolgozza fel, hasznosítható módon a nyelvtanulók számára, hogy mindezeket könnyen alkalmazhassa is. A társalgási zsebkönyvhöz ezenkívül csupán bátorság és egy mosoly szükségeltetik!

Takács Erika - Orosz-magyar ​zsebszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Takács Erika - Virágoskerti ​növényeink
A ​hosszú téli hónapok után sok virág- és növénykedvelő ember szeretné kertjét, esetleg balkonját növények és virágok garmadájával beültetni, hogy tavasztól őszig vagy a tél beköszöntéig gyönyörködhessen bennük. Azonban a virág sokszínűsége és különböző formái, fajtái találomra összeválogatva a rendetlenség érzetét keltik. De nem nehéz gyakorlatot szerezni a növények hatásos elrendezésében, főként ha helyesen válogatjuk össze formáik, színeik, fajtái és tulajdonságai alapján. Színes albumunkkal átfogó ismereteket és gyakorlati tanácsokat adunk minden kertészkedést kedvelőnek. A sok színes illusztráció és a lényegretörő leírások segítőtársak lehetnek abban, hogy kertünk minél szebb legyen.

Takács Erika - Képes ​angol szótár
Okozott ​már problémát Önnek, hogy egy-egy szót kissé nehéz volt megérteni? Esetleg csupán kezdő a nyelvtanulásban, és a szavak memorizálásánál nagy segítséget jelentene egy-egy illusztráció? Netán gyermekének szeretne segítséget nyújtani a megfelelő szavak, kifejezések elsajátításában, vagy csupán kissé szórakoztatóbbá akarja varázsolni a tanulást? Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, ne keressen tovább: jelen kiadványunk a nyelvtanulók igényeit sokrétűen igyekszik kielégíteni azzal, hogy a száraz nyelvi anyagot jellegzetes, tréfás illusztrációkkal egészíti ki, emellett jó pár kifejezés helyes megértését is segíti. Elsősorban kis- és idősebb diákoknak ajánljuk, de a felnőtt korosztály is haszonnal forgathatja e könyvet, nemcsak nyelvtanulás, de külföldi utak folyamán is, elősegítve ezzel a megfelelő szavak helyes megértését.

Takács Erika - Budapest
Kiről ​kapta a nevét a híres Gerbeaud cukrászda? Hol volt a híres Wampetics? Kik voltak Óbuda első lakói? Hol volt a kisföldalatti első vonala? És ki volt az első illusztris vendége? Miért és kinek a parancsára épült a Citadella? Ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni az album, mely Budapest történetét, különleges helyszíneit veszi górcső alá: a város legfontosabb pontjait, épületeit, szobrait és más híres helyszíneit mutatja be.

Takács Erika - Egyperces ​angol tesztek
A ​mai kor legfontosabb elvárása, a műveltség legalapvetőbb követelménye az angol nyelv minél hamarabbi, minél mélyebb elsajátítása. Ezzel együtt azonban rohanó világunkban nincs könnyű dolgunk, ha nyelvtanulásról vagy nyelvgyakorlásról van szó: az idő ugyanis kevés, és szinte mindenhol igen magas elvárásoknak kell eleget tennünk. KÖNNYŰ, DE HATÉKONY megoldást kínál könyvünk, mely éppen a nyelvtanulók terhelésének könnyítésére íródott. Kötetünk számos feladatot tartalmaz, melyek segítségével a nyelvtanulók több szinten, tananyag csoportok szerint gyakorolhatják a tanultakat. Mind a feladatok összeállításánál, mind pedig a megoldásoknál úgy jártunk el, hogy a kötetet BUSZON, VILLAMOSON, utazás közben, egyáltalán bárhol könnyen elővehesse és a későbbi nyelvvizsgán megbízhatóan adjon számot angol nyelvtudásáról (a fordítási gyakorlatokban is). Jó tanulást kívánunk!

Takács Erika - Osztrák-Magyar ​Monarchia
A ​“boldog békeidők” hangulata mindenkit megigéz: különösen a korszak kulturális élete, hiszen a ma ismert Budapest szinte teljes egészében ebben a korszakban épült ki. Ekkor emelték a legtöbb turistákat is vonzó épületet, emlékművet és térséget, legszebb múzeumaink és szórakoztató térségeink is ekkor jöttek létre. Vajon mikor és hogyan alakultak ki a folyamatok, melyek ezen csodálatos korszakot eredményezték, és mik voltak azok a pontok, amikor ezen fejlődési vonal megtört, vagy legalábbis előre jelezte a bukás lehetőségét? Ezekre a kérdéseket is válaszol a kiadvány, mely a Monarchia teljes korszakát igyekezett górcső alá venni.

Takács Erika - Antikvitások ​képes enciklopédiája
Az ​antikvitások napjainkban reneszánszukat élik, így nem csoda, ha könyvsorozatunk e darabja is e tárgykörrel foglalkozik. Jó néhány stíluskorszakot érint a lakberendezés történetében. Nem csupán a bútorok, hanem az egyéb használati tárgyak történetét ismerhetjük meg a kiadványból, számos színes képmelléklettel gazdagítva. A stíluskorszakok bemutatása mellett több korszak szellemi alapjaival is megismerkedhetünk, melyek igen fontosak ahhoz, hogy megérthessük, egy-egy kor miért is alakította olyan jellegzetes formára környezetét. A mai korban az antikvitás alatt már nem csupán egy-egy korszak jellegzetes tárgyit értjük, hanem az azok stílusában született, új tárgyakat, másolatokat is.

Takács Erika - Olaszország
Olaszország ​páratlanul gazdag kultúrája, csillogó azúrkék tengerpartja minden utazni vágyót csábít. Aki egyszer eljut ebbe a gyönyörű országba, feltétlenül meg kell néznie Velencét, Rómát, Pizzát, Nápolyt, Milánót, hogy csak a legfontosabb helyeket említsük, de az útikönyvben még számtalan szebbnél szebb úti cél található. A kötet segítséget nyújt az ország megismerésében, felfedezésében - az általános tudnivalóktól kezdve egészen a látnivalók leírásáig. Arra törekedtünk, hogy minden lényeges információ megtalálható legyen és kis formátuma miatt akár egy nadrágzsebben is elférjen. Mindenkinek jó utat és kellemes kikapcsolódást kívánunk.

Takács Erika - Angol-magyar ​kéziszótár
Az ​élet számos területén – a szakirodalom, az üzleti élet és nemzetközi kommunikáció elengedhetetlen eszköze az angol nyelv. Egyre többször találkozunk a munkánk során is, hogy egy angol szó magyar megfelelője nem jut az eszünkbe. Kiadónk szerkesztésében először 2000-ben megjelent angol-magyar, magyar-angol szótár átdolgozott, bővített, 2002 márciusában lezárt kötetét jelentettük meg. Az új változat szerkesztése során tekintettel voltunk az olvasói igényekre, és az addig bekövetkezett változásokra. Igyekeztünk a bővítés során azokat a szavakat beilleszteni, amelyek a mai élő angol nyelvben nélkülözhetetlenek. Szótárunk, immár több, mint 20 000 címszóra bővült, ezzel is segítve a nyelvtanulók munkáját. Komoly segítséget jelentenek a nyelvtani táblázatok és a regiszteres rendszer, mely jelentősen megkönnyíti a szótár használatát.

Takács Erika - Anglicizmusok, ​amerikanizmusok angol nyelvi szótára
Volt ​már olyan helyzetben, amikor külföldi partnere minden szavát megértette, mégsem értette egy szavát sem? Esetleg csak érdeklik a magyar szófordulatok angol megfelelői? Netán mélyíteni szeretné megszerzett nyelvi tudását? Nos, ha a válasz igen, akkor a könyv az Ön számára íródott! ... Folytatás ›› Az angolszász nyelv elterjedésével világszerte megnőtt az érdeklődés az angolszász népek gondolkodása, irodalma, nyelvi kultúrája, annak finomságai iránt. Az összeállítás több mint ötezer olyan kifejezést, szófordulatot, mondatszerű kifejezést, közmondást stb. ad közre, melyekkel a fent említett problémák "orvosolhatóak". A könnyebb megértést angol-magyar példamondatokkal segítjük. A(z) Anglicizmusok-amerikanizmusok angol nyelvi szótára (Könyv) szerzője Takács Erika.

Takács Erika - A ​legszéleskörűbben ismert játék a sakk
-sakktörténet -szabályok -trükkök -változatok -híres ​játékosok -sakkszótár A könyvben a sakk világáról, annak történetéről, testvérjátékairól és a vele kapcsolatos személyiségek történetéről kapunk áttekintést.

Takács Erika - Angol-amerikai ​szlengszótár
Szleng, ​argó, tolvajnyelv: "Sirály szöveg"? Vajon hány "laza" kifejezés található a magyar nyelvben egy-egy köznapi dolog jelölésére? Számtalan! Miért épp az angol nyelvvel lenne ez másképp? Szlengszótárunk több, mint ezerötszáz szóból és kifejezésből álló készletével igyekszik megismertetni a magyar anyanyelvű olvasótábort is az angol-amerikai nyelvi találékonyság rejtelmeivel. Angol-amerikai példamondataink elősegítik a könnyebb érthetőséget, már nem kell olyan "újszülöttlnek" éreznie magát, akinek "minden vicc új".

Takács Erika - Horvátország
Milyen ​helyeket érdemes felkeresnie a történelem és az utazás kedvelőinek? Melyik a legkellemesebb kemping, illetve magánszállással rendelkező falucska, ahol érdemes megszállnia a csendet és a passzív pihenést kereső turistának? Melyik vidéket érdemes beutazni a borok kedvelőinek és melyiket a vízisportok szerelmeseinek? Milyen is Horvátország, melyek a legfontosabb tudnivalók? Erre és még sok más gyakorlati kérdésre is választ ad e könyv, mely igyekezett figyelembe venni mindenféle igények képviselőinek érdeklődését, és így adni globális képet igen kellemes adottságokkal rendelkező szomszédunkról.

Takács Erika - Az ​Árpád-ház királyai
Ki ​volt Vata? Mi volt a jelentősége Aba Sámuelnek? Milyen kapcsolata volt Bizáncnak hazánkkal? Hogyan és miért zajlott a tatárjárás úgy, ahogy megtörtént? Számos ilyen jellegű kérdésre hivatott választ adni kiadványunk, amely a magyar történelmi régmúlt kérdéseit tárgyalja. A magyar történelem igen sok jeles személyiséget adott a világnak. Ezek legfontosabbja mégis az államalapító, Árpád vezér és az őáltala alapított királyi dinasztia volt, amely négyszáz éven át igazgatta a közép-európai területet, s a Balkán számos térségét is meghódította. Árpád és az Árpád-házi királyok tetteit szedte tehát egységes, történelmi visszatekintésbe jelenlegi könyvünk.

Takács Erika - Görögország
Görögországról ​mindenkinek más jut az eszébe. Valakinek a több ezer éves görög kultúra a templomaival és múzeumaival, valakinek a csillogó azúrkék tenger a homokos partjaival és gyönyörű szállodáival. Egy biztos, aki Görögországba eljut, egyikben sem fog csalódni. A kötet segítséget nyújt az ország megismerésében, felfedezésében - az üzletek nyitva tartásától kezdve egészen a látnivalók megtalálásáig. Arra törekedtünk, hogy minden lényeges információ megtalálható legyen, és kis formátuma miatt akár egy nadrágzsebben is elférjen. Mindenkinek jó utat és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Takács Erika - Villám ​angol
"Okozott ​Önnek már gondot, hogy nincs hol, nincs mikor tanulnia, gyakorolnia az elsajátítani kívánt nyelvet? Időbeosztásába nem fér bele a nyelvtanár, csoportos nyelvgyakorlás? Nincs hol ellenőrizni a tudását? Vagy egyszerűen csak gyakorolni szeretné? Nos, ha a válasz igen, akkor problémája megoldását remélheti kiadványunktól. Tesztkönyvünk jó néhány, gyorsan megoldható, de mégsem túl egyszerű feladatból áll, s mind méretében, mind tartalmában elősegíti a nyelv tanulását. A könyv beosztása is ezt tükrözi, hiszen egy kezdő, egy középhaladó és egy haladó tesztsort tartalmaz, valamint azok megoldásai is megtalálhatók a tesztek végén."

Takács Erika - Angol-magyar ​útiszótár
A ​kifejezetten utazáshoz készült útiszótár több mint ötezer címszót tartalmaz.

Takács Erika - Asztrológia
Évezredek ​óta kutatják, tanítják az asztrológiát, mégsem jellemző e tudáság teljes ismerete. Évezredeken át az asztrológia csupán az arisztokrácia vagy csak az uralkodó különleges jóseszköze volt: csupán nekik járt ki a jövő csillagok jósolta ismerete. A modernkori világ azonban ezt is felfedezte a nagyközönség számára, és ma már igen széles körűen használatos: sokan az utazásaikat, a munkaváltást, de még a gyermekvállalást is ettől teszik függővé. Az asztrológia azonban nemcsak Európában használatos: a világ minden részén évezredek óta alkalmazzák, s tisztelete szinte a vallásos hittel egyenlő. Vajon valóban befolyásolnak-e a csillagok? Milyen hatásokat tulajdonítottak és tulajdonítanak nekik a csillagok tudói? Ezekre és más asztrológiai kérdésekre kaphatnak választ könyvünkből.

Kollekciók