Ajax-loader

Füzesi Magda könyvei a rukkolán


Füzesi Magda - Ima ​mindenkor
Verseskötet Hibernáció Kiszór ​zsáklyából az idő valami nyirkos ingoványon poromból egyszer nyírfa nő. Virágmag-tavaszt ringatok, titkosírást az őszi ég alatt: Nagyvárad, Árkos,Egeres,Arad.

Füzesi Magda - Ketten ​a kabátban
Mesevonat ​sorozat A világ egyszerű: fű, fa, virág, szellő vesz körül. Füzesi Maga könnyű ritmusú versei, csilingelő szavai segítik a kis olvasót, hogy felfedezze és megszeresse a világot, amibe belecsöppent. Új, kedves gyermekverskötetünket Csillag István rajzai illusztrálják: olvasni és nézegetni egyaránt öröm.

Füzesi Magda - Kagylóének
Füzesi ​Magda, a Kárpátaljai Forrás Irodalmi Kör egyik alapítójaként az elsők között fogalmazta meg az 1944-es deportálások sorstragédiáját, majd a hallgatásra kárhoztatottság tragikumát, a kimondhatatlanságot és a kollektív bűntudat visszás és fájdalmas érzéseit. Lisztóczky László irodalomtörténész utószavában jól jellemzi e gazdag asszonyi költészet mélységeit: Elsősorban az egyszerű szépségek és az intim hangulatok kifejezője, a mindennapok örömei és gondjai, az élet apró jelenségei, miniatűr szépségei, a csendes csodák igézik meg. Főként tájleíró költészetében nyilatkozik meg mámoros élet- és szépségszeretete, a szülőföld iránti hűsége. Újabb verseiben nemcsak Kárpátalja varázslatos tájait, hanem az anyaország és Erdély természeti szépségeit is magához öleli. Költészetének fő erőssége az egyszerűség és természetesség, a látvány és a látomás között félúton egyensúlyozó jelképiség gazdag asszociációs játéka emelte Füzesi Magda költészetének jellemző vonását Bertha Zoltán irodalomtörténész.

Füzesi Magda - Kapunyitogató
Füzesi ​Magda minden versében ott bujkál a homo lucent, a játszó ember, aki tudását játékkal adja át a gyermek lelkének, fantáziáját bízva a tündéri megértés munkáját: „S hová viszik a Napot? / – Csodálom, hogy nem tudod!/ Ott sürög már minden bába, / ki szakmáját becsüli: Óév Néni az Újévet / pontban éjfélkor szüli! ” (Napkórházban). A Kapunyitogató mind a négy évszak élményébe beavatja a gyermekeket, miként a kötet felosztása is sugallja.

Füzesi Magda - Gyöngyvirágok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók