Ajax-loader

Arthur Hailey könyvei a rukkolán


Arthur Hailey - John Castle - Rémület ​a levegőben
"- ​Miss Benson, tudja, mint jelent az, amit a lősportban _hosszú odds_-nak hívnak? Janet megpróbálta összeszedni a gondolatait. - Nem, nemigen. - Megmondom magának. - mondta Baird. - A következőt jelenti. Túlélésünk attól függ, hogy a gép fedélzetén tartózkodó ötvenöt személy közt akad-e valaki, aki nemcsak hogy halat nem vacsorázott ma este, de ahhoz is ért, hogy földre szállítsa a gépet." ...Akad valaki: egy civil, kereskedelmi utazó, aki a háború óta nem vezetett ugyan repülőgépet, akkor is csak könnyű vadászgépeken repült, de most kénytelen megkísérelni a lehetetlent: a földi irányítóközpont segítségével leszállítani a négymotoros, nagy utasszállító gépet, amelynek fedélzetén az ételmérgezésben szenvedő utasok mellett eszméletlenül fekszik a két pilóta is.

Aut%c3%b3v%c3%a1ros
elérhető
1

Arthur Hailey - Autóváros
A _Repülőtér_, ​a _Hotel_, a _Bankemberek_ világhírű szerzője ezúttal az amerikai autóipar központjába kalauzolja az olvasóit. A titokzatos legendákkal övezett Detroit pazar villanegyedeiben és lerobbant belvárosában az autó körül forog az emberek élete. Miközben a nagy konszernek igazgatótanácsai a város jövőjét is meghatározó javaslatokon vitatkoznak, a hét lakat alatt őrzött stúdiókban a jövő autójának tervei készülnek, a szerelőcsarnokokban sorra gördülnek le a szalagról a kocsik, a belvárosban végső hatalmi ütközetét vívja a maffia. Amerikai kritikusai szerint a "legjobb Hailey-hagyományok szellemében készült regény" lebilincselően izgalmas olvasmány, olyan könyv, melynek minden lapján történik valami. Siker és bukás, szerelem és kiábrándulás, családi idill és összeomlás, brutális gyilkosság és tragikus baleset.

Arthur Hailey - A ​végső diagnózis
Arthur ​Hailey egyedülálló rekorddal dicsekedhet: nem egyetlen, világszerte ismert bestsellert írt, hanem egész sorozatot! A Repülőtér, a Hotel és az Autóváros után olvasóink most megismerhetik A végső diagnózis című regényét is, amelyben közkedvelt témával foglalkozik: egy pennsylvaniai kórház színes, izgalmas, konfliktusokkal, bonyolult emberi kapcsolatokkal, szerelmekkel, barátságokkal, fúrásokkal, halálesetekkel teli, a kívülálló számára mindig titokzatos világát mutatja be. Orvosok, ápolónők, betegek a főszereplők. Szenvedésekben és örömökben egyaránt bővelkedő életük egymásba fonódó érdekes epizódok sokaságából bontakozik ki a könyv lapjain, míg végül kiderül valamennyiük közös sorsa: előbb-utóbb meg kell tudniuk a végső diagnózist...

Hotel
elérhető
9

Arthur Hailey - Hotel
"McDermott ​hitetlenkedő tekintetet vetett rá: - Lám, pedig azt hittem, maga mindent tud. Christine csakugyan majdnem mindent tudott. Személyi titkárnője lévén Warren Trentnek, a legnagyobb New Orleans-i szálló lobbanékony és kiszámíthatatlan tulajdonosának ismerte a szálló belső titkait csakúgy, mint az összes köznapi ügyeit. Tudta például azt is, hogy Peter, akit egy-két hónapja neveztek ki igazgatóhelyettesnek, jószerint egymaga vezeti ezt az élénk forgalmú, nagy szállodát, bár a bére korántsem fejedelmi, és a hatalma is korlátozott. Christine ennek az okával is tisztában volt, ismerte a _Szigorúan bizalmas_ feliratú dossziét, amelyben Peter McDermott magánéletéről volt megírva egy és más. - Hogy értsem azt, hogy tótágast áll a ház? - kérdezte. McDermott elnagyolt, már-már csúnyának is mondható arcvonásai derűs vigyorba torzultak: - A tizedik emeletről valami szexorgia miatt panaszkodtak; a nyolcadikról azt állítja a croydoni hercegnő, hogy a herceget megsértette egy szobapincér; az 1439-esben valaki rémségesen nyöszörög; az éjszakás menedzserem betegszabadságon, a két beosztott házi detektívnek egyéb dolga van." A tótágast álló hotel a New Orleans-i St. Gregory: az amerikai Arthur Hailey _A repülőtér_, a _Bankemberek_ és az _Autóváros_ után ezúttal a hotelszakma rejtélyeibe avatja be olvasóit egy fordulatos történet keretében, amelyben eldől, hogy megőrzi-e nemes szakmai hagyományait, patinás arculatát a St. Gregory, vagy az embertelenül uniformizált modern, O'Keefe-féle szállodahálózat martalékává lesz.

Arthur Hailey - Hotel ​(angol)
During ​five days in the midst of a hot, steamy Louisiana summer, the lives of a colorful cast of characters intertwine in a series of public, private, and personal dramas at the famed St. Gregory luxury hotel.

Arthur Hailey - Wheels
The ​automotive industry in the early 1970s - a time of race relations as well as car-builidng is ripe for Hailey's book. Sure, several parts of it are hacked on (particularly, the automotive dealer part of the book), but the insights are good. Hailey does his research and always comes up with the idea that there are no easy answers. Hopefully, the reader understand that in the end, and realizes the world is full of compromises, not easy answers.

Arthur Hailey - The ​Final Diagnosis
A ​look at the workings of a modern day hospital through the lens of the pathologists department.

Arthur Hailey - John Castle - Runway ​Zero-Eight
Runway ​Zero-Eight is the story of Maple Leaf Air Charter Flight 714. It's a normal, everyday, routine flight, this time carrying a crowd of happy football fans - drinking, talking and placing extravagant bets on the outcome of the next day's game. Then suddenly as the airliner drones westward through the Canadian night, a fierce, unheralded terror strikes, and turns the peaceful, happy evening into a hideous nightmare. And on the ground hundred of miles away at Vancouver Airport, relatives, friends and lovers wait helplessly, silently and pray...

Arthur Hailey - Keserű ​pirula
Egy ​sikeres orvossággal egy gyógyszergyár egy csapásra dúsgazdaggá válhat, egy sikertelennel - ezrek halálát okozhatja. Az amerikai gyógyszeripar nem a gyávák, a tehetségtelenek és a kóklerek üzletága. És nem is kifejezetten a gyengébbik nemé. Ha egy nő itt akar karriert csinálni, nem elég, ha rendelkezik ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint a férfiak: kénytelen jobb lenni náluk. Tapasztalja ezt Celia Jordan, a vonzó és magabiztos fiatalasszony is, miután felveszik ügynöknőnek a Felding-Roth gyógyszergyárba, és szívós munkával megindul felfelé a ranglétrán. Az évtizedek alatt meg kell küzdenie a kollégák előítéleteivel, jellemtelen tudósokkal, szemforgató politikusokkal, és ritkán részesül jutalomban, amiért mindig a lelkiismeretére hallgat - pedig a vállalatát egy ízben majdnem a tönk szélére juttatja egy túl korán piacra dobott szer, ami ellen ő kézzel-lábbal tiltakozott. Az elhamarkodott lépés következtében sok-sok anya egész életükre magatehetetlen gyermekeket hozott világra. A kétségbeesett cégvezetőség a világ másik részéről hívja vissza az asszonyt, aki, feledve a sérelmeket, röpül a vállalat segítségére. Az emberi tragédiák sorozata azonban még nem ért véget...

Arthur Hailey - Az ​Orion-terv
A _Hotel_, ​a _Repülőtér_ és a _Bankemberek_ világhírű szerzője ezúttal az amerikai autóipar központjába kalauzolja az olvasót. A titokzatos legendákkal övezett Detroit pazar villanegyedeiben és lerobbant belvárosában az autó körül forog az emberek élete. Miközben a nagy konszernek igazgatótanácsai a város jövőjét is meghatározó javaslatokon vitatkoznak, a hét lakat alatt őrzött stúdiókban a jövő autójának tervei készülnek. A szerelőcsarnokban sorra gördülnek le a szalagról a kocsik, a belvárosban végső hatalmi küzdelmét vívja a maffia. Amerikai kritikusai szerint a "legjobb Hailey-hagyományok szellemében készült regény" lebilincselően izgalmas olvasmány, olyan könyv, melynek minden lapján történik valami. Siker és bukás, szerelem és kiábrándulás, családi idill és összeomlás, brutális gyilkosság és tragikus baleset.

Arthur Hailey - Hírhajsza
Mindenki ​ismeri az Autóvárost, a Bankembereket, a Végső diagnózist, a Hotelt s ha mégsem, akkor a tévében látta a Repülőtér-filmeket. Hailey most - szokásához híven - elmond mindent a "negyedik hatalmi ág"-ról, a tömegkommunikációról - jelen esetben az egyik nagy amerikai tévéóriás esti híradójáról. Távolról sem szakkönyvet kap kezébe az olvasó, hanem feszültséggel teli, igazi, letehetetlen kalandregényt, amelyben terroristák, egymással rivalizáló sztárriporterek, szabadulásukra váró tehetetlen túszok szerepelnek. Olyan dráma lapjait forgatja az Olvasó, amely akár meg is történhetett volna, vagy meg is történik egyszer. Olyan drámáét, amilyet csak a "feszültségteremtés nagymestere" képes papírra vetni.

Arthur Hailey - Repülőtér
"...Az ​utasok felugráltak. - Állítsák meg azt az embert! Bomba van nála! - kiáltotta elkeseredetten Demerest. A kiáltást sikolyok követték, az utasok elhagyták helyeiket, és még jobban eltorlaszolták a folyosót. Csak a kapálózó, lökdösődő, karmoló Gwen Meighen maradt a farokrész felé tartó Guerrero nyomában. A turistarészleg végébe érve Guerrero úgy fordult meg, mint egy sarokba szorított állat. A gép farokrészétől a három hátsó mosdó választotta el: világító jelek mutatták, hogy egy közülük foglalt, kettő szabad. Háttal a toalettajtóknak, Guerrerto maga elé emelte a táskát, egyik kezével a fogantyúját tartotta, a másikkal pedig a fogantyú alatt jól látható, zsinegből kötött hurkot. Vicsorogva megszólalt: - Megállni! Ne merjenek a közelembe jönni!"

Arthur Hailey - Hochspannung
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Arthur Hailey - Bankemberek
Az ​amerikai "profi írók" élvonalába tartozó szerző a bankvilág rejtelmeibe vezeti be az olvasót, aki - míg csak bele nem merül a könyvbe - nehezen hinné, hogy ilyen száraz, merkantil témáról izgalmas regény kerekedhet. A szerző nem sokat teketóriázik, már az első oldalakon felvázolja az alapállást. Az öreg Rosselli, a Bank elnöke néhány vezető állású tisztviselő előtt megdöbbentő bejelentést tesz: halálos beteg, napjai meg vannak számlálva. Ezzel kezdetét veszi az utódlásért folytatott harc. Mindkét jelöltnek megvan a maga tábora. A választást nehezíti, hogy a két alelnök különböző programot hirdet. Az egyik egy multinacionális mamutvállalatnál kíván befektetni tőkét, a másik hajlik arra, hogy egy pár megkezdett lakótelepet finanszírozzanak, ami ugyan hosszabb távon és csekélyebb mértékben, de biztosabb haszonnal kecsegtet. A másik szál nem annyira pénzügyi, inkább alvilági vonatkozású: a bank belvárosi fiókjában (a "vezérhajóban") egy tolvaj garázdálkodását fedezik fel. Itt a biztonsági ügyekért felelős alelnök, a hatalmas termetű, rabiátus alkatú főtisztviselő lép akcióba. A két szál persze többszörösen érintkezik, s szerelem, megvesztegetés, zsarolás, emberkínzás, humanizmus és polgárjogi mozgalom fűszerezi a fordulatos cselekményt, amelynek során Hailey szinte észrevétlenül megismertet az amerikai nagybankok életével is. Végig izgalmas, a maga műfajában jól megírt, szinte "letehetetlen" könyv.

Arthur Hailey - A ​repülőtér
Hat ​éve nem volt ilyen erős havazás Illinois államban. A Lincoln Nemzetközi Repülőtéren a ki- és bejövő légiforgalom akadozik. Amikor a Rómába tartó, az "Aranyhajó"-ként emlegetett járat jelentős késéssel a levegőbe emelkedik, úgy tűnik, a légiirányító központ munkatársai végre egy kissé fellélegezhetnek. Amikor azonban a kapitány tudomására jut, hogy az egyik utas bombát csempészett a fedélzerre, és arra készül, hogy az Atlanti-óceán felett felrobbantsa a repülőgépet, hirtelen elszabadulnak az események. Az arrogáns első riszt vakmerő lépésre szánja el magát, melynek során a gép megsérül, és kényszerleszállást kell végrehajtani. A sors iróniája, hogy az egyetlen erre alkalmas kifurópálya a Lincoln Nemzetközi Repülőtér három-nullás kifutója, melyet órákkal korábban torlasz miatt lezártak... Vajon sikerül-e a súlyosan megrongálódott gépet időben földre tenni a tomboló hóviharban? Arthur Hailey műfajteremtő regénye ihlette a hazánkban is nagy sikerrel vetített Airport című tévéfilmsorozatot.

Arthur Hailey - Felső ​körökben
A ​kanadai miniszterelnök és az Egyesült Államok elnöke közötti titkos tárgyalásokat, melyek mindkét nemzet biztonsága szempontjából létfontosságúak, egy bizarr és látszólag jelentéktelen vancouveri bevándorlási incidens veszélyezteti. Ebből a helyzetből alakítja ki Arthur Hailey az ambiciózus, ingatag, mohó, korrupt és jámbor férfiak - és asszonyaik - pergő, izgatott várakozással teli történetét, akik két nagy nemzet sorsát tartják kezükben egy súlyos válság idjén. Pénz - siker - hatalom. Ez a regény ugyanazzal az aprólékos leírással mutatja be a részleteket, és ugyanazzal a képességgel ragadja meg óriásintézményeink háttérben rejlő személyes tragédiáit, amely Arthur Hailey legismertebb könyveit.

Arthur Hailey - Nagyfeszültség
Nim ​Goldman, a GSP and L, a legnagyobb kaliforniai áramszolgáltató vállalat alelnöke, e regény hőse azon kevesek közé tartozik, akik lehetségesnek tartják, hogy a XX. század végén az Egyesült Államok egész területén bekövetkezhet egy olyan méretű elektromosenergia-válság és hosszan tartó áramhiány, amely legalább olyan súlyos következményekkel jár, mint egy nagy természeti csapás. Az alelnök akcióba lép...

Arthur Hailey - Overload
Electric ​power imagine the lack of it, not for short periods but far longer. Darkness! Deprivation! Chaos! This dramatic novel is the story of such a crisis. This is the tale of power and people, their lives, ambitions, loves, deceits, conscience, greed, terror. Angry critics of Golden State Power & Light accuse the giant public utility of being a heartless monster, piling up profits at the expense of its hapless customers - the users of electricity and gas. True or false? False! - argues Nim Goldman of GSP&L, the dedicated, aggressive assistant-to-the-chairman, who strives to convince his colleagues of their short-sightedness and the public that a devastating electrical famine is alarmingly near. True! - charges Davey Birdsong, colorful, dynamic leader of p&lfp (power & light for people), an activist engaged in his version of a holy war. Maybe! - broods Laura Bo Carmichael, ex-atomic scientist and chairman of the prestigious Sequoia Club, a rallying point for environmentalists. These conflicts, and more, plus passion and divided loyalties, pit the men and women of Overload against each other.

Arthur Hailey - Túlterhelés
Próbálta ​már elképzelni, milyen lenne az élete áram, tv, hűtőszekrény nélkül, vagy hogy este egy szál gyertya fényénél olvasson? Arthur Hailey minden idők egyik legsikeresebb szerzője mindezt elképzelte a XX. század végén. A legnagyobb elektromos intézmény mindennapi életébe kalauzolja el az olvasót. A vállalat alelnöke azon kevesek közé tartozik, aki szerint bekövetkezhet egy hatalmas elektromosenergia-válság. Ami legalább olyan súlyos következményekkel jár, mint egy nagy természeti katasztrófa. Amikor egy titkos terroristacsoport sorba robbantja fel a cég generátorait, a főhős versenyt fut az idővel, hogy megtalálja az elkövetkezőket. De ekkor már egyre jobban összecsapnak a feje felett a hullámok... Szex-szerelem-halál "3 200 000 kW, OPEC, terroristák, áramlopás, csökkenő energiatartalékok, képmutatás és tehetetlenség a legfőbb posztokon, sötétség és káosz az áramban tobzódó Kaliforniában... Hailey újabb bombasikere"

Arthur Hailey - Detektívek
Lázban ​ég Miami, a napfény és a bűn városa: a gyilkossági csoport nyomozói talán pontot tehetnek minden idők legszörnyűbb gyilkosságsorozatának végére. Hét szörnyen megcsonkított idős házaspár - tizennégy ártatlan áldozat! És egyetlen magányos gyilkos, a vallási fanatikus Elroy Doil, a pszichopata vadállat, Isten bosszúálló angyala... Meg egy zseniális nyomozó, Ainslie, a kiugrott pap, aki a villamosszékig kíséri Doilt, s eközben a bibliai Jelenések könyve segítségével szörnyű titokra bukkan: az egyik gyilkosság nem a halálra ítélt Doil lelkén szárad... Valaki lekoppintotta a Vadállat módszerét! A tettes rangja, befolyása, feddhetetlen híre minden ajtót és minden titkos rendőrségi dossziét kinyit. Ismer minden apró részletet, de vesztére nem ismeri a Jelenések könyvét, a gyilkosságsorozat kulcsát... A szálak a felsőbb körökbe vezetnek, ám a gyilkos nem menekülhet. Hogy miért? Egyszerű a válasz: "Az élet olyan, mint Demoklész lakomája: a kard mindig ott lóg a fejünk fölött."

Arthur Hailey - The ​Evening News
When ​Crawford Sloane's wife, son and elderly father are mysteriously kidnapped, his life turns upside down. As CBA-TV's most celebrated and popular newscaster, he has become a prime target for terrorists. While the TV network is held to ransom, Sloane decides to launch his own rescue mission, and asks Harry Partridge, his colleague and competitor since the days they covered the war in Vietnam together, to head the operation. This is the most perilous assignment either has ever undertaken, and in an uneasy partnership, it will require all their professional and emotional strength. For Jessica, Crawford's wife, is the only woman Harry has ever loved..."The Evening News" sweeps from the battle between profit and ethics in the boardrooms and newsrooms of New York, to the clash of idealism and brutality in the jungles of South America, from an FBI investigation of a tragic crime, to a Florida-bound jet carrying a most unusual human cargo.

Arthur Hailey - In ​High Places
As ​events bubbles to a scalding boil, leaders of two great nations fought in desperate secrecy to keep the lid on the world. Bartering, backstabbing, browbeating, bribing...and praying for a little more weight to throw on the delicate balance of international power. This is a novel of men at the summit, their bold deals and soiled souls -- and their women, clutching at fevered moments as the time for loving, the time for living, slipped so quickly away.

Arthur Hailey - Reporter ​(német)
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Arthur Hailey - Strong ​Medicine
Miracle ​drugs save lives and ease suffering, but for profit-motivated companies, the miracle is the money they generate...at any cost. Billions of dollars in profits will make men and women do many things--lie, cheat, even kill. now one beautiful woman will be caught in the cross fire between ethics and profits. As Celia Jordan's fast-track career sweeps her into the highest circles of an international drug company, she begins to discover the sins and secrets hidden in the research lab...and in the marketplace. Now the company's powerful new drug promises a breakthrough in treating a deadly disease. But Celia Jordan knows it may deliver a nightmare.

Arthur Hailey - Airport
A ​huge snow storm brings suspense and drama to airport and airline personnel responsible for the safe landing of one impaired aircraft. Book available.

Kollekciók