Ajax-loader

Piers Paul Read könyvei a rukkolán


Piers Paul Read - Életben ​maradtak
Négyezer ​méternél is magasabban az Andok kietlen hómezején. Élelem, meleg ruha, orvosi segítség sehol. Egy rádiót sikerül rendbe hozniuk. Éppen híreket mond: mivel már semmi remény sincs, hogy a Fairchild uruguayi repülőgép szerencsétlenségét bárki is túlélhette, a roncs keresését nem folytatják tovább... 1972. októberében az uruguayi Keresztény Öregfiúk rögbicsapata bérelt repülőgépen ötfőnyi személyzettel és számos szurkolóval útnak indul Chilébe, hogy néhány meccsen megmérkőzzék az ottani Öregdiákok csapatával. A rossz látási viszonyok miatt a gép az Andok egyik csúcsába ütközött, szárnya, farka letörött, a roncs pedig lefele száguldott a havas lejtőn, majd nagy zökkenéssel megfeneklett a hómezőn. A pilóta és több utas szörnyethalt. Néhányan súlyosan megsérültek. Élelmük mindössze ennyi maradt: pár tábla csokoládé, némi gyümölcsíz és néhány tubus fogpaszta. Vizet a napon olvasztottak a hóból. Tizenhatan mégis megmenekültek hetven napi szörnyű szenvedés árán. A páratlan eset híre 1973-ban az egész világot bejárta, és az erről készült drámai feszültséggel teljes könyv számos nyelven eljutott az olvasókhoz.

Piers Paul Read - Uramisten, ​mit tettünk!
A ​szerző nem ismeretlen a magyar olvasónak: "Életben maradtak" című könyve, amelyből nagy sikerű film is készült, több kiadást élt meg nálunk. Az andokbeli légi katasztrófa túlélőiről készült dokumentumkötet a horrorfilmek izgalmával jeleníti meg a valóság horrorját. Ennek a könyvnek a 68. oldalán a csernobili atomreaktor robban fel, hogy a valóság horrorja itt is túltegyen a legszörnyűbb kitaláción. A vezetők az atombiztos óvóhely mélyéből utasítják az embereket, nézzék meg, mi történt. A szerencsétlenek minden védőfelszerelés nélkül mennek a biztos halálba. Mert a nyilvánvaló ténnyel először senki sem mer szembenézni. Aztán már a páni félelem alakítja az eseményeket. Amelyeknek emléke bennünket tölt el szívszorító rémülettel. Főként amiatt, mert még ma sem tudjuk pontosan, mi történt. Talán mégis kisebb a baj, mint először hitték? Talán nem is azokat a falvakat evakuálták, amelyeket kellett volna? Read ezt a katasztrófát írta meg lélegzetelállítóan, regényszerűen. A mentőket, akiknek bőrét összeégette a haldoklókból áradó sugárzás, az orvosok emberfeletti munkáját, akik szintén sugárfertőzöttek lettek, a kétségbeesett feleséget, aki Leninhez imádkozik a mauzóleumban, hogy megmentse a férjét... A magyar könyvpiacon még nem jelent meg ilyen színvonalú dokumentumregény: adatokkal, térképekkel, jegyzőkönyvekkel. A valóság szörnyűségeivel.

Piers Paul Read - Alive
On ​October 12, 1972, a plane carrying a team of young rugby players crashed into the remote, snow-peaked Andes. Out of the forty-five original passengers and crew, only sixteen made it off the mountain alive. For ten excruciating weeks they suffered deprivations beyond imagining, confronting nature head-on at its most furious and inhospitable. And to survive, they were forced to do what would have once been unthinkable... This is their story - one of the most astonishing true adventures of the twentieth century.

Piers Paul Read - A ​Templomosok
Kik ​voltak a templomosok? A lovagrendről alkotott kép egyik változata Sir Walter Scott múlt századi regényeiből tárul elénk. Az Ivanhoe templomos lovagja, Brian de Bois-Guilbert démoni antihős, "rendjének legvitézebb harcosa, de szokásos bűneikben is osztozik: gőg, rátartiság, kegyetlenség és élvezetek hajszolása mocskolja jellemét. Rideg szívű ember, aki nem fél se Istentől, se embertől". Scott két templomos nagymestere alig különb nála: a Talizmán című regényben Gilse Amaury álnok és rosszindulatú, míg az Ivanhoe Lucas de Beaumanoir-ja bigottan fanatikus. Ezzel szemben Wagner Parszifáljában templomosokat idéző lovagok a Szent Grál tiszta és erényes őrzőiként jelennek meg. Az opera XIX. századi szövegkönyve Wolfram von Eschenbach XIII. századi elbeszélő költeményén alapszik, melyben a Templeisen csupán felületes hasonlóságot mutatnak a Templom lovagjaival, de a történeti tény puszta csírája is elegendőnek bizonyult, hogy meggyőzze az utókort, van némi igazság a fikcióban. Így a XIX. század képzeletében együtt élnek az Ivanhoe és a Talizmán romlott, kegyetlen figurái a Parszifál lovagjainak önzetlen testvériségével.

Piers Paul Read - Ablaze
The ​bestselling author of Blaze presents a heart-pounding account of the world's greatest nuclear disaster, based on sources not available before the fall of the Soviet Union. Read's enthralling account is filled with acts of courage--and also bumbling confusion, secrecy, lies, and coverups. Read spent many months in Russia interviewing hundreds of survivors and experts. Photographs. 3 maps.

Kollekciók