Ajax-loader

Szemán László könyvei a rukkolán


Szemán László - Kis ​szörnyetegek
Súlyos ​könyvet tart a kezében az olvasó, mert nehéz és fájdalmas kérdésekre keresem a választ. Azokra, amelyek rávilágítanak arra, mi vezethet odáig, hogy a kicsi korból éppen csak kinőtt gyerekek kegyetlenkedve elvegyék egy másik ember életét. E brutális gyilkosságok megrázták a közvéleményt, sokan fölkapták a fejüket és azt kérdezték: kik ezek a kis szörnyetegek? Miért lesz az ártatlan gyermekből bűnöző? E kérdés közérdekű, és mindmáig megválaszolatlan maradt. A sajtó sokszínűen és sokoldalúan foglalkozott a témával. E válogatásból megtudjuk, milyen utat jártak be a gyerekek, amíg gyilkossá váltak, ám ezen túl - a nyomozást és az ítéletet leszámítva - szinte semmi nem történt. Az eseményeket ábrázoló fejezetek a tényeken alapulnak: megismerjük a szereplők jellemét, a velük történtek részleteit, a büntetés, a bűnhődés keserves lépcsőit. A gyilkosságok leírása nem a borzongás iránti igény kielégítését, hanem a valóság bemutatását, a tettek miértjének a megértését szolgálják.

Kovács Vince - Szemán László - A ​móri mészárlás
Megválaszolatlan ​kérdések: 1. Miért történt a vérengzés az Erste Bank móri fiókjában? 2. Ha szimpla rablás volt, miért öltek meg mindenkit? 3. Ha szimpla rablás volt, miért nem nyúltak a legalább 50 milliót tartalmazó páncélterem ajtajához? 4. Ha szimpla rablás volt, a kézikasszában miért hagytak ott 3 milliót? 5. Miért vittek el aprópénzt is? 6. Egy gyilkos hogyan lőhet le nyolc embert úgy, hogy azok három különböző helyiségben tartózkodnak, és egyikük sem sikít vagy védekezik? 7. Miért lőtték szét a fiók hírközpontját? 8. Kaiser és Hajdú elfogása után miért hagyták félbe a többi verzió vizsgálatát? 9. Ha nem Hajdú és Kaiser az elkövető, kik és miért öltek Mórott?

Szemán László - Lefejezett ​fejezetek
1925-től ​napjainkig 66 darabolós és/vagy csonkításos gyilkosságot sikerült összegyűjtenem. A legutolsó már a kézirat lezárta után 2002. karácsonyán történt Vépen. Néhai Hernádi János rendőr ezredes, a téma specialistája szerint ezen időszak alatt mintegy nyolcvan darabolós gyilkosságot követtek el az országban. Könyvemből bepillantást nyerhetnek a szakmám szépségeibe, nehézségeibe és rejtelmeibe is. Nem véletlen, hogy a bűnügyi tudósítókat is „hírszerzőként” emlegetik időnként. Általában – a szakmai zsargon szerint – nyílt információkra vadászunk. Általában, ám gyakran jutunk titkos információk birtokába is. Ezért nem árt, ha a jogi csapdákat is ismerjük."

Kollekciók