Ajax-loader

Sandra Gulland könyvei a rukkolán


Sandra Gulland - Mistress ​of the Sun
The ​author of the internationally acclaimed Josephine B. trilogy presents a new, irresistible historical novel, based on the life of Louise de la Vallière, who, against all odds, became the most beloved consort of France's Louis XIV, the charismatic Sun King. Set against the magnificent decadence of the seventeenth-century French court, Mistress of the Sun begins when the eccentric young Louise falls in love with a wild white stallion and uses ancient dark magic to tame him. This one desperate action of her youth shadows her throughout her life, changing it in ways she could never imagine. Unmarriageable, and too poor to join a convent, Louise enters the court of the Sun King as a maid of honor, where the King is captivated by her athleticism and her striking grace. As their love unfolds, Louise bears Louis four children, is made a duchess, and reigns unrivaled as his official mistress until dangerous intrigue threatens her position at court, her place in Louis's heart, and even her life. Louise must decide where she can best find the peace and fulfillment her souls has longed for, and which she has traveled so far to find. A riveting love story with a captivating mystery at its heart, Mistress of the Sun resurrects a fascinating female figure from the shadows of history and illuminates both the power of true and perfect love and the rash actions we take to capture and tame it.

Sandra Gulland - Napóleon ​felesége
Sandra ​Gulland regénytrilógiájának második kötetében Joséphine, immár Madame Bonaparte, a forradalom utáni zűrzavaros Párizsban kezdi meg új életét a diadalútján elinduló Napóleon oldalán. Férje, a szenvedélyes, energikus és gyakran kiszámíthatatlan korzikai katona, hamarosan a francia nép hősévé válik, és Joséphine-nek szembe kell néznie azzal, hogy közös életükben főszerepet játszik a történelem. Az egykori jóslat beteljesülni látszik. Bár az előkelő rangra emelkedés nem kevés áldozattal jár, és a veszteségekért teljességgel nem is kárpótolhat a sors, a kudarcaiban is megingathatatlan optimizmussal kitartó Joséphine a megannyi kísértés, árulás és küzdelem között is a régi kedves Rose marad. A történelmi regény, amelyben Joséphine naplóbejegyzésein kívül Napóleon szerelmes leveleit is olvashatjuk, izgalmas képet tár elénk Franciaország egyik legérdekesebb korszakáról.

Sandra Gulland - Napóleon ​menyasszonya
Kevés ​nő van a történelemben, aki a saját keresztnevén vált híressé. Joséphine az egyikük. „A férjem nem az a férfi, akiről kislányként álmodoztam. Nem a nagy szerelem, és legkevésbé sem az a férfi, akit a jósnő ígért. Ő csak Buonaparte, a különös kis Napoleone.” Lebilincselő történet egy fiatal lányról, aki a szemünk előtt válik a történelem egyik legbefolyásosabb és legműveltebb asszonyává. Joséphine, azaz Rose naplójában emberközelből láthatjuk a francia forradalom borzalmait, egy olyan nő szemével, akit nem az eszmék hajtanak, hanem a szíve, aki biztos benne, csak azért sikerült megmenekülnie a guillotintól, mert a végzet más utat jelölt ki a számára.

Sandra Gulland - The ​Many Lives & Secret Sorrows of Josephine B.
Young ​Josephine Bonaparte shines at the center of a new, sweeping, romantic work of historical fiction by Sandra Gulland: detailed and exhaustively researched, compelling and powerful, The Many Lives and Secret Sorrows of Josephine B. is the first in a trilogy of fictional novels tracing the actual rise of a young European noblewoman who would one day stand next to Napoleon. From the heartbreak of lost loves to the horror of revolution to the hope of new days, it's an intimate epic any romance lover will love.

Sandra Gulland - A ​Napkirály szeretője
A ​Napóleon-trilógia népszerű szerzője a 17. századi Franciaországba kalauzolja az olvasóit. Egy rendkívüli asszony, Louise de la Valliere sorsát követhetjük nyomon, aki a francia történelem kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb alakja volt. Az elszegényedett nemesi családból származó Louise XIV. Lajos, a Napkirály udvarába kerül, és amikor először találkozik a karizmatikus királlyal, sorsa örökre megpecsételődik. A történelmi hitelességgel megírt, izgalmas regény betekintést nyújt XIV. Lajos udvarának fényűző s kissé dekadens életébe. Az írónő látványosan kelti életre a francia arisztokrácia intrikákkal és ármánykodással teli hétköznapjait, miközben a regény fordulataiból a francia történelem színpompás jelenetei is kibontakoznak. Louise de la Valliere a Napkirály szeretői közül a legkevésbé ismert. Pedig négy gyermeket szült XIV. Lajosnak, aki igaz szerelemmel szerette, és hercegnői rangra emelte.

Sandra Gulland - Adieu, ​Bonaparte!
A ​trilógia utolsó kötetében befejeződik a különleges asszony, Joséphine Bonaparte története. Hűsége a sírig kitartott, akarata mindvégig legyőzte a megpróbáltatásokat. A történelmi események sodrában visszaköszönnek egy ízig-vérig mai nő küzdelmei is.

Kollekciók