Ajax-loader

Tor Age Bringsvaerd könyvei a rukkolán


Jon Bing - Tor Age Bringsvaerd - A ​Nap körül
A ​fiatal norvég író-pár munkáinak első magyar nyelvű gyűjteményét adjuk az Olvasó kezébe. A szerzők káprázatosan gazdag, de nem öncélú fantasztikus ötletei csupán a keretet, a vázat adják a lényegbe vágó mondanivalóikhoz. Részben az elgépiesedéssel szemben érzett aggodalmunknak adnak kifejezést, részben a képmutató, álhumanista elvek alapján a társadalmat elnyomó erők ellen emelik fel szavukat. A képzelt, jövőbeli élet bemutatása ürügyén viszont saját korukat, saját polgári társadalmunkat bírálják - könyörtelenül élesen, de páratlanul szellemesen. A tizenhét elbeszélés között találni fantasztikus szatírát, tragédiát, társadalomrajzot, sőt mesét is, de mindegyik sorukat, érezhetően, a szerzők mély emberszeretete és féltése ihlette. A sci-fi világirodalom élvonalába helyezhető, különös, gazdag és mély gondolatokat kifejező és keltő írásokat Würtz Ádám grafikusművész színes mellékletei teszik még értékesebbeké.

Tor Age Bringsvaerd - The ​Little Troll
Hardcover ​children's picturebook.

Tor Age Bringsvaerd - Locspocs, ​a kis tengeri szörny izgalmas kalandja az emberekkel
"Messze ​bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható." És a többi napon? Olyankor Ludvig bácsi őrködik, nehogy véletlenül felfedezzék a szigetet. Mert attól kezdve nem volna nyugalmuk a tengeri szörnyeknek, előkelőbb nevükön: kétéltűeknek, akik ezen a szigeten egy óriási kastélyban laknak. Közöttük él Locspocs, a kis tengeri szörny, aki a tengeri szörnyeknél furcsamód nehezen tanult meg úszni, de aztán ő lett a legbátrabb, s még egy óceánjárót is kimentett a viharból. Ezt a történetet _Locspocs, a kis tengeri szörny úszni tanul_ című kötetünkben olvashattátok. A következő könyvben Locspocs másféle, de nem kevésbé hősies kalandokat él át: egy egész állatkert minden lakóját kiszabadítja a rabságból, hogy aztán együtt induljanak Locspocs nagynénikéjének meglátogatására. Egy kis tengeri szörny nagynénikéje pedig ki lehet? Természetesen egy nagy tengeri szörny: senki más, mint a híres Loch Ness-i szörny.

Tor Age Bringsvaerd - Mese ​utca 13.
Mese ​utca 13. című meséjében arról ír a népszerű norvég író, hogy a régi utca régi házait egymás után bontják le, s helyüket modern, hatalmas épületek foglalják el. De a 13-as számú kedves kis házat megmentik a madarak. Ezernyi madár emeli a magasba, s viszi az erdei tisztásra, ahol a régi ház szobái a madaraknak nyújtanak majd otthont. A vidám, érdekes történetet Thore Hansen norvég grafikus rajzaival jelentetjük meg.

Tor Age Bringsvaerd - Locspocs ​és a bolygó hollandi
Locspocs, ​a bájos kis tengeri szörny belopta magát a magyar olvasók szívébe is. Ezúttal a tengeren bolyongó elátkozott hajóssal találkozik. Megsajnálja az egyetlen rossz pillanatáért bűnhődő hollandit, és elhatározza, hogy megszabadítja a szörnyű büntetéstől. Fölkeresi a Tenger Királynőjét, kéri, hogy oldja föl az átkot. Ám a Bolygó hollandit már csak Locspocs mentheti meg. Fölajánlja a magányos hajósnak legkedvesebb pajtását, ember-babáját, Julist. Ekkor megtörik az átok: az önzetlen szeretet segített, s a háromszáz éve bolyongó hajós végre meglelheti örök nyugalmát...

Tor Age Bringsvaerd - Locspocs, ​a kis tengeri szörny úszni tanul
"Messze ​bent a tengeren van egy elvarázsolt sziget. Csak kedden és pénteken látható." És a többi napon? Olyankor Ludvig bácsi őrködik, nehogy véletlenül felfedezzék a szigetet. Mert attól kezdve nem volna nyugalmuk a tengeri szörnyeknek, akik ezen a szigeten óriási kastélyban laknak. Amíg egy tengeri szörny kicsi, egész nap csak úszni, fürdeni, fröcskölni szeret. Csak egy van köztük, Locspocs, aki nem szeret fürdeni, sőt - víziszonya van! Hogyan tanul meg Locspocs mégis úszni, hogyan ment ki egy óceánjáró hajót a legnagyobb viharból - erről szól a norvég szerző kedves, mulatságos meséje, amelynek folytatása is van. A következő kötet címe: Locspocs, a kis tengeri szörny izgalmas kalandja az emberekkel.

Kollekciók