Ajax-loader

Byron Katie könyvei a rukkolán


Byron Katie - Stephen Mitchell - A Thousand Names for Joy
In her first two books, Byron Katie showed how suffering can be ended by questioning the stressful thoughts that create it, through a process of self-inquiry she calls The Work. Now, in A Thousand Names for Joy, she encourages us to discover the freedom that lives on the other side of inquiry.Stephen Mitchell—the renowned translator of the Tao Te Ching—selected provocative excerpts from that ancient text as a stimulus for Katie to talk about the most essential issues that face us all: life and death, good and evil, love, work, and fulfillment. The result is a book that allows the timeless insights of the Tao Te Ching to resonate anew for us today, while offering a vivid and illuminating glimpse into the life of someone who for twenty years—ever since she “woke up to reality” one morning in 1986—has been living what Lao-tzu wrote more than 2,500 years ago.Katie’s profound, lighthearted wisdom is not theoretical; it is absolutely authentic. That is what makes this book so compelling. It’s a portrait of a woman who is imperturbably joyous, whether she is dancing with her infant granddaughter or finds that her house has been emptied out by burglars, whether she stands before a man about to kill her or embarks on the adventure of walking to the kitchen, whether she learns that she is going blind, flunks a “How Good a Lover Are You?” test, or is diagnosed with cancer. With her stories of total ease in all circumstances, Katie does more than describe the awakened mind; she lets you see it, feel it, in action. And she shows you how that mind is yours as well.

Byron Katie - Loving What Is
Out of nowhere, like a fresh breeze in a marketplace crowded with advice on what to think, comes Byron Katie and what she calls “The Work.” In the midst of a normal life, Katie became increasingly depressed and desperate. Then one morning, she woke up in a state of absolute joy, filled with the realization of how her own suffering had ended. The freedom of that realization has never left her, and now in Loving What Is you can discover the same freedom through The Work. The Work is simply four questions that, when applied to a specific problem, enable you to see what is troubling you in an entirely different light. As Katie says, “It’s not the problem that causes our suffering; it’s our thinking about the problem.” Contrary to popular belief, trying to let go of a painful thought never works; instead, once we have done The Work, the thought lets go of us. At that point, we can truly love what is, just as it is. Loving What Is will show you step-by-step, through clear and vivid examples, exactly how to use this revolutionary process for yourself. You’ll see people do The Work with Katie on a broad range of human problems, in their relationships, at work, and on their deepest anxieties and fears. Once they have done The Work, they experience a sense of lasting peace and find the clarity and energy to act, even in situations that had previously seemed impossible.

Byron Katie - Tigris-tigris, ​ez igaz?
A ​Tigris-Tigris, ez igaz? egy kistigris története, aki úgy érzi, hogy összedől a világ: a szülei nem szeretik, a barátai cserbenhagyják, és az élet igazságtalan. Ám amikor a bölcs teknős feltesz neki négy kérdést, minden megváltozik. A kistigris ugyanis rájön, hogy nem mással van gond, mint leginkább az ő gondolataival, és hogyha megkérdőjelezi ezeket a gondolatokat, az élet újra csodálatos lesz. Ez a szívmelengető történet még a legkisebbek életét is gyökeresen megváltoztathatja. Byron Katié bölcs gondolatai és Hans Wilhelm eleven, bájos illusztrációi e könyvet a gyermekirodalom klasszikusainak sorába emelik.

Byron Katie - Négy ​kérdés
"Ez ​a kötet mindenre választ ad. Forgassák haszonnal!" Eckhart Tolle Byron Katie könyve úgy tört be a világmegváltó tanácsoktól hemzsegő könyvpiacra, akár egy friss fuvallat. Ő maga Munkának nevezi módszerét. A Munka mindössze négy kérdésből áll, amelyeket bármilyen problémára alkalmazhatunk. Mindegy, hogy a főnökünkre haragszunk, kamasz gyerekünk viselkedésével van gondunk, a szerelmi életünk, a pénz vagy netán a környezetszennyezés aggaszt; a négy kérdésen keresztül teljesen más megvilágításban látjuk majd a dolgot. Tartós megnyugvást tapasztalunk, s felleljük magunkban a megoldáshoz és cselekvéshez szükséges tisztánlátást és erőt. A Munka lényege, hogy föltesszük magunknak (vagy másoknak) a négy meghatározott kérdést, válaszolunk rá, majd a végén megfordítjuk az eredeti állítást az éppen aktuális problémáról. A dolog arra épül, hogy az elménkben mindannyian történeteket szövünk az események és az emberek köré: nem a valóságot érjük át, hanem a valóság köré kerekített saját sztorinkat, és erre reagálunk. Ha a valóságról lehántjuk elképzeléseinket, sokkal könnyebb és nyugodtabb életet élhetünk. A könyv részletesen bemutatja a négy kérdést és a megfordítás gyakorlatát, ami döbbenetes élményeket és felfedezéseket tartogat önmagunkkal kapcsolatban is. Lépésről lépésre végigmegyünk ezen a forradalmian új folyamaton, és meggyőző példákat olvashatunk arról, miként fordíthatjuk a javunkra. Sokat segít a Munka megértésében mások tapasztalata, ugyanis tanúi lehetünk, amint Katie a legkülönbözőbb emberi problémákkal kapcsolatban végzi el a Munkát pácienseivel, akár a párkapcsolatokra, akár a hivatásra, akár legmélyebb szorongásaikra és félelmeikre vonatkoznak. Olyan helyzetekben is biztos sikerrel alkalmazhatjuk a négy kérdést, amelyek eddig átláthatatlannak vagy megváltoztathatatlannak tűntek. Katie módszere nyomtalanul kiirtja hosszú évek önáltatását és öncsalását. Nem könnyű feladat, de megéri végigcsinálni a várható jutalomért cserében: képesek leszünk stressz nélkül dönteni és élni, megtaláljuk békénket, öröm költözik az életünkbe, s ünnepként éljük meg mindennapjainkat, még a legnagyobb káosz közepette is. A kérdés már csak az: elég bátrak vagyunk-e ahhoz, hogy elfogadjuk?

Byron Katie - Michael Katz - Szükségem ​van a szeretetedre - vagy mégsem?
"Abban ​mindenki egyetért, hogy a szeretet csodálatos - kivéve, amikor borzalmas." "Egész életünket ennek az érzésnek a bűvöletében töltjük: keressük, igyekszünk megtartani, vagy próbáljuk túltenni magunkat az elvesztésén. Ha viselkedésünk mögé nézünk, nem kell nagyon mélyre ásnunk, és két alapvető mozgatórugót találunk: az elfogadást és az elismerést. A legtöbb ember kisgyermekkorától kezdve arra fordítja energiái nagy részét, hogy fáradhatatlanul hajszolja ezeket. Egyre újabb és újabb módszerekkel próbálja elérni, hogy a többiek észrevegyék; hogy tetsszen nekik, lenyűgözze őket, és megszerezze a szeretetüket. Mintha csak erről szólna az élet. Idővel a keresés olyan állandóvá és megszokottá válhat, hogy meg sem kérdőjelezzük többé. Ez a könyv közelebbről szemügyre veszi a szeretetért és az elfogadásért folytatott emberi vesszőfutást, hogy megmutassa, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Segít, hogy boldogabb légy a szerelemben, és eredményesebb mindenféle emberi kapcsolatodban. Amit most megtanulsz, elégedettséghez vezet, legyen szó nagy szerelemről, futó kalandról, házasságról, munkáról vagy barátságról." Újabb átütő jelentőségű könyvében Byron Katie ismét segít, hogy megkérdőjelezhessünk mindent, amit életünk során a szeretetről és az elfogadásról tanultunk. A húsba vágó kérdések által villámgyorsan átláthatjuk, mennyire hamisak a közkézen forgó nézetek, beleértve a mítoszt is, amely a szeretetet szükségletként állítja be. A könyvben vázolt módszer segítségével a szerző megmutatja, hogy ha meglazítjuk és kibogozzuk a csomókat, amelyek a mindannyiunkat gúzsba kötő, szeretetért, elfogadásért és elismerésért folytatott küzdelem hálóját tartják, eljuthatunk az igazi szeretethez, és kezünkbe vehetjük saját boldogságunkat.

Kollekciók