Ajax-loader

Ian Watson könyvei a rukkolán


Ian Watson - Káoszgyermek
A ​negyvenegyedik évezred véres viszolyokkal sújtja a galaxist. Jaq Draco inkvizítor minden erejével igyekszik megfejteni az eldák ősi könyvét, és értelmezni a végső apokalipszisről szóló jóslatot, miközben a birodalom és az idegenek kíméletlen vadászai már a sarkában járnak. Hűséges orgyilkosa, Ey'Lindi elvesztése miatt érzett fájdalma egyre mélyebbre taszítja. Bármint megtenne azért, hogy megtalálja a legendás helyet, ahol vissza lehet forgatni az időt, akár a lelkét is eladná egy démonnak... Ám ha az inkvizítor hite meggyengül, Űrgárdista társának nincs más választása, mint megölni őt. Eközben a Sabulorb szent világon folyik a mészárlása, és Jaq tudja, hamarosan megérkeznek a Káosz erői. Akkor pedig nem marad más lehetőség, mint a tisztítótűz...

Ian Watson - Orgasmachine
The ​Long Lost Novel, which has achieved cult status in Japan With Illustrations by the late Judy Watson First ever English language edition Forget Stepford Wives; this goes way beyond anything seen in Stepford. The Three Laws of Feministics: 1. Your body is not your own; it belongs to another. Therefore you may not damage it nor, through inaction, allow it to be damaged. 2. You must obey all orders given you by your owner (or in cases of loss of ownership, by any man) even if such orders conflict with the First Law. 3. You may not injure any man, nor through failure to comply with the Second Law, cause him displeasure or mental injury. Women as chattels, as customised sexslaves; bodies freakishly modified to their owners’ dictates, personalities preset to order. Welcome to the world of the Orgasmachine. But Jade and Mari escape their masters and dream of revenge, of revolution, of freedom… When part of the novel appeared as a self-contained story in an anthology, Will Self said of it: “Watson’s word-painting may be of a distant future, when humans are `grown’ to certain sexual specifications, but the eerily empathetic personality of his heroine plugs us back into a grand tradition of literature that pits the naïve against the decadent. In her benighted progress, Jade seems to reprise… Pauline Réage’s anonymous love-object in The Story of O. And in creating a setting for his characters, Watson borrows the furniture of Surrealism to create a picture of a future that I feel would not have seemed anomalous or unbelievable to Kafka.”

Ian Watson - Űrgárdista
A ​hűség mindenek felett... Ha egy kiválasztott magára ölti az űrgárdisták admantit páncélzatát, kezébe veszi a villámszórót, az energiakardot, megszűnik embernek lenni - attól a pillanattól fogva családot nem, csak Rendházat ismer, s nem is közönséges halandó többé, hanem az univerzum Császárának ökle, A Birodalom védelmezője, végsőkig elszánt harcos. Watson regénye néhány ifjú ember viszontagságainak története egy beláthatatlan és ellenséges világegyetemben - ahol a vitézség, a halál éppoly észrevétlen maradhat, mint a kóbor meteorok pora...

Ian Watson - The ​Inquisition War
The ​Inquisition War is the classic story of Inquisitor Jaq Draco and his desperate mission to uncover a plot that will bring mankind to its knees before the Dark Powers. Written by award winning author, Ian Watson, The Inquisition War explores areas of the Warhammer 40,000 mythology that few other authors have dared to tackle! Collected together with a brand new cover, the seminal trilogy of Draco, Harlequin, Chaos Child and two linking short stories make the legend of the Inquisition War complete!

Ian Watson - The ​Embedding
Ian ​Watson's brilliant debut novel was one of the most significant publications in British SF in the 1970s. Intellectually bracing and grippingly written, it is the story of three experiments in linguistics, and is driven by a searching analysis of the nature of communication. Fiercely intelligent, energetic and challenging, it immediately established Watson as a writer of rare power and vision, and is now recognized as a modern classic.

Ian Watson - Az ​Úr Világa
1997-ben ​"angyalok" jelennek meg a világ szent helyein és az emberiséget az "Úr Világához" invitálják - amely nem más, mint az Eridani 82 csillag egy bolygója, húsz fényévnyire a Földtől. Egy titokzatos űrhajtómű bukkan fel Góbi sivatagban, amely segítségével tudósok és mérnökök megalkotják a Pilgrim Crusadert. Az űrhajó fedélzetén gondosan megválogatott, tudósokból és művészekből álló legénységgel hamarosan útnak indul a külső világűr felé. Amy Dove szociológus és szeretője, Peter számára a "külső világűr" a torzítások és hallucinációk dimenziója. Hajójukat rovarszerű idegenek, a Csoport-lények ejtik fogságba. Amy és öt társa elmenekül az "Úr Világa" nevű bolygóra, ahol egy idegen civilizáció várja őket, amely részben a mindennapos fizikai valóságban, részben a "Mennyországban" létezik. De álomszerű találkozások sorozatán át Amy rádöbben, hogy a Csoport-lények nem is annyira ellenségesek, és hogy az Úr Világa "Mennyországa" borzalmas veszélyeket rejt. Ian Watson regénye izgalmas utazás az anyag és az elme világának határán, mely lebilincselő kaland is egyben. Ian Watson nem elégszik meg a hétköznapi történetekkel: napjaink egyik legizgalmasabb és legkalandosabb sci-fi regényét alkotta meg, mely folyamatosan mozgásban tartja a képzelőerőt és az emberi gondolkodás határait feszegeti.

Ian Watson - Nehéz ​kérdések
Kva, ​a kvantumszámítógép, mérhetetlen számítási kapacitással felvértezve képes arra, hogy kapcsolatba lépjen párhuzamos világegyetemekkel és a fény sebességével működjön. De a hatalommal veszély is jár, a katasztrófa lehetősége. Miközben kormányügynökök, szektavezetők és számítógépes bűnözők azon dolgoznak, hogy minél többet megtudjanak a gép képességeiről, egy cambridge-i kutató, Clare Conway mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje magát és az egész társadalmat mindattól, amit megtudott a Qvával kapcsolatban. Mert e számítógép hatalmas tudása magában hordja annak veszélyét, hogy polgárháború robbanhat ki miatta Amerikában, de olyan, amelyet még nem látott a történelem.

Ian Watson - Ian ​Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma
A ​Warhammer-univerzum negyvenedik évezrede lidércnyomással terhes korszakot hozott. Az emberiség véres háborúja a Káosz erőivel rendületlenül folytatódik, csupán a léptékek változtak - lerombolt falvak helyett kiégett bolygók jelzik a kilátástalan küzdelem nyomait. S mintha ez nem volna elég, a galaxist meghódító ember kénytelen hátborzongatóan idegen földönkívüli fajokkal is szembeszállni. Ebben az örök háborúban az egyetlen reményt egy vén és könyörtelen isten jelenti, a tízezer éve mesterségesen életben tartott Császár. A Warhammer-történetek a hősiesség és a kötelességtudat meséi. Főszereplőik elszántan, fanatikus hittel küzdenek mindazért, ami számukra a világot jelenti. Múlhatatlan és romolhatatlan eszmék vezérlik őket a végső cél felé, legyen az akár dicsőség, akár pusztulás...

Ian Watson - Harlekin
40 ​373 - Jaq Draco száz év elteltével kiszáll a sztázistartályból. Ahhoz, hogy megtudhassa, mi történt a birodalomba, míg ő kényszerű pihenőjét töltötte, találnia kell egy asztropatát, aki lehallgatja az űrben keringő pszi-üzeneteket. Zhordtól tudomást szerez a Harlekin-ember újabb mesterkedéséről, a megváltást hozó Numenről és arról, hogyan akarják megakadályozni az idegen eldák, hogy az Istencsászár halála után a Káosz istenei átvegyék a hatalmat a galaxisban. Draco csapatához az elpusztított Sztálindróm közelében csatlakozik az Űrgárdistából ismert Lexandro d'Arquebus kapitány is. Az inkvizítor, a zömik, Ey'Lindi és az űrgárdista hős együtt indul a legendás Fekete Könyvtár keresésére, amelyben talán megtalálják a galaxis jövőjére vonatkozó próféciák gyűjteményét...

Ian Watson - Inkvizítor
A ​40. évezred hadban álló világegyetemének hőse, Jaq Draco Inkvizítor. A Földi Birodalom Császárának szolgálatában őrködik a mindenség biztonsága felett, kíméletlenül küzd a Káosz erőivel. Ám a Jó és Rossz szerepe itt korántsem olyan egyértelmű, mint más, szerencsésebb Univerzumokban... Watson műve a Dűne és a Csillagok háborúja hagyományainak folytatója, a Cybergót sci-fi klasszikusa!

Kollekciók