Ajax-loader

Melvin Burgess könyvei a rukkolán


Melvin Burgess - Nem ​mondod!
Dino ​a legjobb srác a suliban, mindenki odavan érte, csak éppen Jackie-nek, a suli koronázatlan királynőjének nem kell. Vagy mégis? Dino nem adja fel a küzdelmet, hogy megszerezze Jackie-t, miközben más problémákkal is meg kell küzdenie: válófélben lévő szülők, bosszúra éhes partitündérek nehezítik a pályát. Bennek, Dino legjobb barátjának sem könnyű az élete; az iskola fiatal és csinos tanárnőjének a szeretője, ami maga a mennyország. Hamarosan azonban pokollá válik az élete, amikor Ben rájön, hogy a kapcsolatból nincs kiszállás... Na és persze ott van még Jonathon is, a triumvirátus harmadik tagja, akinek újdonsült barátnője - khm, hogy is mondjuk? - egy kicsit duci. Innentől kezdve Jonathon örökös csipkelődés tárgya, s helyzetét egy képzelt "péniszrák" sem könnyíti meg. Ebben a könyvben minden benne van, ami a kamaszkort jellemzi: fergeteges humor, lelki gyötrődés, testi vágy, barátság és szerelem. Minden szituációban a ráismerés örömét érzi az olvasó, miközben közhelyeknek nyoma sincs a történetben.

Melvin Burgess - Billy ​Elliot (angol)
Told ​from the differing male viewpoints of Billy, Jackie his dad and Michael his friend, this is the tough, heart-warming story of Billy Elliot with Melvin Burgess, author of Junk, adding power and even greater depth to the characters in this novel. The life of 12-year-old Billy, a coal-miner's son from Northern England is changed forever when he stumbles on a ballet class during his weekly boxing session. Before long he finds himslef wanting to dance and showing a raw talent seldom seen by the class teacher. But Billy knows he must keep his participation a secret. His mother is dead and his father and brother are fiercely involved in a bitter miner's strike; they wouldn't understand his fascination with ballet. This is Billy's gritty, poignant struggle to realise his talent and find a different future.

Theresa Breslin - Melvin Burgess - Berlie Doherty - Anne Fine - Adèle Geras - Mary Hooper - Rowena House - Sally Nicholls - Matt Whyman - War ​Girls
1914: ​war has broken out across Europe and beyond. Nothing will ever be the same again for those caught up in the conflict. This collection of short stories explores how the First World War changed and shaped the lives of women forever. A courageous nurse risks her life at the Front Line; a young woman discovers independence and intrigue in wartime London; and a grief-stricken widow defends her homeland amidst the destruction of war. Through these and other tales, some of today's leading writers for young people present moving portraits of loss and grief, and of hope overcoming terrible odds.

Melvin Burgess - Billy ​Elliot (Penguin Readers)
Eleven-year ​old Billy Elliot is different from other boys. He is not very clever or good at sport. Then, one day, he discovers ballet dancing. Finally he has found something that he can do well. But everybody knows that ballet is for girls, not boys! Will Billy continue to dance? Or have his father and brother got other plans for him?

Melvin Burgess - Négykézláb
"- ​Jó isten, mi ez? - Sandra holmija van rajta! Jó ég, a Sandra holmija! - állapította meg anyám. - Pszt! Ne ingereld legalább! - sziszegte apa, és erre anya meg Adam abbahagyta a gorillázást. A szorongó csöndben megpróbáltam ismét két hátsó lábamra állni, s egy mosolyt is kipréseltem magamból. Rettegve szívták a fogukat mind, hátráltak, ahogy bírtak. Mázli, hogy az ajtót elfedtem éppen, másképp rég kint lettek volna, basszus. - Ez az a kutya, amelyikről meséltem, na - suttogta anya. Éreztem, szétrázza a félelem. - Hogy idejött, meg minden. - Kis szünet, aztán még riadtabb hang, a folytatás: - És ez aznap volt, hogy ő eltűnt. - De mit vannak rajta a cuccai? - kérdezte Adam, és hangját csaknem elfojtotta a sírás. - Mit jelentsen ez az egész? Valamit tennem kellett. Úgy éreztem, az "a" hang nem megy. Olyan arabos "akh, akha" lenne belőle. De volt megoldás. Azt nyögtem: - Ödem! Ödem! Ökh... akhdam... Mert már az "a"-t is megkockáztattam. Igaz, az "Ödem" olyan röfögésféle lett, de tudtam, érthető. Na, hála égnek! Adam... Ödem... Ödöm... reméltem, nem értik "öhöm"-nek. - Azt mondja, Adam! - sikította az öcsikém. - Tudja a nevem! És csaknem elájult. A lába mindenesetre kocsonya lett, apa kapta el őt. Törpeként szorongott apa és anya közt. Tovább próbálkoztam: - Pa! Nya! Pa... nya! Pannya! Vagyis hogy "apa", "anya". De közben elemi erővel rám tört, épp Adam láttán, a röhögés."

Melvin Burgess - Junk
Tar ​and Gemma are in love. Tar has reasons for running away from home that run deep and sour, whereas Gemma, with her middle-class roots firmly on show, has a deep-rooted lust for adventure. Together they explore the dark world of the streets as, together, they explore the dark world of drugs, moving quickly on from the first hit of heroin that takes them towards bliss, to the next hit that ultimately leads to despair.

Melvin Burgess - Billy ​Elliot
Billy ​Elliot kemény, humoros, ugyanakkor szívet melengető történetében ezúttal Melvin Burgess (Canegie Medal-díj) mutat az olvasónak újabb mélységeket, híven tükrözve az eredeti film szenvedélyét és bensőséges jóindulatát. Billy édesanyja két éve halott, édesapja és bátyja a bányászok elkeseredett sztrájkjának aktív résztvevője. Az édesapa azt akarja, hogy a fiú bokszolni tanuljon, mint ahogy mindenki ezt a sportot űzte korábban generációk óta a családban, Billyt viszont a balett csodája és elegáns világa varázsolja el. Ez könyv egy tizenkét éves fiú határozott és elszánt harcáról szól, kezdetben titokban, később pedig családja odaadó támogatásával. Csakis az ő segítségükkel és erőfeszítésükkel sikerül Billynek elindulnia egy minden korábbitól eltérő jövőbe.

Kollekciók