Ajax-loader

Mautner Zsófia könyvei a rukkolán


Mautner Zsófia - Budapest ​Bites
Hazánk ​legismertebb gasztrobloggere nem kevesebbre vállalkozott legújabb, angol nyelvű szakácskönyvében, mint hogy bemutassa a mai magyar konyhát a külföldiek számára - a gulyáson innen és túl.

Mautner Zsófia - Széll Tamás - Ízek ​nyomában
Részlet ​a könyvből: "Mautner Zsófi a hazai gasztronómia egyik legszínesebb és legsokoldalúbb személyisége. Népszerűségét a 2005-ben indított gasztroblogjának, a Chili és Vaníliának köszönheti. Később számos magazinban is publikált, 2013 óta pedig a mindennap jelentkező, televíziós főzőműsorában, az ízes Életben főz. Zsófi közgazdász, hat nyelven beszél, 2009- ben viszont sikeres brüsszeli diplomatapályáját cserélte fel szenvedélyére, a gasztronómiára. Azóta hét, javarészt sikerlistás szakácskönyvet írt, rengeteg kulináris és gasztrokulturális projekt ötletgazdája, közreműködője vagy résztvevője, igazi aktív egyéniség. Gyakran nemzetközi könyvfesztiválok és rendezvények vendégeként tart főzőbemutatókat. Receptjeit sok ezren követik és főzik, vele főzni a rajongói szerint olyan, mintha mindig ott állna az ember mellett egy segítőkész barátnő. Zsófi rengeteget utazott, évekig élt külföldön, így világkonyháját sok, nemzetközi ihlet jellemzi, amelyet a hétköznapi, magyar konyhába is igyekszik beépíteni. Szenvedélyes fűszerrajongó, imádja, ha egy étel egyszerre csípős és édes, krémes és ropogós, egyszóval változatos és színes, ízben és állagban egyaránt. Több száz kötetes szakácskönyvgyűjteménnyel büszkélkedhet, kedvencei a régi magyar receptes kötetek, amelyeket rendkívül inspirálónak tart."

Mautner Zsófia - Karácsonyi ​színező
Mautner ​Zsófi, gasztronómiai újságíró, blogger, szakácskönyvszerző már számos módon osztotta meg velünk a kalandos ízek, fűszerek, alapanyagok iránti rajongását. Chili&Vanília című blogja mai napig az egyik legkedveltebb, írt számtalan cikket, könyvet, vezetett televíziós főzőműsort. Ezúttal egy karácsonyi hangulatú, de természetesen gasztronómiai témájú színezővel üzeni, hogy a színezés, akárcsak a közös főzés, boldogságot ad, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az izgalmas rajzok mellé pedig természetesen legtitkosabb karácsonyi receptjeiből is megoszt tizenötöt, hogy akinek a színezés meghozta a kedvét a főzéshez, az se maradjon tippek nélkül.

Mautner Zsófia - Gyere ​velem főzni
Különleges ​hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem. Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel. A második fejezet főszereplői a hazai piacok zöldségei és gyümölcsei. Mautner Zsófia nagyszerű, izgalmas receptekkel újítja meg a sokszor elfeledett vagy méltatlanul unalmasnak gondolt alapanyagokat – a karalábéból tüzes kókusztejes-gyömbéres krémlevest, a a vajbabból üde bodzás vajbabfőzeléket, a birsalmából pedig isteni, bő fél óra alatt elkészülő karamellizált hagymás-csirkés ragut készít. A harmadik részben utazásra hív a szerző, többek között török, arab, kínai, koreai, vietnami és olasz vidékekre. Hogy milyen egyszerű összedobni a tökéletes török bárányhúsos lepényt (lahmacun), hogy mennyire kényeztető a chilivel és vaníliával sült csirke, és hogy hogyan készül az igazi pho leves (vietnami marhahúsleves rizstésztával) vagy a török csicseriborsós rizs (nohutlu pilav), amelyhez szaftos báránycsülök dukál? Mindez kiderül a könyvből, melyben a precíz, többszörösen tesztelt recepteket olvasmányos élménybeszámolók foglalják hangulatos keretbe. Mautner Zsófia Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. 2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státuszával. Miután hazaköltözött, megjelent az első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott és internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.

Mautner Zsófia - Így ​főzünk mi
Mautner ​Zsófia (Chili&Vanilia) Magyarországon élő bevándorlókkal beszélgetett és főzött: A beszélgetéseket és a közösen elkészített ételek receptjeit gyűjti össze ez a szakácskönyv. 15 különböző távoli országból érkeztek hazánkba, itt leltek otthonra. Mesélnek múltjukról, magyarországi életükről és arról, hogy konyhájukban hogy keverednek a távolról hozott és az itteni ízek. Mautner Zsófia így ír a könyv beköszöntőjében: „Soha, semmilyen munka nem adott még nekem ilyen sokat. Úgy érzem, a kötetben bemutatott minden egyes beszélgetés gazdagabbá tett: tizenöt interjúalanyomtól (egyben főzőpartneremtől) hihetetlen nyitottságot, kedvességet, meleg szívű vendégszeretetet, tudást, és persze számtalan világraszóló receptet kaptam. Némelyik beszélgetés nagyon felkavart. Néha felkészületlenül értek sorsok. Lakásokba, konyhákba és életekbe léptem be néhány órára, hogy aztán múltak, sorsok, örömök és bánatok, nagymamák és dadák emlékei, rokonok és szerelmek történetei bontakozzanak ki a szemem előtt.

Kövi Pál - Mautner Zsófia - Erdélyi ​lakoma
A ​híres New York-i Four Seasons étterem tulajdonosa, Kövi Pál több, mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot. A kötet újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit. Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.

Mautner Zsófia - Főzőiskola ​- Felsőfok
Zserbó ​vagy bejgli receptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely hibátlanul mindig beválik, keveseknek. A Főzőiskola - Felsőfok elsősorban ünnepi, különleges alkalmakra szánt, hagyományos és modern fogások gyűjteménye. Mautner Zsófi ezúttal is a tőle megszokott közvetlen stílusban osztja meg bombabiztos receptjeit. Halászlé és francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és creme brulée, birsalmasajt és narancslekvár - mind megférnek egy mai főzőrepertoárban. Ezzel a harmadik kötettel válik a Főzőiskola-sorozat teljessé. A könyvekben szereplő ételekkel megteremthetjük az ,,otthon ízét", hiszen minden hétköznapi és ünnepi pillanatra találunk jól bevált recepteket.

Mautner Zsófia - Széll Tamás - Hazai ​ízutazás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mautner Zsófia - Széll Tamás - A ​főzés mindenkié
Szakácsaink ​már több mint két éve írnak heti rendszerességgel recepteket Lidl-alapanyagok felhasználásával a lidlkonyha.hu oldalra. A tavaly megjelent nagy sikerű szakácskönyvünk folytatásaként idén is egy kötetbe rendeztük a legújabb recepteket, hogy újra egységében és teljességében táruljon fel a Lidl ízeinek változatos és izgalmas világa! A Lidl szakácsai újra vendégségbe, gasztronómiai kalandozásra hívják az érdeklődőket - ezúttal 100 recepttel vezetnek körbe konyhájukban, melyekhez a biztos forrásból származó Lidl-hozzávalók adják a kiváló, zamatos alapanyagokat. Mautner Zsófi és Széll Tamás, a Lidl szakácsai, a mai magyar gasztrokultúra meghatározó személyiségei közé tartoznak, és bár más-más vonalon formálják kulináris szemléletünket, egy dolog közös bennük: elkötelezettek a minőség iránt. Zsófi szerteágazó tevékenységei a blogírásból nőttek ki, ma már hatalmas követőtáborral rendelkezik. Az otthoni főzés praktikái és az emberléptékű gasztronómia érdekli, szakácskönyveit is közvetlen hangnemben írja. Tamás máshonnan közelíti a főzést: indulása óta a szakma összes intézményes versenyén remekel. Hat éven át Michelin-csillagos séfként öregbítette a magyar gasztronómia hírnevét, 2016 tavaszán pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a világ legnevesebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén. Bár mindannyian más lehetőségekkel, tapasztalattal és ambícióval vágunk neki a főzésnek, Zsófi és Tamás receptjeivel a konyhában töltött idő izgalmas kalanddá, és egy csipet fantáziával soha véget nem érő utazássá válik az ízek birodalmában. Könnyebben vásárolunk, bátrabban párosítunk és kezelünk alapanyagokat, ha jól ismerjük őket. Éppen ezért szakácsainkkal felkerestük a Lidl magyar termelőit, akiktől a roppanóan friss, zsenge zöldségek és gömbölydeden mosolygó, illatos gyümölcsök érkeznek áruházaink polcaira, onnan pedig vásárlóink tányérjára. A szakácsfortélyok elsajátítása mellett a hozzávalók értő használata is fontos szerepet játszik abban, hogy a főzés örömteli élménnyé válhasson. Ezt az élményt kínálják az olvasóknak a Lidl szakácsai ebben a szemet gyönyörködtető képekkel illusztrált kötetben. Ez a szakácskönyv a mi dúsan megrakott ezüsttálcánk - válasszanak róla kedvük és ízlésük szerint!

Mautner Zsófia - Chili ​& Vanília
Csili ​és vanília. A könyv címét legalább egymillió ember ismeri: ennyi volt a szerző, Mautner Zsófia blogjának rekord-látogatottsága. Így lett a chiliesvanilia.hu Magyarország legnépszerűbb gasztroblogja, azaz olyan internetes naplója, ahol a szerző rendszeresen beszámol kulináris élményeiről: recepteket ír, éttermi beszámolókat ad, cseveg és információt cserél a gasztronómia tárgyában. Szakácskönyve régóta várt olvasmány, de sokkal több lett, mint receptgyűjtemény: izgalmas utazás, kultúrkörkép és élménybeszámoló, rengeteg gyönyörű fotóval. Szerzője, Mautner Zsófia sokat utazott és világot járt egykori diplomata, aki szenvedélyesen szeret enni és főzni. Könyvében Isztambul, Marokkó, Brüsszel, Párizs, Szardínia, Portugália, Spanyolország, New York és Budapest ízei elevenednek meg, színes leírásokkal, remek, kipróbált és sokszor tesztelt receptekkel és csodaszép fotókkal. A leírásokat praktikus receptkereső egészíti ki, és segítséget kapunk egy-egy különlegesebb fűszer vagy hozzávaló beszerzésében is.

Mautner Zsófia - Főzőiskola ​- Alapfok
Vajon ​ma hogyan szerezhetjük meg azt a konyhai alaptudást, amire mindig támaszkodhatunk? Melyik a bombabiztos palacsintarecept, mitől nem lesz kemény a galuska, hogyan lesz olyan a madártej, mint nagymamáink konyhájában, hogyan készül a legegyszerűbb sütőtökkrémleves, vagy csokoládémousse? Ez a kötet az előző szakácskönyveimmel szemben nem rólam szól, nem önkifejezési eszköz. Azért írtam, hogy segítsek elsajátítani azt a magabiztosságot a konyhában, ami a kezdők számára megalapozza a későbbi hétköznapi, rutinos, kreatív főzést. Nem profi séfként teszem ezt, hiszen nem vagyok az, hanem mint egy segítőkész barátnő, aki a nagymamájától szerzett tudását adja át. Mautner Zsófia gasztronómiai szakújságíró, a Chili&Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait, olvasóival, nézőivel. Receptjeit sok ezren főzik.

Mautner Zsófia - #gasztrocsajok
Ebben ​a magazinban több mint száz #gasztrocsajt mutatunk be, azaz olyan nőket, akik a gasztronómiát választották hivatásul. Célunk, hogy ihletet és jó példákat hozzunk itthonról és az egész világból, valamint megmutassuk: érdemes a saját, önazonos utunkat járni, akkor is, ha az esetleg elsőre furcsának vagy rögösnek tűnik. Íme, néhány következtetés, amit a számos interjú és találkozás után levontam: Sokszínűségünkben valójában mind egyformák vagyunk. Teljesen mindegy, hogy Budapesten, Amszterdamban, Berlinben, vagy Tel-Avivban élünk, hogy alacsonyak, magasak, soványak, molettek, szőkék, barnák, feketék, arabok, zsidók vagy romák vagyunk, mindez csak a keret. Amikor főzünk és etetünk, egyformák vagyunk. A gasztronómiával foglalkozó nők a legjobb fej emberek. A kulináris szakmák a megosztásról szólnak: átadjuk egymásnak a receptjeinket, ételeinket, kedvenc helyeinket, barátságainkat, kapcsolatainkat, történeteinket. A főzés és az evés/etetés még mindig a létező legjobb kommunikációs eszköz, amely minden korlátot lebont. Aki gasztronómiával szeretne foglalkozni, álljon be először két napra egy éttermi konyhára. Azzal a tévhittel szemben, miszerint a cukrászlányok egész nap pisztáciás süteményt díszítenek, az igazság az, hogy néha órákon át gumikesztyűben mosogatnak. Szenvedély, vízió, hitelesség, önazonosság, és rengeteg, kőkemény munka a kulcsa a sikernek ebben az összes, a következő oldalakon megjelenő #gasztrocsaj egyetértett Budapesttől Varsóig. Ebben a kiadványban a legnehezebb feladatnak az bizonyult, hogy ki maradjon ki, hiszen itthon is rengeteg az inspiráló, bemutatásra váró szereplő. Aggodalomra semmi ok, folytatás következik!

Mautner Zsófia - Egy ​év a konyhámban
Ahogy ​változnak az évszakok és velük együtt a rendelkezésre álló alapanyagok, úgy változik a kulináris hangulatunk, és az is, hogy milyen ételeket kívánunk. Vannak azonban receptek, melyeket körforgás-szerűen, évről évre, nagyjából ugyanabban az időszakban előveszünk a konyhában, a belőlük készített ételek pedig visszatérő kedvenceink az ebédlőasztalon. Megannyi blogbejegyzés, újságcikk és szakácskönyv után Mautner Zsófi ezúttal az életre szóló, kedvenc házi receptjeit rendezte kötetbe. Sok száz étele közül ezek alapján főz a leggyakrabban magának, családjának és barátainak, mostantól pedig Ön is megismerheti ezeket a személyesen kipróbált és bevált recepteket. Zsófi közel tizenöt éve foglalkozik hivatásszerűen gasztronómiával, de az a szívből jövő lelkesedés, amit egy jó recept kidolgozásánál és megosztásánál érez, a mai napig nem vesztett a csillogásából. Ezzel a könyvvel azokhoz szól, akik hozzá hasonlóan ezernyi örömöt és szépséget lelnek a főzésben, akiket boldoggá tesz, ha szeretteiket házikoszttal kényeztethetik, és akik hisznek abban, hogy egy tányér szívvel, lélekkel elkészített étel gyakran többet ér, mint ezer szó.

Mautner Zsófia - Főzőiskola
Mautner ​Zsófi a hazai gasztronómia egyik legismertebb, legaktívabb szereplője, receptjeit sok ezren főzik. Több mint tíz könyve jelent meg, számtalan nemzetközi főzőbemutatót tartott a világ különböző tájain, televíziós főzőműsorokban háziasszonykodott, Chili & Vanília blogja pedig 2005 óta töretlen sikernek örvend. Mautner Zsófi 2013-ban debütáló Főzőiskola című könyvsorozatának célja, hogy összegyűjtse és korszerű módon mutassa be azokat az alaprecepteket, amelyekre bármely háztartás stabilan építkezhet, legyen szó a konyhai műveletekkel még csak barátkozó kezdőkről vagy a már rutinosabb haladókról. Az Alapfok, Középfok és Felsőfok kötetekkel teljessé váló sorozat most egy kötetben, új receptekkel kiegészített, átdolgozott kiadásban jelenik meg, hogy hivatkozási pontként, alapszakácskönyvként szolgálhassa az olvasókat.

Mautner Zsófia - Főzőiskola ​- Középfok
Hova ​léphetünk tovább, ha az alapfokú konyhai tudást már megszereztük? Fontos a kihívás, de az is fontos, hogy siker- és ne kudarcélményeink legyenek az összetettebb ételekkel. Mautner Zsófi középfokú Főzőiskolája többségében nyári recepteket tartalmaz: befőtteket, lekvárokat, fagyit, házi kenyereket, és aki az Alapfokot már végigfőzte, annak nem okozhat gondot egy kerti vendégség vagy egy grillparti.

Kollekciók