Ajax-loader

Rainer Köthe könyvei a rukkolán


Rainer Köthe - Komputer ​lexikon
Kétszáznál ​több színes képpel, ezernél több címszóval.

Rainer_k%c3%b6the_macsk%c3%a1k
elérhető
14

Rainer Köthe - Macskák
Megismerhetjük ​a macskák történetét, viselkedésüket, testük-lelkük minden titkát. A kíváncsi olvasó olyan kérdésekre is választ kap, hogy színvak-e a macska, mire jó a bajusz stb. A színes képeken szemügyre vehetjük a legszebb és legkülönlegesebb macskafajtákat.

Rainer Köthe - Első kísérletek könyve
Kíváncsi vagy a természet titkaira? Ez a könyv megtanít arra, hogyan kísérletezz. Választ keresel a kérdéseidre? Most majd egyszerű, de szakszerű kísérletek segítenek megismerni a világot. Szeretnéd megérteni a nagy összefüggéseket? Olyan módszereket használhatsz majd, mint az igazi tudósok! Ifjú felfedezőként megtanulhatod, mennyire fontos nyitott szemmel járni a világban. Képes leszel önállóan megfigyelni a különböző jelenségeket, és feltárulnak előtted a víz, a szél, a Hold és a fény titkai!

Rainer Köthe - Történelembúvár ​- Világtörténelem
(136 ​oldal, 2007) Hogyan fejlődött ki az írás? Mit jelképez a szfinx? Létezett-e a trójai faló? Honnan jöttek a magyarok? Hogyan fejlődött ki az iszlám? Miért tört ki a francia forradalom? - Több mint 150 kérdésre kapunk választ beleértve napjaink kérdéseit is, mint pl. Mi a terrorizmus? Mi a globalizáció? Színes, olvasmányos, sok érdekes információt tartalmazó kiadvány, sok fotóval, és szórakoztató rajzokkal.

Rainer Köthe - Ulrike Reisach - Európa
Tulajdonképpen ​mi Európa? A sorozat legújabb kötetéből megtudhatjuk milyen földrajzi sajátosságok jellemzik, milyen a növény- és állatvilága. A kötet áttekintést ad Európa történelméről, bemutatja az Európai Uniót. Az olvasó választ kap arra a kérdésre, mi változott meg az új, közös valuta, az euró bevezetésével, hogyan irányítják az EU-t, hogyan vehetnek ebben részt az uniós polgárok. Az információkat országlexikon és kihajtható térkép egészíti ki.

Rainer Köthe - Kémia
A ​kémia az anyag megismerésének tudománya kezdettől fogva foglalkoztatta az emberiséget. Az ókori görög tudós, Arisztotelész elsőként próbálta leírni a világmindenség anyagi összetételét. Szemléletmódja szerint az anyag négy alapelemből áll : ez a föld, a víz, a levegő és a tűz. Ma már több mint száz elemet ismerünk: ezekből tevődik össze a Föld, minden csillag, bolygó és élőlény, tehát az egész univerzum. A szerző e kötettel a kémia alapfogalmaiba és kultúrtörténetébe vezeti be az olvasókat. Kiváló kiegészítő a felsőtagozatos kémia tanulásához.

MI MICSODA sorozat - Rainer Köthe - Otthonunk, a föld
Kékesfehér golyó a világmindenségben - ez otthonunk, a Föld. De hogyan keletkezett bolygónk? Hogyan alakultak ki a kontinensek és az óceánok, a hegységek és a síkságok? Miért van nappal és éjszaka? Mik a vulkánok? Hogyan keletkeznek az ásványkincsek? A Mi MICSODA sorozat kötete választ ad erre és sok más kérdésre. Dr. Rainer Köthe izgalmasan és szakértően mesél a Föld képlékeny belsejéről, apályról és dagályról, vízről és levegőről, valamint az élet keletkezéséről. Rámutat a veszélyekre is, amelyek Földünket az előrehaladott környezetszennyezés miatt fenyegetik

Rainer Köthe - Barlangok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rainer Köthe - Természetbúvár ​- A Föld élővilága
(128 ​oldal, 2008) Miért csíkosak a zebrák? Hogyan kerülnek a lyukak a sajtba? Miért színeződnek el ősszel a levelek? 150 kérdés, mely biztosan benned is megfogalmazódik, de amelyre gyakran nem találsz magyarázatot. Fedezd fel a természet fantasztikus megoldásait, ebben a színes fényképekkel, rajzokkal és illusztrációkkal tarkított könyvben.

Rainer Köthe - Signe Seiler - Az ​ember
Honnan ​származunk? Mi a kultúra? Hogyan keletkeztek a városok? A könyv szerzői az emberré válás folyamatának jelentős állomásait írják le – az ősembertől a modern városlakó emberig. Az olvasó megismerheti a művészet, a technika és a tudomány jelentőségét az emberiség életében és betekintést nyerhet a világvallások alapelemeibe vagy a törvények rendszerébe is. Antropológiai, történelmi és néprajzi ismeretekkel gyarapítja ez a kötet az olvasókat, s így jobban megérthetjük a jelent, amiben élünk és könnyebben elképzelhessük a jövőt.

Rainer Köthe - A ​mikroszkóp és a mikrovilág
Óvatosan ​nyúl a kutató a mikroszkóp élesség-finombeállító csavarjához. A homályos kép lassan kiélesedik, és a látványtól a kutató lélegzete is eláll: ezt a baktériumfajtát még sosem látta! A mikroszkópok nem csak az orvosok és a kutatók munkáját könnyítik meg. A biológusok, a régészek és a nyomozók is naponta használják ezt a korszakalkotó találmányt. Hogy néz ki a csalánszőr? Miért képes a házi légy még az ablaküvegen is simán lépkedni? Mi minden nyüzsög egy csepp vízben? Érdekes leírások a mikroszkóp történetéről, a mikroszkópok működéséről, betekintés a mikrovilágba, és útmutató azoknak, akik kedvet kaptak a mikroszkópos vizsgálódáshoz.

Rainer Köthe - Az ​ősember
Az ​emberiség keletkezésének és fejlődésének történetével ismerkedhetünk meg. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint : Hogyan lehet megállapítani egy lelet korát? Miért hasonlítanak a majmok annyira az emberre? Milyenek voltak és hogyan éltek a neandervölgyi emberek? A kötet azonban azt is sejteti, hogy a " földanya " ölében még számos izgalmas lelet vár felfedezésre.

Rainer Köthe - Tudomány ​és technika
Vajon ​mi lesz a jelentősége a következő évezredben a tudomány és a technika fejlődésének, az emberek hétköznapi életében? Az elmúlt évszázadokban elsősorban az orvosi és a gyógyszervegyészeti kutatások eredményei voltak azok, amelyek a leggyorsabban kikerültek a laboratóriumok zárt teréből, hasznot hoztak a gyakorlatban és természetesekké váltak. A huszadik században azonban jelentősen kitágult a kör: az emberek életébe beleszólt az információs technikák fejlődése, a komputertechnika, a robotok megjelenése vagy a géntechnológia. Mindezek egy újfajta civilizáció kibontakozását körvonalazzák, ám egyúttal új kérdéseket is vetnek föl. Hol a határa annak, hogy az ember folyamatosan beavatkozik a természetbe? Mi a haszna és mi a hátránya a géntechnológiának? Mennyiben szolgálják a robotok a kényelmet, és mennyire a biztonságunkat? Ha minderre választ akarunk kapni, meg kell ismernünk, hogy egyáltalán milyen munka folyik az informatikai, a mikrobiológiai vagy az űrhajózási kutatások területén. Ezt mutatja be az olvasó számára ennek a Mi MICSODA kötetnek a szerzője is, aki a legújabb eredmények ismertetésével, az éppen zajló és várható kutatások leírásával teszi izgalmassá a könyvet.

Rainer Köthe - Hidak ​és alagutak
Hidak ​és alagutak - legyőzik a közlekedési akadályokat és új utakat nyitnak az ember számára. Az alagutak hosszúságát, a hidak magasságát és fesztávolságát tekintve újabb és újabb fantasztikus rekordok születnek a világban. A híd- és alagútépítés lebilincselő történetét ebben a kötetben egy ismert szerző, Rainer Köthe meséli el. Leírja, hogyan folynak az óriási építkezések, milyen gépeket használnak az építők, és arról is szól, milyen nagyszabású tervek várnak megvalósulásra a jövőben. Például az a hatalmas függőhíd, amely Szicíliát fogja összekötni a szárazfölddel, vagy az Alpok hegyvonulata alatt 57 kilométer hosszúságban húzódó Gotthard-alagút.

Rainer Köthe - Nyomozás
A ​"Mi Micsoda" sorozat legújabb kötete izgalmas, a civilek számára ismeretlen világba kalauzolja az olvasót. A könyv áttekinti a bűnözés és a bűnüldözés történetét, bepillantást nyújt a helyszínelésbe, a nyomok elemzésének módszereibe, megismerteti a nyomozás folyamatát a bűncselekmény felfedezésétől a tettes letartóztatásáig.

Rainer Köthe - Természetbúvár ​- Mindennapi tudomány
(128 ​oldal, 2005) Miért csurog le mindig a tea a kanna oldalán? Mi tartja össze a hógolyót? Miért kék az ég? Miért érezzük hidegebbnek a fémet a fánál? 150 egyszerű kérdés a minket körülvevő világról. Vajon tudjuk-e a választ? Fedezzük fel az okokat és élvezzük együtt a tudást a mindennapi dolgokkal és folyamatokkal kapcsolatban! Sok színes fénykép, illusztráció és tréfás rajz teszi a könyvet élvezetes olvasmánnyá.

Rainer Köthe - Kísérletek ​könyve
A ​legtöbb embernek örömet szerez a kísérletezés. Most újra megjelent ez a nagyszerű könyv, amely azt mutatja be, hogyan lehet felfedni - a tudósokhoz hasonlóan - a természet törvényszerűségeit. 150 izgalmas kérdésre keressük a választ a levegővel, a vízzel, a meleggel és a hideggel, a hanggal, a fénnyel, a mechanikával, a mágnesességgel és az elektromos árammal, a kémiával, a növényekkel és az ökológiával kapcsolatban. A tudósok a könyvben szereplő kísérletek zömét korábban már elvégezték. Ezek - és az összes többi - megismétléséhez csupán egyszerű eszközök szükségesek. Természetesen Te is kigondolhatsz további kísérleteket. Minden elvégzett kísérlet eredménye abban segít, hogy jobban megértsük a világot, amelyben élünk.

Rainer Köthe - A ​Föld élővilága
Miért ​csíkosak a zebrák? Hogyan kerülnek a lyukak a sajtba? Miért színeződnek el ősszel a levelek? 150 kérdés, mely biztosan benned is megfogalmazódik, de amelyre gyakran nem találsz magyarázatot. Fedezd fel a természet fantasztikus megoldásait, ebben a színes fényképekkel, rajzokkal és illusztrációkkal tarkított könyvben.

Rainer Köthe - Felfedezők ​és utazásaik
Néhány ​száz évvel ezelőtt bátor felfedezők és kutatók keltek útra, hogy bejárva Földünk legtávolibb, veszélyes, ám mesés kincseket, titokzatos világokat és csodás rejtélyeket ígérő tájait, feltérképezzék bolygónk ismeretlen területeit. Viharos óceánokon keltek át, megküzdöttek a végtelen sivatagokkal, nem rettentette vissza őket a dzsungelek sötét útvesztője és a rájuk leselkedő ismeretlen betegségek sem. Szerencsére az ókortól kezdve egészen napjainkig mindig is akadtak bátor és vakmerő emberek, akiknek kíváncsisága és tudásvágya nagyban hozzájárult ismereteink gyarapodásához. Rainer Köthe, neves tudományos újságíró lebilincselő könyvében bemutatja a legnagyobb felfedezők utazásait, és azt, hogyan változott meg az ott élő emberek élete a felfedezések hatására.

Rainer Köthe - Elektromosság
Amikor ​az emberiség először találkozott a villamossággal, istenek nyilainak vélte és félt tőle. Ma már inkább akkor ijedünk meg, ha kialszik a villany, vagy ha nem tudjuk bekapcsolni a számítógépet. Az elektromosság életünk legtermészetesebb részévé vált, de vajon mi a lényege? Hogyan lehet létrehozni, tárolni és továbbítani? Milyen kísérletek segítették a tudósokat a felfedezésében? Mikor hasznos és mikor veszélyes? Mi a FI relé és mi az energia-cella? Korábbi köteteinkhez hasonlóan, sok-sok izgalmas kérdésre kapunk választ ebben a Mi MICSODA könyvben.

Rainer Köthe - Építészet
Miért ​fontos számunkra, hogy tető legyen a fejünk felett? Hogy készül egy ház napjainkban? Hogyan tudtak őseink már évszázadokkal ezelőtt gyönyörű templomokat, palotákat és várakat építeni? A Mi MICSODA sorozat legújabb kötetében az építészet ezernyi csodája és titka tárul fel az ifjú olvasó előtt. Megtudhatjuk, hogyan alakult ki a falusi és a városi életforma. És még az is kiderül, mi mindent kell elvégezni ahhoz, hogy egy család beköltözhessen a gyönyörű, új otthonába.

Rainer Köthe - Otthonunk, ​a Föld
A ​kötet a bolygónk születéséről, s az azt beborító, kék színű víz és levegőburokról, a felszínét formáló erőkről, és a benne található kincsekről : az ércekről, az ásványokról, a szénről, a kőolajról és a drágakövekről szól. Végül felvázolja az élet fejlődését is egészen az emberig, aki értelme segítségével gyakran az elmosódott nyomokból is képes megfejteni a Föld évmilliárdokra visszanyúló történésének eseményeit.

Rainer Köthe - Természetbúvár ​- A Föld és a világűr
(128 ​oldal, 2008) Mi sem fontosabb az ember számára, minthogy megismerje: mi zajlik körülötte a világban, s mi rejlik a természet jelenségei mögött. Miért nem pontosan gömb alakúak a bolygók? Miért mindig ugyanazt az arcát látjuk a Holdnak? 150 izgalmas és egyszerűnek tűnő kérdés, amire nem mindig kapunk pontos választ. Ebben a könyvben mindennek utána lehet nézni! Az olvasást a sok színes fénykép és szórakoztató rajz teszi még érdekesebbé.

Rainer Köthe - Tornyok ​és felhőkarcolók
Az ​emberiség a legkülönfélébb célokra épített és épít tornyokat. Volt idő, amikor az ellenséges támadások ellen nyújtottak védelmet, másszor tengerészek életét jelentette a megpillantásuk. Hosszú időn keresztül tornyok jelképezték az egyházi és a világi hatalmat. Napjainkban sok város látképét meghatározzák a korszerű toronyépítmények és a felhőkarcolók; az építészeknek és a tervezőknek újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. Az ókortól napjainkig épített legszebb és legérdekesebb tornyokról olvashatunk a Mi MICSODA sorozatnak ebben a gazdagon illusztrált kötetében.

Rainer Köthe - A ​mikroszkóp
A ​szerző a parányok csodálatos világába vezeti az olvasót: milyenek a homokszemcsék csillogó kristályai, a csalánlevél szőre - a parányi fecskendő, vagy a házi légy lábfeje - a hihetetlenül bonyolult tapadószerv. Gyakorlati tanácsokat ad a mikroszkóp vásárlásához, használatához, a kísérletek elvégzéséhez. Ugyanakkor beszámol az újabban kifejlesztett tudományos berendezésekről is.

Rainer Köthe - Vulkánok
Az ​embereket évezredek óta ámulatba ejtették azok a hegyek, amelyekből füst száll fel, szikrák és izzó szikladarabok repülnek a levegőbe és tűzforró, mindent megsemmisítő folyékony láva ömlik. A Föld belsejében tomboló erők azonban megfoghatatlanok. Hogyan keletkeznek a vulkánok? Miért élnek az emberek a veszély ellenére mégis a vulkánok közelében? Hazánkban is füstölögtek egykor tűzhányók? Előrejelezhetőek-e a vulkánkitörések? A Mi MICSODA sorozat új kötete szakszerű és egyben izgalmas válaszai magyarázatot adnak a belső erők okozta, sokszínű természeti jelenségre.

Rainer Köthe - Titokzatos ​jelenségek és a tudomány
Létezik-e ​a havasi ember? Kiolvasható-e jövőnk a csillagokból? Felvehetjük-e a kapcsolatot a holtakkal? Voltak-e valaha ufók a Földön? Ezekkel és hasonló kérdésekkel foglalkozik a szerző ebben a kötetben, amelyből kiderül, hogy a rejtélyes jelenségek többsége nem állja ki a komoly tudományos vizsgálat próbáját vagy éppen teljesen megmagyarázhatatlan.

Rainer Köthe - Első ​kísérletek könyve
Kíváncsi ​vagy a természet titkaira? Ez a könyv megtanít arra, hogyan kísérletezz. Választ keresel a kérdéseidre? Most majd egyszerű, de szakszerű kísérletek segítenek megismerni a világot. Szeretnéd megérteni a nagy összefüggéseket? Olyan módszereket használhatsz majd, mint az igazi tudósok! Ifjú felfedezőként megtanulhatod, mennyire fontos nyitott szemmel járni a világban. Képes leszel önállóan megfigyelni a különböző jelenségeket, és feltárulnak előtted a víz, a szél, a Hold és a fény titkai!

Rainer Köthe - Természetbúvár ​- Testünk titkai
(128 ​oldal, 2006) A Természetbúvár sorozatban megjelent Testünk titkai kötetből megismerhetjük, hogyan is működik szervezetünk, milyen veszélyek fenyegetik és hogyan lehet megelőzni vagy meggyógyítani az egyes betegségeket. Megtudhatjuk, miből áll a testszövet, a vér, a csont, miért van szükség véradásra és vérátömlesztésre, hogyan látják el az orvosok a balesetek sérültjeit. Megismerkedhetünk az orvostudomány legújabb eredményeivel éppúgy, mint születésünk titkaival.

Rainer Köthe - Multimédia ​és a virtuális valóság
Ma ​már a CD ROM vagy a DVD ugyanolyan természetesen használt fogalmak, mint amilyen egykor a hanglemez vagy a magnószalag volt. A számítógépes robbanás valószínűleg még a jövőben is új és új fogalmak özönét fogja ránk zúdítani, amelyeket meg kell tanulnunk, ha nem akarunk kimaradni a világ vérkeringéséből. Hogyan készülnek a CD-k és CD ROM-ok, s milyen technika áll ezek hátterében? Mit jelent a virtuális valóság, s melyek ezek kockázatai? Mik azok az avatárok? A köteteinkből már jól ismert szerző, Rainer Köthe most ezekről a témákról ír a Multimédia című kötetben, melynek illusztrációi közt láthatók internetes honlapok képei, különleges, komputer alkotta személyek fotói és egy komputeres technikával meghamisított történelmi jelenet filmkockája is.

Kollekciók