Ajax-loader

Herczeg Ágnes könyvei a rukkolán


Herczeg Ágnes - Pánczél Andrea - Borról ​neked
Hiánypótló ​kötet elsősorban nőknek, a borfogyasztás és -választás legfontosabb tudnivalóiról. Megismerhetjük a fontosabb hazai és külföldi borrégiókat, a szőlőmagolaj titkát, a fröccs divatot, olvashatunk a megfelelő bor- és ételpárosításról, design borászatokról, valamint megtudhatjuk milyen egy igazi szexi reggeli pezsgővel! A kötetben rengeteg praktikus tuti tippet találhatunk és a szerzők végre lerántják a leplet számtalan tévhitről is.

Herczeg Ágnes - Jánosi Csaba - Jánosi Kincső - Székelyföldi fürdők, gyógyhelyek
lyen összefoglaló mű még nem jelent meg Magyarországon e témában. A könyv útikönyvként is használható, hisz bemutatja Marosszék, Udvarhelyszék, Gyergyószék, Csíkszék, Sepsiszék, Kézdiszék, Orbaiszék és Erdővidék összes fürdő- és gyógyhelyét. Mindezek mellett írások olvashatók a székelyföldi borvízútról, Székelyföld geológiájáról, a fürdők építészetéről, környezetükről, a kapcsolódó mondákról és a vízről.

Herczeg Ágnes - „Szép ​és kies kertek”
Az ​ember és a természet együtthatásában megformálódott élő, eleven organizmus, amely folyamatos változásban, alakulásban létezik. A táj olyan arckép, amelynek folytonosan változó vonásait az emberi kéz formálta természet adja. Az örökös változás pillanatnyi képei az egyes korok embereinek gondolkodását tükrözi. A tájkép tükör, amelyben az ember megpillanthatja önmagát, cselekedeteit, mulasztásait. A kert pedig -mondhatjuk- a táj esszenciája. Filozófiai mű, amelyben a teremtő erőt és az ember alkotókészségével ragadja meg, önjellemző jellé formálja. Az emberi tájteremtés, kertalkotás ebben az értelemben alkímia - látszólag egymással ellentétes irányú, egymásba ható folyamat. Az ember és a természet találkozása, amely során mindkettő átalakul és magasabb minőséggé formálódik.

Herczeg Ágnes - Borok ​a konyhában
Egy ​izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.

Kollekciók