Ajax-loader

Jay Bonansinga könyvei a rukkolán


Jay Bonansinga - Invázió
A letarolt Woodbury romjait maguk mögött hagyva, két szedett-vedett túlélőcsapat néz szembe egymással – és mindkettő ütközőpályára állt a másikkal. A föld alatt, a régi alagutak és bányászaknák labirintusában Lilly Caul és idősekből, kriplikből, gyerekekből álló színes társasága küzd azért, hogy új életet alakítson ki. Ám Lilly szívében és lelkében titkolt becsvágy tüze lobog. Vissza akarja szerezni szeretett Woodburyjét a járkálók dögvészes karmai közül, és az útjában csak egyvalaki áll, aki jelenleg Georgia elpusztított vidékét rója… A georgiai tájban, a szinte minden irányból érkező járkálók egyre nagyobb áradata közepén, az elmebeteg Jeremiah Garlitz tiszteletes újabb sereget állít egy ördögi, titkos fegyvert felhasználva. Lilly és csapata megsemmisítését tervezi – azokét, akik elpusztították szektaszerű egyházát –, és most először megvannak az eszközei arra, hogy külön bejáratú poklot zúdítson az alagutakban élőkre. Az emberek két csoportja közti végső összecsapásban bevetésre kerül egy soha meg nem álmodott fegyver – amit az élőholtak szörnyűséges hordájából kovácsoltak, amit egy eszelős fejlesztett tökélyre, és amit ártatlanok vérében edzettek. Jay Bonansinga a nagysikerű The Walking Dead televíziós sorozat alkotójával együtt tárja az olvasók elé a rémisztő és teljesen eredeti regénysorozat következő darabját, ahol a halottak légiói életre kelve hasítják ki maguknak birodalmukat a tévé képernyőjétől a könyvek lapjaiig.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - Just ​Another Day at the Office
Just ​Another Day at the Office reveals the never-before-known details of how Philip Blake (aka The Governor) took full control of Woodbury. In this exciting story that takes place between The Walking Dead: Rise of the Governor and The Walking Dead: The Road to Woodbury, Philip unleashes his full fury on the previous leaders of the small walled-off town. This one-man-army, a man on his way to becoming the fearsome Governor who will eventually go up against Rick Grimes and company, single-handedly takes on all foes, both zombie and human alike. This story was originally published in issue 1 of The Walking Dead magazine.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - A ​Woodburybe vezető út
A ​zombikór borzalmai figyelmeztetés nélkül sújtanak le Atlanta külterületeire; élők és halottak mészárolják egymást. A tömeges elvándorlás egyik résztvevőjeként Lilly Caul szervezetlen közösségek és sebtében felállított menedékek egész során át küzd az életben maradásért. A kóborlók azonban egyre csak sokasodnak. Vérszomjuk láttán a halálra rémült Lilly irgalmas szamaritánusok oltalmában bízva eljut Georgia állam egykor Woodburyként ismert településének fallal körbevont lakónegyedébe. Kezdetben a város tökéletes mentsvárnak mutatkozik. A bujdosóknak élelem fejében munkát kínálnak, tető van mindenki feje fölött, a védfal pedig napról napra erősödik, és mind nagyobb területet ölel körül. Mindemellett a helyzet legjelentősebb előnye, hogy a helység titokzatos, önjelölt vezetője, Philip Blake sikeresen rendet tart az emberek között. Ugyanakkor idővel felmerül Lillyben a gyanú, hogy mégsem minden az, aminek tűnik… az önmagát újabban Kormányzóként emlegető Blake ugyanis nyugtalanító nézetekkel rendelkezik a törvényt és a rendet illetően. Végül a nő egy csapatnyi lázadóval karöltve felnyitja Pandóra vészt és pusztulást rejtő szelencéjét, amikor kétségbe vonják a Kormányzó uralmát… Az út Woodbury felé pedig a pokol országútjává változik Robert Kirkman és Jay Bonansinga The Walking Dead: A Kormányzó színre lép című bestsellerének izgalmas folytatásában.

Jay Bonansinga - Return ​to Woodbury
To ​risk everything... She has weathered over four years of the apocalypse. She has done things that she would not have dreamt of doing in her darkest nightmares. But she has survived. And now, she has staked a claim in the plague-ravaged city of Atlanta. It is a safe haven for her people, rising high above the walker-ridden streets, a place of warmth and comfort. But for Lilly Caul, something is missing... She still dreams of her former home—the quaint little village known as Woodbury—a place of heartache as well as hope. For Lilly, Woodbury, Georgia, has become a symbol of the future, of family, of a return to normal life amidst this hell on earth. The call is so powerful that Lilly decides to risk everything in order to go back... to reclaim that little oasis in the wilderness. Against all odds, against the wishes of her people, Lilly leads a ragtag group of true believers back across the impossible landscape of walker swarms, flooded rivers, psychotic bands of murderers, and dangers the likes of which she has never known. Along the way, she discovers a disturbing truth about herself. She is willing to go to the darkest place in order to survive, in order to save her people, in order to do the one thing she knows she has to do: Return to Woodbury

Jay Bonansinga - Alászállás
Sötét ​múltjának hamvaiból kiemelkedve a georgiai Woodbury a biztonság szigete lesz a járkáló holtak fertője közepette – a város újjáépül egykori zsarnoki vezére, Philip Blake, más néven a Kormányzó uralma után. Az eszelős Blake öröksége ott kísért a fallal körülvett kis település minden zugában, ám Lilly Caul és túlélőkből álló, maroknyi, szedett-vedett csapata elszánt, és kész arra, hogy maguk mögött tudják a traumákkal terhes múltat… annak dacára, hogy egy hatalmas horda közeledik feléjük. A csillapíthatatlan éhségtől űzött, és egyenesen Woodbury ellen zúduló roppant zombisereg lesz az első igazi próbatételük. Lilly és társai nem hajlandóak harc nélkül feladni, és egy káprázatos ellentámadás révén az ostromlott városlakóknak sikerül egyelőre megmenekülniük, egyesítve erőiket a vadonból frissen érkezett titokzatos vallási szektával. A Jeremiah nevezetű, rejtélyes prédikátor vezette szakadár egyházi csoportot mintha az ég küldte volna Woodburybe, szinte tökéletesen beleillik a Lilly megálmodta demokratikus, családszerető jövőbe. A két frakció egybeolvad, a város virágzik, és a járvány kitörése óta most először tűnik minden reménytelinek. Ám a dolgok – főként a járkáló holtak világában –, gyakran nem azok, mint aminek tűnnek. Jeremiah és hívei sötét titkot rejtegetnek, aminek bizonyítékai szép lassan kezdenek előkerülni.

Jay Bonansinga - Keress ​és pusztíts!
Ugyan ​mi alakulhat rosszul? Egy pillanatra úgy fest, hogy Lilly és túlélőkből álló maroknyi csapata reménykedhet egy szebb jövőben. Más kisvárosokkal szövetkezve nekilátnak, hogy kijavítsák a Woodbury és Atlanta közti vasútvonalat. A biztonságosabb közlekedés a kereskedelem, haladás és demokrácia új, poszt-apokaliptikus korát hozná el. Azonban nem is sejtik, hogy az otthonukban éri őket az újabb csapás. A semmiből egy brutális, új frakció csap le Woodburyre, míg Lilly és a többiek a vasúti pályát javítják. A torlaszokat felgyújtják, a felnőtteket legyilkolják, a gyerekeket pedig elrabolják. De miért? Miért éri az ártatlan túlélőket ez az előzmény nélküli, váratlan támadás? Lilly Caul és szedett-vedett mentőcsapata hamarosan vérfagyasztó választ kap ezekre a kérdésekre, és mást is megtudnak, mikor elkeseredett rohamot indítanak az elrabolt gyerekek kimentésére. Komor útjukat lidércnyomásos csapdák és felfoghatatlan tömegben rajzó élőholtakkal való találkozások nehezítik. És mint mindig, most is kiderül, hogy a Walking Dead világában a járkálók jelentik a legkisebb gondot. Emberi ellenfelei olyasmit tartogatnak a számára, ami Lillyt élete legnagyobb kihívása elé állítja.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - A ​Kormányzó színre lép
Egy ​gimnáziumi futballpályán fejetlen emberi felsőtestek hevernek szétszóródva. Egy ravatalozót sietve beszögeltek kívülről – bentről hallható a nemrégiben feltámadott, szabadulni akarók élőholtak karmolászásának rémisztő, távoli zaja. Philip buzgón keres valami elköthető járművet, de a legtöbb autó kiégett vázként az árokban ül, vagy két-három defektes gumival áll az út szélén. Az autópályán – amely a baljukon nagyjából száz méterre láthatóvá válik egy hegygerinc mentén – csak úgy hemzsegnek a halottak. Időről időre egy-egy személy tántorgó, szakadt maradványa megtöri a felkelő nap halvány sugarait, mire a csapat vezére mindenkit felszólít, hogy rohadt gyorsan bukjon le, és maradjon kussban. Sikerül azonban elég nagy utat megtenniük még annak ellenére is, hogy folyton fák és roncsok mögé kell rejtőzniük a közelben tévelygő lények elől. Más túlélővel nem találkoznak. A Walking Dead (Élőhalottak) univerzumában nemigen akad sötétebb, vészjóslóbb alak a Kormányzónál, aki torz igazságérzete által vezérelve, despotaként uralja Woodbury falakkal körülkerített városát, a készleteikért habozás nélkül mészároltat le másokat, a foglyait arra kényszeríti, hogy zombikkal küzdjenek meg az arénában, és saját kezűleg csapja le az ellene szegülők végtagjait. Bizonyosan az ő története a Walking Dead képregény- és tévésorozat legellentmondásosabb, legtöbb vitát kiváltó része. Könyvünkben az érdeklődők választ kaphatnak arra, hogyan vált a Kormányzó ilyen emberré, és mi az, ami ilyen szélsőséges tettekre sarkallja.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - Rise ​of the Governor
Based ​on "The Walking Dead" graphic novels/comic books and the series starring Andrew Lincoln ("Teachers", "This Life and Love", and "Actually") and written/produced by Frank Darabont whose previous credits include "The Shawshank Redemption" and "The Green Mile", this is a new trilogy of books written by Robert Kirkman and Jay Bonansinga, author of "Perfect Victim" and "Shattered". Set in the world created by Robert Kirkman, this standalone trilogy is fast-paced, action-packed storytelling about the lengths some men will go to survive. With new characters, new storylines and with the same in-depth character-based plotting that has made the television series such an immediate hit, this trilogy of novels is sure to be a hit with those who love zombies and those who have loved the TV series and comic books.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - The ​Road to Woodbury
The ​first book explained how the Governor was created; this thrilling sequel to "The New York Times" bestseller further reveals his ruthless, inhuman conquest of Woodbury The zombie plague unleashes its horrors on the suburbs of Atlanta without warning, pitting the living against the dead. Caught in the mass exodus, Lilly Caul struggles to survive in a series of ragtag encampments and improvised shelters. But the Walkers are multiplying. Dogged by their feral hunger for flesh and crippled by fear, Lilly relies on the protection of good Samaritans by seeking refuge in a walled-in town once known as Woodbury, Georgia. At first, Woodbury seems like a perfect sanctuary. Squatters barter services for food, people have roofs over their heads, and the barricade expands, growing stronger every day. Best of all, a mysterious self-proclaimed leader named Philip Blake keeps the citizens in line. But Lilly begins to suspect that all is not as it seems. . . . Blake, who has recently begun to call himself The Governor, has disturbing ideas about law and order. Ultimately, Lilly and a band of rebels open up a Pandora's box of mayhem and destruction when they challenge The Governor's reign . . . and the road to Woodbury becomes the highway to hell in this riveting follow-up to Robert Kirkman and Jay Bonansinga's "New York Times" bestselling "The Walking Dead: Rise of the Governor."

Jay Bonansinga - Descent
Out ​of the ashes of its dark past, Woodbury, Georgia, becomes an oasis of safety amidst the plague of the walking dead – a town reborn in the wake of its former tyrannical leader, Philip Blake, aka The Governor. Blake’s legacy of madness haunts every nook and cranny of this little walled community, but Lilly Caul and a small ragtag band of survivors are determined to overcome their traumatic past… despite the fact that a super-herd is closing in on them. This vast stampede of zombies, driven by inexorable hunger and aimed directly at Woodbury, becomes their first true test. But Lilly and company refuse to succumb, and in a stunning counteroffensive, the beleaguered townspeople save themselves by joining forces with a mysterious religious sect fresh from the wilderness. Led by an enigmatic preacher named Jeremiah, this rogue church group seems tailor made for Woodbury and Lilly’s dream of a democratic, family-friendly future. The two factions meld into one, the town prospers, and everything seems hopeful for the first time since the plague broke out. But things – especially in the world of the walking dead – are often not what they seem. Jeremiah and his followers harbor a dark secret, the evidence of which very gradually begins to unravel.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - The ​Fall of the Governor - Part One
The ​third book in Robert Kirkman's "New York Times" bestselling series, "The Walking Dead: Fall of the Governor"! The Walking Dead series of original novels, set in the universe of Robert Kirkman's iconic comic, reaches its crescendo in "The Fall of the Governor." From coauthors Robert Kirkman, creator of the Eisner Award winning comic book and executive producer of AMC's blockbuster TV series, and Jay Bonansinga, Stoker award finalist and internationally acclaimed author, comes the gripping third novel in this richly woven, page-turning literary saga, which began with "The Walking Dead: Rise of the Governor." In "Rise of the Governor," uber-villain Philip Blake journeyed from his humble beginnings directly into the dark heart of the zombie apocalypse, and became the self-proclaimed leader of a small town called Woodbury. In Book Two, "The Road to Woodbury," an innocent traveler named Lilly Caul wound up in the terrifying thrall of Phillip Blake's twisted, violent dictatorship within Woodbury's ever tightening barricades. And now, in the latest installment, the Governor's complex story continues in a tour de force of action and horror. Iconic characters from the comic book, including Rick, Michonne, and Glenn, will finally make their entrance onto this nightmarish stage, and fans of The Walking Dead will see these characters in a whole new light.

Jay Bonansinga - Search ​and Destroy
Search ​and Destroy by Jay Bonansinga is the seventh novel in the New York Times bestselling series, Robert Kirkman's The Walking Dead, based on the award-winning comic books and blockbuster television show. For a moment, it seems Lilly and her plague-weary band of survivors might build a better tomorrow. Joining forces with other settlements, they begin a massive project to restore the railroad between Woodbury and Atlanta. But little do they know that trouble is brewing back home . . . A brutal new faction has attacked Woodbury. Now the barricades are burning, while adults have been murdered and children kidnapped. But why? Lilly will discover the chilling answer to this question and more as she launches a desperate rescue mission. The attempt will lead her into a nightmarish series of traps and hellish encounters with swarms of undead. And, as always, the walkers will prove the least of Lilly's problems. Human adversaries will provide her greatest challenge yet...

Jay Bonansinga - Invasion
Out ​of the ashes of a devastated Woodbury, Georgia, two opposing camps of ragtag survivors develop - each one on a collision course with the other. Underground, in the labyrinth of ancient tunnels and mine shafts, Lilly Caul and her motley crew of senior citizens, misfits, and children struggle to build a new life. But a secret ambition still burns in Lilly's heart and soul. She wants her beloved town of Woodbury back from the plague of walkers, and now the only thing that stands in her way currently roams the wasted backwaters of Georgia Way out in the hinterlands, amidst the rising tide of walkers that seem to be pushing in from all directions, the psychotic Reverend Jeremiah Garlitz rebuilds his army of followers with a diabolical secret weapon. He has designs on the destruction of Lilly and her crew - the very people who vanquished his cultish church - and now, for the first time, he has the means to bring a special brand of hell down upon the tunnel dwellers. The final confrontation between these two human factions unleashes an unthinkable weapon - forged from the monstrous hordes of undead, perfected by a madman, and soaked in the blood of innocents."

Jay Bonansinga - Invázió
A ​letarolt Woodbury romjait maguk mögött hagyva, két szedett-vedett túlélőcsapat néz szembe egymással – és mindkettő ütközőpályára állt a másikkal. A föld alatt, a régi alagutak és bányászaknák labirintusában Lilly Caul és idősekből, kriplikből, gyerekekből álló színes társasága küzd azért, hogy új életet alakítson ki. Ám Lilly szívében és lelkében titkolt becsvágy tüze lobog. Vissza akarja szerezni szeretett Woodburyjét a járkálók dögvészes karmai közül, és az útjában csak egyvalaki áll, aki jelenleg Georgia elpusztított vidékét rója… A georgiai tájban, a szinte minden irányból érkező járkálók egyre nagyobb áradata közepén, az elmebeteg Jeremiah Garlitz tiszteletes újabb sereget állít egy ördögi, titkos fegyvert felhasználva. Lilly és csapata megsemmisítését tervezi – azokét, akik elpusztították szektaszerű egyházát –, és most először megvannak az eszközei arra, hogy külön bejáratú poklot zúdítson az alagutakban élőkre. Az emberek két csoportja közti végső összecsapásban bevetésre kerül egy soha meg nem álmodott fegyver – amit az élőholtak szörnyűséges hordájából kovácsoltak, amit egy eszelős fejlesztett tökélyre, és amit ártatlanok vérében edzettek. Jay Bonansinga a nagysikerű _The Walking Dead_ televíziós sorozat alkotójával együtt tárja az olvasók elé a rémisztő és teljesen eredeti regénysorozat következő darabját, ahol a halottak légiói életre kelve hasítják ki maguknak birodalmukat a tévé képernyőjétől a könyvek lapjaiig.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - The ​Fall of the Governor - Part Two
In ​Rise of the Governor, uber-villain Philip Blake journeyed from his humble beginnings directly into the dark heart of the zombie apocalypse, and became the self-proclaimed leader of a small town called Woodbury. In The Road to Woodbury, an innocent traveler named Lilly Caul wound up in the terrifying thrall of Phillip Blake’s twisted, violent dictatorship within Woodbury’s ever tightening barricades. In The Fall of the Governor – Part One, Philip Blake finally revealed himself to be the true monster that he is, and the battle lines were drawn between the Governor and the desperate, beleaguered inhabitants of a nearby prison. Now, in The Fall of the Governor Part Two, the Governor’s dark journey reaches its shocking, heartrending conclusion. In a roller coaster finale, war breaks out, all of the plot lines from the previous three novels converge, tensions boil over into unthinkable mayhem, and the dark destinies of those few left standing are sealed in a series of stunning twists.

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - A ​Kormányzó bukása II.
A ​WALKING DEAD eredeti regénysorozata, amely Robert Kirkman ikonikus univerzumában játszódik, A Kormányzó bukása második részével éri el csúcspontját. Az Eisner-díjas képregény szerzője, és az AMC nagysikerű televíziós sorozatának kizárólagos producere, Kirkman, valamint társzerzője, a Stoker-díj döntőjébe jutott és nemzetközileg elismert író, Jay Bonansinga a negyedik, lélegzetelállító regényhez érkezik ebben a gazdagon szőtt, letehetetlen történetben. A Kormányzó színre lépben Philip Blake, a főgonosz a szerény kezdeteket maga mögött hagyva egyenesen a zombi világvége szívéig hatol, és egy Woodbury nevezetű kisváros önjelölt vezetőjévé lép elő. A folytatás, A Woodburybe vezető út azt mutatja be, hogy miként kerül Lilly Caul, egy ártatlan utazó a Kormányzó torz, erőszakos diktatúrájának rémisztő vonzásába Woodbury egyre szűkülő határain belül. A Kormányzó bukásának első részében mind a képregényből, mind a tévésorozatból ismert klasszikus szereplők, köztük Rick, Glenn és Michonne, végre feltűnnek a Walking Dead regénysorozatban, és ráébrednek, hogy a Kormányzó mennyire veszélyes ellenfél. Most pedig, egy sor szívdobogtató esemény után, a Kormányzó és Rick ismét szembekerül, és közülük csak egy marad talpon…

Robert Kirkman - Jay Bonansinga - A ​Kormányzó bukása I.
A ​WALKING DEAD eredeti regénysorozata, amely Robert Kirk­man ikonikus univerzumában játszódik, A Kormányzó bukásával folytatódik. Az Eisner-díjas képregény szerzője, és az AMC nagysikerű televíziós sorozatának kizárólagos producere, Kirkman, valamint társzerzője, a Stoker-díj döntőjébe jutott és nemzetközileg elismert író, Jay Bonansinga a harmadik, lélegzetelállító regényhez érkezik ebben a gazdagon szőtt, letehetetlen történetben, amelynek a nyitó darabja a Walking Dead: A Kormányzó színre lép. A Kormányzó színre lépben Philip Blake, a főgonosz a szerény kezdeteket maga mögött hagyva egyenesen a zombi világvége szívéig hatol, és egy Woodbury nevezetű kisváros önjelölt vezetőjévé lép elő. A folytatás, A Woodburybe vezető út azt mutatja be, hogy miként kerül Lilly Caul, egy ártatlan utazó a Kormányzó torz, erőszakos diktatúrájának rémisztő vonzásába Woodbury egyre szűkülő határain belül. És most, A Kormányzó bukásában Philip Blake szerteágazó története az akciók és a rémségek briliáns kavalkádjává válik. A képregényből megismert ikonok, köztük Rick, Glenn és Michonne, végre feltűnnek ezen a lidércnyomásos színpadon, és a Walking Dead sorozat rajongói egészen új fényben fogják látni őket.

Kollekciók