Ajax-loader

Tóth Pál könyvei a rukkolán


Tóth Pál - Csodálatos Magyarország
Budapest: Országház, Budai királyi palota, Gellérthegy, Halászbástya, Margitsziget, Hősök tere, Dohány utcai zsinagóga, Magyar Állami Operaház, Nemzeti Színház, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Néprajzi és Szépművészeti Múzeum, Mátyás-templom, Vajdahunyad vára, Szent István-bazilika Sopron; Fertőd; Győr; Esztergom; Szentendre; Pannonhalma; Ják; Herend; Székesfehérvár; Veszprém; Hévíz; Keszthely; Balatonfüred; Pécs; Szeged; Ópusztaszer; Kecskemét; Hollókő; Ipolytarnóc; Mezőkövesd; Eger; Miskolc; Aggtelek-Jósvafő; Hollóháza; Vizsoly; Tokaj; Szatmárcseke; Túristvándi; Máriapócs; Nyíregyháza; Debrecen; Hajdúszoboszló; Hortobágy; Szarvas.

S Varga Pál - Tóth Pál - Debrecen
Egy debreceni krónikaíró ezt jegyezte protokollumába három évszázada: "mezőben épült, erős kerítés nélkül való Város." Ma sem tudnánk Debrecenről jellemzőbbet mondani, ami földrajzi és történelmi helyzetét inkább meghatározná. Szabad légkörű, terekben gazdag, nyitott építkezésű város-típus: az Alföld Fővárosa. Nem köveken épült, de szilárdan állta a történelem viharait, mert hivatása volt. Bár külsejére nézve nem volt városias, már a középkorban várossá, háromszáz éve pedig szabad királyi várossá nyilvánították királyaink. Úgy nőtt itt Erdély és a királyi ország peremén, mint a mezők virága. Árokkal, vesszősnövénnyel kerítették védelmül, amit persze török martalócok, tatárhordók egyként átugrottak.

Tóth Pál - A ​"Péch Antal" miniatűrkönyv gyűjtők klubja kiadványainak bibliográfiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Pál - Péch ​Antal élete és munkássága
E ​könyv Péch Antal szerteágazó munkásságát, zsenialitását részletesen ismerteti. Szól kiemelkedő hazafiasságáról is, ezzel kapcsolatban mégis említésre méltó a magyar szabadságharc alatti magatartásának egyik epizódja. 1848-ban a szülőföld hívó szavára külföldről hazatért és felajánlotta szolgálatait. Hazafias hűségének és bátorságának nyilvános tanújelét adta akkor, mikor a kormány megbízta a körmöci pénzverő gépeinek Debrecenbe való elszállításával. E nehéz feladatot életének kockáztatásával, hősiesen megoldotta.

Tóth Pál - Gergely Ernő - A ​bányászat az irodalomban és a képzőművészetben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Pál - Czeglédi Zsolt - Magyarország ​legszebb arcai
A ​könyv tartalmaz minden olyan magyarországi várost, melyet mindenképpen látni kell! A balatonfüredi sétány, a lillafüredi Palotaszálló, vagy a sümegi vár: mind-mind elvarázsolja nem csak a magyar, hanem a külföldi látogatókat is! A könyv remek ajándék a belföldi utazás szerelmeseinek!

Tóth Pál - Czeglédi Zsolt - Magyarország ​gyöngyszemei
Magyarország ​legszebb tájait, legismertebb épületeit és leghíresebb művészeti kincseit mutatja be a három nyelvű (magyar, angol és német) szöveggel ellátott, színes album.

Tóth Pál - Bányász-, ​kohászdalok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánházy Ervin - Tóth Pál - Debrecen, ​a találkozások városa
Fiatal ​kiadónknak óriási büszkeséget jelent, hogy egy látványos és értékes könyvet adhatunk az olvasók kezébe, s ez - hisszük - azért sikerülhetett, mert maga a bemutatandó tárgy is hasonlóan nemes: Debrecen a napba öltözött város, Debrecen, az iskolaváros, a kálvinista Róma - Debrecen, a találkozások városa. Kultúrák, hagyományok, fontos történelmi pillanatok találkozója ez a hely, amelyet most a kiadvány lapjain keresztül mindenki megismerhet. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a Nagytemplom, a Református Kollégium és az egyetem monumentális épületei mellett azokat a rejtett szépségeket is meg tudjuk Önöknek mutatni, amelyektől ez a város elnyeri valódi zamatát.

Tóth Pál - Czeglédi Zsolt - Magyarország, ​szeretlek!
A ​könyv Magyarország látnivalóin vezet végig városról városra. A híres helyek, építmények és épületek történetét a sok látványos fotó teszi igazán szemléletessé. A könyv három nyelven íródott: magyar - angol - német.

Tóth Pál - A ​mi nótáink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Pál - A ​baromfitenyésztés kézikönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Pál - Czeglédi Zsolt - Csodálatos ​Magyarország
Kevesen ​tudják, hogy kis hazánk, Magyarország is bővelkedik természeti csodákban. Ez a könyv a legnevezetesebbeket mutatja be a hazai csodálatos tájak közül. Elsősorban felső tagozatos diákoknak készült a könyv, de természetesen a középiskolásoknak is hasznos lehet.

Tóth Pál - Hajdú-Bihar ​megye településeinek és Debrecen város védett természeti értékei
Sokan ​úgy vélik, hogy a Hajdúságban nem találni semmi izgalmas természeti látványt. Talán éppen ezért vigyáz annyira Hajdú-Bihar megye és Debrecen város azokra az értékekre, amelyek helyi védelmet élveznek. Emlékfák, közeli homoki erdők, ápolt fasorok, templomkertek, megmaradt kastélyparkok emelik a megye egy-egy kis településének értékét. Bár a debreceni Nagyerdő bizonyára ismerős, de nem is gondolnánk például, hogy a város pihenő- és kirándulóközpontja évszázadokkal ezelőtt kialakult kocsányos tölgyes erdőpuszta-maradvány csónakázótóval, arborétummal, sportolási, szórakozási lehetőségekkel. A csaknem negyven védett helyi értéke között méltán büszke a megyeszékhely a legendás líciumfájára. Sok érdekesség és újdonság vár arra, aki meg akarja ismerni Hajdú-Bihar megye és Debrecen értékes fáit, erdeit, pusztáit, ligeteit.

Bellon Tibor - Czellár Katalin - Holényi László - Lőrincz Ottó - Péter László - Szekeres Zoltán - Tóth Pál - Tüskés Tibor - Magyarország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bagyinszki Zoltán - Tóth Pál - Magyar ​várak
Fáradságos, ​ám igen érdekes vártúrákat jelentett az utóbbi két évben e könyv képeinek elkészítése a történelmi Magyarország területén. A képanyag több mint fele a mai Magyarország határain kívül készült, az Adriától a Székelyföldön, az Al-Dunától a lengyel határig. Minden - a magyar történelmet ismerő - ember számára lélekemelő érzés szembesülni Huszt, Munkács, Déva, Vajdahunyad, Nándorfehérvár, Fraknó, Trencsén, Krasznahorka, Csejte vagy éppen Visegrád, Siklós, Kőszeg, Drégely, Szigetvár, Eger, Buda váraival, romantikus romjaival, a világörökség részét képező Hollókő, Szepesváralja, Berethalom emlékeivel. Mint szerző, ezt az élményt is szeretném megosztani Önnel. Elkészült tehát a Magyar kastélyok című albummal kezdődő sorozat második kötete, amely ismét csak szubjektív válogatás - térben és időben egyaránt. A színvonalas könyv több száz fotójával, valamint a várakra vonatkozó legfontosabb adatokkal bizonyára örömet szerez a magyar várak szerelmeseinek. A Magyar várak című könyv felidézi a magyar történelem ismert és ismeretlen eseményeit, helyszíneit, időpontjait, fontosabb személyiségeit.

Kollekciók