Ajax-loader

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov könyvei a rukkolán


Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Vidám ​kis család
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Miska ​meg én
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Az ​mind semmi!
Egyszer ​éppen fürödtem a tengerben, amikor megtámadott egy cápa. Behúztam neki egy nagyot, erre leharapta a fejemet. - Az mind semmi! Én egyszer Afrikában voltam, és felfalt egy krokodil. Így versenyez a lódításban Misutka és Sztaszik. R82Barátjuk, a nagyképű Igor nem becsüli sokra játékukat. - Mesélni! - biggyeszti a száját. - Történeteket kitalálni pofonegyszerű! Egyszerű-e vagy sem, döntsétek el magatok. Noszov, a népszerű orosz író vidám ...

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Rám ​nézett a macska
Tolja ​reggel barátjához indul sakkozni, de megtorpan, mert egy fekete macska szalad keresztül az úton. Így aztán lekésik a sakkpartiról, Szlavát nem találja otthon, egy kölcsönvett bicikliről belepottyan a szemetesládába, betör egy ablakot. Emiatt a házkezelőségre kerül, később elüti egy autó, kórházba viszik. És mindez azért, mert azt hitte, balszerencse éri, ha továbbmegy a maga útján, pedig éppen a babona keverte a bajba. Tolja mulatságos és tanulságos történetét F. Kemény Márta fordította, a vidám rajzokat Vertel Beatrix készítette.

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Nemtudomka ​a Holdon
Nemtudomka ​és a picurkák régi ismerõsei a magyar gyermekolvasóknak. Tudjuk róluk, hogy a technika igen magas fokán állnak, szódavízzel hajtott autóik, csodálatos forgó palotáik vannak. Tudomka és még néhány tudós picurka ezúttal rakétát szerkeszt, s a Holdra készül. A haszontalan Nemtudomka társával Puffanccsal együtt belopózik a rakétába, s a többiek nélkül repül a Holdra. Az utazás rendkívül izgalmas, de az igazi kalandok csak akkor kezdõdnek, amikor a Hold lakóival találkoznak. Még szerencse, hogy Tudomka mentõexpedíciója megérkezik, s rendbe hozza a rendbehozandókat. Nemtudomka, mint mindig, most is bûnbánóan, de újabb kalandra készen ér vissza a Földre. Zsoldos Vera mulatságos rajzai még vidámabbá teszik a könyvet. A "Nemtudomka a Holdon" kis hõseinek korábbi kalandjairól szól Noszov két nagy sikerû gyermekkönyve a "Nemtudomka Csodálatos kalandjai" és a "Nemtudomka Napvárosban".

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Nemtudomka ​Napvárosban
Bizonyára ​sokan olvasták a szerző Nemtudomka csodálatos kalandjai című könyvét. Hüvelyknyi kis hősünk ezúttal újabb kalandra indul Pöttyömpöttyel és Lucskos Loncsossal együtt. Útjuk célja Napváros, a picurkák országának csodálatos városa. Nemtudomka olyan autón utazik, amely földön, vízen és levegőben egyaránt gyorsan robog, forgó házakat csodál meg, sakkautomatával kel versenyre, és megcsodálja az ingyenes málnaszörp-automatát. A három picurka remekül érezné magát Napvárosban, ha nem történnék meg a baj... De megtörténik: Nemtudomka, aki egy varázspálca boldog birtokosa, szamárrá változtat egy picurkát. Az igazi baj azonban akkor kezdődik, amikor Nemtudomka jóvá akarja tenni hibáját, és picurkává változtat három igazi szamarat. Ebből aztán annyi galiba szármázik, hogy csak a jó öreg varázsló tud rendet teremteni. Addig azonban az olvasó sokat izgul, és szívből derül Nemtudomka napvárosi kalandjain.

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Nemtudomka ​csodálatos kalandjai
Volt ​egyszer egy mesebeli város. Picurkák laktak benne. Azért hívták őket picurkáknak, mert olyan csöppek voltak, mint egy icipici uborka. A picurkák városa nagyon szép volt. A házak körül margaréta, kamilla, pitypang nyílt. Még az utcákat is virágokról nevezték el: Harangvirág utcának, Kamilla sétánynak, Búzavirág körútnak. A várost pedig Virágvárosnak hívták. Patak szelte keresztül, a picurkák Uborka folyónak nevezték, mert sok uborka termett a partján.

Nyikolaj Nyikolajevics Noszov - Hurrá, ​itt a nyár!
Vitathatatlanul ​a nyár a legszebb évszak, márcsak azért is, mert nem kell iskolába járni... De csak akkor igazi az öröm, ha az ember jól szórakozik és izgalmas kalandokat él át. Amikor Kolja Szinyicin őrse elhatározta, hogy nyáron méhészkedni fog, a fiúk igazán nem gondolták, hogy annyi kalandnak, vidámságnak néznek elébe. A kalandok sorozata úgy kezdődik, hogy Kolja, két barátjával együtt, a többiek tudta nélkül, háromnapos kirándulásra indul, hogy a dolog nem olyan egyszerű. A méhek ugyanis nem hagyják megfogni magukat, s ezenfelül csípnek is, mégpedig nagyon. Hőseink megsértődnek, s örök bosszút esküsznek a méhek ellen. Hogyan történhetik, hogy egy szép napon a három jó barát mégis az iskolaudvaron elhelyezett kaptárnál találkozik, buzgón kísérletezik és remekül szórakozik? Erről szól Noszov napló alakjában megírt humoros, érdekfeszítő gyerekregénye.

Kollekciók