Ajax-loader

József Gábor könyvei a rukkolán


József Gábor - Az ​ördög lábnyoma
"... ​Zsuzsa kifakadt: - Milyen rendőr maga? Meg sem kérdezte tőle, honnan tudta, hogy a templom színarany, szerkezet van benne és matematikai képletet rejtettek a tornyába? Máté ártatlan képpel körülnézett. Az étteremben már alig állt üresen asztal. - Gondolja, hogy a hely alkalmas rá? Zsuzsát elöntötte a méreg. - Akkor minek jöttünk ide? Vacsorázni. Nem? - rátette a kezét a kezére, s alig törődve Zsuzsa tiltakozásával, higgadtan magyarázta: - Rám kell bíznia magát. Van, ami most sokkal fontosabb, mint az a pár kiló arany, a képlet és a kíváncsisága... Zsuzsa még megkérdezte volna, mikor viszik el végre az aranytemplomot, de Máté mintha olvasott volna a gondolataiban. - Legyen türelemmel..."

Falus György - József Gábor - A ​néma dosszié
Nyári ​csúcsforgalom az országúton. Egy kényelmes tempóban haladó gépkocsi a sok bravúrra szomjazó szabálytalankodó között. És a baj mégis megtörténik. Hatalmas csattanás, s a fegyelmezetten közlekedő kocsi vezetője véresen hanyatlik a volánra. Riadalom, URH-kocsi, mentők, és a sebesültet elszállítják. Egyenesen a börtönbe... Az összeroncsolódott gépkocsiajtó burkolatából kipotyogó fémkapszulák ugyanis kódolt kémjelentéseket tartalmaznak. És kezdődik a szabályos játék: bűnösök és bűnüldözők mérik össze erejüket az izgalmas fordulatokban gazdag történetben. Rózsa ezredes és fiatal munkatársa szinte a semmiből kell hogy felderítsék az igazságot: miért hallgat oly konokul a lebukott Kovács Pál, kik a bűntársai és miben sántikálnak? Falus György és Mészáros Gyula filmje ezt a történetet dolgozza föl, mégis, a regény tartogat olyan meglepetéseket a mozilátogatóknak is, amiket csak saját eszközeivel oldhat meg. De ezek felderítését már az olvasóra bízzuk.

Falus György - József Gábor - A ​Katamarán akció
Valahol ​Nyugat-Európában egy bizonyos Mr. Banks eligazítást tart három hírszerző ügynöknek. A kémakció egy magyar energetikai vállalat igazgatója ellen irányul és végső célja az áldozat kompromittálása, majd informátorként való beszervezése. Nos, ez így felsorolva sem jelentéktelen program, Falus György és József Gábor regényében azonban valóságos esemény-zuhataggá válik. A regény arénájának egyik oldalán a kémek, a másikon a kémelhárítók; a pergő cselekményben az egyik izgalmas fordulat a másikat követi. A színhelyek változnak: hol Pesten, hol Nyugat-Németországban, hol pedig Ausztriában vagyunk. A Néma dosszié című, nagy sikert aratott magyar kémfilm és regény szerzőpárosa a számos érdekfeszítő epizóddal mindvégig feszült várakozásban tartja olvasóját, míg végül az - némi meglepetés után - elégedetten teszi le kezében A Katamarán akció történetéről szóló könyvet.

Kollekciók