Ajax-loader

John D. MacDonald könyvei a rukkolán


John D. MacDonald - Bíbor ​szabadesés
KÓMÁBAN ​FEKVŐ LÁNY NAGY VAGYONT ÖRÖKÖLT - hirdették az újságok, amikor a halálos beteg milliomost, Ellis Esterlandet agyonverték egy floridai országúton, nem sokkal azelőtt, hogy a lánya is meghalt. Tőle a vagyon Esterland különváltan élő feleségére, Josie-ra szállt s vele együtt "szörnyű barátjára", Kesnerre, a filmrendezőre. Esterland fia, Ron, semmit sem kapott, ezért felajánlja az elvesztett és esetleg visszaszerezhető örökség felét Travis McGee-nek, ha McGee hajlandó utánajárni az azóta is megoldatlan gyilkosságnak. "Nem szabadnak örökölnie annak, aki megszervezi az örökhagyó halálát, még ha haldoklott is az illető" - véli Ron. McGee-t a nyomok a floridai alvilágba vezetik, ahol ő is örököl - egy fél motorszerelőműhelyt -, majd Kaliforniába, ahol egy híres színésznő segítségét kéri, s végül Iowába, ahol Josie és Kesner filmet forgat az örökölt pénzből - méghozzá katasztrófafilmet a hőlégballonokról. Itt azután robbannak az indulatok, szinte szó szerint elszabadul a pokol… De még mindig nincs vége. A hajdani gyilkos csak most kezd vadászni McGee barátaira és magára McGee-re is.

John D. MacDonald - Cape ​Fear
Killing ​is too merciful. First they have to be destroyed... Sam Bowden considers himself a happy man. He has a beautiful wife, three healthy children, a yacht in the harbour, money in the bank... There is one cloud on his horizon. A night of violence all those years ago- when Sam's evidence put a vicious rapist behind bars. Now Max Cady is free. For 14 years he has nursed his hatred. The time has come to unleash his revenge.

John D. MacDonald - The ​Neon Jungle
The ​Varaki family run the local grocery store, but tragedy hits the family hard. The sudden death of the matriarch of the clan is followed by the favourite son's death in Korea. The teenage daughter falls in with a bad crowd and there's also the other son, Walter, who has been dipping into the till to fund his escape from Doris, his sharp-tongued wife. Then there are the villains . . . When their lives intersect the action builds to a bloody and explosive conclusion...

John D. MacDonald - Gyilkosság ​a Karib-tengeren
Az ​ember soha nem tudhatja. Travis McGee, a nálunk is népszerű amerikai író, John D. MacDonald szeretetre méltó és vagány hőse például egy lopott yacht nyomába ered, és mást talál. Egy maffia kábítószer-háborút, s egy csomó rejtélyt, melynek megfejtésén az élete múlik. És gyilkosságokat a Karib-tengeren. De van, amiben az ember biztos lehet. Például abban, hogy a Gyilkosság a Karib-tengeren izgalmas könyv, kitűnő szórakozás.

Kollekciók