Ajax-loader

Sági György könyvei a rukkolán


Sági György - Név ​a nyelv alatt
Mit ​keres egy prágai rendőr, egy kárpátaljai magyar lány és két holland a múzeum padlásán? Kivel táncol a Gólem a színdarabban, kit választ férjül Spinoza nagy szerelme? Virát, a kárpátaljai magyar lányt a holland zsidó fiúhoz, Baruchhoz fűződő szerelme ébreszti rá, hogy másképpen is lehet élni. Sági György új regényében ismét mesél: zsidó férfiakról és nem zsidó barátnőikről. Beteljesült és félbehagyott szerelmekről meg abbamaradt történetekről. Amelyek példázata sok mindenre adhatna magyarázatot...

Sági György - Vagy ​nem
Mi ​köze lehet egy budapesti romkocsmában, talán nem is véletlenül egymásra találó lánynak és férfinek, azon túl, hogy egymásba szeretnek? Kapcsolatukat, jövőjüket őseik múltja köti össze. A történet a XIV. századi Sevillában repíti vissza az olvasót, ahol egy zsidó orvos és keresztény szeretője nem szokványos viszonyán keresztül ismerkedhet meg a korral, szokásokkal. A szerző mesterien ábrázolja a spanyol középkor világát. A múlt teljesen átrajzolja a jelent. Kiderül, hogy semmi sem igaz abból, amit annak hittünk eddig. Az utódok merjenek-e élni a felkínált lehetőséggel, legyenek-e a pillanat művészei? A tradíciók téren és időn át behálózzák a szereplők életét, az emlékezet, a hit és a történelem által mozgatott erőket, amelyek generációkat határoztak meg, és amelyeknek talán szerepe van az egyes ember életében ma is. A jelen és múlt szerelmi szálai átlépnek, átléphetnek e tradíciókon? Erre keresi a választ Sági György könyve, amely nem csupán szókimondóan szórakoztató, izgalmas olvasmány, de szinte minden pillanatban tanít is.

Sági György - Gilgul
Anyám ​halálát követően a szekrény aljába elrejtett ridikülben, elfelejtett kincsei között megtaláltam egy ismeretlen fiatalember néhány megsárgult fotóját. A fényképeken húszas éveiben jár. Jóvágású, intelligens és főként magabiztos arc. Sportzakóban áll, fényképezőgép lóg a nyakában. A fényképek hátoldalán anyám által ceruzával kisatírozással olvashatatlanná tett, ujjvégeimmel kitapintott írása arról, hogy soha sem felejti el. Ennyi. Semmi több, amit róluk, kettőjükről tudok. Meg egy név: Weisz György.

Sági György - Maschera ​ti saluto!
A ​velencei gettó főterén egy fiatalember lép be Salomone kicsi ajándékboltjába, s egy régi sakk-készletben elrejtve egy befejezetlen sakkjátszma héber nyelvű leírására lel. A partit a jelek szerint nem játszották végig. „– Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy én ismerem ennek a játszmának a történetét? Hogy valamelyik üköm játszott vele? – Fiatalember, magának élénk a fantáziája. A zsidók akkortájt még nem nagyon sakkoztak… Akkoriban az még nem számított zsidó sportnak, mint manapság. – Nem is sporteseményként játszották. Életre-halálra szólt az a küzdelem. A tét Velence zsidósága volt.” Sági György izgalmas regénye fényt derít a sakkjátszma végére is, a több szálon futó eseménydús cselekmény a 15-16. századi Velencében játszódik, zsidók és keresztények egymásba fonódó életét, szerelmeit, tragédiáit jeleníti meg, s ezen keresztül érdekfeszítő korrajzot is ad.

Sági György - Hajó ​Hamburgból
Minden ​ember életében eljön egyszer a pillanat, amikor szembe kell néznie saját magával. Számot kell vetnie elszalasztott lehetőségeivel, a hétköznapi élet apróbb és nagyobb hazugságaival, az önbecsapás ezernyi alakváltozatával. Az örökös halogatással és cselekvésképtelenséggel. Fel kell tennie a kérdést: mennyiben felelős saját sorsáért, s mennyiben alakítják azt a generációkon át öröklődő családi elfojtások, beidegződések és félelmek? Családregény, önéletrajzi ihletésű mű a modern magyar zsidó identitás problémáiról. A főhős, Dániel úgy érzi, élete válságba jutott. Viszonyt folytat a vonzó, dinamikus Verával, ám nincs ereje elhagyni feleségét és két gyermekét. A nő választás elé állítja, a férfi pedig az írásba menekül.

Mátyási Gyula - Sági György - Számítógéppel ​támogatott technológiák
Ez ​a kiadvány azokat a korszerű üzemi rendszereket foglalja össze, amelyek működésében döntő szerepet játszik a számítógép. A könyv az egyszerűbb, részenként is működtethető rendszerektől a legfejlettebb, egész termelést átfogó, komplex rendszerekig mutatja be a technológiát. Az első lépéstől, a számítógép kialakulásának kezdetén megjelenő NC-szerszámgéptől a mai legfejlettebb, szinte ember nélküli üzemekig, intelligens gyártórendszerekig. Az elmélet bemutatására ténylegesen működő szoftvereket választottak a szerzők, ezek példáin keresztül mutatják be a működtetésüket. A konkrét példák akkor is segítséget nyújtanak, ha a későbbiekben nem ugyanilyen rendszerekkel kerül kapcsolatba az olvasó, mivel hasonló programokra átültetni az itt megszerzett ismereteket már könnyebb feladat.

Kollekciók