Ajax-loader

Anthony Grey könyvei a rukkolán


Anthony Grey - Az ​őrült kísértet
A ​Véres kaland Miamiban folytatásaként megjelenő kötetben az egymással örökké csipkelődő, a whiskyt és a nőket nem megvető magánnyomozók ezúttal Mexikóban keverednek lélegzetelállító kalandokba. A misztikus gyilkosságsorozat, amelynek nyomába erednek, hátborzongató meglepetéseket tartogat a számukra. Ismeretlen fegyveresek, álarcos karatésok, gyújtogatók és zsarolók ellen kell felvenniük a harcot, ha el akarnak jutni a végső célhoz: az őrült kísértet leleplezéséhez. "...beleütköztem a sarok mögül felbukkanó, autó nélkül is szélsebesen száguldó Emíliába. Egy szép mívű tőr volt a kezében, amely meglehetősen hasonlított arra a darabra, amivel előző este leszúrták a pisztolyos férfit. A lány szokása szerint sikkantott egyet, elejtette a tőrt, majd villámgyorsan lehajolt érte és pont sikerült gyomorba fejelnie. A lökéstől nekitántorodtam a falnak, és fejcsóválva jegyeztem meg: - Hát magába aztán nem lenne tanácsos belekötni. Előbb fellök, aztán gyomorba fejel, és ha szükséges, akkor esetleg le is kaszabol azzal a micsodával. Bocsánatkérően elmosolyodott, aztán felkapta a tőrt a földről és felém nyújtotta. - Nézze, milyen szép! - Ühüm. Ez ilyen... dísztőr? - Ez? - nézett rám megbotránkozva.- Ez egy ősi áldozókés pontos mása. Tudja, ilyennel vágták ki a papok az áldozatok szívét. A magyarázat közben megenyhült az arca, az utolsó szavakat már mosolyogva mondta ki. Én meg nyeltem egyet. - Hát ... mindenesetre ... nem rossz. Azért remélem, most nem áldozni indul?"

Anthony Grey - Véres ​kaland Miamiban
Anthony ​Grey kung-fu mester, és magánnyomozó, jól megérdemelt pihenésére utazik Miamiba, régi harcostársához Mike Darms-hoz, aki jól menő zenés éttermet vezet. Pihenés helyett azonban többen is átkutatják a szobáját, rejtélyes idegenek még rejtélyesebb telefonhívásokkal zaklatják, később sikertelenül próbálják megölni, és mindenki egy fekete dossziét követel rajta. Grey nem érti, de azt tudja, hogyha hamarosan nem deríti ki, mi folyik körülötte, vagy a kolumbiaiak, vagy az olasz maffiózók, esetleg valaki más tévedésből még kinyírja őt.

Anthony Grey - A ​kommandós háborúja
Anthony ​Grey legújabb könyve igazi, hamisítatlan kommandósregény. Főhősére, Fred Spaiderre nem kisebb feladat vár, mint egy háború kirobbantásának megakadályozása, valamint barátja kiszabadítása egy állig felfegyverzett, könyörtelen bűnszövetkezet karmaiból. Segítséget nem kérhet és nem várhat senkitől, hiszen a hatóságok és bűnözők egyaránt vadásznak rá. Vajon mennyi esélye lehet egyetlen embernek a rendőrséggel, a katonasággal, a különféle antiterrorista csoportokkal és a maffiával szemben?

Anthony Grey - Kung-Fu ​életre-halálra
A ​szerző eddigi köteteiből már jól ismert kung-fu mester magánnyomozók ezúttal a misztikummal övezett Thaiföldre utaznak, hogy ott megtaláljanak és kiszabadítsanak a fogságából egy elrabolt amerikai lányt. A nyomok a Karnaprachi-sportcsarnokhoz vezetnek, ám ahhoz, hogy feltűnés nélkül nyomozhassanak a környéken, az egyik magánnyomozónak indulnia kell a csarnokban rendezett, életre-halálra folyó, nyílt thaiboksz-versenyen. A légkör ellenséges, a viadal kegyetlen, ráadásul hőseinknek nem csupán a verseny és az elrabolt lány felkutatása okoz fej- és egyéb törést, hanem a váratlanul megsokasodó, érthetetlen események, és az egyre szaporodó rejtélyes gyilkosságok is. "Odamentem hozzá, vállon ragadtam és megráztam. - Mit nem értünk? Beszéljen! - Karnaprachi itt van... a versenyzők között... És ölni fog... A... a vasvázas legyező lesúlyt. - Mit gagyarászik? Ki van a versenyzők között? - Ő... vagyis... - Vagyis? - A ... reinkarnációja. Mintegy válaszként, a versenyzők szállása felől velőtrázó sikoltás hallatszott."

Anthony Grey - ...és ​elszabadul a pokol!
Anthony ​Grey legújabb könyvében, az előző kötetekből már jól ismert Kung-fu mester magánnyomozó páros, az egzotikus jammandari sejkségbe utazik, méghozzá igen kényes ügyben. Egy kompromittáló videokazettát kell megszerezniük megbízójuk számára. A helyszínre érkezve azonban rá kell döbbenniük, hogy az előttük álló feladat nem gyerekjáték. Riválisok, fanatikus sivatagi lázadók, s nem utolsósorban a rendőrség is hátráltatja a munkájukat, miközben a palotában, amelyben laknak, titokzatos gyilkosságok követik egymást. Hőseink mindinkább gyanúba keverednek a nyomozást vezető rendőrtiszt előtt, s közben egyre szaporodik azon csoportok száma, amelyek megpróbálják őket eltenni láb alól. "- És az nem hiba, ha hagyjuk, hogy halállal fegyegessen? - fakadt ki Mike. -Tudhatnád, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap - vigasztaltam. -Sajnos nem értek az állatlélektanhoz - morogta társam kelletlenül. - Meg aztán itt mindenki arról suttog, hogy minket ki kell nyírni, agyon kell verni, le kell kaszabolni, és ez elég rossz hatással van a lelkivilágomra. -Azt hiszed, az enyémre nem? -Nem tudom. Mindenesetre egyre inkább kikristályosodik bennem egy gondolat. -Gyerünk, ki vele! Mike felsóhajtott, aztán kesernyésen mondta: -Nem szeretnék a helyemben lenni."

Anthony Grey - A ​halálmester
Egy ​titokzatos, magát Halálmesternek nevező ismeretlen levélben megfenyegeti Délkelet-Ázsia néhány ismert harcművészét, mondván: "amiért elárulták a kung-fut, ki fogja végezni őket." Hőseinket azonban nem tántorítják el sem a kegyetlen gyilkosságok, sem a gyakran hihetetlennek tűnő események. Felveszik a harcot a vérszomjas és könyörtelen ellenféllel.

Anthony Grey - Sattarani, ​a gyűlölet istene
misztikus, ​pergő cselekményű, humoros akciókrimik kedvelői igazi gyöngyszemet tartanak a kezükben. A szerző legújabb kötetében az eddigiekből már jól ismert, kung-fu mester magánnyomozók egy brazíliai művésztelepen keverednek lélegzetelállító kalandokba. A dzsungelbeli alkotótábor lakóit egy primitív isten bőrébe bújt gyilkos tartja rettegésben, miközben a közeli könyvtárban titokzatos, éjszakai settenkedők kutatnak, a Démon-katlannál lábatlankodókról már nem is beszélve. A helyi rendőr tehetetlen és a művésztelepen összegyűlt különös figurák is mind csak hátráltatják a nyomozást. A két amerikai magánnyomozó azonban ezúttal sem hátrál meg a kihívás elől, és vaslogikával, no meg hatalmas pofonokkal halad előre a gyilkos utáni hajszában. "- Lassan kezdem érteni, miért voltál olyan fáradt hazafelé jövet - mondta kajánul Mike. - Egy éjszaka ennyi ellenfél... két ember, egy isten... - Plusz egy kajmán - egészítettem ki. - Kajmán? - nézett rám Fruggi alulról felfelé, mint elmeorvos az önjelölt Napóleonra. - Kajmán. Ugyanis, amikor rábukkantam a holttestre a függőhídnál, egy hüllő már kinézte magának és vele együtt kis híján engem is beépített az étrendjébe."

Anthony Grey - Kalózkeringő
Elsüllyedt ​kincsek után kutatni napjainkban is rendkívül veszélyes tevékenység. Még veszélyesebb a dolog, ha mindezt a modernkori kalózoktól hemzsegő Fülöp-szigetek környékén teszi valaki. Ennél már csak az lehet veszélyesebb, ha az illető rá is bukkan a kincsre. És mit tehet a gazdag szingapúri üzletember, ha a kincs megvan, de a fiát elrabolják? Természetesen hívja a két kalandvágyó, amerikai magánnyomozót, Anthony Greyt és Mike Darmsot, hogy szabadítsák ki a srácot. Hőseink felkerekednek, ám amint megérkeznek a tengerparti luxusüdülőbe, nyomban az egymással rivalizáló kalózbandák kereszttüzébe kerülnek. Ráadásul a bűnözőknek valószínűleg beépített emberük van az üdülő alkalmazottai között, sőt vélhetően a vendégek egy része sem ártatlan. Talán épp valamelyik igéző tekintetű szépség az, amelyik a legnagyobb bajt hozhatja a magánnyomozókra?

Anthony Grey - Próbáld ​meg túlélni!
A ​szerző legújabb kötetében a két fiatal magánnyomozó a milliomosok üdülőhelyként ismert, egzotikus Mauritiusra utazik, hogy ott felkutasson és megszerezzen egy rendkívül értékes mikrofilmet. A feladat egyszerűnek látszik, ám csakhamar kiderül, hogy a luxuskaszinók és elegáns bárok megnyugtató csillogása mögött ezernyi veszély leselkedik a kung-fu mesterekre. No meg másokra is, hisz nem sokkal a két amerikai megérkezése után váratlanul felpörögnek az események, s egymást érik a verekedések, fenyegetőzések és titokzatos gyilkosságok. A magánnyomozók pedig lassacskán rájönnek, hogy valami olyasmibe is belekeveredtek, aminek semmi köze a mikrofilmhez, de ami miatt mégis halálos veszélyben vannak... "...próbáltam nyugalmat erőltetni magamra, de az két nyomozóval meg egy szekrényből kibunki készülő hullával a szobámban egyre kevésbé ment. Sőt még annál is kevésbé." "...még mindig nem tudtam magamhoz térni a meglepetésből. ... Uramatyám! Megbíztak a saját megölésemmel!" "Egy pillanatra elállt a szívverésem, ahogy a tátott állkapcsú cápa néhány arasszal alattunk elsuhanva visszazuhant a tengerbe, s vízpermettel borított be bennünket."

Anthony Grey - A ​Cápa szájában
A ​szerző ezen kötetében a két fiatal magánnyomozó a milliomosok üdülőhelyeként ismert, egzotikus Mauritiusra utazik, hogy ott felkutasson és megszerezzen egy rendkívül értékes CD-t. A feladat egyszerűnek látszik, ám csakhamar kiderül, hogy a luxus-kaszinók és elegáns bárok megnyugtató csillogása mögött ezernyi veszély leselkedik a kung-fu mesterekre. No meg másokra is, hisz nem sokkal a két amerikai megérkezése után váratlanul felpörögnek az események, s egymást érik a verekedések, fenyegetőzések és titokzatos gyilkosságok. A magánnyomozók pedig lassacskán rájönnek, hogy valami olyasmibe is belekeveredtek, aminek semmi köze a CD-hez, de ami miatt mégis halálos veszélyben vannak.

Anthony Grey - Buddha ​könnye
Anthony ​Grey legújabb kötete igazi csemegét jelent a krimikedvelők számára. Akciók és humor fergeteges tempóban váltogatják egymást a könyv lapjain, ahogyan azt már megszokhattuk a szerzőtől, s biztosak lehetünk benne, hogy egy pillanatig sem fogunk unatkozni, amíg a történet végére nem érünk. A sorozat újabb epizódjában az eddigiekből már jól ismert magánnyomozó-páros ezúttal egy Borneó melletti szigetre utazik, hogy visszaszerezzen néhány rendkívül értékes családi ékszert. A nyomok a titokzatos villában zajló tőrdobó versenyhez vezetnek, ahová a szóbeszéd szerint szinte lehetetlen bejutni. Hőseinknek valóban nincs könnyű dolguk. Ráadásul már a megérkezésük éjszakáján hullani kezdenek körülöttük az emberek, és hamarosan hajmeresztő események egész sora teszi próbára őket. Rejtélyes fenyegetőzök és ismeretlen ellenfelek nehezítik a munkájukat, miközben a csodaszép bárénekesnő és az ellenszenves törpe valamilyen megmagyarázhatatlan okból egyfolytában segít nekik. Szinte percenként újabb és újabb érthetetlen dolgok történnek, s a két amerikainak minden ügyességére és kung-fu tudására szüksége van, ha túl akarja élni a kalandot. „Te nem vagy komplett. Itt vagyunk egy hadsereggel őrzött házban, eljátszva két halott szerepét és neked nem elég, hogy a gengsztergyanús házigazda dolgozószobájába akarsz feljutni egy fagylaltos kocsiban, még másodállást is vállalnál?…”

Anthony Grey - Camazotz ​az alvilág ura
Guatemala ​a maja legendák és a máig feltáratlan sírhelyek titokzatos földje. No és persze a legkülönfélébb istenségeké. Camazotz, a denevéristen mind közül a legvérszomjasabb, nem csoda, ha a róla elnevezett, dzsungelbeli hotelben nem életbiztosítás megszállni. Anthony Grey és társa azonban mégis így tesz, ezzel magukra szabadítva a bajt. Alighogy megérkeznek, máris hátborzongató gyilkossággal találják szembe magukat, és ez még csak a kezdet. A titokzatos tettes hamarosan újra meg újra lecsap, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. A szállóvendégek csapdában vannak, nem menekülhetnek. De talán nem is akarnak. Úgy tűnik a közeli Denevér-barlang bejáratát őrző hatalmas Camazotz-szobor mágnesként vonzza őket. A legenda szerint ugyanis egy különös rituáléval talán visszahozható a múltból egy halott maja sámán, akinek a titka mindenkit érdekel. A hold kibújt a felhők mögül és megvilágította az aprócska tisztást. Camazotz kőarca haragos tekintettel meredt felém, pedig nem láthatott, mert jól elbújtam az óriási páfrányok tövében. A hatalmas fejet részben benőtte az aljnövényzet, és liánok fonták körbe, akár egy csapat ölelő kar. A tűhegyes fogakat azonban jól lehetett látni. A maja legenda szerint ezek a tőrszerű fogak segítettek neki abban a szép szokásában, hogy letépje az áldozatai fejét. Most mégsem ez a fogazat tette rám a legnagyobb hatást. Sokkal inkább az a sötét árnyék, amely szép óvatosan kinyomult a tisztásra.

Anthony Grey - Amok ​avagy a fejvadász éjszakája
A ​krimisorozat legújabb kötete az egzotikus és titokzatos Szumátrára kalauzolja az olvasót. A történet főszereplői, a két amerikai magánnyomozó egy luxuskatamarán utasaiként kelnek útra, hogy eljussanak Jakartából Szingapúrba, ám az út csakhamar rémálommá válik valamennyi résztvevő számára. Valaki apránként tönkreteszi a jármű berendezéseit, majd végez a személyzet egyik tagjával. A kapitány kénytelen kikötni egy ismeretlen, szumátrai kisváros közelében, és ekkor végleg elszabadul a pokol. Úgy tűnik, valami körmönfont ámokfutó fel akarja eleveníteni a régi, helyi fejvadász hagyományokat, és végezni akar mindenkivel, aki az útjába kerül. Ráadásul ez csak az egyik rejtély, amellyel az amerikaiaknak szembe kell nézniük. A nyomozás előrehaladtával lassan szinte mindenkiről kiderül, hogy rejtegetnivalója van, és egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy hőseink egy szövevényes összeesküvés kellős közepébe csöppentek.

Anthony Grey - Halálmester
"- ​Mr. Grey! Egy pillanatra... - Muszáj? - fordultam hátra kelletlenül. - Sajnos ön kulcsfigura az ügyben... és khm... azt hiszem, jobb lenne, ha most hallgatnám ki. Szomorúan felsóhajtottam. - Gondolja? Shaó furcsán elmosolyodott. - Igen. Mr. Grey. - Nem várhatnánk reggelig? - Tőlem igen... - De...? - De nem biztos, hogy megéri a reggelt."

Anthony Grey - A ​Kobraisten bosszúja
A ​szerző eddigi köteteiből már jól ismert kung-fu mester magánnyomozók ezúttal a titokzatos burmai dzsungelben lévő Kobra-szanatóriumba utaznak, hogy felderítsenek egy gyilkossági ügyet. A dolog azonban korántsem egyszerű, mivel a gyanúsított nem más, mint a környéken vallásos áhítattal övezett Kobraisten, aki a legenda szerint bármikor képes emberből kígyóvá, illetve kígyóból emberré változni. Hőseink tehát egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, annál is inkább, mivel szép lassan mindenkiről kiderül, hogy van valami titkolnivalója. Ráadásul már a megérkezésük éjszakáján újabb gyilkosság történik, ezt követően pedig egymást érik az érthetetlen, titokzatos események... És a Kobraisten bőrébe bújt tettes újra meg újra lecsap. A helyzet reménytelennek tűnik, ám a két amerikai nem adja fel. Felveszik a harcot a könyörtelen ellenféllel.

Kollekciók