Ajax-loader

Pamela Druckerman könyvei a rukkolán


Pamela Druckerman - Bonjour ​Madame
Pamela ​Druckerman a NEM HARAP A SPENÓT című kötettel vált világszerte ismertté, amelyben igen szórakoztató stílusban írta meg, hogy az amerikai és a francia anyák mennyire más elvek mentén nevelik gyerekeiket, és mennyire másként élik meg az anyaságot. A világsiker után a párizsi nők vidám és gondtalan életét élte, ám amikor a kávézókban hirtelen „mademoiselle” helyett „madame”-nak kezdték szólítani a pincérek, kénytelen volt szembesülni azzal, hogy milliós eladott példányszámok ide vagy oda, mindenki máshoz hasonlóan ő is öregszik, s bizony elmúlt 40. MIT JELENT MODERN NEGYVENES NŐNEK LENNI? Pamela Druckerman a tőle már megszokott öniróniával közelít a jelenséghez, s egyrészt önvizsgálatot tart, másrészt a környezetét is alaposan szemügyre veszi. Mivel az Egyesült Államokból költözött Párizsba, van fogalma arról, hogyan állnak ehhez a kérdéshez az amerikai és a francia nők. (Egészen eltérően, ennyit előre elárulhatunk.) A BONJOUR MADAME így egy rendkívül őszinte és szórakoztató elmélkedés a negyvenes nők mindennapjairól, örömeiről és kihívásairól. A negyvenhez közeledve azért érdemes elolvasnunk, hogy időt takarítsunk meg és felkészülten várjuk a negyedik X-et. Ha pedig éppen mostanában szembesültünk vele, hogy a férfiak a „hamvas” kategóriából az „érett”-be soroltak bennünket, akkor segít tudatosítani, hogy bár ezután egy-két dolog másként lesz, mint eddig, mégis rengeteg mindent nyertünk.

Pamela Druckerman - Bringing ​Up Bébé
_The ​runaway New York Times bestseller that shows American parents the secrets behind France's amazingly well-behaved children_ When American journalist Pamela Druckerman had a baby in Paris, she didn't aspire to become a "French parent." But she noticed that French children slept through the night by two or three months old. They ate braised leeks. They played by themselves while their parents sipped coffee. And yet French kids were still boisterous, curious, and creative. Why? How? ___ With a notebook stashed in her diaper bag, Druckerman set out to investigate—and wound up sparking a national debate on parenting. Researched over three years and written in her warm, funny voice, Bringing Up Bébé is deeply wise, charmingly told, and destined to become a classic resource for American parents.

Pamela Druckerman - French ​Children Don't Throw Food
How ​do the French manage to raise well-behaved children, and have a life? What British parent hasn't noticed, on visiting France, how polite and civilized French children are, compared to our own? They don't cause havoc in restaurants, they always say 'bonjour' politely to adults, and they never throw tantrums in supermarkets.Why is it normal for French babies to sleep through the night by two or three months? And how do their mothers always manage to look so sexy, cool and chic? New Yorker Pamela Druckerman never imagined she would end up in a Paris apartment with an English husband and a baby, followed in quick succession by twins. She discoveredthat in France mothers did things differently - and often better. So she set about investigating the secrets of parenting à la française. The result is this funny, helpful and informative book.

Pamela Druckerman - Nem ​harap a spenót
Mitől ​másak a francia gyerekek? Miért alusszák át néhány hónapos koruktól az éjszakát, ujjonganak, ha zöldséget ehetnek,és főként miért nem döngölik a földbe testvéreiket? A francia nők nem szuperanyák, és azt sem gondolják, hogy az anyaság 24 órás szolgálat volna. Van tekintélyük a gyermekeik előtt és irigylésre méltóan nyugodtak. Pamela Druckerman újságírónő nem tervezte, hogy egyszer „francia anya” válik belőle. A francia konyhával és divattal ellentétben a francia gyereknevelésről nem is volt tudomása. De rá kellett döbbennie, hogy a francia szülők sokkal kiegyensúlyozottabbak másoknál. Kiderült számára a titok is: a franciák bizonyos dolgokban különösen szigorúak, míg másokban meglepően engedékenyek. Ahhoz azonban, hogy követni tudjuk a példájukat, újra kell gondolnunk, amit a gyermekekről tudunk…

Kollekciók