Ajax-loader

Robert Fulghum könyvei a rukkolán


Robert Fulghum - Alles, ​was du wirklich wissen mußt, hast du schon als Kind gelernt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Fulghum - O-ó!
A ​“Már lángolt, amikor ráfeküdtem ” című nagy sikerű könyv szerzőjének legújabb kötete. Munkájának különös címe azt a lelkiállapotot idézi fel, melynek e szavakkal is szokás hangot adni: “Ajajj!”, “Húha!” … s amelyek a legritkább esetben fejeznek ki elégedettséget. Soha semmi nem tökéletes, így aztán a legnagyobb jó szándék is felesleges, sőt talán mulatságos is. Ez a könyv az élet soha-nem-tökéletes voltát dicséri, miközben nagy-nagy jóságok helyett olykor valami apró, mulatságos komiszságot vesz górcső alá.

Robert Fulghum - All ​I Really Need to Know I Learned in Kindergarten
A ​revised edition of the bestselling classic—essays on life that will resonate deeply as readers discover how universal insights can be found in ordinary events More than thirty years ago, Robert Fulghum published a simple credo—a credo that became the phenomenal #1 New York Times bestseller All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten. Today, after being embraced around the world and selling more than seven million copies, Fulghum’s book retains the potency of a common though no less relevant piece of wisdom: that the most basic aspects of life bear its most important opportunities. Here Fulghum engages us with musings on life, death, love, pain, joy, sorrow, and the best chicken-fried steak in the continental United States. The little seed in the Styrofoam cup offers a reminder about our own mortality and the delicate nature of life . . . a spider who catches (and loses) a full-grown woman in its web one fine morning teaches us about surviving catastrophe . . . the love story of Jean-Francois Pilatre and his hot-air balloon reminds us to be brave and unafraid to “fly” . . . life lessons hidden in the laundry pile . . . magical qualities found in a box of crayons . . . hide-and-seek vs. sardines—and how these games relate to the nature of God. All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten is brimming with the very stuff of life and the significance found in the smallest details. In the editions since the first publication of this book, Robert Fulghum has had some time to ponder, to reevaluate, and to reconsider, adding fresh thoughts on classic topics including a short new introduction.

Robert Fulghum - A ​harmadik kívánság
A ​helyszín, mint legutóbb is, a széles nagyvilág: a high-tech iparból menekülő Alice, az orvosi hivatásában megingott Max-Pol, valamint Alex, az öreg görög-angol kalandor-tudós folytatják vándorútjukat, ami a ravasz író számára lehetőséget teremt, hogy mintegy mellékesen új helyeket, embereket, kultúrákat mutasson be közönségének.

Robert Fulghum - Mi ​a csuda?
A ​szerző esszékötetével -aki 70. születésnapját éppen Budapesten ünnepelte- ismét könnyed-komoly hangon győzi meg olvasóját: az élet éppen annak köszönhetően élhető, hogy olyan esetleges; az ember pontosan attól érdekes, hogy úgy csetlik-botlik, vagy, mondjuk ki: hogy olyan szeretetreméltóan gyarló. A legfontosabb tanulságok néha a legmindennapibb, máskor a legvarázslatosabb, megint máskor a legmulatságosabb történésekben rejtőznek. Fulghum mindezt jól tudja, de efféle tudásukat kevesen tudják ilyen meggyőző erővel közvetíteni. A humor és az egyetemes igazságok mindazonáltal jól megférnek egymással, aminthogy Fulghumban is remekül megfér egymással a buddhista bölcs, az anekdotázgató szobrász-festő-teológus, a mély emberismerettel rendelkező lelkész, a környezet iránt felelős amerikai, a görögországi remete, az életet élvező férfiú, a különleges látásmódú író-esszéíró... Mindebből ismét elénk tárnak valamennyit a Mi a csuda? hol hihetetlen-nevettető, hol nagyon is hihető-megható írásai.

Robert Fulghum - A ​harmadik kívánság 2.
A ​fordulatos cselekményű regény hősei folyamatosan úton vannak, találkoznak egymással, elválnak egymástól… megfordulnak Japánban, Barcelonában, Londonban, Kréta szigetének számos pontján stb. És nemcsak a mában: lélekben és emlékeikben megjárják a harmadfélezer esztendő előtti Knósszosz világát, a régi Angliát és megfordulnak Delphoi híres jóshelyén is… A nagy lélektani érzékenységgel kidolgozott történet fő kérdése: sikerül-e a három értékes személyiségnek megtalálnia az őt megillető helyet a másik, sőt a másik kettő életében.

Robert Fulghum - Talán ​igen, talán nem
A ​könyv novellái, rövid írásai mozaikszerű egységet alkotnak. Tartalmuk egyetlen, mindenkiben meglévő állandó érzés körül forog: mindennapi életünk eseményeinek rendszertelensége bár egy végtelen káosznak tűnik előttünk, mégis egységet alkot. Talán ezt hívják fátumnak, talán több világ létezik, hiszen sokszor nem tudjuk kiszámítani, mi lesz a történések folytatása, mi lesz beszélgetőpartnerünk válasza, mert az általunk ismert sémák, klisék és sztereotípiák egyszer csak nem válnak be. Ilyenkor érezzük, hogy kicsúszik a lábunk alól a talaj, azonban ez mégsem történik meg valami megfoghatatlan, számunkra ésszel felmérhetetlen erő, hatalom miatt.

Robert Fulghum - Már ​lángolt, amikor ráfeküdtem
Az ​okos, éles szemű és nagyszívű Fulghum sikerrerceptje látszólag egyszerű: esszéiben általában mindenki számára ismerős, hétköznapi dolgokat vesz szemügyre, de a maga egyedülálló látásmódját alkalmazza, s amit tapasztalataiból papírra vet, azt humor, bölcsesség, empátia színezi át. Legnagyobb varázslata -a receptet maga árulta el-, hogy "inkább értelmet keres az életben, mintsem hogy magát az élet értelmét keresné". A "Már az óvodában megtanultam..." szerzőjének újabb tűnődései.

Robert Fulghum - Már ​az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes
Már ​az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló. Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!

Kollekciók