Kukovics Sándor könyvei a rukkolán
Jávor András - Kukovics Sándor - Dunka Béla - Régi magyar juhfajták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kukovics Sándor - A tej szerepe a humán táplálkozásban
A hazai tejtermékeket fogyasztók megfelelőbb tájékoztatása, valamint a tejtermelés és a tejfeldolgozó ipar jövőjének javítása céljából egy olyan kiadványt kívántunk összeállítani,amely magába foglalja a folyamatot a termeléstől a fogyasztásig. A könyv az egészségügyben dolgozók továbbképzésén keresztül" célozza meg a hazai előállítású tejtermékek fogyasztásának intenzív növelését, emellett a fogyasztó érdeke is, hogy minél szélesebb és megalapozottabb ismereteket kapjon a kosarába kerülő termékekről.
A könyvben olvasható ismeretek az orvosok, dietetikusok, védőnők, a tejtermelők és a feldolgozóipar, valamint a fogyasztók számára egyaránt hasznosak lehetnek, ugyanakkor a közép- és a felsőfokú oktatás fontos forrásaként is szolgálhatnak.
A kötettel megemlékezünk dr. Szakály Sándorról, a tejfeldolgozás és termékfejlesztés kiemelkedő jelentőségű személyiségéről.
A kötet szerkesztője, dr. Kukovics Sándor három és fél évtizede foglalkozik a kiskérődzők tenyésztésének és termelésének fejlesztésével kutatóként és oktatóként. E tevékenysége mellett segíti a hús- és tejtermeléssel, valamint feldolgozással foglalkozók érdekérvényesítését, termékeik piacra juttatását, marketingjét. Tizenöt könyv szerkesztőjeként és írójaként, valamint több mint 720 tudományos és szakcikk szerzőjeként tette közzé kutatási és fejlesztési munkáinak eredményeit. A jelen kötet munkásságának egy újabb szeleté foglalja magába.
Jávor András - Kukovics Sándor - Molnár Györgyi - Juhtenyésztés A-tól Z-ig
A könyv szerzői azoknak a szakembereknek a köréből kerültek ki, akik a juhtenyésztés elméletével és gyakorlati feladataival napi rendszerességgel foglalkoznak. A mű a legfrissebb tudományos eredményeket és a gyakorlati tapasztalatokat ötvözve ad választ a juh tartásának és tenyésztésének minden kérdésére. Az ábécébe szedett címszavak a következő gondolatkörök szerint rendszerezve kereshetők meg:
– Alapfogalmak
– Értékmérő tulajdonságok
– Juhhústermelés, húsminőség
– Tejtermelés, tejkezelés, tejfeldolgozás
– Gyapjútermelés, -kezelés, gyapjúminőség
– Jelentősebb magyarországi fajták és genotípusok
– A fajtatiszta tenyésztés és keresztezés szerepe az árutermelésben
– Biotechnológia, molekuláris genetika a juhtenyésztésben
– A juhok szaporítása – reprodukció
– Juhok takarmányozása
– A juhok elhelyezése, tartástechnológiája, az istállók berendezése
– A juhok viselkedése, bánásmód
– Juhok egészségtana
– A juhtartás gazdasági kérdései
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120733
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13169
- Ezotéria 13592
- Fantasy 32732
- Felnőtt 18+ 12699
- Gyermek 23633
- Humor 13615
- Ifjúsági 37333
- Kortárs 47870
- Krimi 15851
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16436
- Képregény 21619
- Novellák 13233
- Romantikus 50806
- Sci-fi 14761
- Szórakoztató irodalom 45466
- Tudomány és Természet 28718
- Történelem 16342
- Vallás, mitológia 19784
- Életrajzok, visszaemlékezések 16801