Ajax-loader

Kukovics Sándor könyvei a rukkolán


Jávor András - Kukovics Sándor - Dunka Béla - Régi ​magyar juhfajták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kukovics Sándor - A ​tej szerepe a humán táplálkozásban
A ​hazai tejtermékeket fogyasztók megfelelőbb tájékoztatása, valamint a tejtermelés és a tejfeldolgozó ipar jövőjének javítása céljából egy olyan kiadványt kívántunk összeállítani,amely magába foglalja a folyamatot a termeléstől a fogyasztásig. A könyv az egészségügyben dolgozók továbbképzésén keresztül" célozza meg a hazai előállítású tejtermékek fogyasztásának intenzív növelését, emellett a fogyasztó érdeke is, hogy minél szélesebb és megalapozottabb ismereteket kapjon a kosarába kerülő termékekről. A könyvben olvasható ismeretek az orvosok, dietetikusok, védőnők, a tejtermelők és a feldolgozóipar, valamint a fogyasztók számára egyaránt hasznosak lehetnek, ugyanakkor a közép- és a felsőfokú oktatás fontos forrásaként is szolgálhatnak. A kötettel megemlékezünk dr. Szakály Sándorról, a tejfeldolgozás és termékfejlesztés kiemelkedő jelentőségű személyiségéről. A kötet szerkesztője, dr. Kukovics Sándor három és fél évtizede foglalkozik a kiskérődzők tenyésztésének és termelésének fejlesztésével kutatóként és oktatóként. E tevékenysége mellett segíti a hús- és tejtermeléssel, valamint feldolgozással foglalkozók érdekérvényesítését, termékeik piacra juttatását, marketingjét. Tizenöt könyv szerkesztőjeként és írójaként, valamint több mint 720 tudományos és szakcikk szerzőjeként tette közzé kutatási és fejlesztési munkáinak eredményeit. A jelen kötet munkásságának egy újabb szeleté foglalja magába.

Jávor András - Kukovics Sándor - Molnár Györgyi - Juhtenyésztés ​A-tól Z-ig
A ​könyv szerzői azoknak a szakembereknek a köréből kerültek ki, akik a juhtenyésztés elméletével és gyakorlati feladataival napi rendszerességgel foglalkoznak. A mű a legfrissebb tudományos eredményeket és a gyakorlati tapasztalatokat ötvözve ad választ a juh tartásának és tenyésztésének minden kérdésére. Az ábécébe szedett címszavak a következő gondolatkörök szerint rendszerezve kereshetők meg: – Alapfogalmak – Értékmérő tulajdonságok – Juhhústermelés, húsminőség – Tejtermelés, tejkezelés, tejfeldolgozás – Gyapjútermelés, -kezelés, gyapjúminőség – Jelentősebb magyarországi fajták és genotípusok – A fajtatiszta tenyésztés és keresztezés szerepe az árutermelésben – Biotechnológia, molekuláris genetika a juhtenyésztésben – A juhok szaporítása – reprodukció – Juhok takarmányozása – A juhok elhelyezése, tartástechnológiája, az istállók berendezése – A juhok viselkedése, bánásmód – Juhok egészségtana – A juhtartás gazdasági kérdései

Kollekciók