Ajax-loader

Tóth Miklós könyvei a rukkolán


Tóth Miklós - Lovag és Fitos
Az olvasó egy, a születése pillanatától megszűnésre ítélt szerelem regényét tartja a kezében. Szereplői 1968-69-ben maguk sem tudták, hogy az állambiztonsági szervek játékszerei. E szervek a két fiatalt, az angol követség titkárnőjét Alexandrát („Fitos” fedőnévvel) és a műegyetemi hallgatót Miklóst („Lovag” fedőnévvel) nemcsak állandó megfigyelés alatt tartották, hanem különböző módon „segítették” szerelmük kibontakozását. „Biztosították” találkáik színhelyeit, ahol titokban magnó- és fotófelvételeket készítettek, amint erre a kutatható dossziék rávilágítanak. Mindezt annak érdekében tették, hogy a két fiatal vádolható legyen kémkedés vagy egyéb bűncselekmény elkövetésével. Miközben szurkolunk szerelmük beteljesedéséért, ízelítőt kapunk az állambiztonsági szervek tevékenységéről.

Tóth Miklós - Önarcképünk sorsunk tükrében 1945-1949
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lantos Antal - Széman Richárd - Tóth Miklós - Kerületünk ​épített világa
Nagyalakú, ​reprezentatív, 306 oldalas fotóalbum a 16. kerület épületeiről anno és ma.

Dr. Szikszay Petronella - Tóth Miklós - Deviáns ​alkohológia
Régóta ​gondoljuk úgy, hogy hiányzik egy könyv a magyar szakkönyvkínálatból, amely közérthetően közöl szakmai ismereteket az alkoholbetegségről, és szemléletformáló ezen a területen. Az első pillantásra szokatlannak tűnő cím pontosan ezt kívánja hangsúlyozni; hogy ez a könyv stílusában és tartalmában is eltér az eddig megszokottaktól. Egyformán tudjuk ajánlani szakembereknek (orvosok, pszichológusok, szociális munkások, gondozónők, családsegítő szakemberek, pedagógusok stb.) valamint érintetteknek, hozzátartozóiknak és érdeklődőknek. Megérthető belőle számtalan jelenség, melynek oka rejtetten az alkohol. E jelenség felismerése és megértése az első lépés a tisztánlátáshoz. A tisztánlátás fontos ahhoz, hogy ki-ki felismerje saját szerepét ebben a bonyolult folyamatban, az alkoholbetegség kialakulásában, ugyanakkor ez a könyv hozzásegít ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk beavatkozni, cselekedni, ki-ki a saját területén. Ne gondoljuk azt, hogy tehetetlenek vagyunk, ez csak látszólagos. Ha megtesszük a saját területünkön azt, amit tennünk kell (a probléma konkrét kimondása mindannyiszor, ahányszor az szükséges, álszemérem nélkül; az „alkoholprobléma” betegségként való elfogadása és elfogadtatása; tartós, intézeti, rehabilitáló kezelés szükségességének elfogadása, melynek célja a tartós és végleges józanság), akkor realitássá válhat a egy józan élet lehetősége. Különösen sokat tehet a család, a barátok és a munkahely: a józanság tiszteletben tartásával, értékként való elismerésével, a szociális ivás betartásával.

Tóth Miklós - Gyümölcsfélék ​és a szőlő kiskerti védelme
A ​családi ház kertjében álló néhány gyümölcsfát, ribiszke- vagy málnabokrot, a szőlőlugast is ugyanúgy veszélyezteti a lisztharmat, a varasodás, a monília, eláraszthatja a levéltetvek, a molyok tömege, mint egy nagyobb ültetvényt. Védekezni szükséges ellenük, ha egészséges gyümölcsöt, szőlőt szeretnénk fogyasztani. A szerző hangsúlyozza az időjárás rendszeres megfigyelését, a helyes művelésmód megválasztását, azok kiszámítható következményeit, a jó fajtaválasztás fontosságát. Közérthetően, lényegre törően, világosan és röviden írja le a betegségek, kártevők okozta tüneteket, a védekezési lehetőségek közül a mechanikai, agrotechnikai módszereket, majd a kémiai védekezési eljárásokat, a beszerezhető növényvédő szereket. A leírás mellett a színes fotók segítik az olvasót a pontos diagnózis felállításában. A mű végén növényenként összeállított technológiai táblázatok gyors és átlátható védekezési sort tartalmaznak. A könyvben szereplő növényvédő szerek legfontosabb tulajdonságait a záró táblázat ismerteti.

Tóth Miklós - Házasságterápia
Lehet, ​hogy a házasságok az égben köttetnek, az viszont biztos, hogy a földön romlanak el. Miért és hogyan, ennek eredt nyomába a gyakorló pszichiáter szerző, aki hivatásánál fogva nagyon sok szerencsés vagy szomorú kimenetelű "házitusa" szereplőjének adott szakértő tanácsot. A szerző saját pszichoterápiás tapasztalatait dolgozza fel, a hazai és a nemzetközi szakirodalom eredményeire támaszkodva. A sikerek és kudarcok mindenki számára követhető tárgyalása az "asztal" mindkét oldalán ülőknek, pszichoterapeutáknak és pácienseknek egyaránt hasznos segítséget nyújt a párkapcsolati zavarok "kezelésében".

Tóth Miklós - Szervetlen ​kémia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stadinger Zsuzsa - Tóth Miklós - Bevezetés ​a szexuálterápiába
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Miklós - Faller Gusztáv - Pruzsina János - Tóth József - Az ​ásványvagyon-gazdálkodás alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók