Ajax-loader

Pöltl Jánosné könyvei a rukkolán


Pöltl Jánosné - Gyógyítás gyógynövényekkel
Visszatekintve elődeink gyógyításaira - a népi gyógyászatra - megfigyelhetjük a gyógynövények fontos szerepét. ,,A népi gyógyászat értékeket képvisel, az orvostudomány fejlődése során ezekből sokat merített". A könyv a régiek tapasztalatát ismertetve mutatja be a hazánkban leggyakrabban előforduló gyógynövényeket. Kellő ismerettel, odafigyeléssel magunkon is segíthetünk e természet által kapott ajándék felhasználásával.

Pöltl Jánosné - A ​világ megváltozik
A ​könyv az ősi elméletekből kiindulva elvezeti az olvasót a lelki és testi bajokon keresztül a vélt vagy valós okokhoz. A természetes gyógymódok mindig nagy értéket képviseltek. Jó lenne, ha mai világunkban is nagyobb szerephez jutnának. Ha valaki segítségül fogadja a leírtakat, lehet, hogy a hosszabb ideje megoldatlan gondjára megtalálja a megoldást. Elindulhat egy másik úton, amiben megtalálhatja a boldogságát. Éljünk a lehetőséggel, éljünk kicsit természetesebben, és e hiánypótló könyv segítségével őrizzük meg egészségünket, természetes formákkal. Lehet sikerkönyv, hiszen sokoldalúsága mindenki számára mond valamit, fiatalnak, idősnek egyaránt. A szerző eddig megjelent természetgyógyászati könyvei: Óvjuk lelki egészségünket, 2006 Merre megyünk, 2006 Ami a betegséget okozza és ami orvosolja, 2009 Gyógynövények gyűjteménye, 2013 Gyógyítás gyógynövényekkel, 2015

Pöltl Jánosné - Gyógynövények ​gyűjteménye
A ​könyv írója - Kati - sok emberen segített, mint gyógyító. Fontos számára a hagyományőrzés, most is az a szándék vezérelte, hogy az elődeinktől ránk maradt ismereteket továbbadja a jövő nemzedékének. Könyve átfogó ismertetése a fitoterápiában rejlő lehetőségeknek. Összefoglalója eddigi tapasztalatainak abból a célból, hogy - életünk jobbításáért - mások is elinduljanak az öngyógyítás útján, felhasználva a természet által rendelkezésre bocsátott ajándékot. Részletesen tartalmazza a gyógynövényekkel kapcsolatos tudnivalókat, a gyűjtéstől a felhasználásig, külső-belső használhatóságukat, elkészítési módjukat. A betegségek felsorolásával és a gyógyításukra alkalmas növények ismertetésével is segít az olvasónak eligazodni. Könyvének méltán van helye egészségünkkel foglalkozó irodalom között a könyvespolcon.

Pöltl Jánosné - Terítéken ​a házias ételek
Választékos ​hagyományos receptek, melyekkel változatossá tehetjük étkezésünket. A könyvből megtanulhatók az ételkészítés fortélyai. A főzési folyamatokat részletesen leírja.

Pöltl Jánosné - Házisütemények
Nagymama, ​dédnagymama korból megőrzött recepteket tartalmaz. Jól összegyűjtött,kipróbált recepttár válogatás. A közkedveltebb süteményeket, tésztaféléket, leves kiegészítőket sorolja fel, Rabóczky Jánosné Venesz-díjas mestercukrász ajánlásával. "Ahhoz, hogy finomat süssünk, fontos minden részletre odafigyelni, tapasztalatot szerezni. Nem mindig elég az általános szabályok ismerete, a konyha felszereltsége, az alapanyag minősége, más körülmények is befolyásolják a sütés eredményét. Ezért nehéz például az elkészítés időtartamát pontosan meghatározni. Az egyszerű süteményeket akár egy órán belül is el tudjuk készíteni, de van sok finomság, amelynek elkészítéséhez több idő szükséges. Ha sütni akarunk, mindenképpen legyünk a műveletre ráhangolódva, süssünk szeretettel, gondoljuk arra, hogy a szeretteinknek készítjük." (a Szerző)

Kollekciók