Ajax-loader

Wilhelm Grimm könyvei a rukkolán


Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Híres ​mesék II.
A ​mesehangulat váratlan megerősítést kapott a Grimm-testvérektől..., amikor halhatatlanná vált könyvüket, a Német népmesegyűjteményt a múlt század elején Németországban kiadták...''- írja Szerb Antal. E halhatatlan mesékből adjuk most közre a tizenkét leghíresebbet új, szöveghű fordításban - ''kicsik és nagyok'' részére, hogy a második évezred előtti rohanó, médiumok uralta modern világban újra életre keljenek meséink legkedvesebb alakjai a Grimm-testvérek klasszikus mesenyelvén, a németül tanuló gyermekek kedvéért, a felnőtték örömére. S azért, hogy e kötet által is újra ''megerősítést kapjon az örök ''mesehangulat'' - ha némi borzongás kíséretében is...

Jacob Grimm - Wilhelm Grimm - Sleeping ​Beauty
A ​wicked witch curses a beautiful princess and she pricks her finger on a spindle stick. The princess fall into a deep sleep, together with everyone else in the palace. However, a handsome prince arrives to save the day... See how things have a happy ending in this classic fairy tale.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Az ​aranymadár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Halhatatlan ​mesék
A ​színes képekkel illusztrált kötet a Grimm testvérek 10 meséjét tartalmazza.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Piroska ​és a farkas / Csipkerózsika / Mese a fiúról, aki elindult, hogy megismerje a borzongást / Rottkäppchen / Dornröschen / Einer der Auszog, das Gruseln zu lernen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jacob Grimm - Wilhelm Grimm - The ​Complete Illustrated Stories of The Brothers Grimm
The ​delightful book contains almost 200 traditional stories, translated from the great fairy tale collection which Jacob and Wilhelm Grimm compiled at the beginning of the last century. Such well-loved favourites as 'The Frog Prince', 'Hansel and Grethel', 'Cinderella', 'The Elves and the Shoemaker', 'Rumplestiltskin' and 'Snow White' appear in their original versions in these pages, alongside a wealth of less well-known stories like 'Simeli-Mountain', King Thrushbeard' and 'Clever Alice'. These tales of adventure and enchantment are as humorous, exciting and magical now as when this collection first appeared in print over 130 years ago. More than 220 charming line drawings and a clear, readable text make this a most attractive edition of one of the classics of children's literature.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Piroska ​és a farkas / Hamupipőke / Terülj, terülj, asztalkám / Hüvelyk Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Örök ​mesék
Szeretjük ​a meséket. Gyerekkorunk legszebb óráit hozzák vissza. Csak a mese, az örök mese révén érezhetjük azt, hogy kitágul a világ, és helye van benne mindennek, jónak, rossznak, szörnyűnek, csodálatosnak. Az örök mesék közül a Grimm-testvérek által összegyűjtött történetek mindig is kitüntetett helyen lesznek a világ meseirodalmában. A lélek, a fantázia, a szóval leírható csoda birodalmába vezetnek.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​Grimm fivérek legszebb meséi
Ki ​ne ismerné a híres-neves Grimm meséket? Ez a lenyűgöző meseválogatás Jacob és Wilhelm Grimm Családi mesék című gyűjteményéből készült. Biztos, hogy gyermekei és unokái is szívesen forgatják majd ezt a díszes, csodálatosan illusztrált mesekönyvet! Sőt, az ismert történeteken kívül olyan mesékkel is találkozhat a könyvben, mint A hold, a Rókáné menyegzője vagy János uram Katinkája. Sok szeretettel és nagy gonddal készült ez az aranyozott, keménykötésű könyv, hogy a meseolvasás igazi élmény legyen! A történeteket többek között Adamik Lajos, Benedek Elek, Gaal Mózes, Halász Ignác, Márton László, Mikes Lajos és Mikszáth Kálmán gyönyörű fordításában olvashatja. A kötetben összesen 62 mesét gyűjtöttünk össze a legkisebbek örömére.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm ​összes meséi
Kedves ​nagyszülők, szülők és gyermekek! Biztosan mindannyian ismerik a Grimm testvérek által összegyűjtött német népmeséket, mint például A farkas és a hét kecskegida, a Hamupipőke, a Holle anyó, a Csipkerózsika és még sorolhatnám a méltán híres meséket, de a kevésbé ismert meséket is, melyeken át eljuthatunk a fantázia birodalmába, és izgulhatunk, hogy győzzön a Jó, és elnyerje méltó büntetését a Gonosz. A Grimm testvérek életében megjelent, sokszorosan bővített kiadásnak 1989-es szöveghű fordítása. Ez a kiadás ritka a maga nemében, mert a fordítók arra törekedtek, hogy érvényt szerezzenek a német jellegzetes tájszólásnak. Ezáltal a mesék még újszerűbbé és érdekesebbé váltak. Reméljük, ezzel a könyvvel örömet szerzünk nagyoknak és kicsiknek egyaránt, akik szívesen hallják, olvassák ezeket a csodaszép meséket.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​méhkirálynő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Aranyhaj
Aranyhaj ​története is a Grimm testvérek nevéhez fűződik. A fiatal lányt még gyermek korában elrabolja egy gonosz boszorkány, és bezárja őt egy magas, megközelíthetetlen toronyba. Itt éldegél, amíg egyszer meg nem hallja énekét egy királyfi. Úgy dönt, minden képen látni akarja a gyönyörű hangú lányt. Felmászik hát hozzá a toronyba. Egymásba szeretnek, de a gonosz boszorkány mindent elkövet, hogy soha többé ne találkozhassanak...

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm-mesék
ANASZTASZJA ​ARHIPOVA 1955-ben született és a moszkvai V. I. Szurikovról elnevezett művészeti főiskolán végezte tanulmányait. Ugyanitt él ma is, és folytat alkotótevékenységet. Eddigi munkái közül említést érdemelnek a Goethe "Az ifjú Werther keservei" és Cervantes "Don Quijote" c. művéhez, valamint Moliére vígjátékaihoz készített illusztrációk. Képeit számos kiállítás mutatta be, nemcsak Oroszországban, hanem különböző nyugat-európai országokban is. Az igazi népmesék nem tisztán képzelet szülte történetek, amelyeket a felnőttek a gyerekek szórakoztatására vagy nevelésére találnak ki. Naponta lehetünk tanúi annak, hogy a kitalált történetek nem gyakorolnak tartós befolyást a gyerekekre. Mindig többre, mindig új ötletekre van szükség, hogy igényeiket ki lehessen elégíteni. A mesék igazságképei ezzel szemben a gyerekek egész életére hatást gyakorolnak. Nem szeszély, hangulat kérdése az, hogy a gyerekek szó szerint ugyanazt a mesét akarják ismételten hallani. Érzik: a mese tükrözi saját lelki fejlődésüket, létük okait, a valamennyi ember életében létező, szabályozó törvényeket. Életkedvet kapnak a mesékből és megismerkednek belőlük az élet értelmével. Ez a válogatás a Grimm testvérek meséiből felöleli az ember életének teljes pályáját. A libapásztorlány az otthontól és a hazától való elválásról, a gőgösség és a hűtlenség veszélyeiről, egy új öntudat kereséséről szól. Az aranylúd és A tizenkét vadász finom humorral ábrázolja azokat a próbatételeket, amelyeknek az ember akarva, nem akarva ki van téve. A hat szolga azokat a határtalan képességeket mutatja be, amelyeket - a gyerekek legnagyobb örömére - az ember annak érdekében tud felmutatni és hasznosítani, hogy elnyerje a királylány kezét és a hozományt, egy új királyságot. A brémai muzsikusok - egymástól eltérő természetük ellenére (vagy éppen amiatt) - jól funkcionáló, eleven életközösséget alkotnak, Az erdei ház című mesében pedig a könyörület és a szeretet változtatja vissza az elvarázsolt állatokat és gazdájukat. Végül a Szerencsés Jankó főhőse nem olyan buta, mint amilyennek általában tekintik. Belátja hibáit - az élet kísértéseit -, nem ragaszkodik a múlthoz, a múlt tárgyaihoz és "könnyű szívvel és minden nyűgtől megszabadulva" tér haza édesanyjához. Ritka szép befejezés, még a mesékben is... Arnica Esterl

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Babszem ​Jankó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Az ​aranylúd
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​rettenthetetlen herceg és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jacob Grimm - Wilhelm Grimm - The ​Robber Bridegroom
'Then ​she began to run, and she ran over the sharp stones and through the thorns, and the wild animals bounded past her ...' Seven weird, dark and enchanting fairy-tales from the Brothers Grimm. Introducing Little Black Classics: 80 books for Penguin's 80th birthday. Little Black Classics celebrate the huge range and diversity of Penguin Classics, with books from around the world and across many centuries. They take us from a balloon ride over Victorian London to a garden of blossom in Japan, from Tierra del Fuego to 16th-century California and the Russian steppe. Here are stories lyrical and savage; poems epic and intimate; essays satirical and inspirational; and ideas that have shaped the lives of millions. Jacob Ludwig Karl (1785-1863) and Wilhelm Karl (1786-1859) are the Brothers Grimm. Their Selected Tales are also available in Penguin Classics.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Boldogan ​éltek...
Ebben ​a csodálatosan illusztrált kötetben a Grimm-testvérek és Andersen legszebb meséi elvisznek minket az elvarázsolt kastélyba, ahol Csipkerózsika mély álmát alussza, a bálterembe, ahol Hamupipőke a herceggel táncol, vagy az erdőmélyi kunyhóba, ahol a gonosz mostoha megkínálja Hófehérkét a mérgezett almával. A szépen kidolgozott, meseszerű illusztrációk időtlen, varázslatos hangulatot adnak ennek a különleges kötetnek.

Jacob Grimm - Wilhelm Grimm - Sleeping ​Beauty and other fairy tales
Magic ​spells, evil witches, handsome princes and beautiful maidens abound in this entertaining collection of beloved stories.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Szamaracska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Bátyácska ​és Húgocska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Twelve ​Dancing Princesses
Once ​upon a time, a king had twelve beautiful daughters. Each night he locked and bolted their bedroom door. But each morning, when he unlocked the door, he saw that his daughters had danced holes in their shoes. No one in the kingdom could explain it...

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Kedvenc ​Grimm-meséim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​farkas és a hét kecskegida
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Rigócsőr ​király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hófehérke ​és a hét törpe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Grimm - Jakob Grimm - Die ​Kinder- und Hausmärchen der Brüder Grimm
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Esti ​mesék
Az ​Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. Az ESTI MESÉK című kötetben Grimm A tizenkét vadász, az Aranyhaj, a Holle anyó, A tűzmanó és Az erdei házikó, valamint Andersen A kiskondás című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Alekszandr Nyikolajevics Afanaszjev - A ​rendíthetetlen ólomkatona és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hófehérke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm ​meséi
Hány ​nemzedék nőtt már fel a Grimm testvérek meséin! Felejthetetlen élményt jelent minden gyermek számára, amikor édesanyja vagy nagyanyja bevezeti a csodálatos mesevilágba, ahol megismerkedhet _A_ _bátor_ _szabólegény_-nyel, _Bolond_ _Istók_-kal vagy éppen _A_ _libapásztorlány_-nyal. A könyvben összesen 23 mese olvasható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​kékfényű lámpás
A ​mesék között különleges helyet foglalnak el a Grimm testvérek történetei, szereplőik a mai napig kedvenceink közzé tartoznak, ki ne ismerné Hófehérkét és a hét törpét, Csipkerózsát vagy Hamupipőkét. Ezek a mesék nem csak kiválóan szórakoztatnak, de tanítanak is, hiszen olyan eseményekkel találkozhatunk bennük, melyekkel életünk folyamán is szembesülünk, a gyönyörű illusztrációk pedig segítenek megmozgatni a gyermekek fantáziáját. Bízunk abban, hogy mesekönyvünk a kicsiknek éppoly kedves lesz, mint a régi emlékeket feleleveníteni szerető szüleiknek, ezért bátran ajánljuk minden korosztálynak, mert mesét olvasni jó!

Kollekciók