Ajax-loader

Jakob Grimm könyvei a rukkolán


Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Királyok ​és királynők
Az ​Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. A KIRÁLYOK és KIRÁLYNŐK című kötetben Andersen A császár új ruhája, valamint Grimm A békakirály, A libapásztorlány és Csipkerózsika című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Az utazást Meseországba Anasztaszja Arhipova részletes, színes akvarelljei, csodálatos, mozgalmas illusztrációi teszik még élvezetesebbé. Kellemes olvasást kívánunk az egész családnak!

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​csizmás kandúr / A kékfényű lámpás / A kristálygolyó / A széttáncolt cipellők
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Aschenputtel ​/ Hamupipőke
A ​kétnyelvű olvasókönyvek eredeti, átdolgozatlan irodalmi szövegeket tartalmaznak magyar műfordításaikkal együtt. A német szöveg alatt szereplő szómagyarázatok és a szemközti oldalon közölt magyar fordítás a nyelvtanulók számára lehetővé teszi a szöveg szótározás nélküli folyamatos olvasását. A könyv fejleszti a szókincset, javítja a szövegértési készséget és segítséget nyújt a fordítási problémák megoldásához.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​széttáncolt cipellők
Akinek ​tizenkét lánya van, azt bizony gyakran érik meglepetések. A mesében szereplő öreg király például sehogy sem érti, hogy lányai csinos cipellői miként mehetnek tönkre egyetlen éjszaka alatt. Egy délceg katona talán megfejtheti a titkot...

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​széttáncolt cipellők / Hamupipőke
Akinek ​tizenkét lánya van, azt bizony gyakran érik meglepetések. Az első mesében szereplő öreg király például sehogy sem érti, hogy lányai csinos cipellői miként mehetnek tönkre egyetlen éjszaka alatt. Egy délceg katona talán megfejtheti a titkot... Hamupipőke nem sejtette, hogy élete egy csapással megváltozik, amikor mostohaanyja és új testvérei beköltöznek a házukba. Később aztán álmában sem gondolta volna, hogy a hamu mellől csodás bálterembe is vezethet az út. Pedig csodák mindig történnek...

Wilhelm Grimm - Jakob Grimm - Die ​Kinder- und Hausmärchen der Brüder Grimm
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​kásásfazék
Különös ​Grimm-kötetet kap kézhez az olvasó. Nem találja benne sem a Hófehérkét, sem a Hamupipőkét, de még a Piroska és a farkast vagy a Hüvelyk Matyit sem. Pedig ezeket aztán a legszebb Grimm-mesék között tartja számon jó száz esztendeje a világ. A Móra Kiadó is számos formában és sok kiadásban jelentette meg a Grimm-meséket. De nem az óvodásoknak! Egyre köztudottabbá válik, hogy az óvodáskorúak befogadókészségét, képzeletvilágát meghaladják ezek a bonyolult, gyakran félelmetes momentumokat is kiszínező mesék. A Móra Kiadó a kisgyerekes szülőknek és az óvónőknek szeretne segíteni a fenti kiadvánnyal, melyben - a nagy gyűjteményű, tréfás hangvételű mese szerepel, olyanok, melyek valóban az óvodásoknak valók. Róna Emy játékos, színes rajzai ezt a világot hozzák közel a kicsinyekhez a "Hol volt, hol nem volt" sorozatban megjelenő kötettel.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​Grimm testvérek válogatott meséi
A ​békakirály; A farkas és a hét kecskegida; Holle anyó; A vitéz szabócska; Az aranymadár; Hamupipőke; Piroska és a farkas; A brémai muzsikusok; Hüvelyk Matyi; Babszem Jankó és sok más mese.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Boldogan ​éltek...
Ebben ​a csodálatosan illusztrált kötetben a Grimm-testvérek és Andersen legszebb meséi elvisznek minket az elvarázsolt kastélyba, ahol Csipkerózsika mély álmát alussza, a bálterembe, ahol Hamupipőke a herceggel táncol, vagy az erdőmélyi kunyhóba, ahol a gonosz mostoha megkínálja Hófehérkét a mérgezett almával. A szépen kidolgozott, meseszerű illusztrációk időtlen, varázslatos hangulatot adnak ennek a különleges kötetnek.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm ​testvérek összegyűjtött meséi
A ​Grimm-testvérek meséi Benedek Elek tolmácsolásában.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Három ​toll
Mese ​a legkisebb királyfiról, akit idősebb testvérei folyton lebecsülnek és kigúnyolnak látszólagos együgyűsége miatt. Oktondi királyfi bátyjaival versenyezve, próbákat kiállva küzd meg a királyi koronáért és mindenki legnagyobb meglepetésére ő lesz az, aki képes lesz megszerezni azt apjuktól. Fekete-Szabó Viola, gyógypedagógus elemzésével.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Die ​Märchen der Brüder Grimm
Dieser ​Band vereint alle Märchen der Brüder Grimm. Ungekürzt und im Wortlaut der letzten zu Lebzeiten der Brüder Grimm erschienenen Ausgabe. Ein unvergänglicher Schatz deutscher Literatur!

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Karen Baicker - A ​halász és a felesége
A ​mese egy örökös emberi tulajdonságot pellengérez ki, a nagyravágyó asszony jellemét, aki egy falusi viskóból elindulva a világ urává kívánt válni, ráadásul nem a saját erejéből, hanem a csukaherceg segítségével. Az eredmény nem is lehet más, mint hogy visszakerül a viskóba.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​griffmadár tolla és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hófehérke ​és a hét törpe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Catherine Lukas - A ​békakirályfi
Az ​érzelmek fontosságára hívja fel a figyelmet a „Békakirály” című mese, amelyben a királylány ígérete ellenére sem teljesíti a béka kérését; ahelyett, hogy maga mellé fektetné a békát, undorodva tőle falhoz vágja. Az érzelmek itt úgy jelennek meg egyrészt, hogy a béka átváltozása a szerelem hatására történt meg, amiből láthatjuk, mire képes ez a mély érzés. Másrészt arra hívja fel a figyelmet a mese, hogy ahhoz, hogy később szeretni tudjunk valakit, kell, hogy érezzünk iránta valamit. Sokszor elég, ha ez az érzés gyűlölet, hiszen az megváltozhat szeretetté.

Wilhelm Grimm - Jakob Grimm - Grimm-mesék ​képeslapokon
Az ​Alap Kiadó - a maga korában hallatlan népszerű, de méltatlanul elfeledett megjelenítési módot-, a képeslapot választotta a kötetben összegyűjtött mesék bemutatására. A Grimm mesék a XX. század első felében O. Kubel, O. Herrfurt, G. Hinke képzőművészek illusztrációival jelentek meg a mesekönyvekben. Népszerűségüknek köszönhetően az illusztrációk a mesekönyvekből nagyon hamar képeslapokra kerültek, majd több kiadást is megérve gyűjteményekben maradtak fenn. A kiadó hosszú és türelmes munkával összegyűjtötte a 60 darab képeslapot, hogy újra könyvben jelentesse meg. A Grimm-mesék nem szűnő varázserejét bizonyítja, hogy generációról generációra változatlan frissességgel képesek megörvendeztetni - nemcsak a gyermekolvasókat.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​Csizmás Kandúr
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Bátyácska ​és Húgocska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Rigócsőr ​király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Brémai ​muzsikusok / Jancsi és Juliska / Békakirály / Farkas és a hét kecskegida
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Piroska ​és a farkas / Hamupipőke / Terülj, terülj, asztalkám / Hüvelyk Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​brémai muzsikusok
Hogyan ​jár túl az állat az ember eszén? Négy kedves, ám a gazdája számára haszontalanná vált állat: a szamár, a kutya, a macska és a kakas elmenekül otthonából. Szerencsés véletlenek folytán összetalálkoznak, s elhatározzák, együtt elmennek Brémába, hogy ott muzsikusként keressék meg kenyerüket. Elindulnak hát Bréma felé, és útjuk során számos izgalmas kaland vár rájuk. Összeakadnak egy rablóbandával. Miután furfangosan rájuk ijesztenek, a zsiványok odébbállnak, így találnak otthonra a kis házikóban barátaink.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm ​összes meséi
Kedves ​nagyszülők, szülők és gyermekek! Biztosan mindannyian ismerik a Grimm testvérek által összegyűjtött német népmeséket, mint például A farkas és a hét kecskegida, a Hamupipőke, a Holle anyó, a Csipkerózsika és még sorolhatnám a méltán híres meséket, de a kevésbé ismert meséket is, melyeken át eljuthatunk a fantázia birodalmába, és izgulhatunk, hogy győzzön a Jó, és elnyerje méltó büntetését a Gonosz. A Grimm testvérek életében megjelent, sokszorosan bővített kiadásnak 1989-es szöveghű fordítása. Ez a kiadás ritka a maga nemében, mert a fordítók arra törekedtek, hogy érvényt szerezzenek a német jellegzetes tájszólásnak. Ezáltal a mesék még újszerűbbé és érdekesebbé váltak. Reméljük, ezzel a könyvvel örömet szerzünk nagyoknak és kicsiknek egyaránt, akik szívesen hallják, olvassák ezeket a csodaszép meséket.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​csillagtallérok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles Perrault - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Gyerekkorunk ​legszebb meséi
Vannak ​mesék, melyek népszerűsége évszázadok óta töretlen, hiszen Piroska, Hüvelyk Matyi, Hófehérke, a csizmás kandúr, Hamupipőke, Csipkerózsika vagy a rút kiskacsa története megunhatatlan. Ez a gazdagon illusztrált kötet H.C. Andersen, C. Perrault és a Grimm testvérek legismertebb és legértékesebb meséinek páratlan válogatása, szól minden olyan gyereknek és felnőttnek, akik hisznek a csodákban és a mese határtalan erejében.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Kedvenc ​meséim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Babszem ​Jankó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Wilhelm Hauff - A ​tavitündér
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​Grimm testvérek legszebb meséi
Az ​igényes kivitelű kiadványban a legnépszerűbb 13 Grimm mese feldolgozása található. Jancsi és Juliska Tűzmanó Rózácska és Rózsácska A farkas és a hét kecskegida Csőrszakáll király Piroska és a farkas Bátyuska és Húgocska A brémai muzsikusok Jankó szerencséje Hamupipőke A csillagtallérok Hófehérke és a hét törpe Csipkerózsika A nagyméretű betűkkel írt és igényes, szép, színes, egész oldalas képekkel ellátott mesekönyv minden olvasni tudó 6-12 éves gyermek figyelmét szórakoztatva köti le.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Grimm-mesék
ANASZTASZJA ​ARHIPOVA 1955-ben született és a moszkvai V. I. Szurikovról elnevezett művészeti főiskolán végezte tanulmányait. Ugyanitt él ma is, és folytat alkotótevékenységet. Eddigi munkái közül említést érdemelnek a Goethe "Az ifjú Werther keservei" és Cervantes "Don Quijote" c. művéhez, valamint Moliére vígjátékaihoz készített illusztrációk. Képeit számos kiállítás mutatta be, nemcsak Oroszországban, hanem különböző nyugat-európai országokban is. Az igazi népmesék nem tisztán képzelet szülte történetek, amelyeket a felnőttek a gyerekek szórakoztatására vagy nevelésére találnak ki. Naponta lehetünk tanúi annak, hogy a kitalált történetek nem gyakorolnak tartós befolyást a gyerekekre. Mindig többre, mindig új ötletekre van szükség, hogy igényeiket ki lehessen elégíteni. A mesék igazságképei ezzel szemben a gyerekek egész életére hatást gyakorolnak. Nem szeszély, hangulat kérdése az, hogy a gyerekek szó szerint ugyanazt a mesét akarják ismételten hallani. Érzik: a mese tükrözi saját lelki fejlődésüket, létük okait, a valamennyi ember életében létező, szabályozó törvényeket. Életkedvet kapnak a mesékből és megismerkednek belőlük az élet értelmével. Ez a válogatás a Grimm testvérek meséiből felöleli az ember életének teljes pályáját. A libapásztorlány az otthontól és a hazától való elválásról, a gőgösség és a hűtlenség veszélyeiről, egy új öntudat kereséséről szól. Az aranylúd és A tizenkét vadász finom humorral ábrázolja azokat a próbatételeket, amelyeknek az ember akarva, nem akarva ki van téve. A hat szolga azokat a határtalan képességeket mutatja be, amelyeket - a gyerekek legnagyobb örömére - az ember annak érdekében tud felmutatni és hasznosítani, hogy elnyerje a királylány kezét és a hozományt, egy új királyságot. A brémai muzsikusok - egymástól eltérő természetük ellenére (vagy éppen amiatt) - jól funkcionáló, eleven életközösséget alkotnak, Az erdei ház című mesében pedig a könyörület és a szeretet változtatja vissza az elvarázsolt állatokat és gazdájukat. Végül a Szerencsés Jankó főhőse nem olyan buta, mint amilyennek általában tekintik. Belátja hibáit - az élet kísértéseit -, nem ragaszkodik a múlthoz, a múlt tárgyaihoz és "könnyű szívvel és minden nyűgtől megszabadulva" tér haza édesanyjához. Ritka szép befejezés, még a mesékben is... Arnica Esterl

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​kristálygolyó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók