Ajax-loader

Hegedüs András könyvei a rukkolán


Hegedüs András - Élet ​egy eszme árnyékában
E ​riportsorozat, amelyet a Szabad Európa Rádió sugárzott először, igazi politikai szenzációt keltett. Hegedüs András, a volt miniszterelnök, a változatos pályát befutott független közéleti személyiség vallomásának történelmi jelentősége van. A politikus, aki sok tekintetben egyedülállóan tájékozott tanú is, őszintén, nyíltan szól a sztálinizmusról, az eszméről, s arról az árnyékról, amely évtizedekig uralta ezt az országot.

Hegedüs András - A ​szocialista társadalom struktúrájáról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hegedüs András - A ​moslék helyes keverési iránya
Hegedüs ​András Pécsett született 1984-ben. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát néprajz-történelem szakon 2014-ben, jelenleg a PTE „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola doktorjelöltje. 2011 óta publikál rendszeresen nyomtatott és elektronikus felületeken egyaránt. Több irodalmi pályázaton, versenyen is sikerült előkelő helyezést elérnie, többek között 2017-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazták a legjobb novella kategóriában. 2012 decembere óta tagja a Filter Írócsoportnak. „A Coriolis-erőről először egy sci-fiben olvastam, aztán gimnáziumban tanultam is róla. A föld forgása következtében alakul ki, többek között ennek köszönhető, hogy a déli féltekén a lefolyóban a víz az óramutató járásával megegyező, az északin ellenkező irányban csorog le. Egy ideje már motoszkál bennem a gondolat, hogy talán papám erre gondolhatott. Hogy itt nálunk, Magyarországon az óramutató járásával ellentétes forgómozgás a természetes, és bár erőkifejtésben elhanyagolható a különbség, mégis rendnek kell lenni. Tudott ő egyáltalán a Coriolis-erőről? Bár csak nyolc általánost végzett, a vasútnál több továbbképzésen is részt kellett vennie, a gőzmozdony kezelése elméleti hátteret is megkívánt a fizikai erőnlét mellett. Egy ilyen alkalommal nem kizárt, az oktató beszélhetett nekik erről is.”

Balázs Mihály - Fényi András - Hegedüs András - Írók, ​képek
___Elsősorban ​a tanítók számára készült ez a könyv. A tanítóknak, akiknek helyzetüknél fogva nincs módjuk, nincs lehetőségük arra, hogy könyvtárakban búvárkodjanak, adatok után kutassanak, ha egy-egy író, költő alkotásával foglalkoznak a tanítási órákon. Ha ilyenkor — az irodalmi alkotások, és alkotóik szeretetére nevelve — az írókról, költőkről is szólni akarnak, ez a könyv segítségükre siet. ___A költők, írók életének azokat az epizódjait, azokat az emlékeit idézik a könyvben összegyűjtött írások, amelyeket mint gyermekek éltek át, amelyeket a gyermekkorból, a családi életből hoztak magukkal, amelyek írói, költői létük elindítói, formálói voltak. ___Ha az irodalom, az olvasás szeretetére akarunk nevelni — s ez feladatunk — az alkotók megszerettetésével kell kezdenünk. A nagy író és költő is volt kisgyerek, játszott, olvasott, szerette a fákat, madarakat, nézegette este a csillagokat — szülei, testvérei körében nőtt fel, és sokat dolgozott, sokat szenvedett, amíg nagy ember lett belőle. ___E könyv sorai közel hozzák a nagy embert a kicsi gyerekekhez, mert — József Attilát idézve — arról mesélnek: ___„A kisgyerek, ki voltam..."

Hegedüs András - A ​történelem és a hatalom igézetében
Hegedüs ​András (Szilsárkány, 1922 - Budapest, 1999) szociológus, politikus, 1955-1956-ban Magyarország miniszterelnöke. A legfiatalabban hivatalba lépett magyar miniszterelnök. Ez a munka visszaemlékezéseit tartalmazza.

Hegedüs András - Kovács Ferenc - Márton Mátyás - Nagy Tamás - A ​számítóközpontok tájékoztatási rendszere
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hegedüs András - Legkedvesebb ​íróim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók