Kovács Andrásné könyvei a rukkolán
Kovács Andrásné - Vajda Tibor - Be our Guest
Az "Enjoy Your Food" című könyv folytatásában a "Be Our Guest"-ben a szerzők a nemzetközi konyhaművészet tanulóit egy világkörüli utazás során kísérik el az ízek gyönyörébe.Ez a kötet a pincéreknek és vendéglátósoknak íródott. Általános ismereteket tartalmaz különféle vendéglátó létesítménykeről: ínyenc- és nemzetiségi éttermekről, gyorséttermi láncokról, kávéházakról, cukrázdákról, bor- és sörbárokról és kiskocsmákról.Leírja a pincérek, vendéglátó háziasszonyok (hostessek), borszakértő pincérek (sommeller-k) és bárpultosok (bartenderek) munkájával kapcsolatos feladatokat is.A könyv változatos témái között megtalálhatjuk a konyhai felszereléseket, gépeket, eszközöket és ezek rendeltetését, továbbá a mérés, a darabolás és a hőkezelés folyamatait, az élelmiszerek, az italok beszerzését és tárolását, valamint a felszolgálási módokat. Külön rész foglalkozik a fűszerekkel és gyógynövényekkel, ételízesítőkkel, édesítőszerekkel, zsírokkal, olajokkal, gyümölcsökkel, zoldségekkel és húsokkal épp úgy, mint az alapvető tápanyagokkal, adalékanyagokkal, valamint a felhasználásukkal. A receptek az előételektől, a koktélokig, a desszertektől - úgy mint a rétes, a főtt tészták, a gombócok, a palacsinták, a pudingok, a felfújtak - az étkezés utáni italokig, a speciális és a vegetáriánus étrendig és a diabetikus készítményekig terjednek.A kultúrális ismereteket is tartalmazó szövegek bemutatják a kávé, a tészták, a sör töténetét, továbbá szó esik a híres budapesti Gundel étteremtől és a nemzetközi ételektől. Nagy-Britanniát Európa gyorsétkeztetési fővárosának mutatja be, leírja a francia konyha és borok változatosságát, az "egészséges" olasz konyhát, az indiai fűszerek különleges ízéről és gyógyhatásáról.Számos magyar és nemzetközi recepten keresztül különböző kultúrákba és étkezési szokásokba nyerhetünk bepillantást. hálaadást, karácsonyt és húsvéti menüket is találhatunk a könyvben...
Simor András - Danyi Gábor - Kovács Andrásné - Táncsics Mihály képviselő úr
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kovács András - Kovács Andrásné - Üdvözlet Zalaegerszegről régi képeslapokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kovács Andrásné - Vajda Tibor - Enjoy Your Food!
A könyv a szakács és a cukrász szakképzés idegen nyelvi tananyagegységeinek követelményét fedi le. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.
A leendő szakácsok megtalálják az ételkészítés és az étkezés minden fázisára vonatkozó szókincset: mértékegységek, konyhai- és evőeszközök, élelmiszerek beszerzése, tárolása, ételek kiszolgálása, vacsorák megtervezése, asztalterítés, valamint a vendégekről való gondoskodás. A könyv tartalmaz magyar és a nemzetközi konyháról szóló, kulturális ismereteket és tipikus magyar ételek receptjeit is. A témakörökhöz tartozó dialógusok közvetlenül alkalmazzák az új szókincset és nyelvi szerkezeteket, ezzel megfelelnek szituációs játékok előadásához.
A könyvben a lényeges nyelvtani részeket szemléltető mondatok magyar fordítása is megtalálható, rejtvények, tréfák, képpel ellátott feladatok segítik a jobb megértést.
A szakképesítéssel rendelkező álláskeresők számára jelentkezési űrlap, önéletrajzok, állásinterjú-minta is található.
Bár magyar anyanyelvűek részére íródott, azonban az angol nyelvet beszélőket is bevezetheti a magyar nyelv, valamint az ételek és a sütemények világába.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120776
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13177
- Ezotéria 13687
- Fantasy 32811
- Felnőtt 18+ 12799
- Gyermek 23721
- Humor 13737
- Ifjúsági 37434
- Kortárs 48388
- Krimi 15949
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16532
- Képregény 21645
- Novellák 13374
- Romantikus 51001
- Sci-fi 14829
- Szórakoztató irodalom 45802
- Tudomány és Természet 28997
- Történelem 16438
- Vallás, mitológia 19938
- Életrajzok, visszaemlékezések 16872