Ajax-loader

Gilly Smith könyvei a rukkolán


Gilly Smith - Jamie ​Oliver: The Kitchen Crusader
Jamie ​Oliver, the cheeky chappie in The Naked Chef , has grown up to become one of the world's favourite social revolutionaries. ... Speaking to those people at the very heart of this revolution, from chefs and food stars including Antony Worall Thompson, Alice Waters, Ruth Rogers and Rose Grey of The River Café, and the Soil Association, as well as politicians and media commentators, biographer and food journalist Gilly Smith asks if it was Jamie who struck the match, or whether it was simply time to turn up the heat under a world finally ready to feed itself?

Gilly Smith - Nigella ​Lawson
This ​is the first-ever biography of the irresistible domestic goddess, Nigella Lawson. Born in 1960 into a family of privelege, this book covers her childhood, her early career at the Sunday Times and Spectator, her secret marriage to John Diamond, the loss of her sister and husband to cancer-both at early ages, and her tremendous success as the author of How to be a Domestic Goddess and host of Nigella Bites. This is a story of personal tragedy and public success, studded with a cast of celebrity friends and family. With her unashamed enjoyment for food and her curvy beauty, Nigella continues to fascinate and beguile.

Gilly Smith - Jamie ​Oliver - A pasi, az ízek, a forradalom
Ki ​ez a pimasz figura, aki utánozhatatlan zsenialitással alkotja meg a legegyszerűbb alapanyagokból a legfenségesebb ételkölteményeket, és már most legendává vált? Jamie Oliver, a brit szakácsfejedelem nemcsak a konyhában szított forradalmat, de reformjaival társadalmi változásokat is sürget. Nem hagyta szó nélkül a gyermekétkeztetés hiányosságait, és étterme, a Fifteen tizenöt hátrányos helyzetű fiatalnak ad munkát. Mindenkit arra bátorít, hogy ne gyorsétterembe járjon, hanem ragadjon fakanalat, és csapjon a lecsóba! Jamie felismerte, hogy a gasztronómia nem puszta táplálékbevitelt jelent, de egész kultúrákat is meghatároz. Mert az vagy, amit megeszel… Jamie megtalálta a hangot az emberekkel, és persze nem feledkezik meg a helyi gazdákról sem. Aki tőlük vásárol, nem csak friss, szezonális terményekből készült ételeket tehet a tányérjára, de még a helyi gazdaságot is támogatja. De miért pucér a szakács? Mert főzőshow-jában lefejtette a több száz éves misztikumot a konyhaművészetről. Főzni nem nehéz, csak meg kell próbálni!

Kollekciók