Ajax-loader

Sáringer Károly könyvei a rukkolán


Sáringer Károly - Nőt ​akarunk!
A ​Terézanyu egy másik dimenzió. Számomra a nők lányok asszonyok és főleg anyák, gondoskodó szellemiséget hivatott, rendkívül aranyosan és találékonyan, megidézni. Lelke mélyén minden nő egy kicsit Terézanyu. Önfeláldozó, segíteni vágyó, összetartó erő. Minimum a családjában. Drága Terézanyuk! Tiétek hát minden megbecsülésem, csodálatom, hódolatom. Tényleg nem szabad hát sírnotok. Mert a legtöbb férfitársam így gondolja. Legfeljebb nem mindig tudja kimutatni. Ki ne felejtsem: tiétek a szerelmünk is!

Sáringer Károly - Nőt ​akarok! Válasz Terézanyunak
A ​bár bejáratától plafonig tükrös lépcsősor vezetett - legnagyobb bánatomra - a pultig, ahová szerintem direkt gyűjtötték össze a világ legfeszesebb mellű mixernőit. Belenéztem egyszer abba a tükörbe (többször nem mertem), és megállapítottam, hogy csak egy hajszál választ el a végső kiselejtezéstől. (...) Rá sem mertem gondolni, hogy az alsónadrágom meg a zoknim még nem is látszik! Erre szokták mondani: "megjöttek az orvosi leleteim. Eszerint kicsi vagyok, kopasz és kövér." Szerintem az udvarlást tanítani kéne az iskolákban. Vagy egyezményesen bevezetni a teljes őszinteséget. Odamehetnék mondjuk a metrón egy nőhöz az alábbi szöveggel: "Asszonyom, maga nagyon tetszik nekem, lenne-e mód esetleg arra, hogy lefeküdjön velem?" És erre nem törne ki a botrány, hanem csak annyit mondana a nő: "Sajnos fiatalember, nincsenek jó híreim."

Sáringer Károly - Megható ​történetek
Sorsunk ​ajándéka a mosoly és sorsunk ajándéka a könny is. A Teremtő nagyvonalúságát dícséri, hogy az örömben és a bánatban is megtalálhatjuk a felemelőt, a magasztost, a meghatót. Ehhez csak annyi kell, hogy nyitott szemmel és ugyanilyen lélekkel járjunk a világban. Akár a gyermekek, vagyis; sok szeretettel.

Sáringer Károly - Párnacsata
Legutóbb ​azt írtam: "Szerelem az, ha az ember az átlagosnál is jobban szeret valakivel dugni." Ezt sok nő zokon vette, a saját szempontjából joggal. Bár eredeti álláspontom nem változott, készséggel elismerem, hogy a kép árnyaltabb a fentieknél. Az árnyalást kísérlem meg ebben a kötetben. Nem azért, mert megijedtem, hanem azért, mert a nők megérdemlik. Ha úgy tetszik: ez a könyv is az irántuk érzett szeretetem és tiszteletem egyik megnyilvánulása.

Sáringer Károly - Indul ​az én bakterházam
Szobafogságra ​lettünk ítélve. A barátom a Pufi, meg én. Három napra. Illetőleg nem is szoba, hanem disznóól fogságra. Mert hát a malacom és állandó tettestársam a kaszáló lelegelésében nyilván csak a kis kuckójában húzhatta meg magát. Tehát én telepedtem meg az ólnál. Egész nap beszélgettünk a Pufival a disznószag kellemes idilljében. Jó társaság volt4 Komolyan, olyan egy okos malac volt az, hogy csak na. Még az emberek közt is csodaszámba ment. (Azóta sem találtam figyelmesebb hallgatóságot.) A fáról pont beláttunk a Halász nénnye kamrájának az ablakán. A Zirén ott birkózott a Lukács bácsival. Na, gondoltam, az öregnek annyi. A Hétmérföldes asszonyság mindjárt leteperi, azt agyonnyomja. De nem. Kiderült, hogy a kis gebe ember kerekedett felül. Olyannyira, hogy a Zirént még az ingétől is sikerült megszabadítania. De még a feneke is kikandikált a szoknyája alól, ami akkora volt, mint a katonai sátor.........

Sáringer Károly - Gyilkosok ​gyóntatója
Megdöbbentő! ​Lehetne Borzalmas, Félelmetes, Visszataszító, Megrendítő, Rideg, Sivár, Embertelen, Lehangoló, Nyomasztó-, de ez megdöbbentő! Borzalmas érzés, amikor gyilkosokkal, rablókkal teli börtön ajtaja csukódik be mögötted és magadra maradsz féltucatnyi haramiával. Egyébként nem bántanak. Félelmetes még a smasszerok jelenléte mellett is a munkából bejövő elítéltek morajló vonulása az ellenőrző kapukon át. Aztán elnyeli őket egy zárka. Ajtó csapódik. Megrendítő az ítélet hosszába már régen beletörődött, üres tekintet. A kint és a bent között különbséget tenni már nem tudó, tövig elfaragott gondolat...

Kollekciók