Ajax-loader

Náhlik András könyvei a rukkolán


Náhlik András - Nyomkalauz
Van-e ​kellemesebb pihenés a természetjárásnál? És van-e nagyobb öröm ilyenkor annál, ha magunknak sikerül megfejtenünk a természet egy-egy apró titkát, felfedeznünk életének egy-egy mozzanatát? Nincs, és ebben azt hiszem sokan egyetértünk, vadászok, természetjárók. Mert nem igazi vadászat az, ha gépkocsival hajtunk a magasles alá és egy órán belül meglőjük a szóróra menetrendszerűen kiváltó vaddisznót. Nem igazi természetjárás az, ha csak azért mozdulunk ki otthonról, hogy egy erdei tisztáson elköltsük ebédünket. A vadászat, természetjárás más, több ennél: a megismerés, a tudás vágya és öröme is bennefoglaltatik. Járjuk hát nyitott szemmel a terméseztet, értőn, csodálkozzunk rá rejtelmeire. Ehhez hivatott segítséget nyújtani ez a kis könyv 30 vadászható és védett emlős nyomainak leírásával, és a jelenlétükről árulkodó egyéb jelek ismertetésével. Ehhez kíván élményekben gazdag felfedező utat a szerző.

Faragó Sándor - Náhlik András - A ​vadállomány szabályozása
A ​műben választ kapunk arra, hogyan lehet az apró- és nagyvadállományt oly módon kezelni, hogy az a természetvédelmi szemléletnek megfeleljen, és a társágazatok, a mező- és erdőgazdálkodás érdekeivel se kerüljön szöges ellentétbe. Mindennek megvalósításához ma már kevés – bár korántsem nélkülözhető – az évszázadok alatt felhalmozott tapasztalat, ismerni kell a szakembereknek a biológiai-ökológiai összefüggéseket is. A megfigyelésen és a tudományos alapokon nyugvó értékelés mindig a természetet állítja a központba, amelynek megőrzésében igen nagy szerepet vállaltak a szerzők magas színvonalú, úttörő jellegű munkájukkal.

Náhlik András - Vadászattan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Náhlik András - Nyomkalauz ​II.
Az ​emlősök nyomairól készült Venatus füzet, a Nyomkalauz folytatását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. Ez az Újabb füzet a madarak nyomainak, hátrahagyott egyéb jeleinek megismerését kínálja.

Kollekciók