Ajax-loader

Sándor Mihály könyvei a rukkolán


Sándor Mihály - A debreceni futball képes kalauza (1899-)
Sándor Mihály „A debreceni futball képes kalauza 1899-„ című könyve különleges a magyar településtörténeti futballkrónikában, ugyanis 110 év futball-történelmét idézi fel A4 méretben 800 oldalon, a tudományos igényesség pontosságával, mégis olvasmányosan, közel 700 db fotóval és ábrával illusztrálva. A DVSC története - természetszerűleg - a könyv nagyobbik részét foglalja el egészen a közelmúltig, de megtalálható benne minden volt és jelenlegi debreceni csapat és játékosaik is. Labdarúgók ezrei ismerhetnek magukra fotókról, jegyzőkönyvekből, korabeli újságcikkekből és drukkerek tízezrei idézhetnek fel emlékeket a könyv segítségével. Ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a város futballja iránt, vagy örömöt szeretne szerezni a focit és a DVSC-t kedvelő szeretteinek.

Sándor Mihály - A ​szívünk, a vérünk a Lokié
A ​könyv szerzője, 40 évet átölelve nem elsősorban a sporteseményeknek kíván kronologikus és jegyzőkönyvszerű emléket állítani, hanem azok mentén a közösség, az egyén viszonyulását, érzéseit, élményeit idézi fel a visszaemlékezés és a jövő számára. Megkíséreli bemutatni a DVSC szurkolótáborát, annak fejlődési fázisait egészen napjainkig. A DVSC labdarúgása az utóbbi tizenöt évben éli aranykorát, a női kézilabda pedig azt megelőzően ragyogott a legfényesebben, így az elmúlt 20-25 év számos, a mai szimpatizánsok számára ismerős, személyes élményt is jelentő eseményt ölel fel. Az igazi közösségi szurkolás emlékeit illetően a szerző 1968-ig tudott visszanyúlni, ezért a könyv címe az alábbi lett: „A szívünk, a vérünk a Lokié” – krónika a hajdúsági drukkerhadakról 1968-2008.

Sándor Mihály - Vasutasból ​aranybányász
A ​legendás Aranycsapat jobbhátvédjéről írta e kötetet Sándor Mihály, debreceni sporttörténész, újságíró. A 49-szeres válogatott labdarúgó hat éve fővédnöke a Debreceni Egyetem labdarúgó bajnokságának, aktívan részt vesz a nevét viselő labdarúgó akadémia életében. Az intézmény vezetőinek fejében merült fel a gondolat, hogy könyvben kellene megörökíteni az 1952-ben olimpiai bajnokságot, két évvel később világbajnoki ezüstérmet nyert kiváló sportoló életútját. Buzánszky Jenőnek a könyv születésekor egyetlen kikötése volt: ne a politika irányából közelítsék meg benne a sportot. Ez sikerült is a szerzőnek, akinek olvasmányos műve érdekes könyv lehet a futballkedvelők számára.

Dénes Tamás - Sándor Mihály - B. Bába Éva - A ​magyar labdarúgás története (1897-2015) - I-V.
A ​díszdoboz tartalma: - I. kötet: Amatőrök és álamatőrök (1897-1926) - II. kötet: Profikorszak VB-ezüsttel (1926-1944) - III. kötet: Aranykor (1945-1966) - IV. kötet: Szocialista profizmus (1967-1986) - V. kötet: A futball elhúzódó rendszerváltozása (1986-2015)

Dénes Tamás - Sándor Mihály - Futballtörténelmi ​lecke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók