Ajax-loader

Hámori Tibor könyvei a rukkolán


Hámori Tibor - Puskás ​Öcsi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

H%c3%a1mori_tibor_shergar
elérhető
1

Hámori Tibor - Shergar
1983. ​február 8-án 21 órakor az írországi Ballymany-ménesből elrabolták a világ egyik leghíresebb lovát, a mintegy negyvenmillió dollárt érő Shergart. Még az év decemberében a helyszínre utaztam, hogy néhány információt szerezzek a példátlan bűnesetről.

Hámori Tibor - Száguldás ​a földön
Mintegy ​két évtizedes sportújságírói tevékenység legizgalmasabb epizódjait olvashatjuk a szerző új könyvében. Egy nyugtalan, mindenre kíváncsi riportert kísérünk a el a híres olasz labdarúgócsapat és a spanyol bikaviadal kulisszái mögé, az ellentmondásos Indiába, egy japán szumózóhoz, Pelé "fogadóórájára", Muhamad Ali öltözőjébe és az amerikai futball világába. A Népsport főmunkatársa könnyed, szellemes írásait már jól ismerjük cikksorozataiból, előző kiadványaiból. Egy világjáró riporter jelentkezik hatodik - minden bizonnyal ismét sikeres - könyvével.

Pusk%c3%a1s
elérhető
2

Hámori Tibor - Puskás
"Nem ​egyszerű nekem a Puskás Ferencről szóló könyvhöz bevezetőt írni. Persze, ha hirtelen eltűnne az idő, s mi ennek jóvoltából kifuthatnánk a játéktérre, mint amikor még fiatalok voltunk, amikor örömet leltünk abban, hogy híres játékosok vagyunk – álszerénység nélkül, mert az nem fér ide –, s rajtunk volt a Real Madrid trikója… újra éledne minden! De, sajnos, már nem minden ugyanaz. Emlékezni nem ugyanaz a pillanat, amit átéltünk, akkor sem, ha jó mélyen bemegyünk az emlékezet szakadékába. Sok mindent fel tudunk eleveníteni, de mindent átélni úgy, ahogy volt, többé már nem sikerül. Mert akkor nem volt vágyakozás, most pedig van. Olyan halvány a különbség időben, amikor hátrahagytuk a fiatalságunkat, s mégsem tudjuk, ez mikor történt. De a tény, hogy néhány szavas prológot kell írnom ebbe a könyvbe, kötelez arra, hogy sok mindent visszaidézzek az emlékezetembe. Puskás szellemét, amilyen volt, azt a Puskást, aki ma is az eszemben van és azt a Puskást, akit valamilyen módon idealizáltunk, nemcsak az óriási tehetségéért, mint játékost, hanem az évek során megszilárdult barátságunkkal fémjelezve. Ő a nagy közönségnek felbukkan, mint egy fénysugár, vagy inkább, mint egy örökmécses. De bennem az a Puskás is megvan, aki bízik bennem, s akiben és bízom, aki mint ember is ugyanolyan magasra tört, mint játékos! Pancho, ahogyan mi spanyolul elkereszteltük, nagy egyéniség volt és az is maradt. Az egész ember csupa nemeslelkűség. Nem befolyásolta őt a környezete, mindig bőkezű volt azzal, aki tőle valamit kért. S mindenek fölött jó bajtárs. És csak ezután jött a futballfesztivál, amikor a közönség a lelelátókról élvezte az ő lelkületét és pompás játékát, külön és én mellettem, mindig, amikor csak a labda közelébe került..." Alfredo Di Stefano

Hámori Tibor - A ​bunda ára
Ennek ​a könyvnek Bunda-ízelítő is lehetett volna a címe. Az elmúlt évek legnagyobb magyar futballbotrányát ugyanis nem ismerteti részletesen, nem alapos elemzés és nem von le tanulságokat. Mert csak nemrégen leplezték le a vesztegetéseket, a kihallgatások és vallomások anyagait nem közli, a szerteágazó bűnügy e sorok írásakor még nincs lezárva.

Hámori Tibor - A ​Sing-Singből jelentem
Hámori ​Tibor cikksorozatai és könyvei jól ismerték, hiszen nagy példányszámban jelentek meg. A szerző legérdekesebb riportja alighanem a Sing-Singről készült, első magyar újságíróként látogathatott a világhírű börtönbe. Ezt a ritka lehetőséget jól ki is használta. Nyilatkozik az igazgató - aki utoljára beszélt a Rosenberg házaspárral - megismerjük az intézmény felépítését, elsírják bánatukat a bünözők, "belépünk" a siralomházban, "beleülünk" a villamosszékbe...

Hámori Tibor - Riporterláz
Hámori ​Tibor világjáró riporter ezúttal a hozzánk legtávolabbi földrészre vezeti el olvasóit, hogy bemutassa az ausztrálok és az új-zélandiak érdekes szokásait és sportéletét. A szerző ezután "átugrik" az amerikai kontinensre, hogy a "nehéz fiúkat" is megtekintsük a hírhedt Sing-Sing börtönben. Végül visszatér az öreg Európába, ahol a Vatikánba látogat, majd közli velünk az apáca, a gárdista és a pápa sporttal kapcsolatos véleményét.

Hámori Tibor - Az ​elrabolt gólkirály
Enrique ​Castro Quinit, az FC Barcelona válogatott játékosát a terroristák elrabolták és százmillió peseta váltságdíjat kértek érte. A híres labdarúgó huszonöt napig volt fogságban, majd kiszabadította őt a spanyol rendőrség. Hámbori Tibor - többek között a Deckarm-sztori, a Riporterláz és a Puskás-könyv szerzője - felkereste Quinit és az eset többi szereplőjét, s arra kérte őket, hogy számoljanak be a nehéz napokról. Így született meg ez az izgalmas és hiteles riportkönyv, amely remélhetőleg nem okoz csalódást a labdarúgás és a krimi kedvelőinek.

Hámori Tibor - Világbajnokok
Hámori ​Tibor aranytollas újságíró, lapszerkesztô és seregnyi riportkötet szerzôje. Még elsô osztályú asztaliteniszezôként – fôiskolai világbajnok is volt. A sportág kiválóságairól mesél: Mednyánszky Máriától Sidó Ferencen át Stellan Bengtssonig.

Hámori Tibor - Régi ​gólok, edzősorsok
Orth ​György és Guttmann Béla. Minden idők egyik legjobb magyar játékosa és minden idők legsikeresebb magyar edzője. Egy könyvbe kívánkozott a két sportember története. Egy korszak képviselői voltak, egyformán imádták - kudarcaival és fájdalmaival együtt is - a labdarúgást, amellyel olyan sok örömet okoztak nekünk. Kérem, hadd hozzam őket egy kicsit közelebb Önökhöz...

Hámori Tibor - A ​Claire Kenneth sztori / Karády Katalin utolsó évei
Két ​rendkívüli életút egy kötetben! Claire Kenneth minden idők egyik legsikeresebb magyar származású írónője hosszú interjút adott a szerzőnek. Kiderül, milyen különleges életutat járt be az írónő. A könyv második felében Magyarország egyik leghíresebb színésznőjéről, Karády Katalinról tudhatják meg, mi is történt 1951 után, miután disszidált.

Hámori Tibor - Profivilág
Muhammad ​Alival, az olimpiai aranyérmesből lett profi világbajnokkal a szerző interjút készített Las Vegasban. Ez a találkozás és a híres város inspirálta e kisregény megírására. Egy magyar sportújságíró riportsorozatot szeretne készíteni a "bűnbarlangban" a nagy mérkőzés előtt, ám ott nehéz helyzetbe kerül, még az életét is veszély fenyegeti. Az izgalmas kisregény a krimik és a profiboksz világának persziflázsa. A történet valóságos elemekkel tűzdelt. Az olvasó maga döntheti el, mit képzel igazi eseménynek, és mi az, ami a fantázia szüleménye...

Hámori Tibor - Rejtő ​Jenő rejtélyes élete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hámori Tibor - Piszkos ​Fred és a többiek...
"Egy ​ideig matatott az iratai között, majd hirtelen megremegett, megfordult és a titkárnő szinte megdöbbent megváltozott arcától, szemétől. - Félsz, Jenő? - kérdezte Magda. Felkapta a fejét és felháborodott hangon mondta: - Csak az nem fél, akinek nincs fantáziája!"

Hámori Tibor - Jó ​estét, magyarok!
Először ​rendeztek magyar sportesteket az Egyesült Államok és Kanada nyolc városában. Madridból Puskás Ferencet, legendás labdarúgó aranycsapatunk kapitányát, Budapestről dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok volt vízilabdázónkat és Hámori Tibor újságíró-írót hívták meg. A vendégek rengeteg kint élő magyarral - köztük sok régi élsportolóval - találkoztak és beszélgettek. Érdekes emberi sorsokat, csalódásokat és karriereket ismertek meg, kiderült, mennyire tájékozottak, mire kíváncsiak a külföldön élő magyarok. Hámori Tibor új riportkönyve elvezeti az Olvasót New Yorktól Torontóig, Chicagótól Los Angelesig minden olyan helyre, ahol az alkalmi hármas csapat megfordult és választ adott tisztázatlan kérdésekre. A Jó estét, magyarok! a szerzőtől megszokott gördülékeny stílusú, őszinte, tárgyilagos írás az ország határain túl is jól ismert szereplők öthetes kalandjáról. Nem vitás, sok új barátot szereztek, a sporton keresztül közelebb hozták hozzánk messze távolban élő honfitársainkat.

Sidó Ferenc - Hámori Tibor - A ​kaucsuklabda varázsa
Ritkaság, ​hogy egy sportember pályafutása egybeesik sportága történetének legjelentősebb időszakával. Amikor Sidó Ferenc a harmincas évek végén bekapcsolódott az asztalitenisz sportba, nagyrészt az ő lenyűgöző és sikerekben páratlanul gazdag játéka révén indult el egy olyan folyamat, amely a nemrég még néhány ember kedvtelését jelentő pingpongozást rövid idő alatt világszerte elterjedt, komoly sportággá - asztalitenisszé változtatta.

Hámori Tibor - Három ​történet - Deckarm / Puskás / Quini
Hámori ​Tibornak az idén jelenik meg a 20. sporttárgyú könyve, s ezzel eléri a közel egymilliós példányszámot. Kiadványainak jelentős részét a Sportpropaganda gondozta, s ezért "háziszerzőnknek" is tekinthetjük. Hámori fő erénye, hogy mindig aktuális témával foglalkozik, írásait szívesen olvassák, akik a könnyed stílust, a bizarr kifejezésmódot és a pergő dialógusokat kedvelik. Ezúttal a szerző három legérdekesebb témáját adtuk ki egy kötetben. Egy hosszú ideig kómában fekvő nyugatnémet kézilabdázó, a külföldön élő leghíresebb magyar labdarúgó, és az elrabolt spanyol gólkirály - nagy sikert aratott - történetét jelentetjük meg. A három könyv így együtt - először, vagy ismét olvasva - jó szórakozást jelent a sport és érdekesség iránt érdeklődő olvasóknak.

Hámori Tibor - A ​Deckarm-sztori
Joachim ​Deckarm világhírű nyugatnémet kézilabdázó egy tatabányai mérkőzésen olyan szerencsétlenül ütközött Pánovics Lajossal, hogy azonnal elvesztette az eszméletét. A világhírű játékos 131 napig feküdt kómában, a senki földjén, az élet és a halál határmezsgyéjén. Mi történt, amíg az igazak álmát aludta? Ez a riport-könyv - egy év története - rekonstruálja az eseményeket attól a naptól kezdve, hogy a híres gummersbachi csapat megérkezett Budapestre. Emlékezik a magyar játékos, akinek még mindig lelkiismeret-furdalása van, az agyműtétet elvégzett főorvos, s néhány közvetlen hozzátartozó, megismerkedünk egy hipnotizőrrel, és végül látogatást teszünk az életbe visszatért sportembernél.

Hámori Tibor - Randevú ​világhírű emberekkel
"Kinek ​adna Nobel-díjat? Mi a véleménye Cassius Clayről? Kedvenc étele a világűrben? Milyennek ismerte Gérard Philipet? Új szívvel is lehet sportolni?" Hámori Tibor ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel ostromolta a nagyvilágban világhírű riportalanyait, akikkel - a sajtófogadásokon kívül - nem könnyű találkozni. Tyereskoával, Pablo Casalsszal, Roger Mooreral, Barnard professzorral és a többi "sztárral" interjút készíteni tehát riporteri bravúr. Az ismert újságíró - három sikeres színdarab és több könyv szerzője - nem elégszik meg a tények, a nyilatkozatok közlésével. Riportjaiban elmondja, milyen küzdelmek árán "fektette kétvállra" a konok menedzsereket, hogyan sikerült még sajátkezűleg írt aforizmákat és publikálatlan fotókat is "kicsikarnia" a "megközelíthetetlen" hírességektől, és - mivel egykor élsportoló volt - a testnevelés és a sport témájáról sem feledkezik el. Ennek a könyvnek "Egy riporter kalandjai" is lehetett volna a címe. A riportalanyok népszerűsége, a gazdag illusztráció, a szerző szituációérzéke és ötletei kellemes szórakozást ígérnek.

Hámori Tibor - Kimonóban
Volt ​egyszer egy világbajnokság... Ha már egyszer ezt a címet adtam ennek a kis bevezetőnek, hadd jegyezzem meg: a világbajnokságon nagyszerű magyar győzelem született. De kezdjük mással. Az útikönyv - utazás leírása. A sportolókat kísérő újságíró beszámolja ennél több. A riporter felvillantja az embersziget, a Felkelő Nap országának egzotikumát és "Ázsia Labdarúgása", az asztalitenisz -rajongás légkörét. Nagy élmény megismerni Japánt, a rohamléptekkel amerikanizálódó ipari országot, a világ egyik legnagyobb tőkés államát, az ellentétek, a végletek világát. Itt bizony idegen és csodálkozó az európai, a felhőkarcolók és az alacsony pagodák, a minimagnók és a hagyományos kimonók között keveredik a múlt és a jelen. A szerző könyve jó szórakozást nyújt. Jól teszi, hogy beülteti az olvasót a nagy sebességgel száguldó Hikari-expresszbe, elkalauzolja Mikimotot Gyöngyszigetére, mesél a Ginzáról, Tokió fényutcájáról, a fővárosi szmogról, a távol-keleti udvariasságról. És természetesen Nagojáról, ahol 1971 tavaszán, cseresznyevirágzáskor rendezték minden idők legnagyobb asztalitenisz világbajnokságát.

Hámori Tibor - Buci
Deák ​Róbert a neve e könyv főszereplőjének, a VIII. kerületi exbokszolónak, de mindenki Bucinak szólítja. Mi tagadás, soha nem tévesztették össze egy professzorral, ámbár képes magas szintű előadásokra, s ha a helyzet úgy kívánja, meg sem mukkan, csak bámul a levegőbe, szép bandzsa szemével. Egy biztos: ahol ő megjelenik, ott műsor van! Buci egy proliból lett proli. Mert a nyomorból indult el és nem kötött ki sehol. Képtelen volt felfelé kapaszkodni. Az iskola elkerülte őt. A ringben verekedett. Előfordult, hogy link dumával kereste a kenyerét. Egyébként halál jó beköpései vannak, észrevétlenül mond ki szentenciákat, még a politikában is. E könyvben például emlékezik a gyorsan elrepült három-négy évtizedére és szinte bocsánatot kér a hibáiért, azért, mert élni merészelt. Az interjúk közötti fejezetekben olyanok nyilatkoznak, akik mesélnek róla és arról a bizonyos korszakról. Buci tehát, egykor nagy reményekkel indult el a karrier felé vezető úton és nem is csalódott. Ma már ruhatáros...

Hámori Tibor - Riporter ​a Cosmosban
Tartalom: -Bronxi ​baseballütők -Kalaptű után karate -A Vörös Boszorkány -A Madison Square Garden története -Akikkel nem szívesen kötnék életbiztosítást -Csodabogarak -Riporter a Cosmosban -A Knicks -Ebéd Dempseynél -Las Vegasban Muhammad Alival -A Benny Goodman-sztori -Kézfogás Fred Astaire-rel -A Hang és a sport Sammy,egy hordó dinamit -Mr.C-vitamin -A Jane Fonda stúdió -A Mario Lanza titok -Mr. Best az olimpia őre -Párbeszéd Mark Spitz-cel -Egy spanyol Amerikában -Képmelléklet Néhány fejezet már megjelent a Randevú világhírű emberekkel és a Száguldás a Földön című könyvemben. A Jane Fonda -stúdiót a főszereplő Workout című könyve, a Csodabogarak-at Deborah Perrin cikke alapján írtam. H.T.

Kollekciók