Ajax-loader

Bencsik Klára könyvei a rukkolán


Bencsik Klára - Ivólevek ​házilag
A ​korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a kiskert terméséből vagy akciókon olcsóbban vett zöldségekből, gyümölcsökből a civilizációs betegségek természetes gyógyszereit. E könyvecske számos gyümölcs- és zöldségalapú ivólé, gyógyturmix, egészséges üdítőital készítéséhez és fogyasztásához ad tanácsokat.

Gaálné Labáth Katalin - Bencsik Klára - Eszi, ​nem eszi...
Sok ​szülő szenvedi végig az étkezéseket rosszul evő gyermeke miatt. Hol rontottuk el? Tehetünk-e valamit, hogy a fanyalgó gyerek örömmel nyúljon az ételhez? Hogyan tegyük változatossá, gazdaggá gyermekünk étrendjét? Ehhez nyújt segítséget ez a szakácskönyv, mely nemcsak receptek gyűjteménye, hanem hasznos tanácsok tárháza is.

Bencsik Klára - Mit? ​Mivel? Hogyan?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - A ​csontritkulás diétás kezelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - Nagy László - Mosonyi Horváthné Magdolna - Szakácskönyv ​az egészségért
DIÉTÁS ​ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ RECEPTEK, TANÁCSOK A szerzőpáros kitűnő könyve most átdolgozva, második kiadásban jelenik meg. Értékes tanácsaival, gazdag receptúráival segít mindazoknak, akik egészségük fenntartását tűzték ki célul. Eredményesen forgathatják a gyógyulni vágyó FEKÉLY-, EPE-, CUKOR., VESE-, SZÍV- ÉS ÉRBETEGEK, VALAMINT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS. A szerzők jóvoltából azt tapasztalhatjuk, hogy diétájuk nem különbözik lényegesen a család étrendjétől: ha a konyhaművészet szabályai szerint valamit elhagynak vagy hozzátesznek, a "boldog asztal örömeit" ők is élvezhetik, és az orvos által előírt diéta könnyen elfogadható gyógytényezővé válik. A számos képpel, magyarázó táblázattal, az ételkészítési műveletek, eszközök kislexikonjával kiegészített szakácskönyv értékes ismereteket nyújt a családi és a közétkeztetés területén mindenkinek, aki a konyhaművészet és a dietetika tudományát mélyebben szeretné megismerni, és azt a gyakorlatban kívánja kamatoztatni.

Bencsik Klára - Frissen ​fagyasztva
Az ​ismert táplálkozási szakember megismertet a mélyhűtés során az élelmiszerekben végbemenő folyamatokkal, megtudhatjuk, mit lehet ily módon tartósítani,milyen eljárásokkal a legalacsonyabb a C-vitamin veszteség, s mit kell tennünk ahhoz, hogy a lefagyasztott élelmiszer megőrizze színét és friss zamatát. Mindemellett sok egészséges és vonzó receptet is közöl a zöldségek, gyümölcsök, húsételek, tejtermékek, tésztafélék és készételek otthoni méyhűtéséhez, az előkészítéstől a felhasználásig. Praktikus táblázatok egészítik ki a kis mirelit-tanácsadót.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - Koleszterindiéta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bencsik Klára - Mák Erzsébet - Hogy ​fel ne menjen a pumpa!
A ​magas vérnyomás - mint minden civilizációs ártalmakkal küszködő országban - nálunk is népbetegségnek számít.A szerzők e kiadványban, az általános tudnivalókon túl, beszámol az okokról, és ismerteti azokat az összefüggéseket, amelyek a magas vérnyomás és a táplálkozási szokások között állnak fenn. A komoly receptgyűjtemény - pontos számadatokkal kiegészítve - bemutatja a nyersanyagtól a húsételeken át egészen a süteményekig mindazt, amit egy betegnek, vagy hozzátartozójának ismernie érdemes.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - A ​hasnyálmirigy-gyulladás diétás kezelése
A ​szerzők az idült hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők betegek számára szigorúan előírt diéta tápértékeinek feltüntetésével, a diétás konyhatechnika ismertetésével segítséget nyújtanak mindazoknak, akik diétájukkal gyógyulásukat kívánják előmozdítani, illetőleg étrendjükkel és életmódjuk megváltoztatásával igyekeznek a betegség gyakori kiújulását megakadályozni.

Bencsik Klára - Cukor ​nélkül édesen
Diétás ​csemegék, cukor nélkül készült édességek, sütemények, kelt tészták, palacsinták, rétesek, krémek, fagylaltok, torták, zselék, kocsonyák és még számtalan finomság szerepel a kötetben. Színben, ízben, állományban nem különböznek az igazitól, olyanok, mintha hagyományosan készültek volna. A szerző - dietetikus szakember - minden egyes édesség energia- és szénhidráttartalmát is feltűntette.

Kollekciók